Pentru zona

    Montare hotă de bucătărie: telescopică, încorporabilă sau fără evacuare?

    Articolul a fost citit chiar de 1693+ utilizatori
    Prepararea zilnică a alimentelor este însoțită de mirosuri puternice și uneori neplăcute, așa că hota de bucătărie este un element indispensabil în amenajarea modernă. Hota servește în primul rând la îndepărtarea activă a excesului de vapori și, în același timp, purifică aerul.
    Articol de specialitate 1693
    hota de bucatarie
    Avem 232 executanți pentru domeniul Mobilă bucatarie:

    1. Hote de bucătărie - ce tipuri există?

    O caracteristică comună a tuturor hotelor este motorul de aspirare a aburului și mirosurilor încorporat și sunt echipate, de asemenea, cu filtre de purificare și o lampă la îndemână. Hotele diferă, de asemenea, în ceea ce privește performanța, adică puterea de aspirație, și la fel ca dimensiune. Capacitatea hotei trebuie să fie determinată de dimensiunea spațiului pe care doriți să îl curățați. Cu toate acestea, designul și tipurile pot varia în funcție de producător. Pe de altă parte, ele diferă și prin locul de montare și dacă au evacuare sau nu. Există modele pentru perete sau tavan, cu sau fără țevi de evacuare, iar cele mai noi au și posibilitatea de programare sau telecomandă. Unele sunt fixe, altele telescopice, cu unul sau mai multe filtre - fiecare are avantajele și dezavantajele sale, iar alegerea este influențată cel mai mult de locul și poziția planificată în bucătărie.

    Hotele de bucătărie sunt folosite pentru a elimina mirosurile neplăcute
    Hotele de bucătărie sunt folosite pentru a elimina mirosurile neplăcute

    2. Hotă încorporată cu evacuare

    Hota încorporată deasupra aragazului sau a plitei este, ca să spunem așa, un model clasic. Se alege atunci când există posibilitatea de evacuare, de fapt, emisia lor în mediu prin țeava de evacuare. Funcționează prin absorbția aburului și a mirosurilor, trecându-le printr-o țeavă către un filtru care le purifică și le evacuează în exterior. În cele mai multe cazuri, un astfel de filtru poate fi spălat manual sau într-o mașină de spălat vase.

    2.1. Hotă de bucătărie încorporabilă - preț

    Prețul unor astfel de hote clasice variază între 250 și 800 RON.

    3. Hotă telescopică cu evacuare de aer

    Hota de bucătărie retractabilă (așa-numită ascunsă sau telescopică) este foarte asemănătoare cu cea încorporabilă. Diferența este că o scoateți și o returnați după necesitate, astfel încât ocupă mai puțin spațiu. Acest lucru o face deosebit de potrivită pentru bucătăriile înghesuite sau mici, unde deja există prea puțin spațiu pentru depozitarea diverselor lucruri necesare. Hota este pur și simplu scoasă din blat ca sertar și, la terminarea gătitului, revine în poziția inițială.

    3.1. Hotă de bucătărie telescopică- preț

    Prețul hotei telescopice variază între 220 și 5.300 RON.

    4. Hotă fără evacuare de aer

    Când, din orice motiv tehnic, modelul clasic nu poate fi folosit, pe piață sunt disponibile hote fără evacuare adică cele care funcționează pe principiul circulației aerului. Acest lucru este util mai ales în blocurile de apartamente în care apartamentele sunt înghesuite, astfel încât vecinii se uită oricum la ferestrele celuilalt. Acest dispozitiv funcționează pe un principiu similar - prin urmare, aspiră vapori, dar nu îi elimină afară. Cu ajutorul filtrelor mai puternice, purifică acel aer uzat și îl readuce în cameră. Este clar că filtrul joacă un rol important aici, așa că trebuie curățat și schimbat regulat cel puțin o dată pe an. Apropo, acestea sunt așa-numitele filtre de carbon.

    4.1. Filtre de carbon pentru hote

    Hotele de bucătărie cu filtru de carbon purifică aerul și îl returnează în cameră. Filtrul de carbon elimină mirosurile neplăcute din aerul care circulă în cameră. Dacă gătiți în medie aproximativ o oră pe zi, este recomandat să schimbați acest filtru cel puțin o dată pe an.

    4.2. Filtru carbon – preț

    Prețul unui filtru de carbon este de 25 RON și se pot găsi și la prețul de 100 RON pentru două bucăți de filtre de carbon.

    5. Hotă pentru insulă de bucătărie

    Insulele de bucătărie reprezintă o provocare unică pentru instalarea acestui tip de dispozitiv, deoarece este amplasat în mijlocul spațiului, și nu pe perete. Dacă plita este amplasată pe o insulă, întrebarea este cum se instalează hota astfel încât să fie funcțională, dar și acceptabilă din punct de vedere estetic. Modelele mari ale acestui aparat de bucătărie pot vizual închide complet spațiul și pot reduce fluxul și comunicarea cu alte părți ale locuinței.

    5.1. Hote de bucătărie în tavan

    Hotele sunt instalate pe tavane în principal atunci când bucătăria are o insulă pe care este amplasată o plită pentru gătit. Aceste modele sunt foarte practice, deoarece nu interferează cu libera circulație în jurul insulei și, deoarece au și lumină încorporată, sunt un element suplimentar de iluminare. De aceea sunt potrivite în special pentru bucătăriile profesionale și pentru restaurante. Totuși, rețineți că, datorită dimensiunii și poziției lor, ascund oarecum vederea și spațiul; mulți cumpărători preferă așadar alte tipuri.

    5.2. Hotă retractabilă la nivelul blatului

    Acest tip de hotă este instalată în plita bucătăriei și aerul atras este evacuat prin țeava de podea. Această poziție are ca rezultat mai mult spațiu pentru prepararea alimentelor și o vedere liberă în jur. Hotele la nivelul blatului sunt deci o alegere bună din punct de vedere estetic, deoarece sunt mult mai puțin vizibile decât cele de perete sau tavan. Pe de altă parte, deoarece majoritatea sunt mai mici ca dimensiune și putere, sunt potrivite pentru uz casnic, dar nu în scopuri profesionale. S-ar spune că singurul lor dezavantaj este prețul - sunt modele foarte scumpe, întrucât sunt sofisticate atât din punct de vedere al designului, cât și din punct de vedere al funcțiilor.

    5.3. Hote pentru insula de bucătărie – preț

    Prețul hotelor de tavan este puțin mai mare decât cel al modelelor convenționale, deoarece sunt produse mai pretențioase din punct de vedere al designului, pentru că se pot vedea din toate părțile. Prețurile hotelor retractabile la nivelul blatului (încorporabile în blat) variază de obicei între 600 și 2.000 RON, dar hotele de tip insulă sunt între 400-21.000 RON.

     Hotele pentru blat sau insulă sunt cele mai frumoase și sofisticate de pe piață
    Hotele pentru blat sau insulă sunt cele mai frumoase și sofisticate de pe piață

    6. Hote de perete

    Hotele de perete nu necesită racorduri pentru țevi prin tavan sau podea, astfel că pot fi amplasate exact în mijlocul peretelui, deasupra aragazului sau a plitei. Canalul de drenaj trece orizontal, drept prin perete și nu vertical, ca de obicei.

    6.1. Hote de perete – preț

    Prețul unor astfel de modele de hote variază de obicei între 230 - 14.000 RON.

    7. Hote de colț

    Acest tip special de hotă este destinat instalării în colțurile bucătăriei, ceea ce înseamnă că aceste părți ale spațiului, de obicei goale, pot fi folosite excelent și chiar reprezintă un avantaj la decorare. Elementele care sunt suspendate și de colț sunt folosite în principal pentru a ține obiectele utilizate mai rar, deoarece sunt și mai greu de accesat și de văzut. De aceea, hota de colț încorporată în elementul de bucătărie suspendat este o soluție funcțională și de design excelentă.

    7.1. Hote de colț - preț

    Prețul hotelor de colț variază între 2.200 și 6.300 RON.

    8. Curățarea hotei

    Pentru curățarea hotei se pot folosi substanțe de curățare diluate sau soluție de curățare pentru sticlă. Nu folosiți abrazivi agresivi, deoarece lasă urme pe plastic și aluminiu. Citiți cu atenție instrucțiunile producătorului și urmați-le, atât cele despre instalare și utilizare, cât și despre curățare și întreținere.

    Articol de specialitate 1693
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilă bucatarie?

    Avem 232 executanți pentru domeniul Mobilă bucatarie:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 232 executanți pentru domeniul Mobilă bucatarie
    8.9
    0

    SOCIETATEA COMERCIALA DE PRODUCTIE CONSTRUCTII COMERT SERVICII SI IMPORT EXPORT LIVISTY S.R.L.


    8.9
    0

    ROYAL CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    BRENDA COMSERV SRL


    8.9
    0

    GARDEN VISION SRL