Pentru zona
    Bucătăria este partea dintr-o locuință cu cele mai multe dispozitive tehnice, este cea mai complicată de planificat și executat datorită nenumăratelor detalii care nu trebuie lăsate deoparte, și de aceea este locul preferat de arătat oaspeților sau de petrecut timpul cu dânșii. În plus, este clar că în afară de a fi practică și funcțională, trebuie să fie și frumoasă, integrată stilistic în contextul și stilul întregii locuințe. Am decis să folosim exemplul bucătăriilor în stil francez cunoscute, pentru a vă demonstra cum ar putea arăta totul împreună.
    Articol de specialitate 415
    bucatarie moderna in stil francez
    Avem 226 executanți pentru domeniul Mobilă bucatarie:

    Bucătăriile de atunci și acum

    Bucătăriile au făcut cândva parte din încăperile de serviciu amplasate cât mai departe de zona rezidențială, și chiar în încăperi separate, pe când astăzi situația este complet diferită. Bucătăria, complet separată de camera de zi și sufragerie, este aproape o raritate. Legătura modernă a bucătăriei cu alte spații de locuit este motivul pentru care se depun tot mai multe eforturi pentru a îmbina frumusețea și funcționalitatea, și de aceea se alege un nivel de estetică a bucătăriei care va rotunji complet stilul interiorului.

    Cum arată bucătăria în stil francez?

    Bucătăriile în stil francez sunt printre cele mai populare chiar și în acești ani, deoarece nu au pierdut nimic din rusticitatea și mirosul vremurilor de altădată, pe care toată lumea le asociază cu copilăria, căldura, confortul. Mai ales, dragostea cu care s-a gătit cândva și s-a servit, atât în timpul sărbătorilor, cât și la prânzurile „obișnuite” de duminică la bunici. Aceste bucătării, de regulă, aveau bufete grele din lemn, dulapuri din sticlă cu mânere metalice și un blat de piatră lângă chiuvetă și sobă mare. Desigur, în ultimele decenii au fost modernizate și stilizate și arată ca versiuni moderne ale celor din trecut.

     Bucătăriile în stil francez au de obicei fronturi cu gravuri în lemn
    Bucătăriile în stil francez au de obicei fronturi cu gravuri în lemn

    Cu acest text, am dorit să vă arătăm cum puteți recrea o bucătărie minunată în stil francez, albă ca cerul. Bucătăriile albe au fost extrem de populare în ultimii ani, însă, din păcate, adesea le lipsește „acel ceva” - sunt albe, dar nu există detalii pe ele, ceea ce le face să pară reci și abstracte. Iată un exemplu cum puteți realiza opusul cu o bucătărie albă.

    Bucătăriile în stil francez sunt bucătării cu o notă de antichitate
    Bucătăriile în stil francez sunt bucătării cu o notă de antichitate

    Bucătăriile albe în stil francez prezentate reușesc acest lucru în primul rând datorită articulării suprafețelor dulapurilor sau fronturilor de bucătărie, care sunt una dintre principalele lor caracteristici. Aceste suprafețe sunt monolitice, parcă sculptate, ceea ce le conferă profunzime și creează umbre pe suprafață. În plus, bucătăria parcă învie într-o multitudine de accente, deși sunt albe.

    Unul dintre cele mai frumoase elemente, care însoțește designul bucătăriilor în stil francez, este blatul de marmură, care aduce o notă de lux bucătăriei și într-adevăr îi insuflă viață.
    Un element tipic al unei bucătării în stil francez este blatul din piatră
    Un element tipic al unei bucătării în stil francez este blatul din piatră

    Un alt element care însuflețește bucătăria albă sunt mânerele metalice ale dulapurilor. Acestea nu sunt doar o bună garanție pentru întreținerea ușoară a bucătăriei, deoarece previne apariția amprentelor și reținerea impurităților, ci aduce și o nouă „materialitate” întregii ambianțe, oferindu-i soliditate și durabilitate, totodată dându-i viață.

    Metalul se repetă și pe lămpile de tavan, care sunt impresionante și proiectate sub formă de sfeșnice, la fel ca oțelul inoxidabil din care sunt realizate chiuveta, robinetele și bateria.

    Produsele cu care puteți crea acest tip de bucătărie

    Cuptoare incorporabile

    Imediat când priviți fotografiile, puteți vedea cuptorul din oțel inoxidabil. Este așezat la înălțimea mâinilor omului, astfel încât să fie mai ușor de manevrat. Cuptorul incorporabil se caracterizează prin simplitate cu o notă de stil industrial, deoarece - ca toate aparatele de mai jos - este realizat din oțel inoxidabil. Un astfel de cuptor îl găsiți în saloanele mai bine dotate.

    cuptor-incorporabil.jpg

    Cuptoare cu microunde încorporate

    În Gorenje, veți găsi un cuptor cu microunde încorporat, care astăzi este un element aproape indispensabil din fiecare bucătărie. Se potrivește cu stilul cuptorului încorporat, iar locul perfect pentru acesta este chiar deasupra cuptorului, deoarece majoritatea bucătăriilor moderne sunt proiectate ergonomic, adică astfel încât să necesite un efort fizic cât mai mic posibil la prepararea mâncărurilor. 

    cuptor-cu-microunde-incorporabile.jpg

    Corpurile de iluminat de tip pendul

    Nimic nu însuflețește un spațiu ca un iluminat ales atent, deosebit de elegant. Cele mai bune corpuri de iluminat pentru bucătărie sunt bineînțeles plafonierele, adică reflectoarele de tavan și plafonierele care luminează suprafața de lucru; totuși, versatilitatea în spațiu poate fi obținută și prin alegerea corpurilor de iluminat suspendate în loc de plafoniere. Efectele de iluminare vor fi aceleași, iar lămpile vor fi mult mai expresive.  Corpurile de iluminat de tip pendul, de asemenea, oferă mult mai multe variante de design. Puteți găsi multe pendule în saloanele specializate.

    pendule.jpg

    Dulapuri pentru bucătărie

    Dacă vă puteți permite, o bucătărie la comandă este cu siguranță cea mai bună alegere, deoarece oferă cele mai multe opțiuni în ceea ce privește culorile, formele, modelele, materialele ș.a.m.d. Totuși, întrucât elementele de bucătărie pe care tâmplarul le face la comandă sunt destul de scumpe, credem că cele care se găsesc gata făcute sunt o alternativă foarte bună. Există variante de bucătării antice în stil franțuzesc despre care am vorbit, la prețuri desigur mai accesibile.

     Dulapuri pentru bucătărie
    Dulapuri pentru bucătărie

    Mânere pentru fronturi

    În astfel de bucătării în stil francez, elementele din lemn și metal sunt îmbinate cu pricepere. Pe lângă electrocasnice și corpuri de iluminat, printre altele, cu mânerele metalice pentru deschiderea dulapurilor, ritmul repetiției continuă cu mânerele, care pot fi metalice, aurii sau negre. Indiferent de culoare, toate mânerele din aceste bucătării sunt minimaliste, reduse și simple.

    Mânere dulap
    Mânere dulap

    Baterii și robinete pentru bucătărie

    Bateriile și robinetele pentru bucătărie sunt adesea numite în mod colectiv armături sanitare, iar scopul lor principal este de a spăla cu ușurință alimentele, vasele și chiuveta în sine, deși acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să fie integrate elegant în conceptul interior. În bucătăriile în stil francez prezentate, bateriile și robinetele sunt la nivel, dintr-o bucată și de obicei cu un singur mâner în loc de robinete pentru apa caldă și rece. Comercianții le mai numesc popular și baterie cu o singură mână, în formă de arcuri metalice mari; cele mai frumoase de acest tip sunt în culori de la metalizat la auriu.

    baterie-argintie.jpg

    baterie-aurie.jpg

    Aragaz sau plită pe gaz

    Deși aragazul pare să fie tot mai mult înlocuit cu plita cu inducție, popularitatea lor crește vertiginos în ultimii zece ani. Pentru o bucătărie rustică în stil francez, nicio plită nu este mai potrivită decât una pe gaz. Puteți găsi o ofertă largă de modele minunate precum acesta la companiile de renume.

    plita-gaz.jpg

    Chiuvetă pentru bucătărie

    Caracteristica specială a chiuvetei din bucătăriile în stil francez prezentate este montarea în blat. Acestea sunt așa-numitele chiuvete încorporate care sunt plasate în blat astfel încât marginile lor să fie aliniate cu suprafețele înconjurătoare - sunt de fapt în același plan și nu există rosturi vizibile. Este un design foarte elegant care se potrivește oricărei bucătării.

    chiuveta.jpg

    Frigider încorporat cu congelator

    Pe lângă cuptoarele și cuptoarele cu microunde de ultimă generație, bucătăriile în stil francez moderne prezentate acum au și frigidere cu fronturi cromate expuse. Puteți cumpăra astfel de frigidere în saloanele care oferă cele mai moderne versiuni și tipuri de toate aparatele pentru bucătărie de la cei mai cunoscuți producători. Elementele metalice vizibile adaugă un accent crud bucătăriei, ceea ce este cu siguranță de dorit în bucătăriile în stil francez.

    frigider-incorporabil.jpg

    Mașină de spălat vase

    Astăzi, majoritatea gospodinelor vă vor spune că nu se poate trăi fără o bună mașină de spălat vase. Pentru a crea stilul de bucătărie francez prezentat în casa dumneavoastră, vă recomandăm o mașină din oțel inoxidabil cu un mâner care se potrivește perfect cu mânerele de pe fronturile dulapurilor.

    masina-de-spalat-vase.jpg

    Blat din piatră

    Un blat din piatră reprezintă un cost mai mare la amenajarea oricărei bucătării, mai ales dacă este vorba de tipurile de piatră naturală de cea mai înaltă calitate, dar adaugă atât de mult caracter încât este aproape o componentă necesară. Există și blaturi ceva mai accesibile din piatră tehnică, de fapt din pulbere de piatră comprimată. Pentru un blat din piatră, cel mai bine este să contactați producătorii locali sau furnizorii produselor din piatră.

    Blat de bucătărie din piatră
    Blat de bucătărie din piatră

     

    Articol de specialitate 415
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilă bucatarie?

    Avem 226 executanți pentru domeniul Mobilă bucatarie:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 226 executanți pentru domeniul Mobilă bucatarie
    8.9
    0

    ART MOB DESIGN SRL


    8.9
    0

    DORIALX MOB SRL


    8.9
    0

    OVIMOB FACTORY S.R.L.


    8.9
    0

    SUPERMOB S.R.L.