Pentru zona

  Blaturi de bucătărie: preț și tipuri

  Articolul a fost citit chiar de 5645+ utilizatori
  De obicei, cei care sunt în căutarea unui blat de bucătărie nu știu ce material să aleagă, pentru că au multe variante la dispoziție. Blatul de bucătărie poate fi fabricat din materiale foarte variate: granit, marmură, material ceramic, beton, piatră artificială, kerrock, inox, plăci din plastic melaminate, PAL melaminat, lemn etc.. În acest articol, vă prezentăm câteva informații privind materialele cel mai des folosite la fabricarea blaturilor de bucătărie.
  Articol de specialitate 5645
  blat de bucatarie

  1. Blaturile de bucătărie din granit

  Granitul este tipul de piatră cel mai adecvat pentru blaturile de bucătărie. Blaturile de bucătărie din granit pot avea diferite nuanțe, sunt rezistente la temperaturi ridicate, la umiditate și la lovituri, și se pot curăța ușor; acestea au grosimea între 2 și 3 centimetri și o durată de viață mai lungă față de cea a blaturilor din lemn. Granitul are un aspect vizual rece, fiind rece și la pipăit. La blaturile din granit elementele de legătură sunt vizibile.

  Prețurile blaturilor de bucătărie din granit depind de calitatea pietrei și de execuție. De exemplu Lastra Granit New Kashmir White Vein Lustruit GR2 cm costă 416,50 lei /m².

  blat-bucatarie-din-granit.jpg

  2. Blaturile de bucătărie din piatră artificială

  Blaturile de bucătărie din piatră artificială pot avea nuanțe foarte variate și sunt fabricate din granit zdrobit, amestecat cu rășini, pigmenți de culoare și poate chiar cu fibre de sticlă. Prețurile acestor blaturi variază foarte mult în funcție de calitate. Piatra artificială mai ieftină este mai poroasă și poate reține mirosul resturilor de mâncare. Blaturile de bucătărie din piatră artificială pot fi multicolore sau monocrome. Grosimea cea mai uzuală a unor astfel de blaturi este de 1,5 centimetri.

  Prețurile blaturilor de bucătărie din piatră artificială depind de culoare, calitate și execuție, aproximativ de la 375 lei/m².

  blat-de-bucatarie-din-piatra-artificiala.jpg

  3. Blaturile de bucătărie din kerrock

  Una dintre opțiuni o constituie și blatul de bucătărie din materialul compozit denumit kerrock. Acest material este alcătuit dintr-un liant polimeric și hidroxid de aluminiu. Avantajele oferite de kerrock sunt acelea că: poate fi modelat, lipit, șlefuit și îndoit cu ușurință; este foarte dur și rezistent; se întreține și curăță foarte simplu. Kerrock-ul este rezistent atât la influența factorilor mecanici, cât și a celor termici. Și totuși, nu se recomandă a tăia alimentele direct pe el sau a se așeza pe el oale foarte fierbinți. Acest material nu este poros și, de aceea, murdăria nu poate intra foarte adânc în textura lui.

  Prețurile blaturilor de bucătărie din kerrock depind de culoare și de execuție, blatul din material compozit Kerrock/Corian au prețuri ce încep cu 1.900 lei/m².

  blat-bucatarie-din-kerrock.jpg

  4. Blaturile de bucătărie din inox

  Un alt material extrem de rezistent și foarte bun pentru fabricarea blaturilor de bucătărie este oțelul inoxidabil sau inoxul. Inoxul este foarte rezistent atât la temperaturi înalte, cât și la influența factorilor mecanici. Însă, este interzis a se tăia alimentele direct pe el sau a se zgâria, pentru că zgârieturile făcute pe suprafața lui nu pot fi eliminate decât prin șlefuire. Blaturile de bucătărie din oțel inoxidabil se curăță ușor, murdăria neintrând adânc în textura materialului. Dar, astfel de blaturi sunt puțin problematice, pentru că montarea lor este destul de dificilă și necesită personal calificat.

  Prețul blaturilor de bucătărie din inox cu rebord și poliță inferioară, Just Inox, 1800x600x850 mm este aproximativ 1.665 lei.

  blat-de-bucatarie-inox.jpg

  5. Blaturile de bucătărie din laminat

  Blaturile de bucătărie din plăci de plastic melaminate se folosesc foarte des, pentru că sunt foarte accesibile. Aceste blaturi sunt fabricate din plastic și sunt acoperite cu un strat exterior foarte dur și rezistent. De asemenea, ele sunt ușor de întreținut. Montarea și demontarea unui astfel de blat este extrem de ușoară. Plăcile melaminate sunt rezistente la: temperaturi foarte înalte, diferite substanțe chimice, lovituri și zgârieturi.

  Prețurile blaturilor de bucătărie 650 mm EGGER- Lam. Compact- EDC 2020 sunt aproximativ 2.170 lei.

  blat-de-bucatarie-laminat.jpg

  6. Blaturile de bucătărie din PAL melaminat

  Deseori, clienții aleg blaturi de bucătărie din PAL melaminat. Aceste blaturi sunt fabricate din plăci PAL, pe care este lipit un strat de melamină (ultrapass). Marginile acestor blaturi sunt de cele mai multe ori protejate cu benzi ABS, care se pot deteriora după câțiva ani de folosire. Suprafața exterioară a blatului poate fi imprimată cu motive care imită lemnul, granitul sau marmura. Materialul din care sunt realizate este de înaltă calitate, rezistent și simplu de întreținut și de curățat. Pe astfel de blaturi e interzis să așezăm oale foarte încinse și nici să tăiem alimentele.
  Prețurile blaturilor de bucătărie din PAL melaminat Kronospan 110SM alb 2800x2070x18 mm sunt aproximativ 209 lei/buc.

  Sfaturi de specialitate de la ROCAS DECOR SRL 

  Când vine vorba despre blaturile de bucătărie care material este favoritul clienților dvs? Din ce cauză?

  Majoritatea clienților noștri preferă compozitul quartz și granitul pentru blaturile de bucătărie, însă am avut numeroase cereri și pentru blat de marmură sau travertin.

  Bucătăria este inima casei și merită să fie amenajată cu grijă și atenție. Pe lângă aspect, durabilitatea și întreținerea sunt aspecte foarte importante de luat în considerare atunci când este ales materialul pentru blaturile de bucătărie. Este o zonă a casei frecvent utilizată, blatul va intra în contact cu alimente și lichide, așa că trebuie să fie ușor de curățat și întreținut, să nu se zgârie și să nu se păteze. Este foarte important să consiliem clienții  pentru a ne asigura că aleg materialul potrivit pentru un blat de bucătărie, care poate fi curățat și îngrijit cu ușurință și își va menține aspectul  pentru mulți ani. Astfel, pentru zona de lucru în bucătărie recomandăm blaturile de compozit quartz și granit, datorită rezistenței și durabilității acestora. Nu excludem celelalte materiale, dacă se aleg produse de calitate superioară și se realizează impermeabilizarea acestora în prealabil.

  În rândurile de mai jos găsiți câteva caracteristici ale produselor recomandate pentru blaturile de bucătărie:

  Blaturi de quartz compozit – Compozitul quartz (sau cuarț) este un material rezistent care vă îmbunătățește experiența în bucătărie. Este o piatră creată cu scopul de a rezista chiar și la cele mai dure condiții și provocări la care sunt supuse blaturile de bucătărie moderne. Compoziția acestui material este astfel aleasă încât va garanta satisfacția maximă. Sunt produse cu design unic caracterizate prin longevitate și durabilitate extremă. Obiectivul principal al furnizorilor moderni de cuarț este de a oferi oamenilor o piatră sintetică aproape perfectă. În bucătăriile moderne este necesar un material care să satisfacă cerințele estetice și să reziste la utilizare permanentă.

  De ce blaturile de bucătărie din cuarț sunt materialul superior pentru blatul de lucru?

  Cuarțul proiectat este compus din ingrediente vaste. În ciuda faptului că deține eticheta de „produs sintetic", este de fapt creat dintr-un amestec natural. Conține cuarț natural (aproximativ 90%), rășină (4-6%) și polimeri (de exemplu, pigmenți) sau aditivi (de exemplu, minerale, particule). Prin alăturarea  acestor elemente compozitul quartz devine aproape indestructibil. Este capabil să reziste la zgârieturi, abraziune, pete, decolorare sau uzură generală. Drept urmare, blatul de cuarț nu este conceput doar pentru a rafina decorul estetic al casei. Sunt instrumente practice și funcționale care permit clientului să profite la maximum de gătitul zilnic. Alegând blaturile de quartz în bucătărie, clientul nostru va scăpa de grija provocată de deteriorarea suprafeței blatului de lucru. Sunt disponibile într-o gamă foarte variată de culori, pot fi monocrome sau cu vene de diferite grosimi și dimensiuni.

  Blaturi de granit – Granitul este o piatră naturală deosebit de frumoasă, fiecare placă fiind unică și diferită în felul ei. Este o rocă dură, dăruită de mama natură, iar instalarea unui blat de granit este ca și cum ai avea o operă de artă în casă. Indiferent de modelul ales, clientul va avea un blat de bucătărie care arată elegant și atemporal.

  De ce recomandăm granitul  pentru blatul de bucătărie?

  Granitul este întotdeauna o alegere extrem de populară ca material pentru blaturile de bucătărie datorită durabilității și atractivității sale estetice. Este o rocă magmatică foarte rezistentă și compactă. Este rezultatul răcirii lente, la mare adâncime a unei mase mari de lavă magmatică, iar structura sa este granulară și cristalină. Granitul conține de obicei și alte minerale, cum ar fi feldspat, mică și cuarț. Este un material dur și poate rezista la presiuni și la abraziune. Rezistența supremă a granitului îl face rezistent la zgâriere și pătare. Poate rezista la creșterea bruscă a temperaturii. Chiar dacă clientul ar așeza o tigaie fierbinte direct pe el, granitul nu e afectat, deși acest lucru nu este recomandat. Se curăță rapid și este foarte ușor de întreținut.

  Formarea naturală a granitului face ca fiecare blat să fie unic, așa că mulți proprietari aleg să-și planifice stilul bucătăriei pe baza designului blatului. Culorile granitului sunt cel mai frecvent roz, alb, variații de gri și negru, iar la modelele exotice sunt disponibile nuanțe de verde, roșu. Unul dintre principalele atracții ale granitului, pe lângă rezistența sa,  este că se poate potrivi cu ușurință atât în bucătăriile tradiționale, cât și în cele moderne, așa că va fi aproape sigur o alegere ideală pentru bucătăria casei. 

  Care sunt produsele și serviciile pe care le oferiți clienților?

  Avem permanent în stoc și vindem piatră naturală: marmura, granit, travertin, andezit, onix, ardezie, precum și compozit quartz, terazzo sub formă de placaj și piese personalizate. Prelucram la comandă: blaturi, trepte scară, glafuri și capace de gard. Oferim consultanță, măsurători, transport și servicii de montaj pentru produsele achiziționate de la compania noastră, în Romania, Ungaria și în toată Europa.

  Avem de vânzare adezivi și produse pentru curățare, impermeabilizanți pentru întreținerea pietrei naturale. Oferim servicii de șlefuire și recondiționare a suprafețelor placate cu piatră naturală. În cele 6 depozite ale noastre din Romania si Ungaria sunt disponibile numeroase modele de placaje de piatră naturală cu diferite dimensiuni, texturi și culori, pentru placarea pereților și pardoselilor interioare și exterioare. Avem de vânzare placaje de piatră mată, lucioasă și scapițată pentru fațadă, soclu, gard. Ardezie pentru acoperiș. Dale de travertin, pași de pisică, piatră cubică andezit pentru pavarea curților și trotuarelor. Plăci de piatră pentru placarea băilor, bucătăriilor, a podelei din hol, living, dormitor. Piatră naturală decorativă pentru placare șemineu, lastre mari de marmură și onix bookmatched pentru placarea pereților accent. Andezit fiamat antiderapant pentru terasă și alei și multe alte modele.

  Prelucrăm la comandă piese personalizate: blat pentru insulă și mobilă de bucătărie, panou protecție antistropire (sau panou de spate) din granit și compozit quartz, blat de baie din marmură și travertin, trepte scară, glafuri, capace de gard și stâlp, lavoare și cădițe de duș, etc

  Avem fabrici de producție, dotate cu utilaje performante, de ultimă generație care ne permit să debităm lastrele (plăcile mari) de piatră naturală, la dimensiunea cerută de client. Prelucrăm astfel piatră pentru numeroase aplicații la interiorul și exteriorul spațiului amenajat, pentru proiecte rezidențiale, comerciale și de tip office, spații industriale, instituții și piețe publice, etc.

  Ne recomandă: calitatea materialelor și a serviciilor prestate, numărul mare de clienți și portofoliul foarte bogat de lucrări finalizare cu succes atât la nivel național cât și în Europa; rapiditatea de execuție a pieselor personalizate, în fabrici proprii de producție, precum și termenul scurt de livrare.

  Iulia Ciocirlan, ROCAS DECOR SRL 

  7. Blaturile de bucătărie din lemn

  Nu în ultimul rând, se pot executa și blaturi de bucătărie din lemn. Astfel de blaturi sunt foarte îndrăgite, lemnul fiind un material natural și plăcut, care produce în noi bucuria de a simți că suntem cu adevărat acasă. Pentru fabricarea blaturilor din lemn, cel mai bun material este lemnul dur, cum ar fi cel de stejar sau de arțar. Lemnul trebuie să fie prelucrat și protejat cu o soluție specială. Dacă avem un blat de bucătărie din lemn, trebuie să fim foarte atenți când o folosim, pentru că lemnul este sensibil la influența factorilor mecanici și urmele anumitor lichide nu pot fi îndepărtate de pe el. Nu avem voie să udăm în mod exagerat blatul din lemn, pentru că pe el se poate dezvolta mucegaiul. Pe de altă parte, lemnul este rezistent la temperaturi înalte.

  Prețul unui blat de bucătărie din lemn de stejar depinde de execuție, la dimensiunea 3040 x 600 x 28 mm este aproximativ 245 lei/buc.

  blat-de-bucatarie-lemn.jpg

  Dacă decideți să instalați un blat de bucătărie, ne puteți contacta și la Daibau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

  Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

   

  Articol de specialitate 5645
  Autorul: Daibau.ro

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilă bucatarie?