Pentru zona
    Pompele de căldură sunt un sistem de încălzire economic și natural, foarte acceptabil, din punct de vedere al rentabilității și funcționalității. Încălzirea cu pompă de căldură permite o ședere fără griji într-o casă caldă și proaspătă, într-un mod ecologic.
    Articol de specialitate 281
    Pompe de căldură
    Avem 2038 executanți pentru domeniul Pompă de căldură:

    1. Cum funcționează pompele de căldură pentru încălzire?

    Încălzirea cu pompăa de căldură este de fapt un sistem care utilizează căldura din mediu și o transformă în energie și  sursă de căldură. Deocamdată există mai multe tipuri, dintre care cele mai cunoscute sunt pompele de căldură energetice pentru încălzirea spațiilor, încălzirea apei pentru baie și apei calde menajere. În comparație cu alte soluții, pompele de căldură pentru încălzire oferă un mod de viață economic și ecologic acceptabil, deoarece folosesc surse de energie regenerabilă - aer, apă și pământ - pentru funcționarea  lor.

    Pompe caldura aer apa
    Pompele de căldură aer-apă atrag energie din aer chiar și la temperaturi de până la -25°C

    2. Pompe de căldură pentru încălzire - tipuri:

    2.1. Încălzire cu pompe de căldură aer-apă

    Chiar și aerul rece este plin de energie. Aerul este o sursă inepuizabilă de energie și este disponibil peste tot. Cele mai moderne versiuni de acest tip, aer-apă, permit încălzirea chiar și la o temperatură exterioară de -25°C. Chiar și la o temperatură atât de scăzută a aerului exterior, economisiții 50% din energie. Acesta este cel mai ieftin tip de pompă de căldură din punct de vedere al investiției, iar instalarea și întreținerea sunt, de asemenea, simple și ieftine.

    2.2. Încălzire cu pompe de căldură apă-apă

    Datorită temperaturii relativ ridicate, apele subterane sunt o sursă ideală de căldură, deoarece ating valori termice ridicate. Rezultă că această sursă este cea mai eficientă energetic (pe tot parcursul anului). Pompele de căldură apă-apă oferă un randament ridicat de căldură, chiar dacă sunt de dimensiuni  mici.

    2.3. Încălzirea cu pompe de căldură cu apa subterană

    Astfel de dispozitive pământ-apă folosesc energia termică acumulată în sol, adică în pământ. Acolo se acumulează o cantitate mare de energie solară, care poate fi folosită pentru încălzirea locuinței și/sau a apei pentru baie.

    Pompe caldură sol-apa
    Pompele de căldură  oferă un mod de viață economic și ecologic accesibil, deoarece folosesc surse de energie regenerabilă - aer, apă și pământ (în imagine)

    3. Economii folosind pompe de căldură pentru încălzire

    3.1. Care tip de pompă de căldură economisește cel mai mult?

    Primul loc - pompe de căldură apă-apă

    Cea mai mare energie și bani se economisesc cu pompa  apă-apă. Desigur, dacă aveți suficientă apă disponibilă. Temperatura medie anuală a apei subterane este de aproximativ 10°C. Acest sistem realizează așa-numitul coeficient de eficiență de 5, care permite cele mai mari economii.

    Locul al doilea - pompele de căldură pentru apă subterană

    Dacă nu aveți acces la apa subterană sau nu există niciuna pe proprietatea dvs., atunci următoarea în linie este o pompă de căldură pentru apă subterană. Pentru aceasta aveți nevoie de o parceă  cu o suprafață suficient de mare pe care să puneți, de fapt, în care să săpați orizontal  un colector de pământ  sau o sondă verticală. Cu un astfel de sistem puteți obține un raport de eficiență de 4.

    Locul al treilea - pompele de căldură aer-apă

    Dacă nu aveți la dispoziție nici apă, nici pământ, atunci puteți folosi o pompă aer-apă, deoarece aerul este disponibil peste tot și în cantități nelimitate. Cu acest tip de sistem, obțineți coeficienți de eficiență de aproximativ 3,5, iar în unele zone chiar peste 4.

    3.2. Economisiți mai mult cu o pompă de încălzire sau apă caldă?

    Pompa de căldură pentru încălzirea spațiului vă va oferi cu siguranță cele mai multe economii. Cu toate acestea, dacă decideți să încălziți apă caldă menajeră cu același dispozitiv, economiile vor fi mai mari, iar beneficiul și mai mare. În orice caz, calculul este clar: cel mai important lucru este reducerea costurilor de încălzire, pentru că aici se produc cele mai mari pierderi. Pe de altă parte, încălzirea cu pompă de căldură este cea mai ieftină pe termen lung, mult mai accesibilă decât orice metodă convențională de încălzire.

    Sistem pompa caldura
    Sistemul de încălzire combinat cu pompa de căldură permite economii mari

    4. Pompe de căldură  pentru încălzire - calorifer sau pardoseală?

    Calorifele  clasice încălzesc de fapt aerul din cameră, în timp ce sistemele de pardoseală sau de perete încălzesc corpurile, adică obiectele. Combinația dintre o pompă de căldură pentru încălzire și un sistem de încălzire prin pardoseală va oferi o senzație de plăcere și confort chiar și la o temperatură cu 2° mai mică decât de obicei, adică așa-numita temperatură medie a camerei. Acest tip de încălzire are ca rezultat și o reducere a „cererii de căldură” cu 5-8%, ceea ce crește și mai mult economiile realizate.

    Articol de specialitate 281
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Pompă de căldură?

    Avem 2038 executanți pentru domeniul Pompă de căldură:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2038 executanți pentru domeniul Pompă de căldură
    8.9
    0

    ANZOLINA SRL


    8.9
    0

    INSTALAŢII RĂŞINAR SRL-D


    8.9
    0

    BLACK BAT GRUP S.R.L.


    8.9
    0

    PROMO MONTINSTAL SRL