Pentru zona
    Încălzirea apei menajere este a doua cea mai mare cheltuială în fiecare gospodărie - imediat după încălzire. După câteva decenii de când au apărut și s-au îmbunătățit, a devenit de la sine înțeles că pompele de căldură sunt cea mai bună modalitate de a încălzi apa menajeră pentru gospodărie.
    Articol de specialitate 296
    pompa de caldura pentru apa sanitara
    Avem 2038 executanți pentru domeniul Pompă de căldură:

    1. Încălzirea apei sanitare

    Când vorbim despre încălzire, mai întâi ne gândim la încălzirea casei și de multe ori uităm că nu sunt încălzite numai camerele, ci și apa menajeră. În plus, apa trebuie încălzită vara și nu numai iarna. Aproximativ o șesime din energia folosită iarna este cheltuită pentru încălzirea apei, așa că este logic să ne gândim la metodele de încălzire mai accesibile și mai ecologice.

    Datorită consumului de energie mai mic decât încălzirea spațiilor, încălzirea apei menajere oferă metode alternative mai accesibile din sursele regenerabile și autosuficiente, precum colectoarele solare sau pompele de căldură pentru apa menajeră. Pe lângă auto-sustenabilitate, ambele metode reduc semnificativ cheltuielile, iar pompa în sine este un dispozitiv foarte eficient din punct de vedere energetic, astfel că investițiile se recuperează în câțiva ani.

    Cu o pompă de căldură pentru apă caldă sanitară, veți fi complet independenți și veți economisi mult
    Cu o pompă de căldură pentru apă caldă sanitară, veți fi complet independenți și veți economisi mult

    2. Pompele de căldură pentru apa menajeră sunt o soluție excepțională

    2.1. Economisiți la încălzirea apei calde menajere

    O pompă de căldură pentru încălzirea apei menajere este cu siguranță cea mai ieftină modalitate de a furniza apă caldă, depășind chiar și colectoarele solare (SSE), care se află pe locul doi. Însă, pot exista o mulțime de probleme cu dispozitivele solare, cum ar fi capacitatea de a le plasa în poziția corectă și suficiente zile consecutive însorite, care nu pot fi garantate pe fiecare parcelă și în fiecare zonă geografică. Cu o pompă de căldură veți economisi mai mult de patru ori la încălzirea apei în gospodărie față de orice alt sistem!

    2.2. Pompele de căldură pentru apă menajeră sunt ecologice

    Încă un fapt care vă poate convinge de rentabilitatea investiției în acest tip de sistem de apă caldă menajeră: această metodă de încălzire reduce emisiile de CO2 cu peste 60%, ceea ce este absolut fantastic! Pompa de căldură extrage căldură din surse naturale și regenerabile de energie și contribuie la menținerea unui mediu mai curat și mai sănătos.

    2.3. Răcire gratuită a subsolului

    Nu numai investiția se compensează în doar câțiva ani, dar și cu energia curată, verde, se creează posibilitatea răcirii subsolului în lunile calde de vară.

    2.4. Posibilitatea de utilizare independentă sau de conectare la încălzirea centrală

    Pompele de căldură pentru apă menajeră oferă posibilitatea de utilizare independentă, dar pot fi conectate și la un cazan de încălzire, deoarece unele pompe de căldură pentru apă caldă au instalat un sistem de țevi cu dispozitive suplimentare adecvate. O combinație a pompei de căldură și sobei pe lemne/biomasă este de dorit.

    Pe lângă colectoarele solare, pompele de căldură pentru apă sanitară sunt cea mai ecologică modalitate de încălzire a apei
    Pe lângă colectoarele solare, pompele de căldură pentru apă sanitară sunt cea mai ecologică modalitate de încălzire a apei

    3. Funcționarea pompei de căldură pentru apa menajeră

    O pompă de căldură funcționează prin extragerea căldurii din spațiul înconjurător, apoi o transferă către un alt purtător sau mediu, care este de obicei apa. Rareori, acest mediu poate fi și aerul. Evaporatorul pompei mai întâi captează căldura din mediu, care apoi se evaporă și se încălzește în el. Pompa de căldură creează astfel de condiții încât aburul încălzit se condensează, iar după acest proces își transferă căldura către mediu, adică apă. Mediul - apa - curge în vasul de expansiune, unde presiunea scade. Procesul se repetă pe măsură ce apa curge în evaporator.

    O pompă de căldură – fie pentru încălzirea apei calde sanitare sau a întregii case – funcționează asemănător unui frigider, doar cu procesul invers.

    3.1. Pompa de căldură are nevoie de energie electrică

    Deși sursa din care pompa de căldură extrage căldura este naturală (aer, pământ sau apă), pompa de căldură este alimentată de energia electrică. Electricitatea este asigurată de ventilator și compresor. Așa-numitul coeficient anual de performanță este raportul dintre energia electrică pe care o consumă pompa pentru funcționarea sa și căldura pe care o produce. Coeficientul de performanță, adică de căldură, arată cât de eficientă este pompa de căldură pentru apa caldă în gospodărie.

    4. Investiția este recuperată în câțiva ani

    Deși cumpărarea unei pompe de căldură pentru apă caldă poate părea o investiție enormă, se va recupera în câțiva ani. Cu alte cuvinte: veți recupera costurile achiziționării unei pompe de căldură pentru apă caldă sanitară în aproximativ 7 ani, iar apoi încălzirea apei pentru gospodărie vă va costa mult mai puțin decât încălzirea apei folosind alte surse de energie. Dacă scădeți prețul boilerului, de care aveți nevoie indiferent de tipul sursei de energie, investiția este și mai profitabilă.

    Articol de specialitate 296
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Pompă de căldură?

    Avem 2038 executanți pentru domeniul Pompă de căldură:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2038 executanți pentru domeniul Pompă de căldură
    8.9
    0

    GAC LUX TERMIC S.R.L.

    1 Breazu
    8.9
    0

    N.C. ORHEIAN INSTAL SRL-D


    9.9
    0

    OCEAN ART DESIGN SRL


    8.9
    0

    ETIC INSTAL S.R.L.