Pentru zona

    Pompele de căldură pentru piscine pot economisi până la 80% din energia termică

    Pompele de căldură au devenit un produs comercial cu câteva decenii în urmă, dar abia recent, datorită îmbunătățirii tehnologii lor de lucru și a tehnicilor de producție, au devenit mai ieftine și mai accesibile unui număr mai mare de părți interesate. La fel ca sistemele solare, acestea au fost considerate un „moft” până când oamenii au văzut cât de utile ar putea fi cu adevărat. Nu numai că utilizarea pompelor de căldură în gospodărie pentru încălzirea și răcirea spațiului, precum și încălzirea apei economisește consumul de energie electrică și, prin urmare, la facturi, dar mediul este protejat și de efectele nocive ale utilizării altor tipuri de surse de energie. Pompele de căldură folosesc pentru munca lor surse inepuizabile de energie - soarele, apa și pământul - așa că sunt împărțite în grupuri, iar acestea - pompele de căldură pentru piscine - sunt un subtip al celor care funcționează folosind energia din aer.
    Articol de specialitate 327
    pompe caldura piscina
    Avem 2038 executanți pentru domeniul Pompă de căldură:

    1. Cum sunt pompele de căldură pentru piscină?

    Pompa de căldură pentru piscină este un subtip de pompă de căldură care transformă energia din aer în căldură care poate fi folosită pentru încălzirea apei. Este destinată exclusiv încălzirii sau răcirii apei din piscină, precum și menținerii temperaturii setate.

    2. Avantajele pompelor de căldură pentru piscină

    Pompele de căldură utilizează pentru activitatea lor surse de energie naturale și regenerabile, care, pe de o parte, sunt inofensive pentru mediul natural și, pe de altă parte, permit economii semnificative în bugetul gospodăriei. În funcție de sursele din care aduc căldură, pompele de căldură sunt împărțite în categorii de apă, pământ și aer.

    Pompele de căldură pentru piscine sunt de așa natură încât încălzesc apa folosind căldura pe care o extrag din aerul exterior, consumând în același timp mult mai puțină energie electrică decât sistemele de încălzire directă. Deci, datorită acestui lucru - încălzire sigură, fiabilă și eficientă a apei, puteți extinde sezonul de înot de la începutul primăverii până la sfârșitul toamnei, în orice moment al zilei sau al nopții, deoarece temperatura apei va rămâne aceeași. În plus, pe lângă piscină, poate fi folosit și pentru vana  cu hidromasaj.

    Pompa vana hidreomasaj
    Pompa de caldură pentru vana cu hidromasaj

     

    La modelele disponibile in prezent, toate piesele in contact cu apa sunt in general realizate din titan sau plastic, ceea ce înseamnă că nu există risc de coroziune și sunt potrivite pentru toate tipurile de apă, inclusiv pentru piscinele cu apă sărată.

    Ultimul lucru, dar nu cel mai puțin important, este că dispozitivele și echipamentele însoțitoare sunt de așa natură încât să funcționeze foarte liniștit, iar coeficientul lor de utilizare a energiei este de 5, ceea ce înseamnă că din 1 kilowatt de energie electrică vor face aproximativ 5 kilowați de căldură.

    3. Cum funcționează pompele de căldură pentru piscină?

    Pompele de căldură pentru piscine sunt în primul rând o soluție eficientă pentru menținerea temperaturii apei la nivelul dorit pentru o perioadă mai lungă de timp. Sunt o completare excelentă a sistemelor solare, deoarece pompele de căldură garantează cel mai bun raport dintre energie produsă și consumată. Pompele de căldură sunt de fapt dispozitive termodinamice care transferă căldura prezentă în aer în apa piscinei cu un consum minim de energie electrică.

    La fel ca aparatele de aer condiționat, acum modelele de pompe de căldură pentru piscine au în general dispozitive invertoare care permit atât încălzirea, cât și răcirea chiar și atunci când temperaturile exterioare sunt în afara limitelor definite. In plus, nu conteaza ce ora din zi este sau care sunt conditiile meteo pentru functionarea pompei. La fel ca un „perpetuum mobile”, pompele de căldură funcționează continuu până când le modificați parametrii sau îi opriți.

    Deci, cel mai important lucru la acest tip de aparat este faptul ca pompa de caldura poate extrage căldura sau frigul din mediu și o transferă în apa piscinei. Când apa este încălzită, temperatura mai ridicată a aerului eliberează mai multă energie care poate fi atrasă în pompa de căldură și astfel permite o eficiență mai mare a acesteia. Într-o situație în care așa-numitele condiții de mediu sunt cele mai favorabile, vei plăti mai puțin de 15% din căldură, adică 85% din căldură va fi gratuită.

    Se estimează că, în comparație cu încălzirea electrică directă a piscinei, instalarea unei pompe de căldură te poate economisi de șase ori!

    Pompa de căldură permite transferul căldurii din aerul din jurul piscinei prin ciclul de compresie-expansiune al fluidului de lucru. Aerul este mișcat de ventilator și direcționat prin evaporator, în care căldura este transferată fluidului de lucru (acolo aerul este răcit în același timp). Fluidul de lucru este apoi introdus, prin intermediul unui compresor, în tuburile spiralate ale schimbătorului, ceea ce îi mărește presiunea și temperatura. În acest schimbător, căldura este transferată în apa piscinei. În schimbător există și un lichid de răcire care curge în așa-numita supapă de expansiune; sarcina sa este de a reduce presiunea și de a răci rapid lichidul. Lichidul răcit este din nou direcționat către evaporator unde este încălzit din nou de aerul din jur.

    Întregul proces este pornit automat și monitorizat de senzori de presiune și căldură. Același principiu se aplică atunci când pompa de căldură funcționează în modul de răcire.

    4. Cât de repede pot pompele de căldură să încălzească sau să răcească o piscină?

    Eficiența pompei de căldură crește odată cu creșterea temperaturii aerului din jur, dar depinde și de echilibrul pierderilor și câștigului de căldură. Prin urmare, este nevoie de câteva zile la începutul sezonului pentru a atinge temperatura dorită în piscină.

    Pierderile de căldură pot apărea din cauza unor factori, cum sunt lucrări de construcții prost executate, materiale de calitate scăzută utilizate în timpul construcției, neutilizarea păturii, raportul aer - temperatură, aportul de apă dulce, filtrarea etc.

    Câștigul de căldură poate apărea din cauza unor factori, cum sunt intensitatea soarelui, vânturile, orientarea piscinei, raportul temperatură aer - apă etc.

    Pentru a evita pierderile de căldură atunci când nu înotați, este recomandat să folosiți o acoperire pentru piscină.

    5. Care este temperatura ideală a apei din piscină?

    Temperatura ideală a apei pentru piscinele din curte este de la 27° la 32°C. Desigur, parametrii pot fi întotdeauna modificați datorită cerințelor speciale ale proprietarului. În cazul în care doriți o temperatură mai mare de 32°C, ar fi necesar să verificati caracteristicile materialelor și pieselor piscinei. Temperaturile ridicate ale apei pot deteriora unele materiale încorporate și pot încuraja creșterea algelor în piscină.

    Producătorul, distribuitorul sau agentul de vânzări vă va explica tot ce trebuie să știți despre pompele de căldură pentru piscină în ceea ce privește caracteristicile, utilizarea și întreținerea, așa că rămâneți la ele pentru a vă menține garanția valabilă și întregul sistem să vă servească ani de zile fără probleme.

    Pompele de căldură au devenit din ce în ce mai populare aici în ultimii ani, așa că pe măsură ce interesul crește, crește și numărul ofertanților. Verifică însă cu atenție toate informațiile și cumpără echipamentul doar de la producător sau de la un furnizor de încredere pentru a nu mai avea probleme mai târziu!

    6. Cum să alegeți pompa de căldură pentru piscină?

    Pompele de căldură pentru piscine sunt alese în funcție de scop. În general, alegerea unei pompe de căldură se bazează pe următorii factori principali:

    • cantitatea de apă din piscină (dimensiunea piscinei-volum de apă),
    • folosiți o husă
    • este o piscină în aer liber sau interioară,
    • indiferent dacă este o piscină privată sau publică.

    Un rol secundar în alegerea unui anumit model de pompă îl joacă un grup de factori, cum sunt orientarea sau poziția piscinei exterioare, filtrarea, intensitatea debitului de apă dulce, vânturile, localizarea geografică etc.

    În orice caz, vă recomandăm ca înainte de achiziționare sau, și mai bine, la proiectarea piscinei, să vă consultați cu experți care, pe baza tuturor acestor informații, vă vor putea recomanda o pompă de caăura de puterea necesară.

    Echipament pompa
    Echipamente cu pompă de caldură pentru piscine

     

    Modelele pompelor de căldură sunt proiectate pentru piscine de până la 40 m3, 40-60 m3, 60-80 m3 și 80-120 m3.

    7. Prețul unei pompe de căldură pentru piscine

    Aceste tipuri de aparate și echipamente se găsesc pe piața noastră și trebuie spus că oferta este diversă – atât ca modele, funcții, dimensiuni, putere cât și ca număr de producători, furnizori și interval de preț. În funcție de toate aceste fapte, pompele de căldură sunt oferite la prețuri foarte diferite - variind de la aproximativ 1.500 EURO la 6.000 EURO.

    Articol de specialitate 327
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Pompă de căldură?

    Avem 2038 executanți pentru domeniul Pompă de căldură:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2038 executanți pentru domeniul Pompă de căldură
    8.9
    0

    RENEGAT INSTAL SRL


    8.8
    0

    VIDA ENGINEERING S.R.L.


    8.9
    0

    SND INSTAL CONSTRUCT AC SRL


    8.9
    0

    TEKNIKA SRL