Pentru zona

    Sistemul de ventilație cu tiraj forțat și recuperare de căldură. Prețul montării acestuia.

    Articolul a fost citit chiar de 2775+ utilizatori
    Sistemele de ventilație cu tiraj forțat sunt eficiente mai ales în cazul clădirilor publice și al caselor de locuit cu consum redus de energie. Aceste sisteme de ventilație funcționează în următorul fel: ventilatorul alimentează clădirea cu aer proaspăt și elimină în exterior aerul uzat. De obicei, aerul proaspăt este introdus direct în camerele locuite, iar aerul uzat este eliminat din camerele de baie și din bucătării.
    Articol de specialitate 2775
    1
    Avem 1641 executanți pentru domeniul Tubulatură ventilație:

    1. Modul de funcționare a sistemului de ventilație cu tiraj forțat și recuperare de căldură

    Acest sistem de ventilație absoarbe aer proaspăt din exterior printr-o plasă de protecție, care poate fi montată fie pe fațadă, fie pe acoperiș. La acest nivel, sunt filtrate și particulele de praf. Apoi, aerul absorbit circulă prin țevi până la ventilator. Aici, aerul se încălzește cu ajutorul recuperatorului, absorbind căldura aerului uzat, care circulă prin recuperator. Aerul proaspăt nu se amestecă cu aerul uzat. Apoi, aerul curat este introdus în camere, cum ar fi sufrageria, sala de mese și alte camere asemănătoare. Temperatura aerului, care intră în camere, are întotdeauna valori de peste 16 °C.  Aerul circulă liber prin camere și ajunge în final înapoi la ventilator, unde încălzește noul curent de aer proaspăt absorbit din exterior; după aceea, el este eliminat din clădire.

    Sistemul de ventilație descris mai sus funcționează cu un recuperator central. Dar, mai există și varianta folosirii de recuperatoare la nivel local, în fiecare dintre camere. Sistemele cu recuperatoare de căldură locale sunt, de obicei, mai ieftine ca cele cu un recuperator de căldură central și unic.

    Sfaturi de specialitate de la ALTECOVENT SRL

    Cât costă instalarea unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură?

    Prețul este foarte diferit, acest lucru depinde de soluția aleasă, sistem descentralizat sau centralizat, tipul / modelul ales la echipamente, numărul echipamentelor, dimensiunea suprafețelor ce vor fi ventilate, etc. În fine prețul pornește de la 950 lei, dar am montat și sisteme cu 55.000 lei.

    Există vreun dezavantaj la acest sistem?

    Nu cunoaștem dezavantaje, am putea nota aici silențiozitatea echipamentelor, care diferă în funcție de soluția și modelul ales.

    Tofalvi Janos, ALTECOVENT SRL

    2. Cum se realizează ventilarea cu recuperarea căldurii

    Atât aerul proaspăt, cât și cel uzat circulă prin țevi plate cu lățimea de 10-20 cm. Țevile trebuie să fie bine izolate și se montează la nivelul izolației termice aflate sub șapă sau sub tavan. Aerul circulă din țevi în camere prin intermediul unor duze speciale, care pot fi montate atât în perete, cât și în tavan. Duzele trebuie să se afle la o înălțime de peste 200 cm. Gurile de evacuare a aerului uzat nu trebuie să fie montate prea aproape de gurile de alimentare cu aer proaspăt, pentru că în acest caz, sistemul nu funcționează. Cel mai bine este, ca aceste două guri de evacuare și alimentare să fie montate pe două laturi opuse ale camerei. Pentru ca aerul să circule de la o cameră la alta, trebuie să executăm în ușile de interior niște fante speciale izolate fonic sau trebuie să asigurăm circulația aerului prin fante executate în pereții dintre camere.
    Ventilatorul poate fi amplasat la subsol, într-o cameră care trebuie să fie uscată și izolată termic, de exemplu în camera centralei termice sau într-un dulap.

    3. Prețul montării unui sistem de ventilație cu tiraj forțat și recuperare de căldură

    Sistemele de aerisire actuale sunt foarte eficiente, folosind deja 90% din energia aerului uzat înainte ca acesta să fie evacuat în mediul exterior. Astfel, temperatura aerului proaspăt introdus în camere este aproape egală cu temperatura aerului uzat. Vara, sistemul poate funcționa simplificat, pentru că nu este nevoie a încălzi aerul introdus în locuință.

     

    2.jpg
    Exemplu de sistem de ventilație cu recuperare de energie; sursa: https://www.klima-remty.si/


    Prețul orientativ al unui sistem de ventilație cu tiraj forțat și recuperare de căldură variază între 4.000,00 EUR și 6.000,00 EUR, depinzând de tipul sistemului și de mărimea clădirii.

    Articol de specialitate 2775
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Tubulatură ventilație?

    Avem 1641 executanți pentru domeniul Tubulatură ventilație:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1641 executanți pentru domeniul Tubulatură ventilație
    8.9
    1

    BESTDEALACF S.R.L.


    8.9
    0

    SULFATIM SRL


    8.9
    0

    ALTECOVENT SRL


    9.6
    0

    VIV SERV SRL