Pentru zona
    În timpul utilizării zilnice a băii, deși puteți auzi ventilatorul pornind și oprindu-se, se întâmplă atât de des încât puțini oameni cu greu observă ce face ventilatorul. Aerisirea băii este necesară și importantă în fiecare casă - mai ales dacă în baie nu există o fereastră care să poată fi deschisă pentru a elibera aburul și umezeala acumulate. Dacă vă renovați baia sau doar schimbați ventilatorul, sfaturile noastre ar trebui să vă ajute.
    Articol de specialitate 375
    ventilator baie
    Avem 1634 executanți pentru domeniul Tubulatură ventilație:

    De ce este bine  să aveți un ventilator în baie

    Deși nicio lege nu impune instalarea unui ventilator în baie, este bine să aveți unul, mai ales dacă nu sunt ferestre. Și anume, în fiecare gospodărie, inclusiv a dumneavoastră, în medie, se eliberează aproximativ 10 litri de vapori de apă pe zi, care, dacă nu sunt îndepărtați, pot reduce calitatea microclimatului și pot provoca formarea mucegaiului și a umezelii. Acest lucru se întâmplă în mod regulat și în bucătărie (gătit, mașini de spălat vase și mașini de spălat, uscătoare și boiler), dar cu siguranță baia este încăperea care generează cel mai mult abur, din cauza dușului și scăldării.

    Pătrunderea aerului proaspăt va preveni și reduce concentrația de condens și va oferi un mediu de viață mai sănătos. Pe langa crearea de mucegai si umezeala, ventilatia deficitara sau absenta acesteia va scurta si durata de viata a materialelor folosite: tencuiala, vopsea si unele piese de mobilier. De asemenea, poate fi cauza multor probleme de sănătate, cum ar fi astmul și rinita, împreună cu infecții ale pielii și iritații oculare.

    Ventilatoare de baie - tipuri

    Ventilator de baie radial sau centrifugal

    Dacă baia dvs. se află la mai mult de 1,5 metri de peretele exterior, ventilatoarele centrifugale sunt cea mai bună alegere. Acest lucru se datorează faptului că sunt mai puternice, dar și concepute mecanic și tehnic pentru a transporta aer pe distanțe mai mari. Slăbiciunea lor este într-o oarecare măsură că sunt puțin mai zgomotoși, deoarece sunt și mai rapizi. Acestea sunt în mare parte instalate în tavan.

    Ventilator axial pentru baie

    Băile situate la mai puțin de 1,5 metri de un perete exterior au de obicei instalat un ventilator axial. Au putere și viteză mai mică deoarece aerul parcurge o distanță mai mică, deci sunt și mai silențioase.

    Fereastra de baie

    Cea mai simplă variantă de ventilație este să deschideți o fereastră în baie, dacă aveți.

    Cum să alegi ventilatorul de baie potrivit?

    Diametrul conductei de ventilație

    Primul lucru de luat în considerare este diametrul conductelor de ventilație. Pentru astfel de ventilatoare, acestea au de obicei 10 cm sau 15 cm în diametru. O ventilație eficientă necesită 4 până la 6 schimbări de aer pe oră. O baie, care are 10 metri pătrați, are nevoie de un aparat cu o capacitate de 54 mc/h pentru a respecta acest standard. Alegeți întotdeauna un model puțin mai puternic decât puterea calculată, pentru a vă asigura că poate îndeplini funcția pentru care este destinat. Credem că nu va fi prea greu să găsiți un astfel de model, deoarece există atât de mulți producători și furnizori câte tipuri și tipuri de dispozitive există pe piață. Multe dintre aceste produse au tot felul de caracteristici utile, inclusiv o alegere de setări de viteză și extracție.

    Ventilator silențios pentru baie

    După cum am menționat, unele ventilatoare sunt mai zgomotoase decât altele, așa că s-ar putea să doriți un produs mai silentios și care folosește motoare cu rulmenți.

    Ventilator de baie
    Ventilatorul previne formarea condensului și a umezelii în cameră, ceea ce asigura un mediu de viață mai sănătos

    Protecția IP a ventilatoarelor de baie

    Un lucru suplimentar de luat în considerare este locația ventilatorului. Bănuim că veți dori să-l instalați cât mai aproape de sursa de umiditate - de obicei deasupra căzii sau a dușului. Cu toate acestea, chiar înainte de a-l cumpăra, asigurați-vă că are ratingul IP corect (IP 40 sau mai mare este de obicei suficient, dar verificați întotdeauna).

    Ventilator baie cu senzor de umiditate

    Este sigur să spunem că există un grup din ce în ce mai numeros de dispozitive cu îmbunătățiri tehnice și tehnologice, cum ar fi senzori de umiditate, conductori și cronometre. Ventilatoarele cu senzor de umiditate se pornesc automat atunci când detectează umezeală în aer și se opresc când parametrii revin la normal.

    Ventilator de baie cu cronometru

    Modelele cu temporizatoare se aprind și se opresc atunci când le programați, timp în care purifică aerul și extrag umezeala. Există ventilatoare cu funcții atât automate, cât și manuale, ceea ce înseamnă că dispozitivul poate funcționa de la sine sau când îl porniți sau opriți, după cum este necesar. În ambele cazuri, și factura de energie electrică va fi mai mică, deoarece ventilatorul nu va funcționa non-stop.

    Ventilatoare de baie – preț

    Prețurile ventilatoarelor variază în funcție de tipul de produs pe care îl alegeți - cu cât are mai multe caracteristici, cu atât prețul este mai mare. În general, te poți aștepta să plătești între 50 și 100 EURO, la care ar trebui adăugat și costul angajării unui electrician pentru a-l instala. Vă recomandăm să nu o faceți singur, în principal din cauza siguranței și securității legate de funcționarea și utilizarea dispozitivelor electrice.

    Ventilatoare de baie – întreținere

    Ca orice alt aparat electrocasnic, și acesta necesită curățare și întreținere pentru a funcționa corect și a dura cât mai mult posibil. Procesul este simplu, așa că vă recomandăm să urmați acești pași:

    Opriți alimentarea

    Întotdeauna când vine vorba de dispozitive electrice, înainte de orice manipulare în jurul lor, ar trebui să opriți alimentarea și nu numai la întrerupător, ci și să trageți cablul din priză.

    Scoateți capacul ventilatorului. De obicei se desprinde ușir și alunecă la stânga sau la dreapta din poziția închis, deși unele modele au arcuri. Apoi puneți capacul într-o găleată sau chiuveta plină cu apă caldă și detergent pentru a înmuia și a înmuia depunerile persistente.

    Ștergeți praful de pe unitatea ventilatorului. Utilizați o cârpă de praf pentru a îndepărta murdăria acumulată din interiorul lamelor. Dacă este posibil, începeți din spate și mergeți spre față, astfel încât să nu aduceți murdăria șters înapoi.

    Curatare ventilator baie
    Ventilatorul trebuie curățat periodic. Procesul este simplu.

    Curățați unitatea. Puteți folosi o cârpă și apă caldă cu detergent pentru a curăța chiar și cele mai strânse locuri și colțuri, asigurându-vă că intră cât mai puțină apă în unitate. Asigurați-vă că cârpa este bine stoarsă și repetați procesul de mai multe ori până când sunteți mulțumit de rezultat. Când ați terminat, uscați cu prosopul tot ce ați șters.

    Uscați totul. Lăsați capacul și ventilatorul să se usuce complet înainte de a le înlocui.

    Porniți alimentarea. Odată ce interiorul unității este complet uscat, puteți porni alimentarea.

     

    Articol de specialitate 375
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Tubulatură ventilație?

    Avem 1634 executanți pentru domeniul Tubulatură ventilație:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 1634 executanți pentru domeniul Tubulatură ventilație
    10
    0

    ROOFING-DACHDECKEREI SRL


    10
    1

    BESTDEALACF S.R.L.


    9.4
    0

    MAXXIMO SRL


    9.5
    0

    DOSETIMPEX SRL