Pentru zona

    De ce este necesară etanșarea ferestrelor?

    Ferestrele sunt un punct slab în izolarea casei. Etanșarea sau sigilarea tocului ferestrei, la exterior și la interior, se face în momentul montării, dar în timp, din diverse motive, se slăbesc și apar așa-numitele punți termice - puncte prin care trece căldura, și astfel se creează pierderi de energie și căldură. Atunci când etanșarea este bună, aerul cald rămâne în spațiu, astfel încât facturile la încălzire pot fi reduse cu până la 20%. În plus, ferestrele sigilate rețin și praful, umezeala, zgomotul și reduc curenții. Este clar că în anumite intervale de timp sigilarea, trebuie repetată pentru a menține etanșeitatea ferestrei la nivelul dorit.
    Articol de specialitate 373
    etansarea ferestrelor
    Avem 458 executanți pentru domeniul Mentenanță:

    1. Când ar trebui repetată etanșarea ferestrei?

    Dacă rama ferestrei este deteriorată, dacă aveți probleme cu mecanismul deschiderii, dacă geamul nu mai este etanșat corespunzător și creează pierderi de căldură sau acumulează umezeală și mucegai, cel mai bine va fi să reparați sau să înlocuiți întreaga fereastră. 

    „Înainte de a înlocui benzile din cauciuc, verificați starea întregii ferestre.”

    Dacă aceste modificări nu sunt atât de vizibile și nu sunteți sigur dacă trebuie să luați măsuri sau nu, vă sfătuim să încercați un test simplu: introduceți o foaie de hârtie între toc și rama ferestrei și închideți-o. Dacă hârtia nu se rupe când o trageți și o puteți smulge ușor din ambele părți, este un semn clar că aerul trece pe acolo și că este timpul să repetați etanșarea, adică să schimbați benzile de etanșare. În general, acestea ar trebui schimbate la fiecare 7-10 ani, indiferent că sunt ferestre din lemn, PVC sau aluminiu.

    2. Cum se schimbă benzile de etanșare ale ferestrelor?

    Înlocuirea benzii de etanșare la ferestre necesită precizie și unelte potrivite, așa că vă sugerăm să nu faceți singuri acest lucru dacă nu aveți abilitățile sau experiența. Etanșarea din exterior poate fi o complicație deosebită; dacă se folosește masa de silicon, aceasta trebuie să fie de tip rezistent la condițiile de mediu și presată exact de-a lungul marginilor tocului ferestrei. Spuma de etanșare ar trebui să fie și pentru uz extern, iar atunci când este utilizată trebuie sa fie precis dozată pentru că se dilată, deci să nu fie prea mult și să se scurgă prin fațadă. Totul va fi mult mai rapid și mai ușor dacă angajați unul dintre experții noștri, deoarece cunosc exact tipurile de materiale pentru etanșare și cantitățile necesare.

    Dacă totuși decideți să încercați și să finalizați singuri lucrarea, veți avea nevoie de material nou pentru etanșarea ferestrelor și foarfece / bisturiu și adeziv (dacă nu este bandă autoadezivă). Puteți găsi acum pe piață diverse modele, așa că este mai bine să consultați vânzătorul care ar fi cel mai potrivit pentru ferestrele pe care le aveți. Benzile de bureți, benzi de cauciuc și silicon sau benzi din aluminiu (duraluminiu întărit), autoadezive sau lipite, de diferite diametre (de obicei 2 mm și 5 mm), plate sau rotunde, sunt de obicei plasate pe interior, în timp ce compușii pe bază de silicon sau spumă de etanșare sunt utilizați pentru exterior.

    Îndepărtați cu grijă benzile vechi și curățați zona cu săpun sau alt agent de degresare. Acest lucru va elimina orice impurități care împiedică aderarea completă a benzilor și le va scurta durata de viață. Măsurați și tăiați cu atenție o nouă bandă și plasați-o de-a lungul canelurilor. Apăsați banda pentru a se prinde cât mai bine de bază și astfel, parte cu parte, lucrați până la final, adică până terminați tot cadrul.

    3. Benzi de silicon pentru ferestre

    Cea mai bună etanșare se face cu benzi de silicon, care sunt plasate direct în canelura curățată fără adeziv. Această etanșare poate dura până la 10 ani. Benzile de silicon sunt, de asemenea, utile pentru întreținerea ferestrelor, deoarece pot fi îndepărtate cu ușurință și apoi repuse după spălarea geamurilor.

    4. Benzi autoadezive pentru ferestre

    Benzile autoadezive sunt mai ușor de montat pentru că se potrivesc și pe tocurile ferestrelor fără caneluri, dar sunt de calitate inferioară, mai ales spongioase, datorită expunerii la umiditate și la fluctuațiile de temperatură. Practic, pot servi un sezon sau două, motiv pentru care sunt mai ieftine. De asemenea, la întreținere, trebuie avut grijă să nu le revopsiți sau să le lăcuiți.

    5. Menținerea etanșeității ferestrelor

    Pentru ca ferestrele să se etanșeze cât mai bine, adică pentru ca benzile pe care le-ați montat să reziste, curățați-le periodic odată cu ferestrele și schimbați-le dacă este necesar. Nu trebuie să vină în contact cu acizi sau abrazivi, deoarece le „corodează” și verificați periodic dacă există umiditate sau mucegai.

    „Puteți proteja suplimentar benzile din cauciuc cu acoperiri speciale.”
    Articol de specialitate 373
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mentenanță?

    Avem 458 executanți pentru domeniul Mentenanță:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 458 executanți pentru domeniul Mentenanță
    8.9
    0

    EXCEL SERVICES SRL


    8.9
    0

    ICEBERG SRL


    8.9
    0

    GD DAMARIS CONSTRUCT SRL


    9.9
    0

    OCEAN ART DESIGN SRL