Pentru zona

    Mutare - 10 sfaturi pentru împachetare ușoară

    Știați că, conform cercetărilor psihologilor, mutarea ocupă locul trei pe lista celor mai stresante evenimente din viață? După ce ați găsit un nou spațiu de locuit și l-ați amenajat conform propriilor standarde, este timpul să împachetați haine, electrocasnice, obiecte decorative și mobilier. Aceasta nu este deloc o sarcină ușoară, așa că mai jos vă oferim 10 sfaturi care vă vor ajuta când vă mutați.
    Articol de specialitate 109
    Mutare
    Avem 458 executanți pentru domeniul Mentenanță:

    Când vă mutați, trebuie să vă gândiți la numeroase  lucruri - de la a nu uita ceva până la a vă  asigura că lucrurile ajung în siguranță la destinația dorită, în aceeași stare în care erau înainte de a se  împacheta. Pe de altă parte, există agenții de mutări, a căror angajare este chiar foarte recomandată, având în vedere că vor asigura transportul în siguranță al bunurilor dumneavoastră și se vor asigura că obiectele sensibile, fragile, nu se vor deteriora în timpul mutării. Agențiile de mutări au materiale de ambalare și ambalaje adecvate - folii extensibile, benzi adezive, folii crackle, cutii rezistente, așa că se vor asigura că toate piesele mobilierului dumneavoastră sunt împachetate și ambalate corespunzător. Dar cum rămâne cu hainele, obiectele decorative și alte lucruri?

    Firma de mutări
    Agenția de mutări va asigura transportul în siguranță al bunurilor dumneavoastră și se va asigura că obiectele sensibile nu sunt deteriorate.

    Când împachetați, este important să faceți mai întâi un plan de mutare. În plus, trebuie să urmați următoarele linii directoare care vor face procesul mai ușor și mai rapid.

    Faceți o listă de verificare înainte de a vă muta

    Suntem siguri că majoritatea dintre voi faceți liste de verificare chiar înainte de a călători, deoarece vă împiedică să uitați lucrurile necesare. Un număr mare a agențiilor de mutări  spun clienților că realizarea unei liste de activități înainte și în timpul mutării este foarte importantă. Astfel, vă veți  asigura că nu ratații nimic. Această listă vă va menține pe drumul cel bun și, pe măsură ce se apropie ziua mutării, veți avea o privire de ansamblu asupra lucrurilor pe care le-ați făcut și pe care le-ați bifat de pe listă.

    Împachetați mai întâi lucrurile pe care nu le folosiți des 

    Aceasta este una dintre regulile de bază de urmat. La început, lucrurile pe care nu le folosiți des și de care nu aveți nevoie imediat sunt ambalate. Acestea pot fi vase și servicii de masă scumpe pe care le folosiți doar la ocazii speciale, articole care au doar scop decorativ, haine care nu sunt adecvate sezonului curent - de exemplu, dacă vă mutați în perioada mai caldă a anului, începeți împachetând jachete de iarnă, paltoane, pulovere și alte piese de îmbrăcăminte groase. Doar așa veți evita situația de a găsi ceva de care aveți cu adevărat nevoie în fundul cutiilor, sau de a deschide totul de mai multe ori pe zi pentru a găsi ceva ce doriți. 

    Împachetare  lucruri
    La început se împachetează lucrurile pe care nu le folosiți des 

    Lucrurile esențiale se pun în cutii transparente

     

    Împachetați toate lucrurile pe care le folosiți în fiecare zi și de care aveți adesea nevoie în cutii  transparente de plastic. În acest fel, veți evita să căutați inutil prin pachete și pungi – veți putea vedea clar ce este înăuntru, adică unde este ceea ce căutați  în acel moment.

    Când împachetați, separați o cutie care va servi drept cutie de prim ajutor. Astfe,  imediat după mutare nu veți putea să despachetați toate lucrurile, așa că în „caseta de prim ajutor” împachetați lucrurile de care veți avea nevoie mai întâi și fără de care nu puteți.

    Țineți minute cum sunt conectate cablurile

     

    Când împachetați computere și dispozitive similare, uitați-vă bine și țineți minte  cum sunt conectate cablurile. Vă sugerăm să faceți o fotografie pentru a nu uita de repartizare. Astfel, atunci când le veți conecta în noua dvs. casă, veți ști unde este locul fiecărui cablu și veți putea configura dispozitivele imediat fără ajutorul nimănui. Poate că acest lucru va suna amuzant pentru experți, dar toți cei care nu înțeleg atât de bine tehnica vor economisi timp și nervi.

    Dezghețați frigiderul la timp

    Frigiderul si congelatorul trebuie dezghețate și șterse înainte de mutare, astfel încât să nu se topească în  timpul transportului si să ude alte lucruri. Cel mai bine este să dezghețați, să curățați și să uscați aceste aparate cu cel puțin 24 de ore înainte de ziua mutării.

    Înainte de a vă muta, luați măsurile potrivite

    Nu uitați de faptul că o mașină de spălat rufe , o mașină de spălat vase, un frigider sau piese de mobilier voluminoase, precum canapele, dulapuri și mese ocupă mult spațiu. Înainte de a vă muta, nu uitați să le măsurați și să verificați dacă pot să încapă în noul spațiu, dar și dacă pot trece prin ușa sau coridorul existent.  

    Aveți grijă la obiectele fragile când vă mutați

    Împachetare sticlă
    Puteți împacheta lucrurile fragile în hârtie

    Unul dintre lucrurile cheie atunci când vă deplasați este să protejați lucrurile care sunt fragile. Le puteți căptuși, de fapt, înfășurați-le în foi de ziar și hârtie. O modalitate excelentă de a preveni deteriorarea articolelor fragile în timpul transportului este să folosiți articole precum pături, perne și chiar jucării umplute ca căptușeală pentru a plasa articole fragile și le puteți folosi și pentru a umple golurile dintre articolele fragile. În acest fel, articolele nu se vor mișca în timpul transportului.

    Aveți grijă de sticlă în timpul mutării

    Transportul obiectelor din sticlă nu este deloc ușor - este nevoie doar de o mică lovitură și se va crea o fisură, de fapt daune permanente. Puteți proteja singuri suprafețele de sticlă acoperind obiecte. precum oglinzile cu bandă adezivă în formă de litera forma X. În cazul impacturilor de intensitate mai mică, în acest fel le veți proteja de spargere, iar dacă vorbim de impacturi mai puternice și apare spargerea, banda adezivă va menține sticla în cadru.

    Ușurați mutatul marcând cutiile

    Una dintre modalitățile excelente de a face despachetarea mai ușoară și mai rapidă este să marcați cutiile cu culori și numere.

    Pentru a fi mai ușor să despachetați și să vă instalați mai repede în noul apartament sau în noua casă, împachetați cameră cu cameră. Ce înseamnă? Împachetați lucrurile care sunt, de exemplu, pentru baie într-un grup de cutii, faceți același lucru cu bucătăria, dormitorul... Lăsați fiecare cameră să aibă propria culoare - puteți marca cutiile cu obiectele din living cu hârtie galbenă, cutiile cu lucruri din elementele de bucătăriecu verde etc. Astfel, atunci când veți aduce cutiile în noua dumneavoastră casă, veți putea imediat să le aranjați în jurul camerelor. Puteți, de asemenea, să scrieți pe bucăți de hârtie ce articole sunt în cutie și să împachetați împreună lucruri cu scop similar.

    ”Pe lângă culori, puteți marca casetele și cu numere. Astfel veți ști câte cutii ați adus și dacă lipsește ceva.

    Mutarea este o ocazie ideală pentru a scăpa de lucrurile în exces

    Cu toții avem în casă lucruri pe care refuzăm să le aruncăm în ciuda faptului că nu mai au nicio valoare de folosință, fie din motive sentimentale, fie pentru că credem că le vom folosi pentru ceva în viitor sau le vom repara. Acestea pot fi dispozitive electrice sparte, haine uzate, decolorate sau deteriorate, piese de mobilier vechi moștenite.

    Mutarea este momentul potrivit pentru a scăpa de toate lucrurile inutile, deoarece nu are sens să pierdeți timpul și nervii în ambalarea lucrurilor pe care nu le-ați folosit de ani de zile. Vindeți, faceți cadou sau aruncați lucrurile pe care nu le mai folosiți.

    Un alt sfat practic este să împachetați articole grele, cum ar fi cărți, în valizele cu roți pe care le aveți la dispoziție. În acest fel, veți evita tragerea  inutilă și veți trage lucrurile grele în locul dorit într-un mod simplu. Și nu în ultimul rând - contactați agenția de mutări la timp și conveniți asupra orei exacte și a altor detalii. Cât vă va costa mutarea va depinde de mai mulți factori - distanța dintre punctul de plecare și destinație, cantitatea de lucruri (dacă aveți mai multe lucruri, va fi nevoie de mai mulți muncitori), etc.

    Dacă vă mutați într-o casă nouă și căutați o agenție de mutări de încredere, puteți solicita ajutor la daibau.ro, complet gratuit, rapid și simplu. Trebuie doar să completați cererea de pe site-ul nostru și în curând agențiile vă vor contacta cu o ofertă potrivită.

     

     

    Articol de specialitate 109
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mentenanță?

    Avem 458 executanți pentru domeniul Mentenanță:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 458 executanți pentru domeniul Mentenanță
    8.9
    0

    SIDECONSTRUCTTIME. SRL


    8.9
    0

    BLACK BAT GRUP S.R.L.


    10
    0

    VOIGEVAL LUCRĂRI CONSTRUCTII S.R.L.


    10
    4

    FIREDESIGN S.R.L.