Pentru zona

    De ce trebuie să efectuați dezinsecția și deratizarea în casa dumneavoastră?

    Casa este locul în care petrecem cea mai mare parte a timpului, unde dormim, luăm mesele, ne bucurăm de timpul liber până ne relaxăm sau socializăm și, tot mai des, ne îndeplinim și sarcinile de la serviciu - deci este un loc care ar trebui să ne ofere liniște, siguranță și securitate. Însă, idila de acasă este deseori periclitată de oaspeți nedoriți - nu vorbim despre rude sau prieteni neinvitați, ci despre rozătoare și diverse insecte care provoacă nu numai daune materiale, ci reprezintă și o amenințare pentru sănătatea umană. Ele sunt tratate eficient prin dezinsecție și deratizare...
    Articol de specialitate 294
    dezinsectia si deratizarea
    Avem 458 executanți pentru domeniul Mentenanță:

    Sună foarte similar, dar au însemnătate diferită - dezinsecție și deratizare. Mai jos vă vom explica mai detaliat aceste două concepte și de ce este important să le implementați în mod regulat în casa sau spațiul de afacere al dumneavoastră.

    De ce este importantă dezinsecția?

    Înainte de a evidenția toate beneficiile dezinsecției, o vom defini mai întâi. Dezinsecția include diverse măsuri care sunt implementate cu scopul de a reduce populația, oprirea reproducerii și suprimarea insectelor dăunătoare.

    Gândacii, furnicile, ploșnițele de pat, heteropterele sunt insectele care locuiesc cel mai adesea în casele noastre. Ele pot reprezenta adevărate „rezervoare” de infecție, sunt adesea cauza a numeroaselor reacții alergice și pot apărea și ca paraziți pe corpul uman.

    Pe lângă faptul că sunt emițătorii cauzelor ale diferitelor boli infecțioase, ceea ce desigur este dauna primară pe care o provoacă, insectele contaminează suprafețele pe care le traversează așa că pot provoca și daune materiale. Aceasta se întâmplă mai ales dacă apar în depozitele cu alimente, îl contaminează și provoacă pagube materiale mari deoarece astfel de alimente nu sunt sigure pentru utilizare și, prin urmare, nici pentru plasarea pe piață.

    Insectele au o capacitatea dezvoltată de a se ascunde bine și de a crea diferite habitate în locuință sau în spațiile de afaceri - fie că este vorba de crăpături în parchet sau chiar de salteaua pe care dormiți. Este foarte posibil să fiți avut insecte în casa dumneavoastră de ceva timp fără să vă dați seama. De exemplu, este posibil că v-ați trezit dimineața cu roșeață și umflături, fără să vă dați seama că ploșnițele care s-au stabilit în saltelele pe care dormiți sunt cauza.

    Insectele au o capacitate excelentă de a se ascunde, chiar și în salteaua pe care dormiți
    Insectele au o capacitate excelentă de a se ascunde, chiar și în salteaua pe care dormiți

    O altă imagine care, din păcate, nu este un scenariu rar sunt furnicile de pe lângă mâncare. Desigur, mai întâi trebuie să îndepărtăm hrana care i-a ademenit, dar numai cu asta nu le vom împiedica să apară din nou - furnicile știu că au găsit hrană acolo o dată și cu siguranță o vor căuta din nou. Dezinsecția s-a dovedit a fi singura soluție și în acest caz.

    O altă imagine care, din păcate, se vede des, sunt furnicile pe lângă mâncare
    O altă imagine care, din păcate, se vede des, sunt furnicile pe lângă mâncare

    Dăunătoarele care pot provoca mari probleme sunt viespiile crabro și vespidele, care trăiesc cel mai adesea în pod și a căror mușcătură nu este deloc inofensivă.

    De ce este importantă deratizarea?

    Înainte de a vorbi mai mult despre avantajele deratizării, este important să explicăm ce presupune aceasta. Deratizarea este singura soluție credibilă atunci când vine vorba de eliminarea șoarecilor și șobolanilor. Nicio altă măsură nu dă rezultate pe termen lung, iar problema dăunătoarelor este rezolvată doar pe jumătate și este de scurtă durată.

    Deratizarea este o măsură care influențează direct încetarea răspândirii bolilor infecțioase. Și anume, rozătoarele transmit microorganisme cu care pot infecta oameni, animale de companie sau animale domestice, dacă este vorba de o clădire agricolă.

    Ceea ce caracterizează rozătoarele este răspândirea lor, deoarece se reproduc rapid
    Ceea ce caracterizează rozătoarele este răspândirea lor, deoarece se reproduc rapid

    La fel ca insectele, pe lângă faptul că pun în pericol sănătatea umană, rozătoarele provoacă și pagube materiale. Dacă se stabilesc în bucătărie, vor contamina alimentele, pe care în acest caz trebuie să le aruncați imediat, iar dacă se mută în pod, pot chiar roade grinzile și pot duce la un posibil pericol.

    Ceea ce caracterizează rozătoarele este că sunt foarte răspândite pentru că se reproduc rapid, deci măsurile preventive sunt extrem de importante. Vor mânca orice în calea lor. Ele provoacă de fapt cele mai mari daune cu excrementele și urina lor, deoarece contaminează alimentele și spațiul cu excrementele lor. Locurile pe care rozătoarele le folosesc ca intrare în interiorul spațiilor în care locuim și lucrăm sunt conductele de canalizare, apă și încălzire.

    Principiul „fă singur” nu este eficient

    Primul gând care le trece prin minte oamenilor este că, dacă observă insectele în locuința lor sau în spațiul de lucru, merg la o farmacie specializată și cumpără un mijloc de pulverizare a suprafețelor. Dar, aceasta desigur nu este o soluție pe termen lung, deoarece amatorii pot recunoaște cu greu sursa și cuiburile insectelor și pulverizează insectele numai atunci când le văd. Locul țintă, adică locul în care se reproduc, rămâne neamenințat, așa că nu am făcut nimic cu această acțiune, ținând cont că insectele se reproduc foarte repede și că o imago produce un număr mare de insecte noi.

    Insectele provoacă daune materiale
    Insectele provoacă daune materiale

    Dacă este vorba despre deratizare, la fel nu putem face mare lucru singuri. Dacă, de exemplu, punem o capcană pentru șoareci, vom prinde doar o rozătoare, pe când celelalte, dacă există, vor continua să se reproducă nestingherite și să pună în pericol sănătatea umană și bunurilor materiale.

    Măsurile regulate privind dezinsecția și deratizarea sunt efectuate pentru a preveni apariția dăunătoarelor care reprezintă o amenințare pentru sănătatea umană și bunurile materiale. Dacă aceste măsuri nu sunt implementate, există șanse mari să apară scenarii nedorite. Este important să rețineți că nu trebuie să așteptați să apară problema, ci să preveniți posibilitatea apariției insectelor și rozătoarelor, pentru că în acest caz se aplică vechea zicală - este mai bine să preveniți decât să tratați!

    Articol de specialitate 294
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mentenanță?

    Avem 458 executanți pentru domeniul Mentenanță:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 458 executanți pentru domeniul Mentenanță
    8.9
    0

    MEP CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    APOCRISMAR SRL


    10
    1

    PREMIUM LIFT DISTRIBUTION SRL


    8.9
    0

    SERVICE S.H.R. SRL