Pentru zona

    Garnitură de etanșare pentru uși - tipuri și montare

    Articolul a fost citit chiar de 1109+ utilizatori
    Ușile și ferestrele etanșate pot economisi mai mult de 30% din costurile de încălzire anual. În plus, garniturile de etanșare a ușilor și ferestrelor protejează împotriva zgomotului, umidității, căldurii sau frigului și prafului. Când vine vorba de tâmplărie, punctele în care se produc cele mai mari pierderi de căldură sunt îmbinările dintre toc și canat, adică toc și perete, astfel încât materialul din care sunt realizate etanșările și modul de montare sunt de o mare importanță. Desigur, pe piață veți găsi nenumărați furnizori și producători și tot atâtea tipuri de garnituri, așa că pur și simplu nu veți ști pe care să le alegeți, indiferent de criteriile adoptate de dumneavoastră. Primul sfat pe care vi-l putem oferi în această chestiune este că nu orice garnitură se potrivește fiecărei uși sau fiecărei ferestre.
    Articol de specialitate 1109
    garnitura de etansare pentru usa
    Avem 458 executanți pentru domeniul Mentenanță:

    Când trebuie schimbate garniturile?

    Garniturile de pe tâmplărie se uzează în timp - sunt deteriorate de umiditate și murdărie, influențele mecanice, iar materialul în sine învechește. Prin urmare, acestea trebuie modificate la anumite intervale de timp. Cel mai evident semn că este timpul pentru o schimbare este atunci când începeți să simțiți un curent de aer prin îmbinările dintre canat și toc. Totuși, dacă există o fisură, pierderile de căldură vor apare cu mult înainte. Ele pot fi detectate și cu o cameră termică, dar este mai simplu să înlocuiți toate garniturile cel puțin o dată la 10 ani, dacă nu mai des.

    Cum se înlocuiesc garniturile?

    Înlocuirea variază în funcție de tipul materialului utilizat pentru etanșare.

    Cum se montează garniturile?

    Montarea sau înlocuirea materialului de etanșare în caneluri nu este dificilă. Singura provocare majoră este etanșarea colțurilor unde este necesară tăierea precisă. Dacă utilizați o bandă din cauciuc sau silicon, aveți grijă să nu o întindeți prea mult, deoarece acest lucru va reduce etanșeitatea și îi va scurta durata de viață. Tăiați excesul de bandă numai după ce ați plasat-o și ați lipit-o de cadru. Dacă ușa nu are o canelură de etanșare, poate fi realizată ulterior de către un meșter.

    Apăsați ușor garnitura înainte de a o introduce în canelură, deoarece aceasta îi va prelungi durata de viață.

    Cum se montează benzile autoadezive de etanșare pentru uși?

    Înainte de a aplica banda autoadezivă, verificați marginile cadrului - acestea trebuie să fie netede, fără fisuri sau proeminențe; dacă observați vreo neregulă, va trebui să o remediați mai întâi, pentru că altfel, banda nu va intra bine în canelură și nu va asigura etanșeitatea. Prin urmare, șlefuiți ușor sau eliminați proeminențele, adică umpleți rosturile cu chit. Când ați terminat, curățați totul bine cu apă și săpun sau alt detergent neabraziv. Dacă suprafața este grasă, degresați-o cu acetonă diluată (cu grijă pentru că este un solvent puternic) sau alcool și aerisiți bine camera.

    Banda de etanșare autoadezivă trebuie aplicată numai pe suprafețele complet uscate.

    Așezați banda de etanșare lângă marginea ușii unde o veți lipi. Începeți de sus. Îndepărtați o bucată de folie de protecție cu aproximativ 15 cm și apăsați imediat partea lipicioasă de ușă. Repetați procesul pe toată lungimea marginii și tăiați excesul cu un cuțit sau o foarfecă. Când lipiți o bandă sau plintă cu așa-numita „perie” pe partea inferioară a ușii, așezați-o pe o suprafață mai puțin vizibilă, astfel încât să atingă ușor podeaua.

    Materiale pentru etanșarea ușilor

    Alegerea și achiziționarea materialului de etanșare este o chestiune importantă, deoarece impermeabilitatea, elasticitatea, modul și viteza de învechire, rezistența la agenții de curățare și impurități depind în mare măsură de aceasta. Pe piață găsiți benzi de etanșare, plinte, furtunuri, împletituri și profile, din cauciuc, tipuri speciale de bureți, silicon sau materiale compozite, netede, gofrate și chiar cu așa-numita „perie”.

    Garnituri din cauciuc pentru uși

    Banda de etanșare din cauciuc este un compus de etanșare universal, deoarece are elasticitate ridicată, durată lungă de viață și rezistență solidă la condițiile meteorologice. Acest tip de bandă este realizată dintr-un tip special de cauciuc.

    Garnituri de etanșare din silicon

    De regulă, garniturile de etanșare din silicon sunt utilizate numai pentru etanșarea ușilor interioare ale camerei, deoarece sunt mai puțin rezistente la influențele externe decât alte tipuri.

    Perie etanșatoare pentru uși și garnitură autoadezivă cu perie

    Acest tip de garnitură și profile cu "perie" nu oferă impermeabilitate completă și nici nu protejează împotriva zgomotului sau prafului, frigului sau căldurii. Sunt amplasate în principal pe ușile dulapurilor, șifonierelor sau vitrinelor ca protecție pentru interior.

    Bandă etanșatoare din spumă

    Garniturile din spumă pentru uși sunt ieftine și, prin urmare, doar o soluție temporară, deoarece își pierd proprietățile de protecție în mai puțin de un an. Murdăria, impuritățile, umiditatea și schimbările de temperatură contribuie la aceasta, precum și sarcinile mecanice - cu alte cuvinte, datorită utilizării constante a ușilor și ferestrelor, spuma se subțiază rapid și se uzează.

    Garnituri magnetice pentru uși

    Garniturile magnetice asigură o etanșare aproape ermetică și sunt foarte durabile. Cel mai adesea se montează pe ușile metalice. Singurul lor dezavantaj este că, din cauza vidului puternic pe care îl creează, persoanele mai slăbuțe pot avea dificultăți în a le deschide.

    Garniturile magnetice sunt rezistente la fluctuațiile de temperatură de la -65°C până la punctul de fierbere.

    Banda de etanșare în funcție de tipul ușii

    Garnituri pentru ușile de intrare

    Garniturile pentru ușile de intrare sunt expuse la schimbările mari de temperatură, astfel încât pentru ele sunt folosite cele mai durabile tipuri de cauciuc. O etanșare a ușii de intrare este de obicei sub forma unui furtun de cauciuc autoadeziv. După ceva timp, acel furtun poate începe să se separe de substrat și astfel nu se mai etanșează așa de bine, de aceea este mai util să fie plasat într-o canelură, deși este o sarcină mai solicitantă.

    Garnituri pentru ușile camerei

    Garniturile pentru ușile interioare suportă mai puține sarcini decât cele pentru ușile exterioare, astfel încât la producția lor se acordă mai multă atenție aspectului. De aceea sunt de obicei fabricate din silicon, care este mai moale și în mare parte transparent.

    Garnituri pentru ușile din PVC

    Ușile din PVC au o canelură specială la îmbinările cu tocul. Le sunt destinate benzile speciale din cauciuc, care sunt ușor de montat și schimbat, trebuie doar să fiți atenți la recomandările producătorului ușii. Aceste garnituri din cauciuc pot fi utilizate în mod egal pentru ușile exterioare și interioare.

    Garnituri pentru ușile din sticlă

    Pentru etanșarea ușilor din sticlă se folosește silicon special cu caneluri profilate. Golurile în care vor fi așezate benzile sau profilele de etanșare trebuie să fie udate, pentru că atunci aderă mai bine la sticlă.

    Garnituri pentru ușile de garaj

    Dacă aveți un garaj care se încălzește și ușa nu se etanșează bine, acesta va fi motivul unor facturi destul de mari. Pentru ca ușa de garaj să fie etanșată, trebuie montate etanșări pe toate părțile - adică etanșări de podea, etanșări laterale și superioare sau pentru fiecare parte separat, dacă este o ușă secțională. Garniturile de pardoseală pentru ușile de garaj au un profil mai mare decât cele convenționale, deoarece acest lucru facilitează anularea oricăror nereguli în linia lor. Cu alte cuvinte, chiar și atunci când marginile ușii de garaj nu sunt complet drepte sau netede, aceste profile vor oferi o etanșare bună, deoarece se potrivesc bine. Totuși, rețineți că în garaj se pot reține gazele periculoase, așa că nu uitați de grila de ventilație sau țeava de ventilație din ușa garajului.

    Etanșarea părții de mijloc a ușii secționale de garaj
    Etanșarea părții de mijloc a ușii secționale de garaj

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Trimiteți o cerere sau puneți o întrebare.

    Articol de specialitate 1109
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mentenanță?

    Avem 458 executanți pentru domeniul Mentenanță:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 458 executanți pentru domeniul Mentenanță
    9.6
    0

    RAAIS FRESH CONSTRUCT S.R.L.

    641 Comuna Vladimirescu
    8.9
    0

    IUGA ADRIAN ILIE PFA


    8.9
    0

    EXCEL SERVICES SRL


    8.9
    0

    ALPIN PARTNER CONCEPT SRL