Pentru zona

    Dușumea din lemn, preț

    Articolul a fost citit chiar de 2378+ utilizatori
    Dușumeaua din lemn este de fapt o variantă tradițională a așa-numitei podea țărănească, realizată din scânduri naturale de dimensiuni mai mari. Scândurile au o lățime de 11 cm și mai mare și întotdeauna au peste 2 m lungime. Scândurile sunt asamblate pe sistemul nut-feder. Citiți ce mai trebuie să știți despre dușumeaua din lemn.
    Articol de specialitate 2378
    parchet pardoseala
    Avem 1534 executanți pentru domeniul Parchetari:

    1. Caracteristicile dușumelei din lemn

    Dușumeaua are anumite avantaje față de parchetul adevărat. Dacă este protejat corespunzător și bine întreținut, va dura foarte mult timp, practic, la nesfârșit. Dușumeaua din lemn este foarte rezistentă și nu dăunează mediului natural. Pentru realizarea acestei pardoseli sunt folosite diferite tipuri de lemn, dar cel mai important lucru este ca materialul să fie uscat și solid. Cel mai adesea sunt realizate din brad, molid, pin și chiar stejar. Grosimea scândurilor variază între 10 și 20 mm și pot fi cu un singur strat, două straturi și trei straturi, cu trei straturi, desigur, fiind cele mai durabile și mai rezistente.

    2. Așezarea dușumelei din lemn

    Cum este așezată dușumeaua? Este așezat pe o substructură de lemn deja pregătită sau pe alte elemente. Scândurile pentru dușumea pot fi complet tratate și lăcuite sau netratate. Scândurile netratate trebuie șlefuite și protejate cu acoperiri speciale, lac sau ceară. Podeaua rustică poate fi instalată și peste încălzirea prin pardoseală, deși datorită scândurilor groase care sunt izolatori termici excelenți, efectul nu va fi cel mai bun. În afară de faptul că este foarte funcțional, această dușumea este, de asemenea, foarte frumoasă. Oferă căldură interiorului și lasă impresia de duritate, impresia unei case tradiționale și rustice.

    3. Lemn pentru dușumeaua din lemn

    Dușumelele pot fi, de asemenea, realizate din diferite tipuri de lemn. Cele mai bune sunt podele sunt din stejar și molid. Datorită diferitelor tehnici de tratare mecanică și chimică a podelii, pot arăta foarte diferit. Oferim tipuri naturale, periate, decolorate, gri, unse și multe alte tipuri.

    3.1. Dușumea din molid

    Acest tip de pardoseală este favorit din cauza culorii calde și a prețului foarte accesibil. Puteți alege modele cu sau fără noduri. Deoarece acest lemn este mai moale, nu este recomandat pentru încăperile în care oamenii merg în pantofi.

    3.2. Dușumea din stejar

    Pardoseala țărănească din stejar este tradițională în unele zone. Stejarul se caracterizează prin duritate, deci este ideal pentru parchet. Puteți alege diferite dimensiuni de scânduri în mai mult de 40 de nuanțe.

    Sfaturi de specialitate de la MC PRO SRL

    De ce a scăzut popularitatea dușumelei din lemn?

    Această popularitate a scăzut datorită scumpirii materiei prime, (a lemnului masiv) și din cauza apariției pardoselilor stratificate (dublu stratificate, triplu stratificate sau multi strat) care au în compoziția lor aproximativ între 2mm și 6mm grosime de strat nobil, de obicei din lemn de esență tare, stejar, frasin, nuc, teak, merbau, jatoba, etc. La pardoselile triplu stratificate, stratul intermediar și stabilizator sunt din rășinos (esența de lemn mai ieftină decât stejarul). La pardoselile dublu stratificate, stratul stabilizator este din rășinos sau multi strat de mesteacăn, în general. Acest gen de produse sunt majoritatea, gata finisate și practic costul manoperei de montaj este mai mic decât al manoperei parchetului tip dușumea, din lemn masiv, care după montaj, necesită și rașchetare cu diferite granulații, cât și aplicare de bait cu lac sau uleiuri colorate. Încă un dezavantaj al pardoselilor din lemn masiv este acela că nu sunt atât de stabile dimensional (există riscul ca lemnul să lucreze mai mult), ca cele stratificate. Singurul mare avantaj al pardoselilor din lemn masiv este stratul de uzură mai mare decât cel al pardoselilor stratificate și au o durată de viață mai îndelungată, având practic posibilitatea de mai multe rașchetări.

    Ce servicii oferă MC PRO SRL clienților?

    MC PRO SRL oferă spre vânzare parchet masiv, stratificat cât și laminat, asigurăm transport și montaj pentru toate produsele comercializate, folosim materiale profesionale consacrate de montaj și întreținere parchet.

    Claudiu Iosif, Inginer designer, MC PRO SRL

    4. Dușumea din lemn - preț 

    Cât costă o pardoseală rustică? Prețul dușumelei rașinoase de dimensiunea 4000 x 145 x 19 mm este de aproximativ 223 lei/pachet.

    scandura
    Pardoseala din scândură lungă și largă arată elegant și tradițional.

    Dacă decideți să puneți dușumea, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru, veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 2378
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Parchetari?

    Avem 1534 executanți pentru domeniul Parchetari:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1534 executanți pentru domeniul Parchetari
    8.9
    0

    GOGHEZ LOREN S.R.L.


    8.9
    0

    INFLOOR VEST 2012 SRL


    8.9
    0

    MC PRO SRL


    8.9
    0

    DOUA MOTIVE S.R.L.