Pentru zona

    Tot ceea ce trebuie să știți despre recondiționarea și repararea parchetului

    Articolul a fost citit chiar de 1592+ utilizatori
    Parchetul este o pardoseală naturală și durabilă. În marea majoritate a cazurilor, parchetul poate fi recondiționat fie integral, fie parțial, în zonele deteriorate. Recondiționarea parchetului depinde de gradul de deteriorare a acestuia. În cazul celui multistratificat, posibilitatea de a-l recondiționa depinde de grosimea stratului superior. De exemplu, dacă stratul superior al unui parchet multistratificat are grosimea de patru milimetri, acest parchet poate fi recondiționat de maxim patru ori. În momentul achiziționării parchetului trebuie să ne gândim și la recondiționarea lui. Cel mai calitativ parchet are grosimea stratului superior de 6 mm. Renovarea unui parchet cuprinde următoarele lucrări: chituirea, șlefuirea și lăcuirea de mai multe ori.
    Articol de specialitate 1592
    1
    Avem 1534 executanți pentru domeniul Parchetari:

    2.jpg

    1. Schimbarea parchetului

    Dacă parchetul este vechi și a fost deja șlefuit de mai multe ori, atunci trebuie să-l schimbăm. Parchetul vechi se poate demonta sau se poate folosi ca suprafață inițială, pe care se montează noul parchet. Cu privire la aceasta este bine să vă consultați cu un specialist. Este avantajos să montăm parchetul nou peste cel vechi, dacă înălțimea camerelor și a pragurilor permite și dacă parchetul vechi este oarecum bine întreținut. Astfel, nu vom avea cheltuieli cu demontarea parchetului vechi și cu reabilitarea șapei, și în același timp vom beneficia de o izolație fonică și termică mai bună.

    Sfaturi de specialitate EXPERT PARCHET SRL 

    Există o gamă largă de pardoseli din lemn și diferite tipuri de parchet pe piață, ce aleg clienții dvs? De ce?

    EXPERT PARCHET SRL recomandă clienților întotdeuna parchetul stratificat. De ce? Pentru că dispune de mai multe avantaje și anume: este ușor de montat, și gata finisat. Și nu în ultimul rând este foarte ușor de întreținut. Clienții noștri se declară foarte mulțumiți.

    Care sunt recomandările dvs. pentru întreținerea cea mai optimă a parchetului?

    Întreținerea parchetului are un rol foarte important când vine vorba de rezistența în timp a pardoselilor din lemn. Recomandăm utilizarea produselor de curațare și întreținere profesionale recomandate de experții în domeniu, în nici un caz curățarea cu apă.

    Care este prețul recondiționării parchetului pe metru pătrat?

    Recondiționarea parchetului presupune mai multe faze. Chituirea, șlefuirea și lăcuirea parchetului în mai multe straturi. Prețul pentru recondiționarea parchetului manopera + materiale începe de la 80 lei/mp și poate ajunge până la 100 lei/mp.

    Robert Serestely, EXPERT PARCHET SRL 

    2. Recondiționarea parchetului prin șlefuire

    Procedura de recondiționare a parchetului este asemănătoare pentru toate tipurile de lemn. Amploarea acesteia depinde de mărimea porțiunilor afectate, de gradul de uzură în general, de numărul de șlefuiri anterioare și altele. Cel mai bine este să vă consultați cu un specialist cu privire la posibilitatea de a recondiționa parchetul. Acesta va decide, ce porțiuni din parchet trebuie să fie schimbate cu unele noi. Dacă în anumite porțiuni s-au dezlipit bucăți din parchet, acestea trebuie lipite la loc sau înlocuite. Apoi, se trece la șlefuirea parchetului, prin care se înlătură stratul protector de lac și se elimină deteriorările mecanice de suprafață, produse de lovituri, zgâriere sau tăiere.

    Dacă porțiunile deteriorate sunt prea adânci și nu pot fi reparate prin șlefuire, ele trebuie să fie chituite înainte de lăcuirea parchetului. Fantele din parchet apar în urma utilizării îndelungate a acestuia, ca și din cauza diferențelor de temperatură și a umidității. Fantele se chituiesc și se umplu cu pulbere de lemn. După chituire, parchetul se lăcuiește mai întâi cu un strat de lac de bază, iar apoi cu stratul de lac final. Recondiționarea parchetului include și schimbarea plintelor aflate pe liniile de unire a acestuia cu pereții. Lacul se întărește complet de la șapte până la zece zile de la aplicare. Atunci se încheie și procedura de recondiționare a parchetului, care și-a redobândit astfel aspectul său lucios.

     

    Articol de specialitate 1592
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Parchetari?

    Avem 1534 executanți pentru domeniul Parchetari:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1534 executanți pentru domeniul Parchetari
    8.9
    0

    MONTAJ PARKET SRL


    8.9
    0

    ROBY & ERY CONSTRUCT SRL


    8.9
    1

    EMC PYRAMID ENGINEERING SRL


    8.9
    0

    PERFECT ARRANGEMENT SRL