Pentru zona

    Paleta de culori în interior: podele nevopsite sau vopsite?

    Articolul a fost citit chiar de 502+ utilizatori
    Podelele din apartament sau casă ar trebui în tot cazul să se potrivească cu celelalte elemente ale interiorului - mobilier, pereți, tavane, echipamente și textile. Culoarea podelelor depinde într-adevăr foarte mult de materialul acoperirii podelei, deoarece nu toate materialele sunt disponibile în toate culorile. Paleta de culori este la fel de importantă ca și mobilierul, deoarece influențează foarte mult experiența subiectivă a confortului, a atmosferei generale și a microclimatului.
    Articol de specialitate 502
    paleta  de culori in interior
    Avem 1530 executanți pentru domeniul Parchetari:

    1. Armonia culorilor în spațiu

    În general, toată lumea dorește să trăiască într-o ambianță plăcut amenajată, pe care îl percepe ca fiind confortabil și primitor. Oamenii de știință susțin de multă vreme ideea că culorile din casă au o mare influență asupra tuturor celor care locuiesc acolo. O parte a acelei armonii de care ar trebui avută grijă sunt cu siguranță culorile, inclusiv culorile podelelor. Culoarea podelei dintr-o cameră nu trebuie să fie aceeași cu cea a pereților și a tavanului, deoarece aceasta o face monotonă.

    Sfatul arhitectului:

    „Dacă există multă lumină naturală în încăperea sau spațiul în cauză, atunci podeaua poate fi în tonuri mai închise. Dacă este o cameră foarte mică, alegeți ceva mult mai luminos... Totul ține de echilibru și contrast!”
    O cameră mică pare mai spațioasă dacă podeaua este în nuanțe deschise
    O cameră mică pare mai spațioasă dacă podeaua este în nuanțe deschise

    2. Spațiu vizual cald sau rece?

    De exemplu, dacă alegeți o pardoseală deschisă la culoare, spațiul se mărește optic și, dimpotrivă, nuanțele închise îl reduc și mai mult. În ceea ce privește percepția vizuală, podelele mai întunecate par mai naturale oamenilor, deoarece elementele întunecate adaugă un sentiment de greutate și sunt de obicei plasate cât mai jos posibil. De asemenea, podeaua poate fi de o culoare mai rece, albastru sau verde, ceea ce face ca încăperea să fie mai rece și mai liniștită. Totuși, culorile precum roșul și galbenul creează un interior mai cald.

    „Dacă interiorul este monoton și doriți să-l împrospătați, alegeți o nuanță mai puternică pentru podea. În același timp, culorile din restul interiorului ar trebui să fie mai liniștite. Dacă alegeți mobilier în culori mai îndrăznețe, precum textile galbene, roșii, mov sau turcoaz, culoarea neutra a pardoselii va aduce ambianței un echilibru.”
     Lăsați podeaua să fie o bază care unește și nu distrage atenția de la piesele de mobilier bine alese
    Lăsați podeaua să fie o bază care unește și nu distrage atenția de la piesele de mobilier bine alese

    3. Verificați efectele culorilor în cameră

    Cel mai bine este să aduci în spațiu o mostră a pardoselii noi, fie dură, fie moale, pe care o aveți în vedere și să verificați cum se asortează cu mobilierul și echipamentul existent. În acest fel, veți vedea direct, sub lumina zilei sau lumina artificială, cum va arăta podeaua nouă în spațiu. Dacă locuința dumneavoastră este încă în construcție sau renovare, și nu aveți acces, culoarea pardoselii în raport cu alte elemente din încăpere poate fi verificată de către un arhitect cu ajutorul vizualizărilor 3D. Atunci când arhitectul pe care l-ați angajat pentru proiect se ocupă și de design interior, el/ea vă va putea arăta viitorul spațiu cu ajutorul randărilor 3D. În felul acesta cu siguranță, „într-un mediu real”, veți avea opinia dacă ideile voastre sunt aplicabile sau nu.

    4. Cum să alegeți culoarea potrivită pentru podea?

    Iată câteva recomandări pe care să vă axați atunci când alegeți culorile podelei:

    Starea de spirit pe care doriți să o creați

    Podelele mai închise, cu tonuri reci creează o senzație mai formală; culorile închise în tonurile calde creează un sentiment de confort; Culorile deschise ale podelei vor face ca încăperea să pară mai aerisită și mai luminoasă, în timp ce nuanțele mai reci ale culorilor deschise vor arăta mai formal decât nuanțele mai calde.

    Cât de luminos este spațiul

    Cu cât culoarea podelei este mai deschisă, cu atât se va potrivi mai mult cu o încăpere care nu are multă lumină. Cu toate acestea, dacă spațiul în sine este bine iluminat cu lumină naturală și soare, atunci cu siguranță aveți mai multe opțiuni.

    Dimensiunea camerei

    Cu cât culoarea podelei este mai deschisă, cu atât spațiul va părea mai mare.

    Doriți ca podelele noi și cele vechi să se potrivească?

    Dacă renovați, este mai bine să optați pentru contrast – de fapt, ca podelele noi să fie diferite de cele vechi, sau mai bine zis, de cele pe care le-ați lăsat. Recomandăm acest lucru pentru că, în ciuda ofertei mari de pe piață, va fi greu să găsiți aceeași culoare, ton și nuanță, mai ales dacă sunt de acum câțiva ani, așa că veți reuși să evitați o îmbinătură de culori, și posibilele frustrări din cauza discrepanțelor. Dacă totuși schimbați complet podelele în timpul renovării, adaptării sau asanării, atunci bineînțeles că cel mai bine este să cumpărați tot într-un fel. Nu doar din cauza aranjamentului și a potrivirii stilistice, ci și spațiul va părea mai mare pentru că nu există niciun fel de întreruperi. În cele din urmă, dacă decideți că fiecare cameră să aibă o podea diferită, atunci realizați acest lucru, doar faceți ca totul să fie complementar.

    Culoarea mobilierului

    O provocare deosebită este situația în care se află o mulțime de piese de mobilier din lemn în diferite tonuri pe diferite podele din lemn. În acest caz, podeaua ar trebui să fie uniformă (și de preferință colorată), deoarece ar trebui să acționeze ca un element unificator și să nu distragă atenția de la piesele de mobilier alese.

    Dacă decideți să montați pardoseli noi sau să le înlocuiți pe cele vechi, ne puteți contacta la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și executanții și producătorii cu care cooperăm și care vor răspunde la cererea dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 502
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Parchetari?

    Avem 1530 executanți pentru domeniul Parchetari:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1530 executanți pentru domeniul Parchetari
    8.9
    0

    MASTER PARDANT SRL


    8.9
    0

    M&D IMPERIAL CONSTRUCT PRO S.R.L.


    8.9
    0

    MALDOM BUSSINES SRL


    8.9
    0

    SIBSTIL DOORS SRL