Pentru zona

    Urban Spaces Badea Cârțan 13 – un proiect îndrăzneț în inima Bucureștiului | Cumulus Architecture

    În centrul unei comunități vibrante, în București, ansamblul Urban Spaces Badea Cârțan 13 se înalță cu mândrie, conturând o poveste arhitecturală ce îmbină eleganța urbană cu funcționalitatea modernă. Această clădire este mai mult decât o simplă clădire cu scop rezidențial - este o emblemă a vieții urbane de calitate, centrându-se în jurul a două spații definitorii, care se conectează inspirat cu clădirile învecinate.

    Curțile pavate și împrejmuite cu cărămidă nu sunt doar elemente decorative, ci sunt spații de întâlnire și interacțiune pentru locuitorii acestei comunități. Fiecare apartament, începând de la scările de acces și până la cele mai îndepărtate locuințe, este în legătură vizuală cu aceste spații, datorită logiilor generoase și ferestrelor fără pervaz. Astfel, locuitorii se bucură de lumină naturală și de o atmosferă deschisă și primitoare în întreaga clădire.

    Imagine_laterala_Urban Spaces Badea Cârțan 13l.jpg
    Imagine exterioară Urban Spaces Badea Cârțan 13 / foto : Sabin Prodan
    Urban Spaces Badea Cârțan 13_imagine_interior.jpg
    Interior Urban Spaces Badea Cârțan 13 / foto : Sabin Prodan

    În cadrul acestei construcții, două finisaje iconice - cărămida și oțelul - definesc nu doar aspectul exterior, ci și personalitatea și caracterul său. Cărămida aparentă, fie nouă sau recuperată, amintește de tradiția meșteșugurilor din cartierul în care este situată clădirea Urban Spaces Badea Cârțan 13. Elementele din oțel adaugă un aer contemporan și rafinat, subliniind eleganța și soliditatea clădirii.

    Acest cartier, cândva un nucleu al activităților meșteșugărești, nu își mai păstrează farmecul și autenticitatea, fiind agresat de intervenții care modifică aspectul autentic al orașului - modificări de fațadă, materiale noi, supraetajări. Tocmai de aceea propunerea Cumulus Architecture vine să sublinieze un caracter uitat al acestei zone, în care a funcționat cândva o fabrică de cărămidă.

    Proiect_Urban Spaces Badea Cârțan 13_imagine_cladire.jpg
    Proiect Urban Spaces Badea Cârțan 13 / foto : Sabin Prodan
    Scara_interioara_Urban Spaces Badea Cârțan 13.jpg
    Imagine scara interioară Urban Spaces Badea Cârțan 13/ foto : Sabin Prodan
    Imagine_curte_interioara_Urban Spaces Badea Cârțan 13.jpg
    Imagine curte interioară Urban Spaces Badea Cârțan 13 / foto : Sabin Prodan

    Apartamentele variate în dimensiuni și amenajare sunt concepute pentru a satisface diversele nevoi și preferințe ale locuitorilor. De la garsoniere la apartamente cu 4 camere și grădină, fiecare unitate locativă este proiectată pentru a oferi un spațiu generos și luminos. Livingurile sunt inimile locuințelor, spații bine luminate, cu acces direct la terase sau logii, unde locuitorii se pot relaxa sau întâlni cu prietenii. Prin amplasarea apartamentelor de-a lungul a două fațade, se asigură o lumină naturală abundentă și o ventilație optimă în fiecare locuință.

    Urban Spaces Badea Cârțan 13 nu este doar un complex rezidențial, ci și un hub al creativității și al afacerilor. La parter, găzduiește trei spații multifuncționale, care pot fi folosite fie ca birouri, fie ca ateliere pentru artiști. Aceste spații nu numai că adaugă valoare comunității, ci și încurajează colaborarea și schimbul de idei între locuitori.

    Însă, Urban Spaces Badea Cârțan 13 nu este doar o construcție, ci o poveste vie a unei comunități care împărtășește valori și aspirații comune. Este locul unde tradiția întâlnește modernitatea, unde spațiul privat se împletește armonios cu cel comun și unde fiecare detaliu este conceput cu grijă pentru a asigura confortul și bunăstarea locuitorilor săi.

    Otel_si_caramida_Urban Spaces Badea Cârțan 13jpg
    Otel și cărămidă - Urban Spaces Badea Cârțan 13 / foto : Sabin Prodan
    Urban Spaces Badea Cârțan 13_ vedere_stradala.jpg
    Imagine de ansamblu /  Urban Spaces Badea Cârțan 13 / foto : Sabin Prodan

    În concluzie, Urban Spaces Badea Cârțan 13 nu este doar un simplu spațiu de locuit, ci este o experiență reală de viață, unde fiecare zi este trăită în armonie cu mediul înconjurător și cu comunitatea din jur. Spațiul construit este o oază urbană în mijlocul agitației orașului, unde locuitorii se simt acasă și unde viața prinde contur într-un mod autentic și vibrant.

    Scări_in_interior_Urban Spaces Badea Cârțan 13.jpg
    Imagine din interior Urban Spaces Badea Cârțan 13 / foto : Sabin Prodan
    Urban Spaces Badea Cârțan 13_spațiu_urban.jpg
    Urban Spaces Badea Cârțan 13 / foto : Sabin Prodan

    Proiectul Urban Spaces Badea Cârțan 13, realizat de Cumulus Architecture, a obținut Premiul secțiunii „Arhitectură construită / arhitectura locuinței colective" - 2021 și o nominalizare la Bienala de Arhitectură Ediția 2021 - Arhitectură de interior.

    Mulțumim echipei de la Cumulus Architecture pentru amabilitatea cu care ne-au oferit informații și fotografii ale acestui proiect. 

    Informații despre proiect  
    Status: Construit
    An: 2019
    Amplasament: Str. Badea Cârțan nr.13, sector 2, București, România
    Client: Salzburg Investment Group
    Suprafața construită: 3200 mp
    Buget: 1.9 milioane euro
    Șef proiect: Eliza Yokina, Adrian Soare
    Echipa: arh. Irina Iacob, arh. Diana Iordache, arh. Maria Oprea, arh. Cosmin Anghelache, arh. Andrei Cumpănășoiu, arh. Mara Tomulescu, arh. Alexandru Cătăuță 
    Structura: POPP&ASOCIATII, Dragoș Alexandrescu
    MEP: MC GENERAL CONSTRUCT SRL Robert Ciubotaru, Mavrodin Valeriu
    Fotografii:  Sabin Prodan
    246
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.