Pentru zona

    Pompă de căldură în apartament, un înlocuitor excelent pentru încălzirea scumpă

    Articolul a fost citit chiar de 577+ utilizatori
    Până acum, toată lumea a auzit deja despre pompele de căldură din casele familiale. Și cum rămâne cu cele pentru apartamente? Este posibil să înlocuiți tipurile de încălzire prea scumpe cu o pompă de căldură? În acest text vom încerca să vă apropiem de subiect cu câteva informații și sfaturi practice referitoare la avantajele și dezavantajele pe care le veți întâmpina dacă vă decideți pentru montare. Ce tot trebuie să știți?
    Articol de specialitate 577
    pompa de caldura
    Avem 2038 executanți pentru domeniul Pompă de căldură:

    Pompele de căldură combinate cu încălzirea prin pardoseală sunt din ce în ce mai frecvente în clădirile noi și, deși reprezintă o investiție inițială mai mare, scad semnificativ costurile suplimentare de încălzire. Pompele pentru apartamente sunt mult mai puțin cunoscute. În blocuri, multe lucruri sunt mai complicate.

    Tipuri de sisteme de pompă de căldură pentru apartamente

    Sistemele de pompe de căldură mai mici și compacte sunt un produs relativ nou pe piață. Ele mai sunt numite sisteme integrate sau monobloc și sunt cunoscute în comerț ca pompe de aer condiționat. Mai întâi trebuie să vedeți dacă pompa va fi folosită doar pentru încălzirea apei menajere sau pentru încălzirea spațiului.

    Pompele de căldură montate pe perete pentru încălzirea apei menajere sunt, pentru o familie cu trei sau patru membri, aparate mai mici care pot fi fixate direct pe perete.

    În cazul în care doriți să încălziți apartamentul cu pompă, trebuie asigurat un loc separat pentru unitatea interioară cât și pentru cea exterioară.

    Pompa de căldură medie pentru un apartament

    Să presupunem că doriți să încălziți un apartament de 90 m2. Tipul și puterea pompei sunt determinate pe baza mai multor factori. În funcție de clasa energetică sau de energia medie utilizată anterior, de exemplu electricitate sau gaz, se calculează puterea necesară a pompei. În general, o pompă de căldură cu o putere de 4 până la 7 kW este în general suficientă.

    Spațiul pentru unitatea interioară trebuie determinat în prealabil, deoarece pompa integrată și vasul de expansiune ocupă fiecare dintre acestea câte 2 m2. A doua parte este unitatea exterioară, care atunci când funcționează cel mai intens vara, creează mult zgomot, așa că nu trebuie pusă sub fereastră. Pe de altă parte, instalarea pompei necesită, de asemenea, canalizarea și găurirea unor deschideri în pereții exteriori. Prețul unui sistem de pompă de căldură pentru apartamente variază între 30.000 și 45.000 RON.

    De ce o pompă de căldură pentru un apartament este considerată profitabilă?

    O pompă de căldură este întotdeauna o investiție profitabilă acolo unde există o izolare termică bună. Dacă începeți o renovare și plănuiți să înlocuiți ferestrele și să îmbunătățiți izolația, o pompă de căldură este alegerea potrivită pentru dumneavoastră.

    Dacă până acum ați încălzit cu electricitate sau gaz, montarea unei pompe este o alegere foarte bine gândită, deoarece vă va aduce economii semnificative.

    Dacă totuși puteți combina o pompă de căldură și încălzirea în pardoseală, investiția va fi recuperată într-un timp foarte scurt. Totuși, dacă decideți să păstrați caloriferele, deși au o eficiență cu 30% mai mică, este mult mai bine să instalați o centrală bună pe gaz cu condensare în locul unei pompe de căldură.

    Dezavantajele care se depășesc ușor

    Formalități

    Dacă aveți încălzire comună în blocul dumneavoastră, ar trebui să verificați condițiile de ieșire din acel sistem și ce ar însemna aceasta pentru proprietarii apartamentelor învecinate. În cazul în care nu vă puteți deconecta de la sistem, costurile vor fi diferite.

    Putere de conectare

    Un supliment de 4-7 kW va crește semnificativ consumul de energie electrică. În plus, trebuie verificat dacă siguranțele au o rezistență suficientă sau dacă trebuie înlocuite.

    Unitate exterioară

    Unitatea exterioară a pompei de căldură poate fi destul de zgomotoasă, mai ales vara când funcționează mai mult la intensitate crescută, deci în general nu se instalează lângă o fereastră. In plus, nu trebuie amplasată în locuri vizibile deoarece strică aspectul fațadei, fiind necesar și acordul celorlalți locuitori.

    SUPLIMENT

    Sfaturi de la asociații noștri-experți în acest domeniu:

    Cu ce vă ocupați mai mult când vine vorba de instalațiile mecanice?

    Pe lângă încălzirea în pardoseală, sisteme solare și instalații sanitare, ne ocupăm în principal de achiziționarea și instalarea aparatelor de aer condiționat și pompelor de căldură. Aparatele de aer condiționat sunt folosite în principal pentru răcirea și dezumidificarea aerului în timpul verii, dar există și cele care sunt folosite pentru încălzire. Pompa de căldură este destinată în primul rând încălzirii. Dacă vorbim de costurile de încălzire față de alte surse de energie, avantajul pompei de căldură este consumul de doar 25% din energia electrică în timp ce restul ia din mediu (aer, apă, sol), în funcție de tipul și principiul de funcționare.

    Despre ce fel de investiție vorbim când vine vorba de aparatele de aer condiționat și pompe de căldură

    Aparatele de aer condiționat împreună cu montajul încep de la 2.500 RON în sus, în funcție de model (perete, tavan, mobil) și putere, în timp ce prețurile pompelor de căldură sunt mult mai mari. Prețurile acestora depind de model, producător, furnizor, putere, tip, dimensiune, număr de unități etc.; per total, de la 50.000 la 90.000 RON și mai mult.

    pompa-de-caldura-monobloc.jpg

    Articol de specialitate 577
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Pompă de căldură?

    Avem 2038 executanți pentru domeniul Pompă de căldură:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2038 executanți pentru domeniul Pompă de căldură
    8.9
    0

    STRONG QUALIFIED INSTAL SRL


    8.9
    1

    S.C. FIRMA S.R.L.


    8.9
    0

    ART INSTAL SRL


    8.9
    0

    DENILUK INSTAL SRL