Pentru zona
    Casa este locul în care ne odihnim după o zi grea și ne bucurăm de momentele libere, și ar trebui să ne ofere comoditate, confort, liniște, dar și să trezească o bună dispoziție. Prin urmare, este important să acordăm o atenție deosebită amenajării ei - locuința ar trebui să fie funcțională, dar în conformitate cu preferințele și caracterul nostru. Una dintre modalitățile excelente de a vă decora și reîmprospăta casa sunt mulurile decorative pentru pereți și tavane. Iată și de ce.
    Articol de specialitate 395
    profile decorative
    Avem 3522 executanți pentru domeniul Zugrav, zugrăveli:

    Profile decorative – tipuri

    În trecut, decorațiunile de perete se foloseau doar pentru clădiri impunătoare, luxoase, dar acum împodobesc casele din întreaga lume. Astăzi, profilele decorative sunt concepute pentru a se potrivi oricărui perete, indiferent de dimensiune și formă. Facem distincție între profiluri decorative din poliuretan, polistiren, lemn și ipsos.

    Profilele decorative din poliuretan dau fiecărei încăperi un aspect simplu și elegant. Sunt realizate din spumă poliuretanică (spumă de plastic). Se caracterizează prin fermitate, rezistență la apă și rezistență la impact, durabilitate; pe de alta parte, sunt destul de simplu de montat, greutatea lor este mică, ceea ce le face ușor de manevrat și nu încarcă structura. Diferitele materiale artificiale și naturale, cum ar fi lemnul, pot fi ușor imitate cu muluri decorative din poliuretan. Formele de poliuretan au o structură densă, dar flexibilă datorită metodei de fabricație - matrița este umplută cu masă polimerică la presiune ridicată.

    Profilele decorative din polistiren sunt realizate din polistiren de înaltă calitate - de aceea sunt ușoare și elastice. Se montează simplu foarte repede, iar procesul de lucru în sine este curat. Au numeroase avantaje: sunt rezistente la căldură, umezeală și prezintă o bună rezistență la deteriorarea fizică. Pot fi vopsite cu vopsele pe bază de apă, precum și cu vopsele dispersive și se potrivesc cu ușurință în diferite stiluri de interior la un preț accesibil.

    Dacă  sunteți adeptul stilului vechi, rustic, veți fi încântat de faptul că pe lângă profile decorative netede din polistiren, puteți achiziționa  și cele în relief sub formă de ornamente. Există două tipuri de profile: drepte - sunt postate pe tavan sau perete și înclinate - sunt postate în colțurile dintre perete și tavan.

    Profilele decorative din lemn pot fi realizate din lemn masiv, decorative albe acoperite cu folie de plastic sau mul furniruit. Suprafața plintelor din lemn se reface ușor după un anumit timp.

    În afară  de faptul că sunt un detaliu decorativ, profilele decorative din gips acoperă perfect neregularitățile și denivelările de pe pereți sau tavane. Adesea au figuri în relief superficial și diverse ornamente datorită cecului, ele pot fi folosite pentru a decora rapid și unic suprafețele de pereți, ușile încadrate, ferestrele sau oglinzile.

    Nici alegerea culorii potrivite a profilurilor decorative nu trebuie neglijată. Folosiți mulaje albe sau negre dacă preferați un stil modern, iar cele aurii sau arămii pentru un interior rafinat și glamuros.

    Crne dekorativne lajsne
    Alegerea culorii adecvate a profilurilor decorative nu trebuie neglijată
    Puteți obține un aspect antic combinând albul sau bejul cu borduri aurii. Există numeroase combinații, așa că alegeți-o pe cea care se potrivește cel mai bine cu interiorul dvs.

    Profile decorative – beneficii

    Profile decorative pentru pereți și tavane au numeroase avantaje și vă oferă o mulțime de motive ca să optați pentru ele. Acestea sunt doar câteva:

    -dacă doriți să vă împrospătați spațiul repede și  rapid și cu investitii mici, profilele decorative pot fi o soluție excelentă. Ele schimbă uniformitatea camerei și percepția, sporesc valoarea estetică a interiorului - reprezintă aproape o operă de artă pe peretele dvs;

    - dacă sunteți un pasionat de istorie și vă plac interioarele clădirilor vechi, frumusețea tradițională și stilurile atemporale, profilele decorative se vor potrivi în ambianța casei dvs. din toate punctele de vedere;

    -pereții decorați cu profile decorative sunt indispensabili pentru aspectul elegant și luxos al oricărui interior;

    Profile decorative
    Profilele decorative ascund imperfecțiunile de la îmbinările pereților și plafoanelor

    - pe lângă faptul au contribuție foarte mult la valoarea estetică a interiorului, profilele decorative ascund imperfecțiunile la joncțiunile pereților și tavanelor, crăpăturile, trecerea nuanțelor de culoare între perete și tavan;

    Profile decorative culoare
    Profilele decorative ascund imperfecțiunile de la îmbinările pereților și plafoanelor

    -cu ajutorul profilelor decorative se pot evidenția culorile pereților și plafonului - este suficient doar să fie de altă culoare, să fie un contrast - profilurile decorative completează conceptul vizual al peretelui urmărind perfect placarea acestuia;

    -profilurile decorative pot accentua lățimea sau înălțimea unui spațiu sau pot mări vizual dimensiunea unei ferestre sau uși, în timp ce pentru încăperile de dimensiuni mai mici, amplasarea unui mul decorativ pe colțul dintre perete și  plafon este o soluție excelentă;

    -dacă aveți un perete mare gol, montarea de profile decorative pe perete va reduce senzația că lipsește ceva și îl va umple calitativ.

     

    Articol de specialitate 395
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Zugrav, zugrăveli?

    Avem 3522 executanți pentru domeniul Zugrav, zugrăveli:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 3522 executanți pentru domeniul Zugrav, zugrăveli
    8.9
    0

    MUNTENIA REGIONAL S.R.L.


    8.9
    0

    AMBIENTAL ENGINEERING SRL


    8.9
    0

    ALE CITY CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    ALINUT CONSTRUCT S.R.L.