Pentru zona

    Tapete de perete moderne. Montaj tapete

    Articolul a fost citit chiar de 1689+ utilizatori
    De obicei, decidem să ne punem tapete pe pereți atunci când dorim să ne ornamentăm camerele locuinței, fără a plăti sume mari pentru aceasta. Tapetele de perete se recomandă pentru spațiile interioare goale și plictisitoare. Dar, bineînțeles că trebuie să fim atenți să nu lipim tapete pe pereții camerelor, care sunt deja pline sau chiar împovărate cu diverse detalii. În acest caz, tapetul nu va ieși în evidență sau va strica sau urâți aspectul camerei. De asemenea, este important ca tapetele moderne să se potrivească cu mobilierul, perdelele, covoarele și alte elemente ale spațiilor interioare. De aceea, se recomandă echiparea și ornamentarea camerelor într-o singură etapă, ba mai mult, vă recomandăm să angajați un expert în design interior, atunci când vă mobilați imobilul și vă alegeți tapetele de perete.
    Articol de specialitate 1689
    tapet modern fond negru
    Avem 3497 executanți pentru domeniul Zugrav, zugrăveli:

    1. Din ce sunt confecționate tapetele de perete?

    Cunoaștem mai multe tipuri de tapete. Acestea sunt, în general, confecționate din hârtie prelucrată. Cele mai simple sunt tapetele din hârtie, care sunt realizate dintr-unul sau mai multe straturi de hârtie. Stratul superior de hârtie este tipărit. De asemenea, mai cunoaștem și tapetele în relief, care au aplicată o cantitate mare de vopsea pe stratul de hârtie, vopsea ce creează reliefurile. În plus, mai există și tapete din vinil. Aceste tapete de perete sunt realizate din hârtie presată și tratată termic cu aditivi. Și nu în ultimul rând, consumatorii mai cumpără și tapete Vlies, al căror strat bazic este din hârtie tratată termic. Lipirea acestui tip de tapet este extrem de ușoară. Introduceți tapetul într-un vas cu apă pentru a-l umezi și apoi lipiți-l pe peretele, pe care ați aplicat în prealabil adeziv. Dimensiunile tapetului rămân aceleași chiar și după înmuierea lui în apă. Mai există și alte tipuri de tapete, cum ar fi tapete cu granulație grosieră sau tapetele textile.

    2. Modul de montare a unui tapet

    Vă puteți monta singuri tapetul sau puteți angaja un executant specializat. De obicei, aceste lucrări sunt realizate de către zugravi. Dacă, totuși, doriți să vă lipiți singuri tapetul, următoarea descriere a procedurii de montare vă va fi de mare ajutor.

    Veți avea nevoie de câteva unelte pentru a monta tapetul, dar probabil că le aveți deja acasă. Veți avea nevoie de: un metru, foarfece, un cuțit, un creion, o perie de tapițerie, o perie pentru aplicarea adezivului, un vas pentru adeziv, adeziv, un instrument de măsurare a preciziei de montare, o rolă de cauciuc pentru tapițerie, o spatulă pentru tăierea tapetului, o masă de tapițerie și poate și de alte instrumente. Înainte de a pune tapetul, trebuie să verificați, dacă toate sulurile de tapet au același model și dacă aparțin aceleiași serii. Doar în acest fel veți putea fi siguri, că toate sulurile de tapet au cu adevărat aceeași culoare și același model.

    Încredințați lipirea tapetelor unor executanți cu experiență.
    Încredințați lipirea tapetelor unor executanți cu experiență.

    Înainte de a începe procesul de montare a tapetului, trebuie să verificați dacă nu cumva peretele prezintă anumite iregularități pe suprafața sa. Toate găurile și alte nereguli trebuie să fie reparate cu chit și tencuială. De asemenea, înainte de a monta noile tapete, trebuie să fie scoase cele vechi, acolo unde acestea există. Dacă peretele este nou, este necesar să așteptați ca acesta să se usuce în mod complet. Uscarea unui perete nou durează cel puțin 6 săptămâni. Pe lângă faptul, că peretele trebuie să fie uscat, este important să fie și luminos. Deci, îl puteți zugrăvi în prealabil. Tapetul poate fi aplicat pe pereți de beton, precum și pe pereți din plăci de ghips-carton - dar acestea trebuie să fie mai întâi acoperite cu o emulsie. Același lucru este valabil și pentru pereții din lemn. Curățați peretele cu o mătură, chiar înainte de montarea tapetului.

    Odată ce peretele este gata pregătit, puteți începe procesul de montare a tapetului. Tăiați rola de tapet astfel încât să fie mai lungă cu 5-10 cm față de înălțimea peretelui. Tăiați fiecare rolă ulterioară de tapet imediat înainte de a o aplica. Deci tăiați rând pe rând câte o rolă și abia după ce ați montat-o, tăiați o rolă nouă. Astfel, modelele vor fi continue și, deci, perfecte.

    2.1. Tipuri de adeziv pentru tapete

    Apoi, aplicați un strat de clei uniform pe tapet, desigur, pe reversul acestuia. Aplicați adeziv pe câte o bucată de tapet odată. Puteți alege unul dintre diferitele tipuri de adezivi pe care îi aveți la dispoziție în comerț. De exemplu, pentru un tapet de tip Viles se poate alege un adeziv, care se usucă mai lent, dar care poate fi îndepărtat mai ușor ulterior. De asemenea, puteți folosi și adeziv de dispersie, atunci când pe perete montați un tapet din vinil sau un tapet în relief. Adezivele de dispersie se usucă mai repede. Pentru tapetul de hârtie, puteți utiliza un adeziv de tapet simplu, care se usucă încet. Dacă folosiți un astfel de adeziv, vă recomandăm să îl aplicați și pe perete în mod uniform. Unele tapete trebuie să fie înmuiate în apă înainte de montare. Perioada de înmuiere a tapetului depinde de tipul acestuia.

    Așezați prima bucată sau fâșie de tapet pe perete, folosind un instrument, care să vă ajute să montați tapetul cu o mare precizie. Acest lucru este foarte important, pentru că toate celelalte bucăți de tapet vor fi așezate în funcție de poziția primei bucăți montate. Montați bucata de tapet, astfel încât partea ei superioară să atârne de tavan. Ulterior îi veți tăia cu precizie marginea superioară. Presați banda de tapet pe perete cu rola de montare a tapetului. Presați rola peste fâșia de tapet dinspre interior către exterior, îndepărtând excesul de adeziv cu un burete. Odată ce bucata de tapet este montată pe perete, treceți încă o dată cu rola peste toată suprafața ei. Când ajungeți la marginea camerei, nu lăsați ca bucăți de tapet să iasă în afara camerei.

    2.2. Montare tapet - prețuri

    Cât costă montarea unui tapet? Prețul montării unui tapet variază între 34-73 RON/m2 + TVA.

    3. Tapete autoadezive de perete

    Tapetele autoadezive prezintă un mare avantaj față de tapetele clasice, deoarece nu trebuie să fie acoperite cu adeziv – lucrare ce necesită precizie și experiență. Tapetul autoadeziv are deja aplicat pe o latură a sa un strat uniform de adeziv și, deci, nu trebuie decât să îndepărtați folia de protecție. Tapetele foto sunt realizate din folii din PVC autoadezivă, care sunt ușor de lipit și de desprins ulterior de pe perete. Tapetele sunt rezistente la umezeală, zgârieturi și pot fi ușor curățate cu o cârpă umedă.

    3.1. Tapete autoadezive pentru mobilă

    Cu tapet autoadeziv puteți decora și piesele de mobilier. Astfel, puteți acoperi eventualele părți deteriorare și uzate ale mobilei sau o puteți pur și simplu înfrumuseța cu motive și scene frumoase.

    3.2. Tapete autoadezive pentru uși

    Ușile ocupă zone destul de mari și neutilizate ornamental în spațiile interioare. Folosiți tapete pentru uși și imediat veți avea în camere un decor de doi metri, de care altfel nu ați putea dispune.

    3.3 Tapete autoadezive pentru bucătărie

    Deși tapetele autoadezive se pot utiliza în orice fel de cameră, tapetele autoadezive pentru bucătărie sunt deosebit de populare. Le puteți folosi atât în camera de luat masa, cât și deasupra blatului de bucătărie. În timp ce gătiți, vă puteți opri din când în când ca să priviți frumoasele modele, flori sau peisaje ale tapetului.

    4. Fototapetele

    Vreți să recreați cele mai frumoase motive și scene din lume în apartamentul dumneavoastră? Atunci, tapetele fotografice sau fototapetele sunt soluția ideală pentru aceasta. Le puteți folosi în orice cameră: în bucătărie, în dormitoare sau în sufragerie. Fototapetele sunt fotografii de înaltă rezoluție, de mărimea unui întreg perete. Puteți alege dintre fototapetele care înfățișează fotografii ale unor peisaje extraordinare, ale unor orașe sau motive abstracte și multe alte imagini fotografiate. Posibilitățile sunt nelimitate. De asemenea, puteți avea și fototapete personalizate. Trimiteți producătorului de tapete fotografiile, pe care le doriți ca model pentru fototapete, și acesta le va confecționa pentru dumneavoastră. Așa veți putea monta în locuința proprie fototapete realizate pe comandă.

     Fototapetele deschid posibilități infinite pentru amenajarea interioară a locuinței.

    Fototapetele deschid posibilități infinite pentru amenajarea interioară a locuinței.

    5. Tapete tridimensionale pentru pereți

    Pictorii Renașterii au creat o tridimensionalitate aparentă în operele lor. Această tendință este folosită la ora actuală în locuințele moderne, numai că în loc de fresce pe pereți se montează tapete tridimensionale. De exemplu, dacă vă montați un tapet tridimensional, care este o fotografie mărită a unui peisaj de pădure, veți avea impresia că locuința dumneavoastră are o aripă deschisă către pădure sau că vă aflați în aceasta. Sau, puteți alege un tapet tridimensional cu o fotografie a unui oraș. Și - de ce nu - puteți chiar ieși virtual din mediul terestru cu un tapet ce înfățișează o navetă spațială sau imagini ale Universului.

    6. Tapete decorative minunate

    Tapetele revin din ce în ce mai mult în apartamentele moderne, hoteluri, restaurante și alte spații interioare. Tapetele decorative pot fi monocromatice, multicolore sau imprimate cu un anumit model abstract. Acest motiv poate fi unul modern, istoric sau floral. Foarte populare sunt și tapetele, care imită anumite materiale. În acest fel, pe perete sunt recreate diferite materiale naturale sau artificiale. De exemplu, puteți alege un tapet care imită: piatra, cărămida, lemnul, stofa, betonul etc.

    6.1. Tapetele care imită piatra

    Deosebit de populare sunt tapetele, care imită piatra. Prin montarea unui astfel de tapet se evită realizarea unui perete foarte scump din piatră și se creează rapid o atmosferă rustică plăcută. Tapetele, care imită piatra, pot imita de fapt: nisipul, pietricelele, un zid de piatră, pavele din piatră sau un zid sculptat în piatră, în toate variantele lor posibile.

    7. Tapete – prețuri pe metrul pătrat

    Prețurile tapetelor sunt extrem de diferite. Acestea depind, de obicei, mai ales de perfecțiunea modelului tipărit. Deci, tapetele cu un design perfect sunt, în general, mai scumpe.

    Pentru a afla prețurile tapetelor, am analizat două site-uri web, care comercializează tapete. Am calculat prețul pe metrul pătrat al unor tapete alese în mod aleatoriu. Aici trebuie să precizăm faptul, că tapetele nu pot fi cumpărate niciodată la m2. De obicei, acestea se comercializează sub formă de rulouri mai lungi, de exemplu de 10 m lungime și 0,75 m lățime. În urma analizei efectuate, am constatat că prețurile variază între 25 RON/m2 și 365 RON/m2.

    Dacă v-ați decis să angajați un specialist în tapet, puteți să ne trimiteți o cerere pe daibau  Trebuie doar să completați întrebarea de pe site-ul nostru și în curând meșterii vă vor contacta cu o ofertă potrivită.

     

    Articol de specialitate 1689
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Zugrav, zugrăveli?

    Avem 3497 executanți pentru domeniul Zugrav, zugrăveli:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 3497 executanți pentru domeniul Zugrav, zugrăveli
    9.6
    0

    ALEMAT CONSTRUCT S.R.L.


    9.5
    0

    GENERAL CONSTRUCTII TEHNIC PLUS SRL


    9.6
    0

    RAAIS FRESH CONSTRUCT S.R.L.

    641 Comuna Vladimirescu
    9.7
    0

    COMAN INTERIORS SRL