Pentru zona

    Zugrăvire în regie proprie - 5 cele mai frecvente greșeli

    Articolul a fost citit chiar de 2180+ utilizatori
    Se pare că nimic nu „împrospătează” un interior ca un nou strat de vopsea pe pereți. Zugrăvirea are un rol multiplu - de a proteja suprafețele și de a îndepărta urmele de utilizare a spațiului, în același timp de a-l înfrumuseța, aducând schimbare în interior. Dacă v-ați hotărât să faceți singuri zugrăvirea, fiți atenți la cele 5 lucruri în continuare.
    Articol de specialitate 2180
    favorit
    zugravire in regie proprie
    Avem 3522 executanți pentru domeniul Zugrav, zugrăveli:

    Deoarece perioada mai caldă vine în curând, ar trebui să vă planificați din timp zugrăvirea casei sau la birou. Dacă sunteți susținător al variantei „do-it-yourself” și, pentru a economisi bani vă apucați de vopsit singuri, este important să pregătiți corespunzător pereții și spațiul, să obțineți vopsea și uneltele adecvate și să utilizați corect tehnica. Acestea sunt greșelile care sunt cel mai adesea „strecurate” la zugrăvire.

    1. Alegere greșită de vopsea pentru zugrăvire

    Astăzi pe piață puteți găsi diferite tipuri de vopsea pentru zugrăvire, ca să nu mai vorbim de nuanțe. Cu toate acestea, pătratul mic din catalog care prezintă o anumită nuanță nu este suficient în majoritatea cazurilor și suntem surprinși după ce aplicăm un strat de vopsea pe perete. Pentru a determina dacă ați ales nuanța potrivită, cel mai bine este să vopsiți o zonă mai mică și discretă a peretelui și să vedeți cum va arăta sub lumină. În plus, nuanța se schimbă în timpul uscării, astfel încât veți obține o imagine realistă în comparație cu modul în care arată în catalogul de culori.

    În majoritatea magazinelor de vopsele veți putea găsi teste mici, de ex. pachete mai mici de vopsea doar pentru această ocazie. Dacă sunteți indeciși, luați câteva nuanțe pentru o probă. Alegeți-o pe cea care arată cel mai bine pe peretele dumneavoastră și se potrivește cu mobilierul.

    Aspectele pe care zugravii experimentați nu le pierd niciodată din vedere sunt că o culoare pentru zugrăvire se schimbă sub diferite unghiuri, adică în funcție de lumină, și că nuanța arată diferit atunci când este complet uscată. Prin urmare, vă vor oferi cea mai bună sugestie atunci când vine vorba de alegerea unei culori de vopsea. Dacă ați decis să zugrăviți, ar fi bine să vă consultați cu un specialist în culori.

    Pentru a determina dacă ați ales nuanța potrivită, cel mai bine este să zugrăviți o zonă mai mică și discretă a peretelui în acea culoare.
    Pentru a determina dacă ați ales nuanța potrivită, cel mai bine este să zugrăviți o zonă mai mică și discretă a peretelui în acea culoare.
    Aplicarea unui strat de testare este deosebit de importantă atunci când vopsiți pereții care au fost tratați anterior cu un alt tip de vopsea. În acest fel, veți descoperi nuanța și acoperirea reală a culorii, precum și modul în care aceasta se potrivește cu iluminatul existent în cameră.

    Recomandări: Alegerea unei vopsele pentru zugrăvire poate fi o provocare și trebuie să luați în considerare anumiți factori. Ar trebui să se potrivească cu interiorul existent, adică să se potrivească cu mobilierul și echipamentele, să corespundă sensibilității personale - fiecare culoare evocă anumite sentimente, evocă stări diferite. De asemenea, nu orice culoare este pentru fiecare cameră.

    Culorile deschise măresc vizual spațiul, deci dacă vorbim de spații înguste, alegeți o nuanță bej, gri deschis, taupe (combinație de bej, gri și alb). Aceste nuanțe sunt ideale pentru un interior în stil scandinav. Nu faceți nicio greșeală alegând anumite culori. Culoarea verde în toate nuanțele sale regenerează, aduce calm, încurajează concentrarea, influențează pozitiv starea de spirit generală, ne dă senzația de a fi într-un parc sau într-un peisaj natural. O altă culoare care oferă calm este albastrul, iar motivul este evident - la fel cum culoarea verde este asociată cu peisajele naturale, albastrul ne amintește de cer și de apele de suprafață. Potrivit cercetărilor, această culoare este preferata chiar la 45% din populația lumii. De ani de zile nu au mai coborât din topul preferințelor nuanțele calde pământii precum maro, nuanțe de teracotă, nisip, cacao, care aduc o senzație de căldură și confort în fiecare spațiu.

    Culoarea albastră ne liniștește pentru că ne amintește de cer și de suprafețele de apă.
    Culoarea albastră ne liniștește pentru că ne amintește de cer și de suprafețele de apă.

    Mai este un lucru căruia trebuie să îi acordați atenție atunci când vine vorba de vopseaua pentru zugrăvire - amestecarea corectă. Și anume, în timpul depozitării vopselei, și mai ales dacă aceasta se află de mult timp în depozit, componentele se pot separa, provocând neuniformități de culoare și textură. Deci, înainte de a se aplica vopseaua pe perete, amestecați-o bine în găleată. În acest fel, veți preveni diferențele de nuanțe și textură atunci când veți aplica vopseaua pe perete. Culorile vopselei pot fi amestecate manual sau cu un mixer electric.

    Un alt lucru care este caracteristic meșterilor și care se pierde adesea din vedere atunci când zugrăviți în regie proprie este planificarea detaliată, luarea în considerare a întregului proiect. Pentru a ști câtă vopsea să cumpărați, este important să măsurați spațiul. Calcularea metrului pătrat al peretelui pentru zugrăvit este simplă: măsurați exact lățimea și înălțimea acestuia cu o bandă de măsurare și înmulțiți acele două valori. În acest fel, calculați și suprafața tavanului. Dacă doriți să calculați suprafața întregii camere care trebuie vopsită, principiul este, de asemenea, simplu, înmulțiți-i metrul pătrat cu numărul trei. Deci, dacă suprafața camerei este de 4x4, suprafața pentru zugrăvire nu va fi de 16, ci de 48 metri pătrați.

    Concluzie: Obligatoriu încercați culoarea pe perete; mica mostră din catalog nu vă va spune cum va arăta în realitate. De asemenea, vopseaua trebuie să fie omogenă înainte de aplicare pe perete și să o amestecați bine.

    2. Nu economisiți când vine vorba de uneltele pentru zugrăvire

    Unul dintre principalele avantaje ale angajării zugravilor profesioniști, pe lângă cunoștințe, experiență și rapiditate de lucru, este că aceștia au uneltele adecvate. Dacă folosiți periile și rolele de calitate proastă și zugrăvirea va fi o luptă, nicidecum o distracție.

    Dacă folosiți perii și role de proastă calitate, zugrăvirea va fi o luptă și nu distracție.
    Dacă folosiți perii și role de proastă calitate, zugrăvirea va fi o luptă și nu distracție.

    Sunteți de părere că nu are rost să investiți în uneltele de calitate? Vă înșelați. Nu veți putea să zugrăviți în mod adecvat încăperile cu perii și role de proastă calitate și vă veți pierde timpul și efortul în zadar.

    Uneltele calitative pentru zugrăvire sunt o investiție care merită. Influențează direct rezultatul final.

    Acoperirile neuniforme, straturile groase de vopsea sunt consecințele folosirii uneltelor de proastă calitate. Pe de altă parte, periile și rolele adecvate contribuie la o aplicare mai uniformă a vopselei, reducând picăturile și timpul de lucru pe care altfel le-ați cheltui pentru corecții. Prin urmare, alegerea uneltelor influențează foarte mult eficacitatea zugrăvirii dumneavoastră. Pe lângă rola pentru vopsea și perii, nu uitați să obțineți o bandă de bună calitate pentru margini precise, huse pentru a proteja mobilierul (mai multe despre asta mai târziu).

    Recomandări: Nu este suficient să alegeți doar uneltele de calitate, ci și pe cele potrivite. Pentru a se obține un perete neted, vopsit uniform, trebuie respectate următoarele reguli: periile cu fibre naturale sunt o alegere mai bună pentru aplicarea vopselei pe bază de ulei, în timp ce vopselele pe bază de apă sunt mai ușor de aplicat cu periile din poliester sintetic. Pentru marginile pereților și colțurilor, cel mai bine este să folosiți perii mai mici sau un mini role, în timp ce pentru suprafețele mai mari o rolă clasică este o alegere bună. După ce ați scufundat rola în vopsea, stoarceți bine excesul, altfel veți păta suprafața cu vopsea.

    De asemenea, acordați atenție benzii pe care o utilizați pentru linii și margini curate, drepte. Dacă lăsați benzile de protecție prea mult timp, atunci când le îndepărtați, puteți îndepărta și bucățile din jur de vopsea întărită.

    Concluzie: Obțineți uneltele adecvate și calitative. Este o investiție care se merită.

    3. Pregătiți încăperea pentru zugrăvire

    Ca parte a serviciilor lor, un număr mare de zugravi vă vor oferi protecția mobilierului, echipamentelor și suprafețelor podelei înainte de vopsire. Acesta este un pas foarte important pentru că prin pregătirea corectă a spațiului pentru vopsire, protejarea acestuia, veți economisi timp și bani pe care altfel i-ați cheltui cu curățarea sau cumpărarea/repararea celor pătate.

    Este important să protejați mobilierul înainte de vopsire.
    Este important să protejați mobilierul înainte de vopsire.

    Recomandări: Acoperiți zona nevopsită cu nailon, celofan sau carton. În jurul perimetrului încăperii, chiar sub suprafețele de vopsit, așezați cârpe vechi, hârtie sau ziar. Nu folosiți pungi de plastic în acest scop, deoarece nu vor absorbi vopseaua, ci doar se va vărsa. Dacă în cameră nu aveți mobilier sau alte elemente de interior (le-ați mutat sau tocmai v-ați mutat), acoperiți podeaua cu un strat de nailon mai gros, pe care îl veți fixa cu banda adezivă. Veți avea nevoie de bandă creponată care să acopere marginile din jurul întrerupătoarelor, stâlpilor ușilor... Este un material excelent pentru protecție deoarece este ușor de lipit și chiar mai ușor de îndepărtat, fără a deteriora suprafețele.

    Concluzie: Înainte de a începe să zugrăviți este necesar să protejați mobilierul și podelele, împiedicând astfel vopseaua să ajungă pe aceste suprafețe. În caz contrar, veți avea multă treabă după terminarea zugrăvirii.

    4. Pregătiți bine pereții pentru tencuială

    Toți pașii de mai sus sunt lipsiți de sens dacă nu pregătiți temeinic pereții înainte de vopsire. Cele mai frecvente consecințe sunt pereții neuniformi și vopseaua decojită.

    Pereții trebuie curățați bine înainte de vopsire, dar lăsați să se usuce suficient înainte de aplicarea vopselei. Toată murdăria (cum ar fi urmele de creion și petele de insecte), praful, petele de alimente grase, împiedică aderența corectă a vopselei și influențează aspectul final al acesteia. Curățarea suprafețelor pereților este deosebit de importantă dacă le vopsiți într-o culoare mai deschisă. Dacă există tapete pe pereți, acestea trebuie îndepărtate mai întâi. Umeziți-le cu o cârpă umedă (dar nu prea mult, stoarceți-le bine), iar când se eliberează puțin, îndepărtați-le de pe ziduri cu o spatulă. Evitați gesturile aspre și rapide pentru a nu deteriora peretele.

    Dacă există tapete pe pereți, acestea trebuie mai întâi îndepărtate înainte de vopsire.
    Dacă există tapete pe pereți, acestea trebuie mai întâi îndepărtate înainte de vopsire.

    Cel mai important lucru la pregătirea pereților este gletuirea.

    Acoperim toate denivelările existente, fisurile, imperfecțiunile de pe suprafețele pereților prin gletuire.

    Recomandare: Primul strat de compus pentru netezire trebuie să fie mai gros decât al doilea, mai ales dacă suprafețele sunt destul de neuniforme. Acoperirea pentru gletuire este amestecată cu apă într-un amestec omogen, de preferință cu un mixer manual. Dacă vorbim de fisuri mai mari, acestea trebuie închise. Veți face acest lucru apăsând amestecul mai gros în crăpătură, iar pentru a o închide și a preveni pierderea gletului se folosește o bandă specială, pe care se aplică un alt strat de glet. Cu ajutorul mistriei, suprafața se nivelează. Când primul strat de glet este uscat, începe procesul de șlefuire, care îndepărtează toate proeminențele de pe suprafețe. Acesta este urmat de al doilea strat de glet, care este stratul final. De asemenea, este șlefuit cu mișcări circulare, rezultând o suprafață complet plană.

    Concluzie: Pregătirea suprafețelor pereților poate fi exigentă fizic și consumatoare de timp, dar este necesară pentru un rezultat al zugrăvirii de înaltă calitate și de lungă durată. Acest lucru se poate observa în munca zugravilor profesioniști - ei vor pregăti întotdeauna bine pereții pentru a se obține o suprafață curată și netedă pentru aplicarea vopselei. Dacă nu o faceți, e valabilă zicala – ați vopsit degeaba!

    5. Tehnica de zugrăvire necorespunzătoare

    Acest lucru se vede cel mai bine prin semne clare de perii și role care nu ar trebui să fie văzute, precum și un strat neuniform de vopsea (undeva prea subțire, undeva prea gros). Dacă sunteți începător, cel mai bine este să rămâneți la tehnica zugrăvirii de la colțuri până la mijloc. De ce? Se obține o mai mare precizie și control asupra procesului. Mai întâi, colțurile sunt vopsite, apoi se trece încet la zonele mai mari ale peretelui, deplasându-se spre mijloc. În acest fel, nu există suprapuneri vizibile de culori.

    Recomandare: În cele mai multe cazuri se recomandă vopsirea multistrat, adică aplicarea mai multor straturi pentru a se asigura o acoperire maximă și a se obține profunzimea de culoare dorita. Cu toate acestea, este important de știut că fiecare strat trebuie să fie complet uscat înainte de a-l aplica pe următorul. Dacă va trebuie să așteptați câteva ore sau toată noaptea, depinde de instrucțiunile producătorului marcate pe ambalaj. Dacă nu așteptați ca straturile să se usuce complet, vopseaua nu aderă, apar „bule”, vopseaua se desprinde.

    Concluzie: Puteți obține rezultatele dorite doar cu tehnica corectă de vopsire. Prin vopsirea în mai multe straturi, defectele sunt „mascate” iar culoarea pare mai bogată.

    Cu toate acestea, înainte de a începe să zugrăviți singuri, gândiți-vă din nou. Dacă nu sunteți siguri că veți face lucrarea corect, poate cea mai bună decizie este să o lăsați pe seama profesioniștilor. Zugravii au experiență, pricepere, unelte adecvate, cunosc diferite tipuri de vopsea și vor ști să recomande cea mai bună nuanță în funcție de situația de pe teren.

    Dacă nu sunteți siguri că veți face lucrarea corect, poate cea mai bună decizie este să o lăsați pe seama profesioniștilor.
    Dacă nu sunteți siguri că veți face lucrarea corect, poate cea mai bună decizie este să o lăsați pe seama profesioniștilor.

    Cât costă să angajați un zugrav, adică zugrăvirea? Prețul zugrăvirii depinde, în primul rând, de mărimea și complexitatea suprafeței pe care trebuie să se lucreze și poate fi și mai scump dacă folosiți mai multe culori sau realizați elemente decorative speciale - de exemplu, modele în jurul ferestrelor și ușilor. În medie, prețul vopsirii pereților în alb, în ​​două straturi (material și manoperă), este între 10 și 30 RON/m2.

    Cui să încredințați zugrăvirea? Trimiteți o cerere zugravilor potriviți și evaluați din zona dumneavoastră - gratuit și fără obligații!

    Articol de specialitate 2180
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Zugrav, zugrăveli?

    Avem 3522 executanți pentru domeniul Zugrav, zugrăveli:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 3522 executanți pentru domeniul Zugrav, zugrăveli
    8.9
    0

    DIMAFLAVIS SRL


    8.9
    0

    ȘUȘMAN RADU TUDOR PFA


    8.9
    0

    SOFT TIBERIU CONSTRUCŢII S.R.L.


    8.9
    0

    CONSMARK CONSTRUCT SRL