Pentru zona

    Vopsea pentru pereți – tipuri de vopsele pentru pereți

    Articolul a fost citit chiar de 1807+ utilizatori
    Când vine vorba de zugrăvirea pereților, puteți alege dintr-o gamă largă de culori. Cu excepția, desigur, a diferitelor tonuri și nuanțe, culorile diferă prin compoziție. Pe de altă parte, au în comun faptul că sunt fabricate din solvenți, vopsele, lianți și aditivi. Vom încerca să explicăm cum se folosesc pentru casă vopselele pe bază de var, dispersie, adeziv și silicon.
    Articol de specialitate 1807
    vopsea pentru pereți
    Avem 3497 executanți pentru domeniul Zugrav, zugrăveli:

    1. Tipuri de vopsea pentru pereți

    Vopselele pentru pereți sunt împărțite în funcție de compoziție și scop. Conform compoziției, distingem între vopselele pentru pereți pe bază sintetică (vopsele nitro sau ulei) și cele pe bază de apă. Cu toate acestea, dacă ne uităm la scop, există vopsele de bază (grunduri) și finale (lacuri). Atunci când alegeți vopseaua pentru pereți, trebuie să știți ce fel de suprafață va fi vopsită, deoarece vopselele pereților diferă și în funcție de aceasta.

    2. Vopsele adezive

    Vopselele adezive sunt adesea folosite pentru tencuirea pereților interiori. Aceste vopsele pentru pereți sunt speciale, deoarece liantul din ele este lipici care nu este rezistent la umiditate. Prin urmare, este foarte important ca acest tip de vopsea pentru pereți să nu intre în contact cu umezeala sau să fie folosit pentru încăperi umede. Vopselele adezive sunt recomandate deoarece nu conțin aditivi dăunători și, prin urmare, sunt mai sigure pentru sănătate. Când doriți să revopsiți vopseaua adezivă existentă, suprafața trebuie mai întâi să fie complet decojită și abia apoi revopsită.

    3. Vopsele dispersive sau lavabile

    Vopselele dispersive sunt foarte des utilizate pentru vopsirea atât a suprafețelor interioare, cât și a celor exterioare. Coloranții dispersivi sunt numiți și lavabili. După cum sugerează și numele, aceste vopsele facilitează curățarea și întreținerea, deoarece pot fi spălate cu o cârpă umedă, deci sunt căutate în special pentru bucătării și băi, unde murdărirea este cu siguranță mult mai mare. Puteți alege între două tipuri: cele care sunt pe bază de rășini artificiale și cele pe bază de rășini naturale. Vopselele de perete dispersive pe bază de rășini sintetice sunt foarte lipicioase și mai dăunătoare sănătății. Cu toate acestea, vopselele cu solvenți naturali lasă vaporii de apă să treacă și sunt mai sănătoase. Vopselele dispersive sunt în mare parte pe bază de apă, motiv pentru care se usucă rapid. În plus, acestea sunt opace și le puteți deosebi pe cele de înaltă calitate de cele de calitate scăzută, cu o cârpă umedă – cele de calitate slabă încep să se dezlipească imediat ce intră în contact cu o cârpă umedă.

     Înainte de a cumpăra vopsea, întrebați care dintre ele sunt cele mai bune
    Înainte de a cumpăra vopsea, întrebați care dintre ele sunt cele mai bune

    4. Vopsele siliconice pentru pereți

    În vopselele cu silicat, silicatul de sodiu este utilizat ca liant. Vopseaua silicată pentru pereți este foarte rezistentă, deci este utilizată în principal pentru vopsirea suprafețelor exterioare. Aceste vopsele formează un strat de siliconi duri pe suprafață, care servesc la protejarea acestuia. Vopselele cu siliconi sunt utilizate la interior pentru vopsirea substraturilor de var. Această vopsea pentru pereți este abrazivă, deci trebuie manipulată cu o atenție deosebită! Utilizarea echipamentului de protecție este obligatorie!

    5. Vopsele de var pentru pereți

    Vopselele de var sunt folosite cel mai des și mai ales pentru vopsirea pereților interiori. Liantul din ele este, desigur, varul. Deși lucrul cu acestea este puțin mai solicitant, le recomandăm întotdeauna cu căldură, deoarece sunt cele mai sănătoase. Vopselele de var nu sunt impermeabile, deci se desprind în contact cu o cârpă umedă, astfel că puteți vedea dacă pereții au fost vopsiți înainte sau nu. Clădirile mai vechi sau cele protejate ca monumente culturale sunt de obicei vopsite cu vopsele de var.

    5.1. Pregătirea substratului pentru vopsire

    Cea mai potrivită bază pentru vopselele de var este, desigur, mortarul de var-ciment. Suprafețele din beton vor fi ceva mai problematice. Vopseaua de var pentru pereți se aplică în felul următor: suprafața este mai întâi acoperită cu un strat de bază; grundul este vopsea de var diluată și compusă din 70% vopsea de var și 30% apă. Dacă lucrați pe suprafețe deja văruite, nu va fi nevoie de un grund. În acest caz, trebuie doar să fiți atenți dacă vopseaua existentă este, de asemenea, de var sau este o vopsea pe bază de minerale. Vopselele de var pentru pereți sunt aplicate pe suprafață cu un trafalet și perii, dar pot fi, de asemenea, pulverizate.

    Dacă decideți să zugrăviți, ne puteți contacta și pe daibau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1807
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Zugrav, zugrăveli?

    Avem 3497 executanți pentru domeniul Zugrav, zugrăveli:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 3497 executanți pentru domeniul Zugrav, zugrăveli
    10
    3

    ROBERT DACHINVEST S.R.L.


    9.1
    0

    DOMENIUL VERDE S.R.L


    9.1
    0

    DEKOART INOVATOR SRL


    9.1
    0

    PROJECT KING SRL