Pentru zona

    Tehnici de zugrăvire: 5 efecte atemporale pentru pereți

    Articolul a fost citit chiar de 747+ utilizatori
    Recurgem la zugrăvirea pereților nu numai atunci când dorim să înlăturăm anumite deteriorări, să reîmprospătăm culoarea sau să aducem o oarecare schimbare în locuința noastră ci și pentru a adăuga valoare estetică interiorului și pentru a exprima sensibilitatea personală și individualitatea. Spațiul în care ne petrecem cea mai mare parte a zilei ar trebui să ofere un sentiment de confort și liniște, dar și să trezească inspirație și bucurie. Acest lucru se poate realiza cu anumite tehnici de zugrăvit.
    Articol de specialitate 747
    tehnici zugravire
    Avem 3519 executanți pentru domeniul Zugrav, zugrăveli:

    Tehnicile decorative pentru pereți pe care le vom descrie în textul următor nu numai că au o valoare estetică ridicată, ci sunt și foarte practice și ușor de întreținut și se caracterizează prin calitate și durabilitate. Alege-o pe cea care va fi în armonie cu mobilierul existent și alte elemente ale interiorului, dar și cu caracterul tau. Fă-ți pereții la modă!

    Un lucru pe care îl au în comun majoritatea acestor tehnici - ele înclină spre natură, pentru că natura este cea care stabilește echilibrul interior și un sentiment de bine.

    Tehnica de zugrăvit cu travertin - imitație de piatră naturală

    Tehnica travertinului presupune decorarea pereților care imită piatra naturală de travertin și aduce aerul vremurilor vechi în fiecare spațiu. Poate fi folosit în interior și exterior. Avantajele tehnicii travertinului sunt calitatea și durabilitatea, precum și rezistența mare la razele UV, apă, influențe climatice, impacturi, zgârieturi. Se spala cu un burete folosind apa si detergent. De asemenea, este important de menționat că tehnica travertinului previne dezvoltarea bacteriilor, iar materialele folosite nu au mirosuri intense, ceea ce este deosebit de important pentru persoanele cu reacții alergice, și nu sunt inflamabile.

    Tehnica travertin
    Tehnica Travertino imită piatra naturală de travertin și aduce respirația trecutului
    Această tehnică folosește un tip special de mortar decorativ, creat din agregate de marmură special selectate, ciment, polimeri și aditivi.

    Tehnica travertinului este deosebit de populară pentru decorarea pereților din living, unde obține un aspect modern, dar și rustic. Puteți decora un singur perete cu tehnica travertinului și agățați pe el poze și rafturi, al căror design va fi în armonie cu acesta, sau chiar să așezați un șemineu, care va contribui la atmosfera rustică.

    Tehnica de zugrăvit Ottocento - efect satinat pe pereți

    Ottocento este o tehnică decorativă de la compania italiană Oikos care se folosește doar în interioare. Caracteristica sa principală este că creează un efect satinat pe pereți - are granule mici reflectorizante (un pigment metalic special) care conferă materialului un nivel ridicat de rafinament sub iluminare și reflectoare.

    Ottocento este o vopsea pe bază de apă care nu conține substanțe toxice, metale grele și solvenți nocivi, este inofensivă pentru oameni și este considerat un material ecologic.

    Tehnica Ottocento este permeabilă la vapori, iar pereții pot respira, ceea ce previne apariția mucegaiului și a umezelii. Necesită pregătire de calitate și tratare profesională a pereților pentru a obține un efect optim. Materialul folosit este realizat după cea mai modernă tehnologie și se caracterizează prin durabilitate iî timp, lavabilitate, rezistență la socuri, zgârieturi. Nu reacționează la fumul de tutun. Este ușor de întreținut - se spală cu apă, în timp ce petele de graăime se îndepărtează  ușor cu săpun și un burete.

    Tehnica ottocento
    Ottocento este o tehnică decorativă care creează un efect satinat pe pereți

    Tehnica de zugrăvit Sahara - furtuna de nisip pe pereți

    Sahara poate fi descrisă ca o tehnică eficientă care conferă spațiului o notă de eleganță și extravaganță, dar este accesibilă. Din numele tehnicii, este ușor de ghicit că accentul este pictat cu nisip pe perete. Tehnica poate fi aplicată în diferite moduri: puteți evidenția doar un perete, tavan sau o puteți aplica în toată încăperea.

    Pentru tehnica Sahara se folosesc vopsele pe bază de dispersie apoasă a unui liant acrilic, cu aditivi și pigmenți speciali. Alege-le pe cele care nu sunt dăunătoare mediului.

    Dacă v-ați hotărât asupra acestei tehnici decorative, mai ai două variante - culoare și tehnică de execuție. Când vine vorba de tehnică - vei alege între modele circulare sau verticale. Dacă alegerea ta cade pe mișcări circulare, peretele va semăna cu o furtună de nisip sau cu o mare de nisip agitată. Modelele circulare sunt mai izbitoare decât cele verticale, care par mai elegante și modeste. Apoi este necesar să alegeți o culoare potrivită - chiar dacă se numește tehnica Sahara, pereții nu trebuie să fie de culoarea nisipului. Mulți aleg cu această ocazie culoarea maro pentru că aduce în mod fiabil o notă de deșert în orice spațiu și o face cel puțin izbitoare.

    Pentru cei mai îndrăzneți, există nuanțe argintii și aurii care vor da un aspect glamour, extravaganta și lux casei dvs. Cel mai bine este însă să optați pentru un singur perete în acest caz, pentru ca spațiul să nu arate prea agresiv. Dacă vă hotărâți asupra peretelui auriu Sahara ca bază, puteți alege tonuri de bej, ocru sau maro, iar peste ele se realizează modele strălucitoare circulare sau verticale.

    Tehnica de pictură swahili - un joc unic de lumini, culori și umbre

    O altă tehnică de zugrăvit este inspirată de continentul african. Se folosește swahili, o acoperire decorativă acrilică în strat subțire, realizată din pigmenți metalici fini și agregat de cuarț selectat. Acest finisaj metalic pe bază de apă creează efecte vizuale ridicate și un joc unic de lumină, culoare și umbră, obținând un design rafinat, dar futurist.

    Swahili este un produs al companiei italiene NovaColor, este non-toxic și inodor, permite pereților să respire și este ușor de curățat - este nevoie doar de o cârpă umedă. Formula sa asigură o aplicare ușoară, cu o cantitate coordonată de strălucire pe fiecare parte a suprafeței peretelui. Este realizat în două baze diferite: aur și argint și conferă pereților o strălucire aurita sau argintie. Alte nuanțe se obțin prin tonifierea ulterioară a bazelor date. În combinație cu iluminarea adecvată, particulele metalizate creează un efect cristalin, reflectorizant de neegalat.

    Tehnica de zugrăvit  Arteco - pereți în stil renascentist

    Un alt material decorativ care ne vine din Peninsula Apenini. Arteco este un produs Valpaint și prezintă efecte antice unice similare cu decorațiunile găsite în casele renascentiste. Se foloseste pentru suprafete tratate cu ciment sau mortar obisnuit, pentru lemn, metal si pentru suprafete tratate anterior cu rasini alcaline sau vopsele poliuretanice. Tehnica Arteco a fost concepută cu un scop special - pentru spații în care este necesar să se păstreze autenticitatea ambianței în stilul rustic vechi. Această tehnică decorativă este de lungă durată și ușor de întreținut.

     

    Articol de specialitate 747
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Zugrav, zugrăveli?

    Avem 3519 executanți pentru domeniul Zugrav, zugrăveli:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 3519 executanți pentru domeniul Zugrav, zugrăveli
    8.9
    0

    CERBUL AM CONSTRUCTII SRL


    8.9
    0

    MIHALEX - CARRLAGE SRL


    8.9
    0

    BRUNO AUSBAU SRL


    10
    3

    EMPETUS CONSTRUCT S.R.L.