Pentru zona
    Pereții se murdăresc, doriți sau nu, din cauza impurităților din aer, a diferitelor fumuri și a poluării, din cauza utilizării pieselor de mobilier, astfel că cele mai comune semne de pe aceștia sunt urmele de la mobila mutată sau alte elemente, degetele în jurul întrerupătoarelor și prizelor, dar și urmele de stropi sau scurgeri în timpul preparării alimentelor în bucătărie sau baie și în jurul intrării în locuință. În tot cazul, acele urme de viață din spațiul de locuit sunt la fel de inevitabile ca și apariția mucegaiului sau igrasiei, sub anumite condiții. Din fericire, vopselele lavabile pentru pereți sunt pe piață de mult timp și datorită lor, majoritatea acestor pete pot fi șterse cu ușurință doar cu o cârpă umedă, fără a deteriora vopseaua în vreun fel. Prin urmare, menținerea igienei și a esteticii în casă nu va fi îndoielnică, nici nu veți fi obligați să revopsiți în fiecare an.
    Articol de specialitate 394
    vopsea lavabila
    Avem 3518 executanți pentru domeniul Zugrav, zugrăveli:

    1. Ce sunt mai exact vopselele lavabile?

    Vopselele lavabile pentru pereți sunt vopsele folosite pentru a proteja suprafețele saturate ale pereților care necesită curățare zilnică sau regulată cu dezinfectanți și alte substanțe chimice. Sunt utilizate cel mai adesea în hoteluri, case de bătrâni, spitale și instituții de învățământ. În apartament, acestea pot fi folosite pentru baie, toaletă și bucătărie, adică pentru încăperile în care condensul sau apariția petelor de grăsime pe pereți apar adesea, de fapt, în mod constant. De aceea vopseaua lavabilă este destinată vopsirii pereților cu suprafețe solicitante. Din punct de vedere al meșteșugului, se lucră ușor și oferă o acoperire excelentă.

    2. Vopsele lavabile pentru pereți

    2.1. Vopsele lavabile - avantaje

    Vopseaua lavabilă este, în ceea ce privește prețul, o soluție ideală pentru bucătării, băi, coridoare și intrarea în locuință. Nu trebuie să vă gândiți la curățarea solicitantă, și în mod regulat inevitabil, a plăcilor de bucătărie care se află de obicei pe toți pereții și adesea între blatul de bucătărie și elementele suspendate. Ceramica este încă, cel puțin în zona noastră, cea mai răspândită acoperire pentru pereți în băi. Acoperirea întregii băi cu ceramică este, de asemenea, cel mai scump și cel mai solicitant mod de lucru. Atunci când în baie se folosesc culorile lavabile, doar pereții care sunt în contact permanent cu apa (pereții de lângă cadă, duș sau chiuvetă) sunt acoperiți cu gresie - total sau parțial.

    2.2. Vopsele lavabile - dezavantaje

    Dezavantajul utilizării vopselei lavabile de perete este că pereții mai puțin respiră, ceea ce poate cauza formarea mucegaiului. Este adevărat că mucegaiul poate fi îndepărtat de pe un perete vopsit cu vopsea lavabilă, deși nu este întotdeauna ușor de realizat și necesită aproape întotdeauna intervenții majore, mai ales dacă se ține cont de impactul acestuia asupra condițiilor de viață și a sănătății. Credem cu siguranță că nu are sens să vopsiți toți pereții din camera de zi sau living în care sufrageria și bucătăria sunt unite. Se recomandă să vopsiți cu acest tip de vopsea doar acei pereți sau părțile acestora la care știți că există o probabilitate a riscului zilnic de pete și urme. Bineînțeles, dacă aveți copii mici care ar dori și ei să deseneze pe pereți, atunci asta este o altă chestiune.

    3. Cum se zugrăvește cu vopsele lavabile?

    Vopseaua lavabilă de perete este produsă și comercializată într-un număr aproape nelimitat de tonuri și nuanțe, iar fiecare dintre ele are o variantă mată și lucioasă. Acest tip de vopsea oferă o acoperire mare chiar și în nuanțe foarte intense. Dacă intenționați să vopsiți pereții interiori cu ea, avertizați executantul dumneavoastră. Vopselele lavabile pot fi folosite pe diferite substraturi precum gips-carton, dar și preparate clasic, adică suprafețe tencuite. Tapetul poate fi ușor acoperit cu aceste culori.

    „Înainte de a vopsi cu vopsele lavabile, este necesar să verificați suprafața pereților. În anumite cazuri, este bine să vă gândiți dacă peretele trebuie nivelat cu un compus de nivelare înainte de aplicarea vopselei.”

    4. Preț pentru vopseaua lavabilă pentru pereți

    Prețurile, ca și pentru toate celelalte produse, variază întotdeauna, în funcție de producător și de proprietățile specifice ale vopselei. Acestea variază de la aproximativ 25 RON pentru 2,5 litru de alb și în sus sau până la aproximativ 300 RON pentru o găleată de 7 litri, pentru alte culori din tabelul tonal. Bineînțeles, la acest cost ar trebui adăugat și costul zugravului pe care îl angajați, care variază. Zugrăvitul cu material și manoperă, în alb, cu 2 straturi este între 8 - 16 RON/m2. Prețul este în funcție de faptul că se face protecția completă sau parțială, pregătirea și tratarea pereților și numărul de straturi.

    Articol de specialitate 394
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Zugrav, zugrăveli?

    Avem 3518 executanți pentru domeniul Zugrav, zugrăveli:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 3518 executanți pentru domeniul Zugrav, zugrăveli
    8.9
    0

    PAEFFECT S.R.L.


    8.9
    0

    FIERARU ZONE CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    SCARI DE BLOC SRL


    8.9
    0

    BGI BEST CONSTRUCT S.R.L.