Pentru zona

    Casă cu atrium

    Articolul a fost citit chiar de 1122+ utilizatori
    Un atrium sau o casă la parter cu o curte interioară permite stabilirea unui contact direct cu toate camerele și împrejurimile. Întregul concept, de fapt, ideea proiectării unei case cu atrium este strâns legată de utilizarea împrejurimilor ale clădirii și datează din antichitate. Planul acestor clădiri de parter este ramificat și divers. Doar în acest mod poate fi asigurată o cantitate suficientă de lumină naturală pentru toate încăperile și o soluție bună pentru planul casei. Casa cu atrium este una dintre cele mai populare tipuri de case familiale în străinătate și devine din ce în ce mai populară și în țara noastră.
    Articol de specialitate 1122
    case cu atrium
    Avem 4553 executanți pentru domeniul Construcții case:

    1. Despre casele cu atrium

    Casa cu atrium este de obicei la parter și introvertită. Introvertit în sensul arhitectural al cuvântului înseamnă că nu se deschide mediului, ci acționează ca un sine închis, cu o curte interioară chiar în centru. Această curte interioară sau atrium, după numele latin, oferă contact cu natura din interiorul casei, dar subliniază și intimitatea. O casă cu atrium este o soluție excelentă atunci când vreți adăpost, nu vreți sau nu aveți timp să cultivați suprafețe mici sau mari, dar vă doriți totuși grădina și casa dvs. La fel, alegerea acestui tip de construcție este justificată chiar și atunci când parcela este situată într-o așezare compactă și tânjiți  după propria bucată de pământ și cer.

     Casa cu atrium este o clădire la parter, care are contact direct cu natura
    Casa cu atrium este o clădire la parter, care are contact direct cu natura

    2. Caracteristicile unei case cu atrium

    2.1. Avantajele unei case cu atrium

    Casa cu atrium are multe avantaje, motiv pentru care este foarte populară în toată lumea, deși este încă mai puțin reprezentată în țara noastră decât casă clasică de familie detașată. Cel mai mare avantaj al unei case cu atrium este cu siguranță contactul direct cu natura și mediul din toate părțile clădirii. Această casă este o soluție ideală pentru perioade mai mature de viață, deoarece este la parter și, prin urmare, nu are trepte. Se încearcă ca proiectul să fie întotdeauna conceput în așa fel încât să se profite la maximum de avantajele pe care le oferă parcela. Casele cu atrium clasice sunt proiectate sub forma literelor L și U. Caracteristica lor principală este atriumul sau terasa, care este creată datorită formei clădirii.

    2.2. Dezavantajele unei case cu atrium

    Dezavantajele caselor cu atrium sunt cu siguranță mai puține decât avantajele lor, dar ar trebui să le conștientizați înainte de a le cumpăra și să vă gândiți la ele. Deoarece acest tip de casă este proiectat și destinat zonelor urbane dens populate, adică parcele cu o formă specifică, de obicei neregulată, cel mai probabil înseamnă că nu va mai fi loc pentru elemente suplimentare, cum ar fi o piscină, un pavilion sau o grădină imensă. De asemenea, trebuie să știți că vă puteți baza pe un singur loc de parcare în exteriorul curții. Desigur, dacă sunteți în afara orașului pe propria proprietate, parcarea nu va fi deloc discutabilă.

    3. Cât de mare poate fi atriumul?

    Majoritatea caselor cu atrium au la fel de mulți sau mai mulți metri pătrați de curte ca suprafața din planul său. Suprafața spațiului de locuit al casei cu atrium variază între 120-150 m2, iar suprafața curții interioare poate fi proporțional de aceeași dimensiune. Prin urmare, casa cu atrium cu grădina sa oferă oportunități ample de a vă bucura de natură, deși acestea sunt oarecum limitate.

    4. Case cu atrium – preț  

    Mulți sunt surprinși de faptul că la parter, casele cu atrium sunt mai scumpe decât casele cu un singur etaj de aceeași dimensiune. De ce este așa? Aceste case au mai multe spații deschise. Acoperișul lor este mai mare, la fel și placa de fundație. Suprafețele exterioare sunt, de asemenea, mai mari și joacă un rol important în eficiența energetică. Din punct de vedere financiar, o casă cu atrium are sens numai dacă suprafața sa nu este prea mare. O casă cu structură metalică, mansardă (146 mp) și atrium costă în jur de 500.000 RON, la cheie.

    Casele cu atrium pot fi conectate în rând sau în bloc
    Casele cu atrium pot fi conectate în rând sau în bloc

    Dacă vă decideți pentru o casă atrium, ne puteți contacta și pe DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1122
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Construcții case?

    Avem 4553 executanți pentru domeniul Construcții case:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 4553 executanți pentru domeniul Construcții case
    8.9
    0

    PREST INCON SOLUTIONS SRL


    8.9
    0

    FEROCOM SRL


    8.8
    0

    CRISMATT DESIGN SRL


    8.9
    0

    GOMAR CONS SRL