Pentru zona

    Suprastructura casei

    Articolul a fost citit chiar de 1233+ utilizatori
    Ridicarea / îndepărtarea acoperișului este considerat un proiect de construcție solicitant, indiferent de obiect. Indiferent de faptul că, în comparație cu construcția completă, aceasta este o lucrare ceva mai mică, nu vă recomandăm să o acceptați singuri, ci doar cu ajutorul unui arhitect, inginer static sau alt expert în construcții. Ar trebui să fiți conștienți de faptul că o suprastructură a casei este de fapt o clădire nouă care schimbă clădirea în toate sensurile - statica și capacitatea portantă a construcției, structurii și volumului - în direcția verticală. Care este procedura de suprastructură, dacă este necesară o autorizație de construire și care este prețul lucrărilor, citiți în acest text.
    Articol de specialitate 1233
    suprastructura casei
    Avem 4548 executanți pentru domeniul Construcții case:

    1. Ridicarea / îndepărtarea acoperișului

    Ridicarea / îndepărtarea acoperișului este una dintre cele mai solicitante intervenții de construcție. Ridicarea acoperișului este posibilă dacă structura acoperișului existentă și structura clădirii o permit. Acest lucru este de obicei posibil la toate casele de construcție standard (cărămidă cu legături din beton armat) și la majoritatea caselor din lemn, dar nu este posibil la casele din beton, deoarece acoperișurile lor sunt altfel legate de restul structurii verticale, deci în aceste cazuri acoperișul este îndepărtat prin segmente și ridicat mai târziu. Ridicarea / îndepărtarea acoperișului este luată în considerare atunci când doriți să adăugați un etaj întreg, adică mansarda.

    1.1. Cum se ridică un acoperiș

    Ridicarea acoperișului va fi efectuată de un executant de construcții calificat, dar ridicarea și suprastructura trebuie să fie calculate static. Prin urmare, participarea inginerilor structurali este absolut necesară pentru ridicarea acoperișului. Executantul va ridica acoperișul folosind o macara pentru a prinde și ridica întreaga structură a acoperișului, împreună cu straturile finale, iar apoi va instala o structură temporară care va menține acoperișul în acea poziție până la finalizarea lucrărilor. Când acoperișul este ridicat, poate începe suprastructura casei, adică construcția unei noi structuri de susținere și deschideri pentru ferestre, balcoane, terase... Când suprastructura casei este finalizată, structura de susținere este demontată și îndepărtată, și macaraua readuce acoperișul la locul său.

    1.2. Cum este îndepărtat și restaurat acoperișul

    Dacă, din orice motiv, o astfel de îndepărtare a acoperișului nu este fezabilă, structura acoperișului este îndepărtată parțial, adică se îndepărtează segment cu segment - jgheaburi, conexiuni, acoperiș, părți de izolație, structuri de acoperiș și căpriori - și apoi returnate în ordine inversă.

    2. Suprastructura necesită planificare

    Pe lângă extindere, care este considerată o variantă comună în regiunea noastră, mulți oameni decid să adauge sau să facă o suprastructură a clădirii existente. Motivele sunt în principal de natură financiară sau privesc rămânerea tinerilor într-o gospodărie comună, care necesită mai mult spațiu în casa existentă. Suprastructura unei case este un proiect complex în care trebuie să fie incluse cel puțin un arhitect și un inginer structural dacă doriți ca proiectul să fie finalizat cu succes. Pe baza dorințelor și nevoilor dumneavoastră se realizează o soluție conceptuală care conduce ulterior la un plan de executare, un plan de construcție și o listă de lucrări.

    2.1. Ce fel de construcție necesită suprastructura casei?

    Înainte de a începe suprastructura casei, trebuie verificat materialul construcției de bază a clădirii existente. Materialul folosit pentru partea inferioară este de obicei ales pentru structura de susținere a suprastructurii, dar acest lucru nu este necesar. Locația comunicațiilor către pod și instalarea plăcii de mezanin (AB) sunt foarte importante și ar trebui planificate cu atenție. Indiferent de tipul de material care va fi utilizat pentru structura portantă, toate calculele statice de stabilitate structurală și proiectul tehnic de execuție P. Th trebuie finalizate înainte de a începe construcția. În cazul în care clădirea nu este convenabilă static pentru suprastructură, trebuie făcut un studiu de reabilitare statică a clădirii existente, care reprezintă un cost suplimentar, dar în orice caz necesar.

    2.2. Materiale și culori ale suprastructurii

    Pe lângă calculul și proiectarea precisă a structurii de susținere a suprastructurii, este important să alegeți materialele și culorile potrivite pentru exteriorul și interiorul extensiei. Dacă doriți ca suprastructura casei să fie complet discretă și cât mai puțin impunătoare, de fapt fuzionată cu fațada și clădirea existente, atunci va fi necesară utilizarea acelorași materiale și culori. Fie că este vorba de o fațadă din lemn, tencuială albă simplă sau tencuială de orice altă culoare, nuanțele, tonurile și materialele trebuie să se potrivească cu restul exteriorului.

    Există clienți care caută exact contrariul. Unii oameni doresc să sublinieze suprastructura casei, așa că în astfel de cazuri este logic să se folosească alte materiale și culori contrastante.

    2.3. Diferența dintre o suprastructură și o extensie

    Nu este neobișnuit să se confunde sau să înlocuiască termenii suprastructură și extindere. Deși adevărul este că în ambele cazuri este o construcție nouă, există o diferență importantă de poziție, adică în direcția de construcție. În timp ce o extindere reprezintă o creștere a volumului sau o modificare a dimensiunilor unei case existente pe orizontală, o modernizare modifică dimensiunile unei clădiri pe verticală.

     Ridicarea/îndepărtarea acoperișului și suprastructura  necesită calcul static, dar și executanți foarte experimentați
    Ridicarea/îndepărtarea acoperișului și suprastructura necesită calcul static, dar și executanți foarte experimentați

    3. Suprastructura casei și autorizația de construire

    Modernizarea, precum și extinderea în sensul construcției și în sensul legal sunt considerate construcții noi, deoarece există modificări în structura portantă și în alte părți ale construcției și structurii clădirii. Conform legii, pentru toate tipurile de clădiri noi, care includ completări și modernizări, este necesară obținerea unei autorizații de construire valabilă înainte de începerea lucrărilor.

    Pentru extindere este necesară obținerea unui certificat de urbanism de la primărie pentru obținerea autorizației de construcție. După aceea urmează realizarea de planșe desenate și documentații scrise de arhitecți, ingineri și instalatori. Apoi trebuie procurate avize și acordurile solicitate prin Certificatul de Urbanism, după care se depune un dosar care conține proiectul de autorizare (autorizare din arhitectură, structură de rezistență și instalații). Când se primește autorizația de construire, pe lângă proiectul tehnic P.Th se află și detaliile de execuție D.E. unde se găsesc informații cu privire la executarea construcției.

    4. Preț ridicare/îndepărtare acoperiș și suprastructură

    Costul privind suprastructura, precum și al lucrărilor similare, depinde în primul rând de dimensiunea, complexitatea cerințelor tehnice, materialele utilizate, executanți, locație și alți factori. Ridicarea / îndepărtarea acoperișului din cauza complexității lucrărilor și închirierea unei macarale necesită o mulțime de bani, dar totuși mult mai puțini decât pentru construcția unei clădiri complet noi.

    Când vine vorba despre manopera acoperiș, aceasta se calculează în metri pătrați și depinde de factori precum materialele utilizate și complexitatea proiectului în sine. Prețurile variază de la 30 la 50 RON pe metru pătrat, fără autorizația de construire.

    Dacă decideți să faceți suprastructura casei, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1233
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Construcții case?

    Avem 4548 executanți pentru domeniul Construcții case:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 4548 executanți pentru domeniul Construcții case
    8.9
    0

    KRATOS DEVELOPMENT S.R.L.


    8.9
    0

    HEBERGER CONSTRUCTII SRL


    8.9
    0

    CESO ACTIV GOLD CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    SPEED INVOICE SOLUTIONS S.R.L.