Pentru zona

    Profile Knauf pentru pereții despărțitori

    Articolul a fost citit chiar de 734+ utilizatori
    Pereții despărțitori de la interiorul clădirilor nu au funcția de suport, ci servesc doar la împărțirea spațiului. Pereții compuși din plăci din gips sau gips-carton, dintre care cele mai renumite sunt așa-numitele plăci knauf, pentru a fi solizi și stabili, au o structură realizată din profile, fie metalice, fie din lemn. Plăcile sunt așezate pe profile de pe ambele părți, în timp ce instalațiile se montează între plăci. Plăcile și profilele se găsesc în comerț gata pregătite, urmând ca peretele despărțitor să fie asamblat din ele la fața locului.
    Articol de specialitate 734
    partiții
    Avem 465 executanți pentru domeniul Șapa uscata:

    1. Ce este necesar pentru un perete despărțitor?

    Pereții despărțitori sunt o modalitate simplă de a împărți spațiul de locuit, adică de a separa încăperile. Cu cât sunt mai ușor și mai repede de instalat, cu atât mai ușor și mai repede pot fi îndepărtați, la nevoie. În plus, față de plăcile în sine și profilele corespunzătoare, pentru a ridica peretele despărțitor sunt necesare șuruburi, șaibe, dibluri, material izolator, chit și benzi de etanșare. Înainte de a instala plăcile, dimensiunile și poziția peretelui sunt marcate pe podea, tavan și pereții laterali. De asemenea, punctele în care va fi fixat peretele.

    Profilele Knauf pentru pereții despărțitori sunt din metal (ALU) sau din lemn
    Profilele Knauf pentru pereții despărțitori sunt din metal (ALU) sau din lemn

    Sfaturi de specialitate de la CONTACT PROMOTION S.R.L.

    Care sunt cele mai frecvente greșeli sau provocări cu care vă confruntați atunci când efectuați lucrări de rigips și tencuieli și cum le rezolvați?

    În amenajările interioare, cele mai frecvente situații neplăcute cu care ne confruntăm sunt atunci când trebuie să tratăm o suprafață verticală. Și anume, în funcție de suprafața (peretele) ce urmează a fi finisată, întâmpinăm, în general, probleme de planeitate ale acesteia rezultate ori din zidire, dacă peretele este construit din BCA, cărămidă sau turnat din beton, este strâmb sau datorită unei intenții de finisare anterioare care nu a fost efectuată corespunzător prezentând fisuri. În unele cazuri, soluția aleasă este de a placa cu rigips, fie pe structura metalică fie prin lipire, avantajul fiind obținerea unei suprafețe drepte, ușor de finisat într-un timp scurt. Dezavantajul acestei metode constă în îngustarea suprafeței interioare. În cazul tencuielilor pe bază de ciment în care este necesară îndreptarea unui perete strâmb cu un adaos de peste 3 cm grosime de tencuială, este necesară aplicarea unei plase de buzau sau rapit pentru armarea acesteia în vederea prevenirii eventualelor fisuri ulterioare. Ca și soluție pentru prevenirea microfisurilor la pereți, noi utilizăm aplicarea unui strat de plasă de armare din fibră de sticlă odată cu aplicarea gletului de nivelare. Astfel, asigurăm o rezistență suplimentară în timp a finisajelor.

    Ce posibilități de izolare suplimentară termică a pereților despărțitori există?   

    Ca și soluție de izolare termică, utilizată la pereți/tavane, cel mai frecvent folosim aplicarea sistemului de termoizolație cu vată bazaltică. Sunt situații în care în funcție de proiectul clientului aplicăm izolare cu spumă termoizolatoare, polistiren sau soluții moderne gen IsolAir Thermo. Am avut situații în care pe pereții exteriori am aplicat termosistem cu polistiren expandat de 10 cm, iar la interior am aplicat un strat suplimentar de izolație cu vată bazaltică de 5 cm peste care am finisat prin placare cu plăci de rigips.

    În ce condiții se recomandă plafoanele suspendate și care sunt avantajele lor în raport cu plafoanele clasice?

    Pentru finisarea tavanelor recomandăm realizarea de tavane suspendate în spațiile comerciale sau de birouri. Acestea asigură un acces ușor la instalațiile amplasate în golul de tavan existent și pot fi ușor întreținute sau înlocuite dacă este cazul. Recomandăm utilizarea tavanelor clasice pentru spațiile locative (case/apartamente) acolo unde amplasarea instalațiilor se face de regulă pe verticală iar riscurile de deteriorare a acestora este foarte mic.

    Spuneți-ne câteva cuvinte despre dumneavoastră și activitatea pe care o desfășurați.

    Mă numesc Petrache Mihai, am 49 de ani, de profesie economist, administratorul firmei SC CONTACT PROMOTION SRL.   Activez în piața de profil din Romania din anul 2004, în special pe partea de întreținere și exploatare clădiri de birouri și rezidențiale. Am coordonat direct dar am și participat la coordonarea a numeroase proiecte de amenajări interioare atât în calitate de angajat, cât și ca antreprenor direct. Începând cu anul 2017 activez ca antrepor privat pe piața amenajărilor din România. Printre proiectele coordonate și realizate direct menționez amenajarea Showroom-urilor CUPRA din Timișoara și București, amenajarea spațiului de recepție de la PORSCHE ROMÂNIA. Ca și echipă de lucru am o echipă de bază de 6 colegi, specializați pe diferite tipuri de finisaje interioare/exterioare. În funcție de mărimea proiectelor angajate apelez la o bază de furnizori de personal specializat pe care îi cunosc și cu care am lucrat în decursul timpului. Datorita experienței acumulate în întretțnerea imobilelor precum si a colaborărilor derulate cu diverși colegi din bransă, putem asigura execuția unor lucrări punctuale sau coordonarea unor proiecte complexe care cuprind mai multe tipuri de specialități.

    Dl. Petrache Mihai, Administrator CONTACT PROMOTION S.R.L. 

    2. Profile Knauf pentru pereți despărțitori

    2.1. Profile Knauf

    Odată ce locația și dimensiunile peretelui despărțitor sunt marcate, începe pregătirea profilului. Profilele Knauf trebuie să fie la aceeași înălțime ca peretele despărțitor sau cu aproximativ un centimetru mai jos. Dacă se utilizează profile metalice, acestea sunt tăiate la lungimea necesară cu foarfece speciale. Părțile de jos și de sus a profilelor knauf sunt închise cu bandă de etanșare. Profilele sunt fixate pe podea și tavan cu șuruburi; dacă se utilizează profile U-metal, acestea sunt plasate la o distanță adecvată și între ele se plasează un profil în formă de C. Construcția peretelui despărțitor poate fi realizată într-un mod diferit. Sunt disponibile profile knauf metalice (profile C) și profile knauf din lemn. Nu există nicio diferență specială între ele.

    2.2. Plăcile pentru închiderea pereților despărțitori

    O substructură de profil Knauf bine amplasată este foarte importantă pentru orice perete despărțitor. Când se finalizează instalarea profilului knauf și astfel se formează structura peretelui despărțitor, începe fixarea plăcilor exterioare. Plăcile sau panourile ar trebui să fie cu aproximativ 1 cm mai mici decât înălțimea camerei. Când plăcile de gips sunt gata, acestea sunt fixate pe profilurile C cu șuruburi. Peretele despărțitor nu este închis pe ambele părți până când nu este instalată izolația dintre profile.

    3. Instalații în pereții despărțitori

    Dacă instalațiile trebuie să treacă prin peretele despărțitor, acestea vor fi realizate în pasul următor. Instalațiile sunt instalate între plăci, în mijlocul peretelui, unde sunt profilele C, iar deschiderile pentru întrerupătoare și prize sunt tăiate în plăci în locurile marcate. Prin urmare, cel mai bine este să determinați și să marcați în avans pozițiile comutatoarelor și prizelor.

    4. Izolarea și etanșarea pereților despărțitori

    Când se termină extinderea instalației, este rândul izolării fonice a peretelui despărțitor. De obicei în acest scop se utilizează așa-numita izolare moale care este plasată în interiorul peretelui, între profilele knauf și servește ca izolație termică și fonică. Deoarece pereții despărțitori sunt folosiți în primul rând pentru compartimentarea spațiului, este mai important ca aceștia să fie izolați fonic decât izolați termic. În cele din urmă, este rândul plăcilor knauf de pe cealaltă parte, care practic închide peretele despărțitor. Deoarece acest tip de perete despărțitor este de fapt un „sandwich” din două straturi de plăci și instalații la mijloc, este foarte important ca toate elementele să fie bine atașate și fixate astfel încât să nu se miște nimic. În caz contrar, pe noul perete vor apărea fisuri.

    5. Tratarea finală a pereților despărțitori

    Pereții despărțitori sunt în cele din urmă neteziți și vopsiți. Îmbinările plăcilor exterioare sunt tratate cu mortar. Această masă este întinsă mai întâi de-a lungul rosturilor plăcilor, iar apoi benzile de etanșare se pun peste ea. Dacă se utilizează benzi autoadezive, procedura este inversată. Dacă este necesar, chitul se aplică în două straturi, iar când se usucă, suprafața este prelucrată și șlefuită. Ultimul strat este o masă de netezire care este, de asemenea, răspândită peste îmbinările plăcilor. Când toate acestea sunt făcute, peretele este gata pentru finisare cu acoperirea dorită.
    Trebuie remarcat faptul că prelucrarea descrisă a îmbinărilor plăcilor este de o importanță crucială pentru rezistența și calitatea peretelui în sine, deoarece dacă nu este totul făcut corect, fisurile de pe noul perete pot apărea într-o lună. De aceea, netezirea în două straturi este indispensabilă. De asemenea, îmbinările plăcilor cu pereții nu trebuie neglijate. De obicei sunt realizate din silicon alb sau incolor, deci chiar dacă apar fisuri, nu vor fi vizibile.

     Pereții despărțitori Knauf sunt tratați în cele din urmă cu un strat final
    Pereții despărțitori Knauf sunt tratați în cele din urmă cu un strat final

    Dacă decideți să montați un perete despărțitor, ne puteți contacta și la Daibau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 734
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Șapa uscata?

    Avem 465 executanți pentru domeniul Șapa uscata:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 465 executanți pentru domeniul Șapa uscata
    8.9
    0

    MALDOM BUSSINES SRL


    8.9
    1

    JTP S.R.L


    8.9
    0

    A.E.S. HOME CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    1

    PRORIA CONSTRUCT SRL