Pentru zona

    Plăci knauf din gips, impermeabile sau plăci din ipsos armat cu fibră sticlă?

    Articolul a fost citit chiar de 2999+ utilizatori
    Adesea, oamenii cred că nu contează ce placă de gips va fi utilizată. Cu toate acestea, este adevărat că, deși arată similar, nu au aceeași compoziție și metodele lor de producție diferă la fel de mult ca și caracteristicile care le disting. Plăci din ipsos armat cu fibră sticlă, adică plăcile knauf, plăcile impermeabile sau farmacell și plăcile din gips-carton diferă prin rezistență, duritate, stabilitate și rezistență la apă.
    Articol de specialitate 2999
    placi gips carton
    Avem 464 executanți pentru domeniul Șapa uscata:

    1. Plăci din ipsos armat cu fibră de sticlă

    Structura omogenă a acestor plăci este dată de gips, fibre de sticlă, celuloză și diverși aditivi pentru rezistența la apă. Gipsul este adăugat la celuloza măcinată până când amestecul devine omogen. Amestecul astfel obținut este apoi compactat la grosimea necesară cu role speciale și suplimentar tratat termic până când placa, un produs final, obține forma necesară. Compoziția specială conferă acestor plăci de fibră o rezistență și o stabilitate ridicată. Mai important, plăcile sunt impermeabile și ignifuge. Plăcile din ipsos armat cu fibră de sticlă nu dăunează sănătății, deoarece nu conțin substanțe chimice dăunătoare.

    Se poate spune că plăcile ipsos armate cu fibră de sticlă au o construcție universală. Sunt folosite cel mai des și mai ales pentru construcții uscate, pentru pereți despărțitori, mansarde, ca placări și altele asemenea. De asemenea, ele servesc la întărirea structurilor scheletice din lemn și a caselor prefabricate, pentru a crește rigiditatea structurilor prefabricate.

    2. Plăci knauf – plăci din gips-carton

    Plăcile de gips au o structură complet diferită; elementul principal al plăcilor de carton este o hârtie specială, de fapt, straturi de hârtie între care este o umplutură de ipsos. Aceste plăci nu dăunează sănătății umane sau mediului natural și sunt excelente ca izolatoare fonice și termice, solide, dure și ignifuge. Din păcate, acestea nu sunt impermeabile, deși pot deveni impermeabile prin prelucrare suplimentară. În camerele în care sunt instalate, acestea oferă o atmosferă plăcută, proaspătă și caldă.

    placi de gips carton
     Plăcile de gips-carton sunt printre cele mai comune tipuri 

    Deși aceste plăci din gips-carton sunt, de asemenea, utilizate în mai multe scopuri, ele sunt destinate în principal construcției uscate. Acestea sunt utilizate cel mai adesea de către producătorii de case prefabricate, deși instalarea lor poate fi îndoielnică, deoarece plăcile se deteriorizează ușor. Plăcile sunt utilizate pentru placarea pereților, plafoanelor și pereților despărțitori.

    3. Plăcile impermeabile, fermacell

    Plăcile knauf nu sunt rezistente la umiditate, și de aceea plăcile fermacell sunt utilizate pentru exterior. Acestea sunt la fel de rezistente la apă și foc. Sunt dure, solide și au izolatori termici și fonici excelenți. Sunt fabricate din materiale naturale - gips, fibre de hârtie și apă - și, prin urmare, influențează climatul plăcut unde sunt instalate. Plăcile fermacell sunt, de asemenea, utilizate pentru șapă uscată.

    placi impermeabile
    Plăci verzi impermeabile de la diverși producători.

    4. Plăci din gips, impermeabile sau plăci din ipsos armat cu fibră sticlă?

    Plăcile din ipsos armat cu fibre de sticlă sunt mai rezistente la deteriorare decât cele din carton. Plăcile de fibre sunt mai dure, mai stabile și ignifuge. De asemenea, posibilitatea deteriorării în timpul instalării este mai mică. În plus, placa de fibră este ideală pentru placarea interiorului sau exteriorului unei clădiri. Aceste plăci sunt, de asemenea, impermeabile. Plăcile fermacell au caracteristici speciale asemănătoare fibrelor, dar sunt mai dure și pot fi folosite și pentru suprafețe de mers, de fapt, pentru șapă uscată.

    Sfaturi de specialitate de la BVBS ARTEFECT QUALITY S.R.L.

    Ce tip de placi folosiți cel mai des? De ce? (Plăci din gips, impermeabile sau plăci din ipsos armat cu fibră sticlă)

    Noi la BVBS ARTEFECT folosim plăcile de 125×2600×1200mm KNAUF GKB cu fibră și gips normale pentru spații cu o umiditate scăzută 60% ex: spații cu o ventilație instalată. Pentru spații cu umiditate ridicată folosim plăcile tratate pentru o rezistență ridicată la umezeală GKB F-13 cu absorbție de 10%.

    Ce tip de plăci de gips carton trebuie să folosim dacă dorim să izolăm cel mai bine acustic locuința?

    Înainte de a izola acustic o încăpere ne asiguram că nu există spații prin care să se propage zgomotul în interiorul tavanului sau a pereților falși din gips-carton după care se execută structura, izolația cu vată de sticlă și la sfârșit placa de gips-carton GKB Piano Knauf. 

    Sandu Butnaru, BVBS ARTEFECT QUALITY S.R.L.

    5. Instalarea knauf-ului

    5.1 Instalarea knauf-ului

    Lucrările de gips-carton încep la finalizarea construcției. Așezarea plăcilor de gips pe diverse substraturi și substructuri este utilizată pentru nivelarea și pregătirea înainte de vopsire. Deoarece nu există piese sau materiale umede, instalarea knauf-ului se face foarte repede. Un meșter experimentat și calificat ia 30-50 lei/m2.

    5.2. Așezarea knauf-ului peste lemn

    Așezarea knauf-ului peste lemn este o sarcină mai solicitantă decât căptușirea pereților în zidărie, deoarece lemnul se dilată mai mult la căldură. Prin urmare, knauf-ul trebuie montat cu șuruburi mai lungi și bandat, astfel încât „lucrul” lemnului să nu provoace crăparea vopselei de pe suprafață.

    5.3. Așezarea knauf-ului pe tavan

    Așezarea knauf-ului pe tavan permite nivelarea acestuia. Cu ajutorul substructurii, așa-numitul tavan suspendat poate fi realizat, iar apoi instalațiile de iluminat sau telecomunicații pot fi întinse între tavan și structura de susținere. Instalarea knauf-ului pe tavan costă în funcție de accesibilitatea tavanului și de grosimea substructurii.

    5.4. Bandajare knauf

    Plăcile din gips-carton sunt elemente monolitice mari, așa că îmbinările dintre plăcile individuale pot fi deosebit de problematice. Acestea trebuie să fie complet plane și rezistente la dilatarea cauzată de căldură. Pentru ca aceste îmbinări să fie realizate în mod corespunzător, benzile de chituire armate sunt mai întâi lipite peste ele. De fapt, aceasta este bandajarea care asigură faptul că plăcile sunt ținute împreună și că se pot deplasa în timpul dilatării induse de căldură. 

    5.5. Netezirea knauf-ului

    Când plăcile de gips sunt instalate și bandajate, urmează netezirea, care uniformizează eventualele defecte și umple rosturile. Netezirea plăcilor de gips este de aproximativ 10 lei/ m2. Plăcile sunt astfel pregătite pentru vopsire.

    6. Plăci knauf – preț

    Cât costă plăcile de gips-carton? Prețul plăcilor din gips-carton Knauf  dimensiunea 2600x1200x12,5 mm este 8,49 lei/m2. Aceste sunt cele mai ieftine pentru căptușirea pereților, tavanelor și a altor lucrări de construcții uscate.

    7. Plăci din ipsos armat cu fibră sticlă - preț

    Plăcile din ipsos armat cu fibră sticlă sunt de aproape 2 ori mai scumpe, de exemplu pentru placa din ipsos armat cu fibra sticla Ridurit Rigips 20 x 1200 x 2000 mm trebuie să plătiți 247 lei/buc.

    8. Plăcile impermeabile fermacell - preț

    Plăcile fermacell pentru placări exterioare sau construcții uscate, rezistente la foc și apă, sunt proporțional mai scumpe în funcție de caracteristicile lor și prețul este de aproximativ 45 lei / m2.

    Dacă vă decideți pentru construcții uscate, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru, veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 2999
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Șapa uscata?

    Avem 464 executanți pentru domeniul Șapa uscata:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 464 executanți pentru domeniul Șapa uscata
    8.9
    0

    MALDOM BUSSINES SRL


    8.9
    0

    ECOVILLA CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    SOWKA CONSTRUCT SRL


    9.5
    0

    MOLNAR OKA CONSTRUCTIE S.R.L.

    42 et.1 ap.9