Pentru zona

    Șapa uscată, prețul execuției

    Articolul a fost citit chiar de 2140+ utilizatori
    Șapa uscată se execută diferit față de șapa obișnuită. Șapa de montare uscată este alcătuită din plăci din lemn sau Knauf. Șapa uscată este adecvată atât pentru construcțiile noi, cât și pentru renovarea imobilelor vechi.
    Articol de specialitate 2140
    pret montare uscata
    Avem 460 executanți pentru domeniul Șapa uscata:

    1. Șapa uscată

    Șapele uscate prezintă anumite avantaje, pe care șapele obișnuite nu le au. În primul rând, pe șapa uscată se poate circula imediat după ce aceasta a fost montată, deoarece nu este necesară uscarea. De asemenea, cu șapa uscată se economisește timp, deoarece montarea acesteia nu durează prea mult timp. În plus, șapa uscată oferă o bună protecție termică și fonică. Șapa uscată se mai recomandă și în cazul în care vă montați un sistem de încălzire prin pardoseală. Un alt avantaj constă în faptul că greutatea șapei uscate este mult mai mică față de greutatea șapei obișnuite și, deci, aceasta constituie o sarcină mai mică pentru clădire.

    2. Dezavantajele pe care le prezintă șapa uscată

    Problema cu șapa uscată este reprezentată de faptul că nu este complet impermeabilă, dacă nu este tratată suplimentar. De aceea, execuția de șape uscate în camere expuse la umezeală – în băi, bucătării  și altele – este problematică. În aceste cazuri, șapa uscată trebuie să fie sigilată în mod suplimentar cu un material izolator, iar în zonele de contact cu o bandă izolatoare. Probleme mai apar și dacă direct peste șapa uscată se montează pardoseli elastice, cum ar fi linoleumul sau o pardoseală din PVC. Și în acest caz, șapa trebuie să fie acoperită cu o masă specială. În mod similar, atunci când se montează plăci ceramice respectiv gresie pe o șapă uscată, trebuie să se folosească un material izolator și adeziv.

    3. Cum se execută o șapă uscată?

    Șapa uscată este, în genere, alcătuită din plăci din ghips-carton special lipite din fabrică, peste care se pune un strat izolator - de obicei din polistiren. Alte plăci folosite la execuția șapelor uscate sunt cele din PAL. Plăcile șapei uscate trebuie să fie montate în mai multe straturi.

    3.1. Materialul de umplere pentru șapa uscată

    Șapa uscată se montează peste un strat de umplere, care poate fi de diferite tipuri. Una dintre posibilități este utilizarea de bituperl. Este vorba de o rocă vulcanică înnobilată, care este un bun izolator fonic și termic. De asemenea, se mai poate folosi siliperl, care este realizat din perlit neexpandat, are o granulație grosieră și oferă o bună izolare fonică. Ca material de umplere se mai poate folosi și nivoperl sau perlit, care este și el un bun izolator fonic și termic și este impregnat cu ceară naturală. Materialul de umplere poate fi înlocuit cu o izolație, care se montează direct pe placa din beton.

    3.2. Perlitul

    Perlitul este incontestabil un material ecologic, obținut din roci vulcanice. Se caracterizează prin porozitate ridicată și greutate mică. Perlitul este utilizat ca substrat pentru plante, iar în construcții, ca substrat pentru șapă uscată. Se aplică pe podele denivelate, pentru a le nivela. De asemenea, perlitul mai are și funcția de izolator termic și fonic.

    4. Șapa uscată și încălzirea prin pardoseală

    Știați că șapă uscată poate fi executată în cazul montării unui sistem de încălzire prin pardoseală? Panourile speciale Knauf au caneluri destinate conductelor sistemului de încălzire prin pardoseală. De ce este util acest lucru? Atunci când se renovează un imobil, adesea nu se dispune de înălțimile necesare pentru efectuarea unor șape clasice și pentru sistemul de încălzire prin pardoseală, care trebuie să aibă o grosime de cel puțin 8 cm. Într-un astfel de caz, se execută șape uscate, după montarea sistemului de încălzire prin pardoseală. O astfel de construcție este extrem de ușoară și are o grosime de doar 2 cm! Înălțimea astfel obținută poate fi utilizată și pentru realizarea unei izolații suplimentare sub șapă. O astfel de șapă poate fi montată după numai două zile de la montarea sistemului de încălzire prin pardoseală. Avantajul șapei uscate este că se încălzește extrem de repede și poate fi încălzită la o temperatură mai scăzută. Acest lucru reduce semnificativ costurile cu încălzirea. Dar, după oprirea sistemului de încălzire prin pardoseală, șapa uscată nu reține mult timp căldura, ba mai mult, am putea spune că o pierde rapid.

    5. Când se execută o șapă uscată?

    Șapele uscate sunt adecvate pentru clădiri cu mai multe apartamente, case individuale, precum și pentru clădiri cu cerințe speciale. Se folosesc mai ales atunci când trebuie să se monteze rapid suprafețe mai mari de șapă. De asemenea, șapa uscată este foarte adecvată pentru reabilitarea structurilor dintre etaje. În plus, șapa uscată se mai folosește în combinație cu pardoselile din lemn, tip plăci OSB.

    placa osb
    Plăcile OSB pot fi folosite și pentru șape uscate.

    6. Prețul pe metrul pătrat al unei șape uscate

    Prețul unei șape uscate (cu plăci din ghips-carton) începe de la 30 la 40 RON/m2. Șapa uscată este de 2 ori mai scumpă față de șapa normală. 

    Dacă vă decideți pentru șapă uscată, ne puteți contacta și pe DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde solicitării dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

     

     

     

    Articol de specialitate 2140
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Șapa uscata?

    Avem 460 executanți pentru domeniul Șapa uscata:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 460 executanți pentru domeniul Șapa uscata
    9.5
    0

    MOLNAR OKA CONSTRUCTIE S.R.L.

    42 et.1 ap.9
    8.9
    0

    RODELPA CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    OTERMAN-AURA SRL


    8.9
    0

    S-CC INNOVATION CONSTRUCT SRL