Pentru zona

    Izolarea fonică a pereților, tavanelor și podelelor

    Articolul a fost citit chiar de 1905+ utilizatori
    S-ar spune că, ori de câte ori vorbim despre izolație, ne referim mai ales la izolare termică și mai rar la izolare fonică, care este la fel de importantă. În mediile în care trăim, mai ales dacă sunt urbane și mai mari, există multe semnale sonore și impresii care ne împovără și ne tulbură în mod constant și care, în timp, au devenit un „fundal” pe care în mod conștient nu îl mai înregistrăm. Pentru a vă proteja și pentru a vă oferi simțurilor un răgaz prețios, ceea ce puteți face este să insonorizați pereții, tavanul și podeaua.
    Articol de specialitate 1905
    izolarea fonica a casei
    Avem 463 executanți pentru domeniul Șapa uscata:

    1. Zgomot

    Sunetul este transmis în spațiul în care trăim în două moduri - prin aer și vibrații prin materialele care ne înconjoară. Sunetele vorbirii, muzicii, dispozitivelor, mașinilor și altele asemenea sunt transmise prin aer, în timp ce prin construcții și materiale sunt transmise ca zgomot, ecou.

    Cu cât un element structural este mai greu, cum ar fi un perete, cu atât reflectă mai bine sunetul, adică cu atât trece mai puțin semnal prin el. Trecerea semnalelor sonore prin structură poate fi redusă prin grosimea acesteia, în special prin adăugarea de izolatoare fonice.

    Sunetul se transmite prin pereți foarte ușor de aceea izolația este o soluție excelentă
    Sunetul se transmite prin pereți foarte ușor de aceea izolația este o soluție excelentă

    2. Izolarea fonică a pereților interiori

    Problema transmiterii sunetului este mai vizibilă în clădirile rezidențiale. În ele, nu numai că pereții dintre apartamente ar trebui să fie mai bine izolați, ci și construcția mezaninului ar trebui să fie așa. Transmiterea sunetelor în interiorul unui apartament sau casă poate fi redusă dacă toate suprafețele interioare - pereți, podele și tavane - sunt acoperite cu un strat absorbant de material, adică amortizoare de zgomot. Sunetul este reținut în primul rând de suprafețe moi, adică de cele acoperite cu țesături, covoare, cauciuc.

    Sfaturi de specialitate de la FONOTERM PROD SRL

    Care este diferenta dintre izolarea fonică și cea termică?

    Diferența dintre izolarea fonică și cea termică este că cea fonică se folosește împotriva sunetului, iar cea termică ține caldura în interior iarna, iar vara nu lasă sa între caldura din exterior.

    Pentru o izolare fonică bună, recomandați izolarea peretilor, tavanelor sau a pardoselii?

    Pentru o izolare fonică bună, se recomandă izolarea pereților, tavanelor, a pardoselii și ferestre de cea mai buna calitate.

    Răzvan Teodorescu, FONOTERM PROD SRL

    3. Izolarea fonică a pardoselii

    Sunetul pașilor de pe hol sau zgomotul de pe scări sau din apartamentele superioare poate deveni uneori o problemă reală. Acest lucru poate fi rezolvat cu o izolație bună a pardoselii, deși izolarea de calitate a plăcii de la mezanin este mult mai importantă. Un mod foarte eficient de izolare fonică a mezaninului este așa-numita podea plutitoare. Această izolație este așezată mai întâi plasând un izolator fonic peste o placă de beton goală, o șapă deasupra acesteia și apoi un strat final. În astfel de cazuri, izolatorul fonic este în mare parte un material dur, cum ar fi spuma de poliester sau poliuretanul. Grosimea lor nu trebuie să fie mai mică de 4-5 cm pentru a fi deloc izolată fonic, iar dacă există încălzire prin pardoseală, atunci cel puțin 7 cm. Șapă umedă sau șapă uscată este turnată peste izolatorul dur. Este foarte important ca podeaua plutitoare să aibă benzi de dilatare.

     Izolarea fonică a podelei influențează confortul șederea într-o cameră
    Izolarea fonică a podelei influențează confortul șederea într-o cameră

    4. Izolarea fonică a tavanului

    Dacă doriți să măriți grosimea tavanului pentru a vă proteja de vecinii de deasupra, cel mai bine este să plasați izolația sub structura de susținere. Acest lucru va reduce semnificativ transmisia zgomotului.

    5. Izolarea fonică a ferestrelor

    Sunetul poate fi transmis și prin mobilier. Transmițătoarele mai slabe sunt ușile masive impermeabile - de exemplu, cele din lemn masiv sau cu umpluturi mai groase. Sunetele care ajung la interior din exterior prin ferestre, pot fi dezactivate de o izolație suplimentară - sticlă multistrat sau umplută cu gaz.

    6. Izolarea fonică a ușilor

    Pereții și ferestrele groase nu sunt suficiente pentru pace și liniște în casă – în felul acesta trebuie să fie și ușile, deoarece sunt, de asemenea, un element important de izolare. Pentru uși cel mai important este materialul din care sunt fabricate. Materialele dense și flexibile precum aluminiul sunt conductori excelenți și necesită o izolație suplimentară. Lemnul solid este considerat cel mai bun izolator. Un procent mare de zgomot „alunecă” prin diverse fisuri, inclusiv cele din jurul ușilor - deci este necesar să fie impermeabile. Cele mai slabe puncte ale ușilor, în acest sens, sunt suprafețele de sticlă, dacă există, încuietori și punctele de blocare.

    7. Preț

    Cât costă izolarea fonică? Prețul depinde în primul rând de tipul și grosimea materialului. Placa fonoizolantă, izolare fonică / termică, spuma poliuretanică, 1000 x 500 x 50 mm, 4 bucăți într-o cutie, costă 296 lei/cutie. Spuma poliuretanică, cu aplicare manuală, 300 ml, costă în jur de 16 lei/bucata.

    Dacă decideți izolarea fonică, ne puteți contacta și la Daibau.ro. Pe portalul nostru, veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care colaborăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1905
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Șapa uscata?

    Avem 463 executanți pentru domeniul Șapa uscata:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 463 executanți pentru domeniul Șapa uscata
    8.9
    0

    APOLODOR INSTALATII DES S.R.L.


    8.9
    1

    DALYOS FLY SRL


    8.9
    1

    PRORIA CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    S-CC INNOVATION CONSTRUCT SRL