Pentru zona
    Când cumpărați o casă mai veche sau un apartament la oraș, așa-numitul apartament de salon, se pune aproape întotdeauna întrebarea cum să renovați podelele din lemn. Dacă doriți să atenuați scârțâiturile, să înlocuiți pardoseala sau chiar să instalați încălzire în pardoseală, podelele trebuie renovate. Ce opțiuni aveți la dispoziție într-un astfel de caz, vom lua în considerare în acest text.
    Articol de specialitate 491
    renovarea podelei vechi
    Avem 465 executanți pentru domeniul Șapa uscata:

    1. 5 întrebări pe care cu siguranță ar trebui să vi le puneți înainte de a începe renovarea unei structuri din lemn

    Înainte de a renova structurile din lemn ale casei, fie că este vorba de podea sau tavan, este necesar să stabiliți care sunt factorii cheie pe baza cărora vă veți decide pentru una dintre soluțiile posibile și care vă permite să îndepliniți cerințele funcționale cu costuri minime. În funcție de modul în care răspundeți la aceste întrebări, veți găsi cea mai bună soluție pentru reînnoirea construcțiilor și structurilor din lemn.

    1. Cum este construcția? O parte sau toate scândurile sau suporturile din lemn sunt deteriorate? Veți plasa pereți despărțitori sau sarcini structurale pe podea sau placa de tavan?
    2. Doriți să instalați încălzire prin pardoseală pe o pardoseală din lemn?
    3. Ce tip de acoperire ai dori peste o podea din lemn?
    4. În ce cameră plănuiți să renovați podeaua din lemn?
    5. Va sta cineva la parter în timpul procesului de renovare?
    Când cumpărați o casă mai veche sau o casă de oraș, un așa-numit apartament de salon, se pune aproape întotdeauna întrebarea cum să renovați podelele din lemn.
    Când cumpărați o casă mai veche sau o casă de oraș, un așa-numit apartament de salon, se pune aproape întotdeauna întrebarea cum să renovați podelele din lemn.

    2. Îndepărtarea întregii podele și a plăcii AB

    Dacă structura este în stare proastă și doriți să amplasați pereții sau stâlpii portanți pe placă, va fi necesară realizarea unei plăci de beton armat.

    În primul rând, pardoseala și umpluturile din materiale izolante, dacă există, sunt îndepărtate și apoi toate grinzile din lemn. Când vine vorba de pereții portanți, procesul de îndepărtare a structurii are loc în etape. Pereții portanți trebuie susținuți de jos cu suporturi noi. Urmează realizarea patului și ancorelor pentru plăci. O adâncitură se taie în peretele existent, de fapt un canal în care va intra noua placă. Se montează cofrajele pe suporturi și se toarnă placa. Vă recomandăm ca grosimea armăturii și a plăcii în sine să fie calculate de un inginer structurist.

    Dezavantajul major al acestui procedeu este că trebuie folosită o cantitate mare de apă, că accesul la construcția și structura de susținere trebuie să fie considerabil și că betonul va trebui să se usuce aproximativ o lună. Avantajul este „doar” că plafonul va fi întărit considerabil. Peste placa de beton turnată în acest fel se poate pune o șapă, încălzire în pardoseală sau orice altă pardoseală dorită.

    Pentru a repara sau renova corect o structură din lemn, vă sfătuim să contactați o firmă care are experiență în renovarea clădirilor vechi. Vă putem ajuta în acest sens, deoarece cooperăm cu un număr mare de experți și ofertanți de pe platformă, care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată. 

    3. Conservarea podelei din lemn

    Dacă vă grăbiți, nu doriți să vă atingeți mult de structura clădirii și nu doriți să adăugați încărcătură statică plăcilor, vă recomandăm să păstrați grinzile din lemn.

    3.1. Protecția preventivă a grinzilor din lemn de dăunători

    Privită de jos în sus, structura din lemn a tavanului, adică podeaua, este formată de obicei din ipsos, trestie și cofraje din trestie sau - opțional, grinzi, umpluturi și cofraje din lemn în funcție de acoperirea podelei. Înainte de a vă decide pentru oricare dintre soluțiile tehnice oferite, trebuie verificată starea construcției și structura acesteia. De aceea în unele locuri, de obicei într-un colț, se îndepărtează pardoseala, se scoate umplutura și se evaluează stratul de susținere.

    Dacă se observă gărgărițele sau începutul putrezirii, toate acoperirile de podea și izolația trebuie îndepărtate și toate grinzile trebuie protejate de dăunători. Agenții de protecție disponibili pentru vânzare sunt soluții chimice și acoperiri și trebuie utilizați conform instrucțiunilor producătorului. Desigur, dacă procesul este avansat și daunele sunt ireparabile, totul trebuie demontat și înlocuit cu elemente noi.

    3.2. Izolarea podelei din lemn și a cofrajelor

    Între grinzile pardoselii din lemn din casele mai vechi mai rămânea de obicei între 10 și 15 cm de spațiu. Pentru a se obține izolația fonică și termică dorită, recomandăm ca toate aceste goluri să fie umplute cu fibre de lemn, vată minerală sau bazaltică. Izolarea dură este cea mai bună alegere, deoarece nu se va așeza în timp. Peste izolație trebuie plasată o folie permeabilă la vapori.

    Izolarea dură este cea mai bună pentru podelele din lemn, deoarece nu se micșorează odată cu vremea
    Izolarea dură este cea mai bună pentru podelele din lemn, deoarece nu se micșorează odată cu vremea

    3.3. Șapa uscată sau de ciment

    Cea mai rapidă soluție este să alegeți o șapă uscată, deoarece utilizarea apei și uscarea nu vor fi părți necesare ale procesului de lucru. Dacă lucrați la camerele uscate, puteți folosi plăci OSB, dar dacă renovați podeaua din lemn a băii sau a bucătăriei, vă recomandăm plăci Knauf sau plăci cu trei straturi, sandwich-gips-carton.

    O soluție mai bună pentru prevenirea răspândirii sunetului, adică a zgomotului sau pentru încălzirea în pardoseală sub plăci ceramice, este cu siguranță șapa de ciment.

    La montarea șapei micro-armate trebuie acordată atenție poziționării corecte a foliei PE. Chiar dacă puneți un material izolator nou, moale sau doar îl întăriți pe cel vechi, vă recomandăm să montați plăci de polistiren pentru a preveni răspândirea sunetului de impact. În loc de plăci de polistiren, pot fi instalate, desigur, plăci de sistem de încălzire prin pardoseală. Urmează apoi montarea unei șape micro-armate cu grosimea minimă de 4 cm, care poate fi întărită suplimentar cu fibre de polietilenă sau oțel. Pardoseala finală poate fi orice - parchet, piatră sau gresie, podea PVC sau mochetă.

     

     

     

    Articol de specialitate 491
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Șapa uscata?

    Avem 465 executanți pentru domeniul Șapa uscata:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 465 executanți pentru domeniul Șapa uscata
    8.8
    0

    CONSTRUCTII CIUCA SRL


    8.9
    0

    TRANDAFIR COSOR CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    SUZY & ROXY SRL


    8.9
    0

    S-CC INNOVATION CONSTRUCT SRL