Pentru zona

    Fundația pentru scarpe

    Articolul a fost citit chiar de 1443+ utilizatori
    Scarpele sunt ziduri de sprijin între două înălțimi ale solului, a căror funcție principală este de a preveni alunecările de teren, dilatarea și depunerea/scufundarea terenului- cu alte cuvinte, orice mișcare a solului. Scarpele slab construite, cu fundații slabe, sunt o sursă potențială de pericol, deoarece nu pot rezista sarcinii solului sub presiune. De aceea, este important să aveți o fundație bună și de calitate pentru fiecare construcție, cât în ingineria civilă atât și în construcția înaltă. De asemenea, este important care vor fi cofrajele pentru fundații și conducta de scurgere pentru a preveni reținerea apei. Ce trebuie să știți din construcția de fundații pentru scarpe, vom explica în acest text.
    Articol de specialitate 1443
    scarpă
    Avem 3373 executanți pentru domeniul Fundație casa:

    1. Fundația pentru scarpe

    Deși scarpele sunt construcții mai mici, ele nu sunt mai puțin solicitante decât cele mai mari, deoarece, pe lângă protecție, au și o funcție estetică. Se recomandă analiza precisă a terenului și calcule statice înainte de a pune fundația, adică înainte de începerea construcției. Acest lucru este valabil mai ales pentru scarpele de peste 1,5 m înălțime.

    Atunci când construiți o scarpă fie ca zid de sprijin, este important să asigurați conexiunea corectă a armăturii la joncțiunea fundației și a peretelui în sine. În același timp, drenajul adecvat este, de asemenea, important, astfel încât apa să nu rămână între perete și sol. O examinare detaliată a întregii situații și a tuturor caracteristicilor structurii, de fapt, un plan precis, este la fel de important. Prin urmare, atunci când planificați și construiți, este necesar a lua în considerare o serie de factori, inclusiv presiunea solului pe zidul de sprijin, dimensiunile fundației, alegerea adecvată a armăturii și, în cele din urmă, un amestec de beton de calitate. Cu toate acestea, pentru ca scarpa să devină și un ornament al mediului în plus față de funcția sa principală, este necesară o alegere adecvată a materialului și a metodei de instalare.

    1.1. Fundații - pregătire

    Fundațiile izolate sau alte fundații adecvate pentru un anumit perete sunt și mai importante dacă doriți să asigurați stabilitatea structurii sub sarcina solului. În timpul pregătirii, mai întâi este necesar să se sape o groapă de construcție pentru fundație, pe fundul căreia este turnat un anumit tip de material care face așa-numitul tampon. Tamponul trebuie să fie din material rezistent la îngheț și din fracții adecvate. Grosimea tamponului este în medie între 10 și 20 cm, iar în unele cazuri, chiar și mai mult, în funcție de dimensiunile scarpei. După pregătirea și alinierea tamponului, fundația este betonată, care este și întărită, dacă este necesar. Dimensiunile fundației depind de înălțime, adică de dimensiunile scarpei, care va fi construită pe fundații de beton.

    1.2. Dimensiunile fundației pentru scarpe

    Lățimea și adâncimea fundațiilor pentru scarpe sunt determinate în funcție de măsurările efectuate, dar și de standardele general acceptate pentru construcția fundațiilor. Lățimea trebuie să fie între 50-70 cm, iar adâncimea depinde de punctul (adâncimea) de îngheț al solului; se ia de obicei o adâncime de 80-100 cm. Lățimea și adâncimea adecvată a scarpei sunt importante, deoarece o fundație prea îngustă poate cauza prăbușirea / așezarea zidului, iar una de mică adâncime provoacă retenție de apă care îngheață iarna și duce la crăpături.

    2. Cofrarea fundației pentru scarpe

    2.1. De ce este important cofrajul?

    Fundațiile din beton sunt construite folosind grinzi - așezarea cofrajelor din lemn. Construirea unei fundații de beton pentru scarpe fără cofraj nu este nicidecum recomandată. Și anume, unii executanți de construcții pur și simplu trec peste instalarea cofrajelor din lemn și turnă betonul direct în groapa de construcție, ceea ce nu este deloc recomandat. Cofrarea, în mod clar, reprezintă costuri suplimentare și lucrări suplimentare, pe care mulți ar prefera să le evite, dar fără un cofraj bun, întreaga construcție nu va fi de înaltă calitate, durabilă sau sigură. În funcție de tipul de teren și de alți factori, uneori este necesar să se instaleze armături care să permită betonului să reziste forțelor de tracțiune și de întindere, ceea ce crește stabilitatea întregii structuri. O alternativă la cofrajele din lemn este metalul, care poate fi utilizat de mai multe ori, dar este mai scump, ceea ce mărește costurile totale.

    2.2. Armătura în cofraj pentru fundații de scarpă

    Dacă este necesar, înainte de turnarea amestecului de beton, armătura este plasată în cofraj, care amortizează forța de întindere și de tracțiune și astfel face ca întreaga construcție să fie mai stabilă și mai durabilă. Montarea corectă a armăturii scarpelor necesită abilități, cunoștințe și experiență. De aceea, întreaga lucrare ar trebui lăsată profesioniștilor. Dacă nu se lucrează suficient de repede, se poate întâmpla ca armătura să fie expusă la intemperii și să se corodeze.

    3. Țeava de drenaj în fundația pentru scarpă

     Țeava de drenaj este un element indispensabil al construcției fundației pentru scarpe
    Țeava de drenaj este un element indispensabil al construcției fundației pentru scarpe

    Așezarea țevilor de drenaj sau, pe scurt, a drenajului, este un element structural foarte important, dar adesea neglijat al fiecărei scarpe. Dacă doriți ca zidul de sprijin pe care îl ridicați să-și îndeplinească scopul pentru o lungă perioadă de timp și calitativ, drenajul nu trebuie lăsat în afară, precum nici cofrajul. Când plouă, este clar că există o creștere suplimentară a presiunii solului pe scarpă. Prin urmare, un perete de sprijin conceput pentru condiții normale poate fi și puțin mai mare, astfel încât să poată rezista la sarcini extreme. Dar asta nu este tot. Sunt importante și conductele de scurgere și deschiderile din scarpă, care permit drenarea apei care se acumulează în spatele zidului de sprijin, adică în fața zidului. Deschiderile trebuie amplasate la o anumită distanță. Un drenaj bun se face cel mai ușor lăsând o gaură de scurgere; cu toate acestea, atunci când se realizează o scarpă de beton, țevile transversale din plastic sunt introduse în cofraj și pur și simplu turnate cu beton. Și acest lucru arată importanța cofrării și de ce nu trebuie omisă. În acest fel, se efectuează un flux neobstrucționat de apă din spate în fața zidului și, în același timp, reduce semnificativ presiunea apei pe zid. În orice caz, un strat de drenaj trebuie turnat de-a lungul spatelui scarpei, unde apa se colectează și curge prin deschideri. La fel cum țeava de drenaj din jurul casei este importantă, la fel este și țeava de drenaj din jurul zidului de sprijin.

    4. Prețul scarpei

    În plus față de costul materialelor și al forței de muncă, dacă scarpa pe care o ridicați trebuie să fie mai mare de 1,5 m, va fi necesară o autorizație de construire. Acest lucru, desigur, v-a duce la creșterea costurilor. De asemenea, fundațiile pentru un zid de sprijin mai înalt vor trebui să fie mai masive pentru a rezista la presiunea solului. Pe lângă toate acestea, terenurile dificile sau inaccesibile pot ridica prețurile. Prețul aproximativ pentru lucrare, împreună cu fundația și cofrajul, variază între 375-550 lei / m2. Țeava de drenaj este inclusă în preț.

    Dacă decideți să construiți o scarpă / un zid de sprijin, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1443
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Fundație casa?

    Avem 3373 executanți pentru domeniul Fundație casa:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 3373 executanți pentru domeniul Fundație casa
    8.9
    0

    IRINI TEHNICON SRL


    8.9
    0

    WEBERBAU SRL


    8.9
    0

    GEREBENES TEREZ ÎNTREPRINDERE FAMILIALĂ


    8.9
    0

    YCON SRL