Pentru zona
    Substratul din beton este utilizat la construcția fundațiilor, adică a plăcilor de fundație. Funcția betonului de susținere nu este de a transporta sau de a transfera sarcinile clădirii, ci de a asigura nivelarea suplimentară a terenului și protecția izolației termice și a plăcii de fundație. Izolația XPS este plasată peste betonul de bază și se toarnă placa de fundație.
    Articol de specialitate 390
    Substratul din beton pentru plăci de fundație
    Avem 3373 executanți pentru domeniul Fundație casa:

    1. La ce se folosește substratul din beton?

    Când începe pregătirea terenului pentru construcție, solul este mai întâi compactat și consolidat, iar pietrișul de diferite granulații, așa-numitul tampon, este umplut. După aceea, este necesar să nivelați baza cu beton pentru a o face potrivită pentru construcția ulterioară. Aceasta oferă o bază bună pentru izolarea termică. De asemenea, atunci când betonul de bază este plasat sub placa de fundație, acesta oferă protecție suplimentară pentru armarea plăcii de fundație. Uneori se întâmplă ca armătura plăcii de bază să fie prea departe în partea de jos și, prin urmare, să nu fie suficient de bine protejată. În acest fel, betonul care este turnat dedesubt formează un fel de strat protector. Funcția stratului din beton este, așadar, de a proteja placa de fundație și, ca urmare, de a asigura o așezare mai uniformă a fundației. Funcția betonului de bază nu este de a transfera sarcina.

    Stratul din beton  este turnat peste un strat compactat de amestec turnat de nisip și pietriș, prin care au fost trase anterior toate conductele de drenaj și alimentare pentru canalizare, apă și electricitate. Urmează apoi placa de bază sau un strat de izolație, în funcție de compoziția dorită a plăcii de bază.

    2. Cât de lată și de înaltă trebuie să fie baza de beton?

    Stratul din beton trebuie să fie mai lat decât lățimea plăcii de fundație, mai precis, ar trebui să fie mai mare pe fiecare parte cu aproximativ 30-40 cm. Mai mult decât atât ar însemna un consum excesiv de material fără efect real asupra rezistenței sau funcției fundației în sine. Cofrajele pentru susținerea betonului sunt mai ușor de realizat decât cofrajele pentru betonul armat portant. Dacă dimensiunile și densitatea betonului de bază nu exercită presiune, adică nu împrăștie cofrajul, nu este necesară armătura suplimentară a acestuia, spre deosebire de cea care este instalată pentru structura de susținere. Înălțimea betonului de bază trebuie să fie de 10-12 cm, în funcție de nivelul tamponului.

    3. Marca de beton pentru stratul de beton

    Betonul pentru bază poate fi amestecat direct pe teren. Clasa standard a betonului de bază este C12/15. Această așa-numită marcă de beton indică faptul că nu există mult ciment în el - un sac de ciment este suficient pentru un mixer complet. O cantitate atât de mică de ciment este suficientă, deoarece în astfel de situații nu este necesar să fie puternic. Acesta este și motivul pentru care stratul betonului de bază nu este beton armat, adică nu există oțel în el.

    Fundatie casa
    Podložni beton je namenjen dodatnom ojačanju terena te zaštiti termoizolacije i temeljne ploče

    4. Grosimea și compoziția betonului de bază

    În general, betonul este amestecat într-un raport ciment  -nisip de 1:3 până la 1:5; este nevoie de mai mult ciment pentru placa de fundație și mai puțin pentru betonul de bază. Când totul este pregătit pentru turnarea betonului sub fundație sau placa de fundație, trebuie chemat un expert în geomecanică, care oferă informații pentru modelarea suplimentară a terenului sau determină care trebuie să fie parametrii de pretensionare a betonului pentru betonul și fundația de bază. În funcție de condițiile de teren, se poate determina grosimea exactă a betonului de bază, care este de obicei între 8 și 12 cm.

    Stratul din beton  este destinat pentru întărirea suplimentară a terenului și protecția izolației termice și a plăcii de fundație.

    5. Montarea izolației și hidroizolațiilor pe betonul de bază

    Substratul de beton se așează peste un tampon compactat, care trebuie să aibă o suprafață cât mai uniformă, fără denivelări, adâncituri sau cavități. Apoi, un strat de izolație termică XPS este plasat peste betonul de bază, care ar trebui să aibă o rezistență adecvată. Când izolația termică este plasată pe betonul de dedesubt, cofrajul și pelicula de etanșare sunt plasate în jurul perimetrului, pentru a preveni scurgerea laptelui de ciment în timpul procesului de turnare a betonului, ceea ce ar putea duce la scăderea rezistenței betonului. Urmează instalarea armăturii din oțel și turnarea betonului pentru placa de fundație. După postarea  izolației termice, lucrările pot fi continuate imediat. Dacă acest lucru nu este posibil din orice motiv, izolația termică trebuie protejată cu un geotextil pentru a nu fi deteriorată de soare.

    Articol de specialitate 390
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Fundație casa?

    Avem 3373 executanți pentru domeniul Fundație casa:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 3373 executanți pentru domeniul Fundație casa
    8.9
    0

    POINT ARCHITECTS SRL


    8.9
    0

    PREST INCON SOLUTIONS SRL


    8.9
    1

    URSU CĂLIN ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ


    8.9
    0

    DIALUK CONSTRUCT SRL