Pentru zona

    Siporex: construcții din cărămizi Ytong

    Articolul a fost citit chiar de 1406+ utilizatori
    Ytong este un material de construcție din beton celular autoclavizat (BCA). Putem alege dintre multe produse de fabrică, cum ar fi: cărămizi Ytong, plăci de zidărie, buiandrugi, elemente de acoperiș și altele. Siporex conține nisip de cuarț, var, ciment și apă. De asemenea, siporex se caracterizează printr-un raport excelent între rezistență, capacitate izolatoare și greutate redusă.
    Articol de specialitate 1406
    caramizi ytong
    Avem 3937 executanți pentru domeniul Zidărie:

    1. Ce caracteristici prezintă betonul celular autoclavizat?

    1.1. Este un bun termoizolator

    Acest material de construcție este un bun izolator termic și protejează interiorul clădirii de frigul iernii și de căldura verii. Ytong are proprietăți izolatoare bune, în principal datorită compoziției sale, deoarece are o structură  poroasă, iar aerul este un excelent izolator. O bună termoizolare a clădirii cu elemente Ytong poate fi obținută deja cu pereți cu un singur strat. Un perete gros de 40 cm are un coeficient de transfer termic (U) de 0,21 W/m2K, iar pentru un perete gros de 48 cm această valoare este de 0,17 W/m2 K. Pentru comparație menționăm și că, conductivitatea termică a unui perete izolat din cărămidă, cu grosimea de 45 cm (cu blocuri goale de cărămidă de 30 cm și izolație 15 cm), este de  0,20 W/m2 K.

    1.2. Este rezistent la incendii

    Ytong este neinflamabil, deoarece ingredientele sale de bază sunt neinflamabile. Betonul celular autoclavizat nu își pierde rezistența până la temperatura de 650°C. De exemplu, un zid din beton celular autoclavizat cu grosimea de 10 cm are o rezistență la incendii de 120 de minute. De asemenea, acesta nu emană substanțe toxice în timpul arderii.

    1.3. Are o capacitate portantă bună

    Betonul celular autoclavizat are o capacitate portantă bună, care este rezultatul structurii sale omogene - bulele de aer sunt distribuite uniform în tot materialul. Astfel, Ytong transferă în mod uniform sarcinile pe întregul element și are o rezistență bună. Diferite elemente Ytong au rezistențe diferite. Betonul celular autoclavizat poate fi folosit ca material de construcție în clădiri cu până la 3 etaje (P+3).

    1.4. Asigură siguranță seismică

    Ytong asigură siguranță la cutremure, din motive similare, cu cele care îi asigură o capacitate portantă bună. Structura betonului celular autoclavizat este omogenă în întregul material și, de aceea, acesta suportă bine sarcinile în orice punct al său, ceea ce asigură o bună siguranță seismică. De asemenea Ytong are o masă mică, astfel că forțele generate de un cutremur sunt mai mici, iar clădirile sunt în siguranță. Elementele de colț sau colțarii Ytong acționează ca un cofraj pentru legăturile verticale astfel măresc în mod suplimentar siguranța seismică.

    2. Cărămizi Ytong

    Acestea sunt folosite pentru a construi atât zidurile exterioare, cât și pereții interiori. Lungimea lor este întotdeauna de 62,5 cm, dar grosimea lor variază. Sunt disponibile cărămizi Siporex de 15 cm și cărămizi Siporex de 20 cm, cu grosimi de până la 48 cm.

    Construirea cu cărămizi Ytong este rapidă și simplă.
    Construirea cu cărămizi Ytong este rapidă și simplă.

    3. Plăci Ytong

    Plăcile pentru pereți Ytong sunt folosite pentru a construi elemente interioare neportante. Lungimea lor este tot de 62,5 cm, înălțimea de 20 cm, iar grosimea lor poate fi de 10 cm, 12,5 cm sau 15 cm.

    4. Buiandrugi Ytong

    Buiandrugii portanți Ytong pot fi utilizați pentru a acoperi golurile de fereastră și de ușă. Înălțimea acestora este de 24,9 cm, grosimea variază între 20 cm și 30 cm, iar lungimea poate fi de 149 cm sau 199 cm.

    5. Tavane Ytong

    Cu elementele Ytong se pot executa și plafoanele montate uscat sau acoperișurile. În acest scop, se utilizează panouri de tavan Ytong, care au întotdeauna lățimea de 62,5 cm; înălțimea lor poate fi de 15 cm, 20 cm sau 24 cm, iar lungimea este pe comandă, până la 600 cm. Tavanul poate fi executat și combinând materiale de umplere Ytong cu grinzi. Grinzile din beton celular autoclavizat conțin deja armături metalice; acestea au o lățime de 11 cm și pot avea orice lungime. Acest element trebuie să fie utilizat în combinație cu două tipuri de materiale de umplere, care au caneluri speciale pentru montarea pe grinzi.

    6. Ytong – prețul zidirii cu siporex

    Care este prețul construirii cu materiale Ytong? Prețul zidirii cu cărămizi Ytong de 24 cm și 30 cm este de aproximativ 731 RON/m3. Informații suplimentare privind prețurile puteți obține la rubrica Calculator.

    7. Case la cheie Ytong

    O casă Ytong are avantajul de a fi masivă, bine izolată și se construiește mai repede decât casele clasice din cărămidă. Acest lucru este facilitat de betonul celular autoclavizat, care este extrem de ușor, solid și termoizolant. Cu beton celular autoclavizat se pot zidi atât pereții portanți, cât și pereți neportanți, buiandrugi, tavane și acoperișuri. Datorită greutății sale mici, siporex este utilizat și în cadrul renovărilor delicate. Casele la cheie Ytong pot fi mici sau mari, clasice sau moderne, cu până la trei etaje - și toate acestea se caracterizează printr-un consum redus de energie pentru încălzire.

    Siporex se folosește pentru execuția de pereți, tavane, buiandrugi și acoperișuri.

    Siporex se folosește pentru execuția de pereți, tavane, buiandrugi și acoperișuri.

    Dacă vă decideți pentru construcții YTONG, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde solicitării dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Articol de specialitate 1406
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Zidărie?

    Avem 3937 executanți pentru domeniul Zidărie:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 3937 executanți pentru domeniul Zidărie
    8.9
    0

    BUILDING CONSUMABLE SRL


    10
    1

    EXPERT DACH CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    ALEX&ŞTEFI BALNIC CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    GEC FINISAJE CONSTRUCT SRL