Pentru zona
    În timp ce unii prin construcție, adică zidirea unei case subînțeleg ridicarea casei din cărămizi, alții recurg la materiale alternative, inclusiv BCA, care este tot mai popular. Desigur, ambele tipuri de construcții au avantajele și dezavantajele lor, dar iată despre ce este vorba.
    Articol de specialitate 429
    constructie cu caramida
    Avem 3938 executanți pentru domeniul Zidărie:

    1. Zidărie cu cărămidă și BCA - aceeași lucru sau nu?

    Primul avantaj al construirii unei structuri din argila arsă este că mai mulți executanți știu să lucreze cu cărămizile decât cu BCA. Construcția cu aceste materiale nu este aceeași, așa că cineva care știe să construiască cu cărămidă nu știe neapărat să folosească BCA. Este foarte important să găsiți un executant cu experiență care a lucrat deja cu cărămidă sau BCA și care să le cunoască caracteristicile. Acesta este singurul mod în care construcția va decurge așa cum ar trebui, conform reglementărilor și în conformitate cu regulile profesiei.

    2. Zidărie cu cărămidă și BCA - avantaje

    2.1. Zidărie cu cărămidă

    Construcției cu argilă arsă, adică cărămidă, i se atribuie proprietăți pozitive, deoarece are o durată de viață mai lungă și este mai ecologică. Cărămida printre altele, absoarbe mai puțină apă și acumulează căldură mai bine decât blocurile din beton celular. Cărămida are capacitatea să rețină căldura și să o emită treptat în spațiu pe o perioadă mai lungă de timp, pe când BCA nu are această proprietate. Un alt avantaj al cărămizii îl reprezintă faptul că este un material care are o capacitate naturală de a regla umiditatea din încăpere și din structură. Atunci când alegeți construcția din cărămidă, există un număr mare de opțiuni disponibile, astfel încât să se găsească o combinație ideală pentru fiecare scop și fiecare tip de construcție.

    2.2. Zidărie cu BCA

    Printre caracteristicile pozitive ale BCA se numără faptul că se usucă mai repede, iar procesul de construcție în sine poate fi finalizat mai repede. BCA este un material cu greutate foarte mică, ușor de manevrat și de lucrat. Blocurile individuale de BCA sunt realizate cu precizie și plane, deci construirea cu ele este foarte precisă.

    Zidăria cu BCA este, de asemenea, cu preț mai accesibil.
    BCA are greutate foarte mică, așa că este mai ușor de construit cu el
    BCA are greutate foarte mică, așa că este mai ușor de construit cu el

    3. Combinarea materialelor pentru construcții

    Executarea lucrărilor cu BCA este mai ușoară, mai precisă, pereții sunt mai ușor construiți. Însă, totul devine mai complicat atunci când se combină cu alte materiale, deoarece există o problemă cu BCA la introducerea elementelor de construcție orizontale, adică grinzile. La zidărie, este mai ușoară efectuarea cu plăcile din beton. De asemenea, la BCA, realizarea conexiunilor verticale, adică, îmbinarea cu suporturile verticale din beton, poate fi o provocare. În plus, ancorarea elementelor în construcția din BCA este mai solicitantă.

    4. Ce grosime ar trebui să aibă pereții?

    Dacă alegeți construcția clasică din cărămidă, astfel încât zidurile să aibă o izolare de 30 cm grosime și o izolare de 16 cm, coeficientul de transfer de căldură zidului va fi de aproximativ 0,15 W / m2K. Dacă alegeți să construiți cu BCA, zidul cu o grosime de 30 + 10 cm grosime - coeficientul de transfer al căldurii va fi de 0,198 w / m2k. Chiar dacă alegeți BCA cu o grosime de 40 cm și rămâne fără izolare, coeficientul de transfer al căldurii va fi mai rău - 0,35 W / m2K. Un zid de 50 cm grosime construit doar din BCA va avea un coeficient de transfer al căldurii de aproximativ 0,25 W / m2K.

    Dacă doriți să optimizați cât mai mult costurile de construcție, puteți aplica și pentru subvenții de stat care sunt adesea promovate de Ministerul Finanțelor sau Ministerul Transporturilor, Construcțiilor şi Turismului. Standardele de eficiență energetică sunt una dintre condițiile clădirii.
    Zidăria cu cărămidă are numeroase avantaje: cărămida în sine reglează umiditatea, este un material ecologic și cu preț accesibil
    Zidăria cu cărămidă are numeroase avantaje: cărămida în sine reglează umiditatea, este un material ecologic și cu preț accesibil

    5. Zidărie cu cărămidă sau BCA: preț

    Lucrările de zidărie pot fi foarte diferite și sunt diferite și prețuri. De exemplu, dacă decideți să zidiți cu cărămidă plină de dimensiunea 240x115x63 mm, veți plăti aproximativ 4 RON/buc. Dacă ați hotărât să construiți cu BCA, dimensiunea 599x150x199 mm, plătiți în jur de 15 RON/buc., aproximativ 1.200 RON/palet.

     

    Articol de specialitate 429
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Zidărie?

    Avem 3938 executanți pentru domeniul Zidărie:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 3938 executanți pentru domeniul Zidărie
    8.9
    0

    CONSTRUCT ASU SRL


    8.9
    0

    COMCONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    EUROAMCON SRL


    8.9
    0

    MIDECO EVERY DAY CONSTRUCT SRL