Pentru zona

    Plasele de armatură și prețurile acestora

    Articolul a fost citit chiar de 1423+ utilizatori
    De obicei, armatura se folosește pentru întărirea betonului. Betonul este rezistent la forța de compresiune, dar nu și la forța de tensiune. De aceea, dacă dorim să îi mărim capacitatea portantă, trebuie să îl armăm suplimentar. Betonul se poate arma în mai multe moduri, de cele mai multe ori acesta fiind armat cu oțel.
    Avem 3938 executanți pentru domeniul Zidărie:

    1. Plasele de armatură

    Armatura are o foarte bună aderență cu betonul, formând cu acesta un singur element. Pentru a lega cât mai bine împreună betonul și armatura, au fost dezvoltate diferite tipuri de armatură. Cele mai utilizate sunt barele netede, barele ondulate, plasele de armatură și armatura din oțel BI.

    2. Armatura netedă

    Barele rotunde și netede sunt armatura cea mai folosită. Această armatură este executată din oțel moale de construcții. Se poate alege dintr-o largă gamă de armatură moale cu profiluri între F 5 și F 40. Aceste bare pot fi sudate între ele, obținând astfel armaturi cu diferite forme.

    3. Armatura ondulată

    Deseori se folosesc și bare ondulate ca și armatură. Acestea sunt executate din oțel dur. Barele sunt îndoite cu un cilindru calibrat special. Armatura ondulată de îmbină mai ușor cu betonul datorită texturii sale. În plus, aceasta are și o duritate foarte mărită.

    4. Plasa de armatură pentru betonare

    Armatura sub formă de plasă este fabricată din bare subțiri din fier, împletite între ele sub un unghi de 90 grade și sudate. Barele din fier sunt prelucrate la rece. Fierul prelucrat la rece este mai de calitate. Incorporarea plaselor de armatură este foarte simplă, acestea fiind de obicei folosite pentru întărirea plăcilor din beton. Pentru că armatura este incorporată puternic în beton, îndoirea acesteia nu este posibilă.

    5. Armatura din oțel BI

    Armatura din oțel BI se folosește pentru armarea construcțiilor, care trebuie să fie rezistente la îndoire, forța de torsiune și forța de tensiune. Armatura este alcătuită din două bare și dintr-un element transversal cu profil pătrat.

    6. Aspectele slabe ale armaturii

    Armaturile sunt cel mai mult sensibile la coroziune, din cauza acesteia reducându-li-se rezistența. De aceea, trebuie să fim atenți ca armatura să nu fie ruginită deja la momentul armării.

    7. Prețul plaselor de armatură

    Prețul plaselor de armatură pentru panouri cu dimensiunile 6.000 x 2.150 mm, cu pătrate cu mărimea 150 x 250 mm și grosimea barelor de 5 mm este de aproximativ 50 lei/m2.

    Prețul barelor de armatură cu lungimea 6.000 mm și lățimea 6 mm este în jur de 5 lei/m.

    a1-2.jpg

    Articol de specialitate 1423
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Zidărie?

    Avem 3938 executanți pentru domeniul Zidărie:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 3938 executanți pentru domeniul Zidărie
    8.9
    0

    ERN CONS SRL


    8.9
    0

    COLOSSEUM PRINT SRL


    8.9
    0

    HENTZA BUSINESS SRL


    8.9
    0

    DANTON CONSTRUCT SRL