Pentru zona

    Montare aer condiționat - faceți-o din timp!

    Aparatele de aer condiționat contribuie la confort și comoditate, fie că este vorba de o clădire de locuit, de afaceri sau restaurant. Zilele toride de vară nu se pot imagina astăzi fără ele, dar sunt din ce în ce mai mulți oameni care folosesc aparatele de aer condiționat inverter pentru încălzire, realizând în același timp economisiri semnificative. Instalarea aparatului de aer condiționat trebuie însă făcută la timp pentru ca toate avantajele să fie realizate!
    Articol de specialitate 32
    montare aer conditionat
    Avem 1931 executanți pentru domeniul Aer condiționat:

    De ce este necesar să instalați un aparat de aer condiționat?

    Pe când în trecut aparatele de aer condiționat erau „rezervate” doar pentru cei bogați, astăzi sunt o parte indispensabilă a majorității locuințelor și spațiilor comerciale. Temperaturile ridicate de vară care depășesc 35 de grade ne obligă pe toți să apelăm la montajul de aer condiționat. Aparatele de aer condiționat de tip Inverter răcesc vara și încălzesc iarna. Potrivit producătorilor și furnizorilor de aparate de aer condiționat inverter, costurile de încălzire în acest mod sunt cu până la 75% mai mici decât încălzirea cu energie electrică, cu 65% mai mici decât încălzirea cu petrol, până la 60% față de gaz. Cum se realizează acest lucru? Foarte simplu. Funcționarea dispozitivului se adaptează la nevoile curente ale oamenilor, ceea ce elimină complet „lucrul în gol” privind consumul de energie și îmbunătățește utilizarea sa. Tehnologia avansată a aparatelor de aer condiționat inverter asigură eficiența energetică, în același timp aceste dispozitive sunt proiectate pentru mulți ani de utilizare cu uzură minimă.

    Sistemul de aer condiționat cu invertor este cel mai apropiat de principiul pompei de căldură aer-aer - pompează/eliberează căldură în ambele direcții.

    Indiferent că este vorba despre o gospodărie, un birou sau un restaurant, instalarea unui aparat de aer condiționat are numeroase avantaje. Primul și principalul avantaj este reglarea temperaturii în cameră - fie că este vară sau iarnă, puteți menține temperatura dorită în interior, adică de al adapta la preferințele personale. Un alt avantaj este reducerea nivelului de umiditate în încăperile cu umiditate. În acest fel, se previne creșterea și răspândirea mucegaiului și igrasiei, care au un efect negativ asupra sănătății oamenilor, în special la persoanele cu astm bronșic, bronșită, alergii și alte probleme respiratorii. Tehnologiile avansate au adus un alt avantaj esențial al aerului condiționat: îmbunătățirea calității aerului. Aparatele de aer condiționat în prezent filtrează în mod eficient aerul, eliminând polenul, microbii, praful și alți alergeni din acesta. Și în ultimul rând, dar nu cel mai puțin important - aparatele de aer condiționat sporesc confortul apartamentului, petrecerea în spațiile închise în general. Nu veți avea de-a face cu  temperaturile tropicale extreme în casa dumneavoastră, iar la locul de muncă acestea contribuie la îmbunătățirea concentrării și a productivității.

    Aerul condiționat reglează temperatura din cameră.
    Aerul condiționat reglează temperatura din cameră.

    Când se realizează montarea aparatului de aer condiționat?

    Indiferent de modelul de aer condiționat pe care îl alegeți, sunt necesare o planificare atentă, alegerea unui loc potrivit și instalarea profesională a aparatului de aer condiționat. Este foarte important să instalați aparatul de aer condiționat din timp. Perioada ideală pentru instalarea unui aparat de aer condiționat este în afara sezonului, când temperaturile nu sunt prea ridicate sau prea scăzute (vara sau iarna), adică atunci când aparatul de aer condiționat nu este în funcțiune. De ce? Pentru că în timpul sezonului va fi greu să găsiți un instalator pentru aparate de aer condiționat care este liber. Prin montarea aerului condiționat, de ex. primăvara, vă veți putea pregăti din timp, aceste temperaturi ridicate nu vă vor putea surprinde. Același lucru este și în cazul întreținerii aerului condiționat, este important să se asigure funcționalitatea acestuia înainte de sezonul de încălzire sau sezonul de răcire.

    Cel mai bine este să contactați experții în montarea aerului condiționat din timp, fiindcă doar așa aceștia sunt disponibili în perioada dorită.

    O altă decizie înțeleaptă este instalarea unui aparat de aer condiționat la mutarea într-o clădire nouă sau în timpul renovării acesteia. În tot cazul, atunci se efectuează lucrări și se fac modificări în cameră, iar peste tot este dezordine.

    O altă decizie înțeleaptă este instalarea unui aparat de aer condiționat la mutarea într-o clădire nouă sau în timpul renovării acesteia.
    O altă decizie înțeleaptă este instalarea unui aparat de aer condiționat la mutarea într-o clădire nouă sau în timpul renovării acesteia.

    De ce să încredințați experților instalarea aparatului de aer condiționat?

    Pentru ca aparatul de aer condiționat să atingă performanțele optime și să aibă o durată de viață lungă, instalarea corectă este esențială.

    Aparatul de aer condiționat va asigura răcirea/încălzirea eficientă a încăperii, cu eficiența energetică bună, numai dacă instalarea lui este realizată corespunzător.

    În firmele pentru montarea aerului condiționat lucrează meșterii care au cunoștințele tehnice necesare și experiența în domeniul HVAC (încălzire, ventilație și aer condiționat). De asemenea, sunt instruiți în manipularea și instalarea corectă a diferitelor tipuri de aer condiționat. În firmele profesionale pentru montare, veți putea obține informații despre ce dimensiune a aparatului de aer condiționat este potrivită în funcție de dimensiunile încăperii de climatizat și de nevoile de încălzire/răcire. Un dispozitiv prea mic nu va putea încălzi/răci spațiul dorit, în timp ce un aparat de aer condiționat prea mare va consuma inutil o cantitate mare de energie.

    Pe lângă faptul că sunt instruiți pentru instalarea aerului condiționat, meșterii sunt dotați cu uneltele și utilajele necesare.

    Un alt lucru important este siguranța. Aparatele de aer condiționat sunt dispozitive electrice, iar lucrul cu electricitatea nu se recomandă persoanelor care nu au experiență anterioară. Lucrătorii de la firma autorizată de instalații al aparatelor de aer condiționat sunt familiarizați cu toate protocoalele de siguranță. Printre altele, dacă aparatul de aer condiționat este instalat incorect, acesta poate prezenta un risc pentru instalațiile electrice din întreaga locuință/spațiul de afaceri.

    Desigur, există și o garanție. Garanția majorității producătorilor de aparate de aer condiționat este valabilă numai dacă instalarea este efectuată de un service autorizat. Instalarea aparatului de aer condiționat, dacă este realizată de profesioniști, durează în medie aproximativ 3 ore, iar  dacă o faceți singuri probabil că va dura mai mult.

    Pentru ca aparatul de aer condiționat să atingă performanțe optime și să aibă o durată de viață lungă, instalarea corectă este esențială.
    Pentru ca aparatul de aer condiționat să atingă performanțe optime și să aibă o durată de viață lungă, instalarea corectă este esențială.
    Firma de service autorizată se va asigura că aparatul de aer condiționat este corect dimensionat, instalat și susținut de garanția producătorului.

    Cât costă montarea aerului condiționat? Suma variază în funcție de puterea dispozitivului, de complexitatea instalării, de locație sau chiar de executantul însuși. Prețul montării unui aparat de aer condiționat este în medie între 400 și 800 RON.

    Cui ar trebui să încredințați instalarea și întreținerea ulterioară a aparatului de aer condiționat? Trimiteți o cerere experților în climă adecvați și evaluați din zona dumneavoastră - gratuit și fără obligații!

    Montare aer condiționat - pașii

    Există mai mulți pași în instalarea aparatului de aer condiționat care trebuie efectuați de meșterii selectați. Dar, înainte de aceasta este necesar să alegeți modelul potrivit al aparatului de aer condiționat. Astăzi pe piață găsiți numeroase modele, puteri și specificații diferite și zeci de producători de aparate de aer condiționat. Alegeți modelul de aer condiționat care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră. Țineți cont de următorii factori: dimensiunea camerei, eficiența energetică, bugetul de care dispuneți. De asemenea, ce model de aer condiționat alegeți depinde de scop: fie că este pentru uz casnic, spații comerciale sau instalații industriale.

    Un pas important înainte de instalarea aparatului de aer condiționat este pregătirea încăperii. Pregătirea spațiului presupune găsirea unui loc adecvat pentru unitatea interioară și exterioară. Este important să acordați atenție următorilor factori: disponibilitatea conexiunilor electrice, fluxul de aer, estetica încăperii.

    Este necesar să găsiți o locație potrivită pentru aparatul de aer condiționat, astfel încât acesta să acopere cea mai mare parte a apartamentului, dar în același timp să nu sufle direct în voi.
     Este necesar să găsiți un loc potrivit pentru aparatul de aer condiționat, astfel încât acesta să acopere cea mai mare parte a apartamentului, dar în același timp să nu sufle direct în voi.
    ​ Este necesar să găsiți un loc potrivit pentru aparatul de aer condiționat, astfel încât acesta să acopere cea mai mare parte a apartamentului, dar în același timp să nu sufle direct în voi.

    Cel mai bine este ca locul pentru instalarea aparatului de aer condiționat să fie dat de meșterii profesioniști, deoarece în acest caz trebuie îndeplinite anumite condiții. Poziția aparatului de aer condiționat trebuie să fie astfel încât să poată funcționa la capacitatea declarată, astfel încât energia să fie utilizată la maximum, să fie accesibil pentru întreținere și service, să nu necesite instalare, să îndeplinească cerințele estetice în cea mai mare măsură posibilă.

    Regula generală este că unitatea interioară a aparatului de aer condiționat este plasată în partea de sus a peretelui, ceea ce permite un efect de răcire mai bun. Cu toate acestea, trebuie să fie la cel puțin 10 cm distanță de tavan.

    În ceea ce privește unitatea exterioară care sufla aer cald, adică elimină căldura din sistem, trebuie să existe un spațiu de cel puțin 1 m în fața acestuia fără obstacole. Acesta este singurul mod de a asigura o bună ventilație și protecție împotriva elementelor externe.

    În fața unității exterioare trebuie să existe un spațiu de cel puțin 1 m fără obstacole.
    În fața unității exterioare trebuie să existe un spațiu de cel puțin 1 m fără obstacole.

    Instalarea aparatului de aer condiționat presupune conectarea componentelor sistemului, în primul rând unitățile interioare și exterioare. Unitățile sunt cel mai adesea montate pe perete, conform instrucțiunilor specifice producătorului aparatelor de aer condiționat. Acestea trebuie montate ferm, iar dacă este posibil, este de preferat să plasați canale peste cabluri. Urmează conectarea sistemului. După ce sunt montate unitățile exterioare și interioare, este necesar să conectați cablurile electrice dintre unități, precum și țevile pentru fluxul de agent frigorific.

    Când aparatul de aer condiționat este instalat, este necesar să îl testați în timpul încălzirii și răcirii, testând debitul de aer. Testarea verifică corectitudinea instalației aerului condiționat. După testarea cu succes, dispozitivul este lăsat în funcțiune. Se recomandă întreținerea o dată pe an și service anual al aparatului de aer condiționat, la fel și în afara sezonului (primăvară, toamnă).

    Articol de specialitate 32
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Aer condiționat?

    Avem 1931 executanți pentru domeniul Aer condiționat:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1931 executanți pentru domeniul Aer condiționat
    8.9
    0

    SOLARIS DESIGN SRL


    8.9
    0

    FRIGOTERM SERVINSTAL SRL


    8.9
    0

    CRICO INSTAL CONCEPT SRL


    8.9
    2

    CLIMA ART HVAC SRL