Pentru zona

    Montajul aparatului de aer condiționat

    Articolul a fost citit chiar de 2307+ utilizatori
    Prima condiție pentru funcționarea corectă și beneficiul maxim al aparatului de aer condiționat este instalarea profesională. Aceasta înseamnă nu numai instalarea și conectarea corespunzătoare, ci și poziționarea într-un loc care va oferii cea mai bună utilizare. Doar în acest fel aparatul de aer condiționat își va îndeplini sarcina și va răcii spațiul într-un mod care va permite un sejur cât mai plăcut. În acest text, ne vom ocupa de punctele-cheie legate de aceste dispozitive și de funcționarea acestora.
    Articol de specialitate 2307
    Aer condiționat

    1. Montajul aparatului de aer condiționat

    Procesul de montare a aparatelor de aer condiționat este, în general, împărțit în două părți. Prima este instalarea unității interioare, iar a doua este instalarea unității exterioare. Este mai bine să lăsați instalarea și conectarea meșterilor calificați; instalarea poate părea simplă, dar dacă vreunul dintre pașii procesului este omis, poate duce ulterior la funcționare necorespunzătoare, posibile disfuncționalități și costuri noi.

    2. Montarea unității interioare

    2.1 Instalarea corectă a unității interioare

    Este important pentru unitatea interioară ca peretele pe care se montează să aibă o capacitate portantă suficientă, să aibă la fel de mult spațiu liber pe cât a prevăzut producătorul și să nu fie expus la soare și alte surse de căldură. Trebuie verificat dacă peretele poate rezista la greutatea suplimentară a unității de aer condiționat interior. Ar trebui să fie la o înălțime de cel puțin 2,1 m de la podea, iar în jurul acesteia pe fiecare parte să rămână cel puțin 15 cm. În plus, trebuie să fie la cel puțin 1 m distanță de antenă, de liniile de conectare pentru televizor, radio, telefon, interfon, sistem de alarmă și alte dispozitive și sisteme de telecomunicații. Toate aceste dispozitive emit unde sonore electrice care pot cauza anumite probleme în funcționarea aparatelor de aer condiționat.

    2.2 Forare și instalare

    După ce s-au luat toate opțiunile în considerare și a fost selectat peretele pentru instalarea aerului condiționat, urmează montarea suportului pe perete. Înainte de a găuri peretele din interior, trebuie să verificați de unde va ieși din exterior și dacă acesta va fi potrivit pentru instalarea unității exterioare a aparatului de aer condiționat. Înainte de a găurii peretele din interior, trebuie să verificați în ce loc va ieși în exterior și dacă acesta va fi potrivit pentru instalarea unității exterioare a aparatului de aer condiționat. Este important să acordați atenție distanței care va fi creată între unități, deoarece lungimea furtunului și a conductei care le va conecta depinde și de aceasta. Apoi găuriți o gaură în perete prin care va trece furtunul (furtunul de condensare și instalația de conectare a conductelor / cablurilor). Gaura trebuie să fie forată prin perete oblic, adică în jos, astfel încât liniile să aibă o cădere la un anumit unghi și în acest fel apa să poată curge nestingherită atât timp cât funcționează aerul condiționat. Furtunul este dirijat prin orificiul de la interior la unitatea exterioară a aparatului de aer condiționat. Când furtunul este instalat, unitatea interioară este montată pe suport. Prima parte a instalării aparatului de aer condiționat se încheie cu conectarea furtunului la canalul de scurgere a apei din unitatea interioară.

    3. Montarea unității exterioare

    3.1 Instalarea corectă a unității exterioare

    Poziția unității de aer condiționat exterior trebuie să se potrivească cu poziția unității interioare. După cum am menționat, vă recomandăm ca înainte de instalare, locurile adecvate pentru ambele unități să fie luate în considerare în același timp, astfel încât să nu existe probleme în procesul de instalare. De asemenea, vă sfătuim ca unitatea exterioară a aparatului de aer condiționat să fie ținută departe de suprafețele fierbinți și prăfuite; prin urmare, partea de nord a casei ar fi cea mai potrivită, unde practic nu există lumină directă a soarelui. Trebuie acordată atenție și distanței minime de la antenele de televizor și radio - aceasta să fie de cel puțin 3 m. După o analiză detaliată și decizie, urmează instalarea unității exterioare, urmată de conectarea liniilor electrice.

    3.2 Forare, etanșare și asamblare

    Este foarte important ca furtunurile care duc la unitatea exterioară să fie izolate, adică bandate / vacuumate cu bandă izolatoare și fixate pe perete. Deschiderile din jurul furtunului din perete sunt sigilate cu spumă poliuretanică, deci sunt sigilate sau tencuite. Când ambele unități sunt conectate, este necesară iradierea; astfel, aerul și umiditatea sunt expulzate din circuitul de răcire cu ajutorul unei pompe de vacuum (vid). La prima pornire, se verifică, de asemenea, ca nici furtunurile, nici supapele să nu lase aerul să intre pe undeva. Înainte de a porni aparatul de aer condiționat pentru prima dată, este necesar să verificați din nou toate supapele.

    4. Unde se montează aparatul de aer condiționat?

    Pe lângă instalarea profesională a aerului condiționat, este foarte important să găsiți locul potrivit în cameră pentru acesta. De ce? Într-un anumit loc, adică într-un loc optim, consumul de energie va fi mult mai mic, iar plăcerea de a rămâne în acel spațiu va fi mai mare. Poziționarea optimă a aparatului de aer condiționat înseamnă atingerea mai ușoară și mai rapidă a temperaturii dorite, în felul acesta dispozitivul consumă mult mai puțină energie. Regula este ca aparatul de aer condiționat să fie instalat în cea mai caldă cameră din casă, ceea ce va face alte părți ale casei mai plăcute. În acest fel, aparatul de aer condiționat va răcii mai întâi cel mai cald și mai însorit spațiu, ceea ce va avea drept consecință, un climat mai plăcut în întreaga casă.

    Unitatea interioară trebuie să fie la cel puțin 2,1 m de la podea
    Unitatea interioară trebuie să fie la cel puțin 2,1 m de la podea

    Spațiul de evitat la instalarea aparatului de aer condiționat este holul, care, deșii în general nu este expus la soare și lumină directă, este în mod inerent mai rece, ceea ce înseamnă că aparatul de aer condiționat nu va avea prea mult „lucru” pentru a atinge temperatura dorită, pe când celelalte încăperi vor rămâne calde. În tot cazul trebuie să evitați locurile în apropierea anumitor surse de căldură sau mirosuri neplăcute, deoarece aparatul de aer condiționat ar extrage un astfel de aer din apropierea sa și l-ar împrăștia în tot spațiul.

    În ceea ce privește instalarea, vă recomandăm să consultați un expert pentru a alege locul potrivit; el / ea va putea să prezinte și să explice toate faptele legate de utilizarea aparatelor de aer condiționat și să găsească cea mai bună poziție, care să permită utilizarea maximă a dispozitivului și o mai mare plăcere de a petrece timpul în cameră. Cea mai optimă poziție a aparatului de aer condiționat necesită adesea canale și furtunuri de instalare mai lungi. Deși ar fi un cost de început ușor mai mare, acesta va da rezultate bune pe termen lung privind eficiența și economiile sale.

    5. Instalarea aparatului de aer condiționat – prețul

    În cele din urmă, am lăsat și prețul aproximativ, care depinde de poziția unităților de aer condiționat, de complexitatea lucrării, de puterea aparatului de aer condiționat și, desigur, de executant.

    5.1 Prețul montajului aparatului de aer condiționat

    Cât poate costa instalarea? Prețul aproximativ pentru instalarea aparatelor de aer condiționat, inclusiv găurirea pe perete de până la 40 cm grosime, instalarea și conectarea a 1 unitate exterioară și 1 unitate interioară, împreună cu materialul de montare, instalații de până la 4 m, evacuare a condensului de până la 5 m, conexiune electrică și inspecția tehnică este de aproximativ 500 lei. Prețul instalării depinde de puterea aparatului de aer condiționat, deci să presupunem că prețul aproximativ al instalării unui aparat de aer condiționat de aproximativ 3,7 kW este între 300-400 lei, în timp ce instalarea unui aparat de aer condiționat cu puterea de aproximativ 5,5 kW costă în jur de 500 lei .

    5.2 Pregătirea instalației de țevi / furtunuri

    Dacă nu ați luat încă aparatul de aer condiționat, vă recomandăm pregătirea în ceea ce privește achiziționarea țevilor de cupru pe care executantul le va instala lângă dozele de sub-fațadă, locul în care va sta ulterior aparatul de aer condiționat. Prețul acestei pregătiri este de aproximativ 25 RON pe metru și aproximativ 25 RON pentru mâini. Așadar, puteți considera că toate astea costa între 300 și 3500 RON, în funcție de înălțime, adică de lungimea conductelor de cupru, dar aceasta este cu siguranță o soluție foarte durabilă și de înaltă calitate pentru drenarea apei.

     

    Articol de specialitate 2307
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Aer condiționat?