Pentru zona

  Montajul aparatului de aer condiționat

  Articolul a fost deja folositor pentru 876+ utilizatori
  Prima condiție pentru funcționarea corectă și beneficiul maxim al aparatului de aer condiționat este instalarea profesională. Aceasta înseamnă nu numai instalarea și conectarea corespunzătoare, ci și poziționarea într-un loc care va oferii cea mai bună utilizare. Doar în acest fel aparatul de aer condiționat își va îndeplini sarcina și va răcii spațiul într-un mod care va permite un sejur cât mai plăcut. În acest text, ne vom ocupa de punctele-cheie legate de aceste dispozitive și de funcționarea acestora.
  Articol de specialitate 876
  Aer condiționat.png

  1. Montajul aparatului de aer condiționat

  Procesul de montare a aparatelor de aer condiționat este, în general, împărțit în două părți. Prima este instalarea unității interioare, iar a doua este instalarea unității exterioare. Este mai bine să lăsați instalarea și conectarea meșterilor calificați; instalarea poate părea simplă, dar dacă vreunul dintre pașii procesului este omis, poate duce ulterior la funcționare necorespunzătoare, posibile disfuncționalități și costuri noi.

  2. Montarea unității interioare

  2.1 Instalarea corectă a unității interioare

  Este important pentru unitatea interioară ca peretele pe care se montează să aibă o capacitate portantă suficientă, să aibă la fel de mult spațiu liber pe cât a prevăzut producătorul și să nu fie expus la soare și alte surse de căldură. Trebuie verificat dacă peretele poate rezista la greutatea suplimentară a unității de aer condiționat interior. Ar trebui să fie la o înălțime de cel puțin 2,1 m de la podea, iar în jurul acesteia pe fiecare parte să rămână cel puțin 15 cm. În plus, trebuie să fie la cel puțin 1 m distanță de antenă, de liniile de conectare pentru televizor, radio, telefon, interfon, sistem de alarmă și alte dispozitive și sisteme de telecomunicații. Toate aceste dispozitive emit unde sonore electrice care pot cauza anumite probleme în funcționarea aparatelor de aer condiționat.

  2.2 Forare și instalare

  După ce s-au luat toate opțiunile în considerare și a fost selectat peretele pentru instalarea aerului condiționat, urmează montarea suportului pe perete. Înainte de a găuri peretele din interior, trebuie să verificați de unde va ieși din exterior și dacă acesta va fi potrivit pentru instalarea unității exterioare a aparatului de aer condiționat. Înainte de a găurii peretele din interior, trebuie să verificați în ce loc va ieși în exterior și dacă acesta va fi potrivit pentru instalarea unității exterioare a aparatului de aer condiționat. Este important să acordați atenție distanței care va fi creată între unități, deoarece lungimea furtunului și a conductei care le va conecta depinde și de aceasta. Apoi găuriți o gaură în perete prin care va trece furtunul (furtunul de condensare și instalația de conectare a conductelor / cablurilor). Gaura trebuie să fie forată prin perete oblic, adică în jos, astfel încât liniile să aibă o cădere la un anumit unghi și în acest fel apa să poată curge nestingherită atât timp cât funcționează aerul condiționat. Furtunul este dirijat prin orificiul de la interior la unitatea exterioară a aparatului de aer condiționat. Când furtunul este instalat, unitatea interioară este montată pe suport. Prima parte a instalării aparatului de aer condiționat se încheie cu conectarea furtunului la canalul de scurgere a apei din unitatea interioară.

  3. Montarea unității exterioare

  3.1 Instalarea corectă a unității exterioare

  Poziția unității de aer condiționat exterior trebuie să se potrivească cu poziția unității interioare. După cum am menționat, vă recomandăm ca înainte de instalare, locurile adecvate pentru ambele unități să fie luate în considerare în același timp, astfel încât să nu existe probleme în procesul de instalare. De asemenea, vă sfătuim ca unitatea exterioară a aparatului de aer condiționat să fie ținută departe de suprafețele fierbinți și prăfuite; prin urmare, partea de nord a casei ar fi cea mai potrivită, unde practic nu există lumină directă a soarelui. Trebuie acordată atenție și distanței minime de la antenele de televizor și radio - aceasta să fie de cel puțin 3 m. După o analiză detaliată și decizie, urmează instalarea unității exterioare, urmată de conectarea liniilor electrice.

  3.2 Forare, etanșare și asamblare

  Este foarte important ca furtunurile care duc la unitatea exterioară să fie izolate, adică bandate / vacuumate cu bandă izolatoare și fixate pe perete. Deschiderile din jurul furtunului din perete sunt sigilate cu spumă poliuretanică, deci sunt sigilate sau tencuite. Când ambele unități sunt conectate, este necesară iradierea; astfel, aerul și umiditatea sunt expulzate din circuitul de răcire cu ajutorul unei pompe de vacuum (vid). La prima pornire, se verifică, de asemenea, ca nici furtunurile, nici supapele să nu lase aerul să intre pe undeva. Înainte de a porni aparatul de aer condiționat pentru prima dată, este necesar să verificați din nou toate supapele.

  Sfaturi de specialitate de la RUDI INSTAL SRL

  La ce trebuie să fim atenți când ne decidem să achiziționăm aer
  condiționat?

   În primul rând trebuie calculat cubajul încăperii în care urmează să se monteze aerul condiționat, care ne indica de câți BTU să fie aparatul ca să ne asigure confortul tehnic. Cel mai important lucru este locul din încăpere în care se montează, pentru că acesta trebuie să bata de-a lungul ferestrelor ca să se poate face ruperea termică și nu să bată aerul direct pe persoanele din încăpere. Trebuie avut în vedere și producătorul. Printre cele mai bune aparate sunt cele care au compresor Mitshubishi.

  Igienizarea o putem face noi, sau e nevoie de un specialist?

  Igienizarea aerului condiționat se poate face de către proprietar. Se cumpără un spray special și se pot urmări tutoriale pe youtube.

  Rudi Bozeanu, RUDI INSTAL SRL

  4. Unde se montează aparatul de aer condiționat?

  Pe lângă instalarea profesională a aerului condiționat, este foarte important să găsiți locul potrivit în cameră pentru acesta. De ce? Într-un anumit loc, adică într-un loc optim, consumul de energie va fi mult mai mic, iar plăcerea de a rămâne în acel spațiu va fi mai mare. Poziționarea optimă a aparatului de aer condiționat înseamnă atingerea mai ușoară și mai rapidă a temperaturii dorite, în felul acesta dispozitivul consumă mult mai puțină energie. Regula este ca aparatul de aer condiționat să fie instalat în cea mai caldă cameră din casă, ceea ce va face alte părți ale casei mai plăcute. În acest fel, aparatul de aer condiționat va răcii mai întâi cel mai cald și mai însorit spațiu, ceea ce va avea drept consecință, un climat mai plăcut în întreaga casă.

  Unitatea interioară trebuie să fie la cel puțin 2,1 m de la podea
  Unitatea interioară trebuie să fie la cel puțin 2,1 m de la podea

  Spațiul de evitat la instalarea aparatului de aer condiționat este holul, care, deșii în general nu este expus la soare și lumină directă, este în mod inerent mai rece, ceea ce înseamnă că aparatul de aer condiționat nu va avea prea mult „lucru” pentru a atinge temperatura dorită, pe când celelalte încăperi vor rămâne calde. În tot cazul trebuie să evitați locurile în apropierea anumitor surse de căldură sau mirosuri neplăcute, deoarece aparatul de aer condiționat ar extrage un astfel de aer din apropierea sa și l-ar împrăștia în tot spațiul.

  În ceea ce privește instalarea, vă recomandăm să consultați un expert pentru a alege locul potrivit; el / ea va putea să prezinte și să explice toate faptele legate de utilizarea aparatelor de aer condiționat și să găsească cea mai bună poziție, care să permită utilizarea maximă a dispozitivului și o mai mare plăcere de a petrece timpul în cameră. Cea mai optimă poziție a aparatului de aer condiționat necesită adesea canale și furtunuri de instalare mai lungi. Deși ar fi un cost de început ușor mai mare, acesta va da rezultate bune pe termen lung privind eficiența și economiile sale.

  5. Instalarea aparatului de aer condiționat – prețul

  În cele din urmă, am lăsat și prețul aproximativ, care depinde de poziția unităților de aer condiționat, de complexitatea lucrării, de puterea aparatului de aer condiționat și, desigur, de executant.

  5.1 Prețul montajului aparatului de aer condiționat

  Cât poate costa instalarea? Prețul aproximativ pentru instalarea aparatelor de aer condiționat, inclusiv găurirea pe perete de până la 40 cm grosime, instalarea și conectarea a 1 unitate exterioară și 1 unitate interioară, împreună cu materialul de montare, instalații de până la 4 m, evacuare a condensului de până la 5 m, conexiune electrică și inspecția tehnică este de aproximativ 500 lei. Prețul instalării depinde de puterea aparatului de aer condiționat, deci să presupunem că prețul aproximativ al instalării unui aparat de aer condiționat de aproximativ 3,7 kW este între 300-400 lei, în timp ce instalarea unui aparat de aer condiționat cu puterea de aproximativ 5,5 kW costă în jur de 500 lei .

  5.2 Pregătirea instalației de țevi / furtunuri

  Dacă nu ați luat încă aparatul de aer condiționat, vă recomandăm pregătirea în ceea ce privește achiziționarea țevilor de cupru pe care executantul le va instala lângă dozele de sub-fațadă, locul în care va sta ulterior aparatul de aer condiționat. Prețul acestei pregătiri este de aproximativ 25 RON pe metru și aproximativ 25 RON pentru mâini. Așadar, puteți considera că toate astea costa între 300 și 3500 RON, în funcție de înălțime, adică de lungimea conductelor de cupru, dar aceasta este cu siguranță o soluție foarte durabilă și de înaltă calitate pentru drenarea apei.

   

  Articol de specialitate 876
  Autorul: Revista Daibau
  Avem 1800 executanți pentru domeniul Aer condiționat:

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 1800 executanți pentru domeniul Aer condiționat:

  SERVICIU GRATUIT
  CĂUTĂM LOCAL
  FĂRĂ COMISIOANE
  CĂUTAȚI EXECUTANȚI BUNI PENTRU DOMENIUL AER CONDIȚIONAT?

 • Aer condiționat Abrud
 • Aer condiționat Adjud
 • Aer condiționat Agnita
 • Aer condiționat Aiud
 • Aer condiționat Alba Iulia
 • Aer condiționat Aleşd
 • Aer condiționat Alexandria
 • Aer condiționat Amara
 • Aer condiționat Anina
 • Aer condiționat Aninoasa
 • Aer condiționat Arad
 • Aer condiționat Ardud
 • Aer condiționat Avrig
 • Aer condiționat Azuga
 • Aer condiționat Babadag
 • Aer condiționat Bacău
 • Aer condiționat Baia de Aramă
 • Aer condiționat Baia de Arieş
 • Aer condiționat Baia Mare
 • Aer condiționat Baia Sprie
 • Aer condiționat Băile Govora
 • Aer condiționat Băile Herculane
 • Aer condiționat Băile Olăneşti
 • Aer condiționat Băile Tuşnad
 • Aer condiționat Băileşti
 • Aer condiționat Bălan
 • Aer condiționat Bălceşti
 • Aer condiționat Balş
 • Aer condiționat Băneasa
 • Aer condiționat Baraolt
 • Aer condiționat Bârlad
 • Aer condiționat Bechet
 • Aer condiționat Beclean
 • Aer condiționat Beiuş
 • Aer condiționat Berbeşti
 • Aer condiționat Bereşti
 • Aer condiționat Bicaz
 • Aer condiționat Bistriţa
 • Aer condiționat Blaj
 • Aer condiționat Bocşa
 • Aer condiționat Boldeşti-Scăeni
 • Aer condiționat Bolintin-Vale
 • Aer condiționat Borşa
 • Aer condiționat Borsec
 • Aer condiționat Botoşani
 • Aer condiționat Brad
 • Aer condiționat Brăila
 • Aer condiționat Bran
 • Aer condiționat Braşov
 • Aer condiționat Breaza
 • Aer condiționat Brezoi
 • Aer condiționat Broşteni
 • Aer condiționat Bucecea
 • Aer condiționat Bucureşti
 • Aer condiționat Budeşti
 • Aer condiționat Buhuşi
 • Aer condiționat Bumbeşti-Jiu
 • Aer condiționat Buşteni
 • Aer condiționat Buzău
 • Aer condiționat Buziaş
 • Aer condiționat Cajvana
 • Aer condiționat Calafat
 • Aer condiționat Călan
 • Aer condiționat Călăraşi
 • Aer condiționat Călimăneşti
 • Aer condiționat Câmpeni
 • Aer condiționat Câmpia Turzii
 • Aer condiționat Câmpina
 • Aer condiționat Câmpulung
 • Aer condiționat Câmpulung Moldovenesc
 • Aer condiționat Caracal
 • Aer condiționat Caransebeş
 • Aer condiționat Carei
 • Aer condiționat Cavnic
 • Aer condiționat Căzăneşti
 • Aer condiționat Cehu Silvaniei
 • Aer condiționat Cernavodă
 • Aer condiționat Chişineu-Criş
 • Aer condiționat Ciacova
 • Aer condiționat Cisnădie
 • Aer condiționat Cluj-Napoca
 • Aer condiționat Codlea
 • Aer condiționat Comăneşti
 • Aer condiționat Comarnic
 • Aer condiționat Constanţa
 • Aer condiționat Copşa Mică
 • Aer condiționat Corabia
 • Aer condiționat Costeşti
 • Aer condiționat Covasna
 • Aer condiționat Craiova
 • Aer condiționat Cristuru Secuiesc
 • Aer condiționat Cugir
 • Aer condiționat Curtea de Argeş
 • Aer condiționat Curtici
 • Aer condiționat Dăbuleni
 • Aer condiționat Darabani
 • Aer condiționat Dărmăneşti
 • Aer condiționat Dej
 • Aer condiționat Deta
 • Aer condiționat Deva
 • Aer condiționat Dolhasca
 • Aer condiționat Dorohoi
 • Aer condiționat Drăgăneşti
 • Aer condiționat Drăgăneşti-Olt
 • Aer condiționat Drăgăşani
 • Aer condiționat Dragomireşti
 • Aer condiționat Drobeta-Turnu Severin
 • Aer condiționat Eforie
 • Aer condiționat Făgăraş
 • Aer condiționat Făget
 • Aer condiționat Fălticeni
 • Aer condiționat Făurei
 • Aer condiționat Feteşti
 • Aer condiționat Fieni
 • Aer condiționat Fierbinţi-Târg
 • Aer condiționat Filiaşi
 • Aer condiționat Flămânzi
 • Aer condiționat Focşani
 • Aer condiționat Frasin
 • Aer condiționat Fundulea
 • Aer condiționat Găeşti
 • Aer condiționat Galaţi
 • Aer condiționat Gătaia
 • Aer condiționat Geoagiu
 • Aer condiționat Gheorgheni
 • Aer condiționat Gherla
 • Aer condiționat Ghimbav
 • Aer condiționat Giurgiu
 • Aer condiționat Gura Humorului
 • Aer condiționat Hârlău
 • Aer condiționat Hârşova
 • Aer condiționat Haţeg
 • Aer condiționat Horezu
 • Aer condiționat Huedin
 • Aer condiționat Hunedoara
 • Aer condiționat Huşi
 • Aer condiționat Ianca
 • Aer condiționat Iaşi
 • Aer condiționat Iernut
 • Aer condiționat Ineu
 • Aer condiționat Însurăţei
 • Aer condiționat Întorsura Buzăului
 • Aer condiționat Isaccea
 • Aer condiționat Jibou
 • Aer condiționat Lehliu-Gară
 • Aer condiționat Lipova
 • Aer condiționat Liteni
 • Aer condiționat Livada
 • Aer condiționat Luduş
 • Aer condiționat Lugoj
 • Aer condiționat Lupeni
 • Aer condiționat Mangalia
 • Aer condiționat Mărăşeşti
 • Aer condiționat Marghita
 • Aer condiționat Medgidia
 • Aer condiționat Mediaş
 • Aer condiționat Miercurea Nirajului
 • Aer condiționat Miercurea Sibiului
 • Aer condiționat Miercurea-Ciuc
 • Aer condiționat Mihăileşti
 • Aer condiționat Milişăuţi
 • Aer condiționat Mioveni
 • Aer condiționat Mizil
 • Aer condiționat Moineşti
 • Aer condiționat Moldova Nouă
 • Aer condiționat Moreni
 • Aer condiționat Motru
 • Aer condiționat Murfatlar
 • Aer condiționat Murgeni
 • Aer condiționat Nădlac
 • Aer condiționat Năsăud
 • Aer condiționat Năvodari
 • Aer condiționat Negreşti
 • Aer condiționat Negreşti-Oaş
 • Aer condiționat Negru Vodă
 • Aer condiționat Nehoiu
 • Aer condiționat Novaci
 • Aer condiționat Nucet
 • Aer condiționat Ocna Mureş
 • Aer condiționat Ocna Sibiului
 • Aer condiționat Ocnele Mari
 • Aer condiționat Odobeşti
 • Aer condiționat Odorheiu Secuiesc
 • Aer condiționat Olteniţa
 • Aer condiționat Oneşti
 • Aer condiționat Oradea
 • Aer condiționat Orăştie
 • Aer condiționat Oraviţa
 • Aer condiționat Orşova
 • Aer condiționat Oţelu Roşu
 • Aer condiționat Ovidiu
 • Aer condiționat Panciu
 • Aer condiționat Pâncota
 • Aer condiționat Paşcani
 • Aer condiționat Pătârlagele
 • Aer condiționat Pecica
 • Aer condiționat Petrila
 • Aer condiționat Petroşani
 • Aer condiționat Piatra-Neamţ
 • Aer condiționat Piatra-Olt
 • Aer condiționat Piteşti
 • Aer condiționat Ploieşti
 • Aer condiționat Plopeni
 • Aer condiționat Podu Iloaiei
 • Aer condiționat Pogoanele
 • Aer condiționat Potcoava
 • Aer condiționat Predeal
 • Aer condiționat Pucioasa
 • Aer condiționat Răcari
 • Aer condiționat Rădăuţi
 • Aer condiționat Râmnicu Sărat
 • Aer condiționat Râmnicu Vâlcea
 • Aer condiționat Râşnov
 • Aer condiționat Recaş
 • Aer condiționat Reghin
 • Aer condiționat Reşiţa
 • Aer condiționat Roman
 • Aer condiționat Roşiori de Vede
 • Aer condiționat Rovinari
 • Aer condiționat Roznov
 • Aer condiționat Rupea
 • Aer condiționat Săcele
 • Aer condiționat Săcueni
 • Aer condiționat Salcea
 • Aer condiționat Sălişte
 • Aer condiționat Săliştea de Sus
 • Aer condiționat Salonta
 • Aer condiționat Sângeorgiu de Pădure
 • Aer condiționat Sângeorz-Băi
 • Aer condiționat Sânnicolau Mare
 • Aer condiționat Sântana
 • Aer condiționat Sărmaşu
 • Aer condiționat Satu Mare
 • Aer condiționat Săveni
 • Aer condiționat Scorniceşti
 • Aer condiționat Sebeş
 • Aer condiționat Sebiş
 • Aer condiționat Segarcea
 • Aer condiționat Seini
 • Aer condiționat Sfântu Gheorghe
 • Aer condiționat Sibiu
 • Aer condiționat Sighetu Marmaţiei
 • Aer condiționat Sighişoara
 • Aer condiționat Simeria
 • Aer condiționat Şimleu Silvaniei
 • Aer condiționat Sinaia
 • Aer condiționat Siret
 • Aer condiționat Slănic
 • Aer condiționat Slănic-Moldova
 • Aer condiționat Slatina
 • Aer condiționat Slobozia
 • Aer condiționat Solca
 • Aer condiționat Şomcuta Mare
 • Aer condiționat Sovata
 • Aer condiționat Ştefăneşti
 • Aer condiționat Ştefăneşti
 • Aer condiționat Ştei
 • Aer condiționat Strehaia
 • Aer condiționat Suceava
 • Aer condiționat Sulina
 • Aer condiționat Tălmaciu
 • Aer condiționat Ţăndărei
 • Aer condiționat Târgovişte
 • Aer condiționat Târgu Bujor
 • Aer condiționat Târgu Cărbuneşti
 • Aer condiționat Târgu Frumos
 • Aer condiționat Târgu Jiu
 • Aer condiționat Târgu Lăpuş
 • Aer condiționat Târgu Mureş
 • Aer condiționat Târgu Neamţ
 • Aer condiționat Târgu Ocna
 • Aer condiționat Târgu Secuiesc
 • Aer condiționat Târnăveni
 • Aer condiționat Tăşnad
 • Aer condiționat Tăuţii-Măgherăuş
 • Aer condiționat Techirghiol
 • Aer condiționat Tecuci
 • Aer condiționat Teiuş
 • Aer condiționat Ţicleni
 • Aer condiționat Timişoara
 • Aer condiționat Tismana
 • Aer condiționat Titu
 • Aer condiționat Topliţa
 • Aer condiționat Topoloveni
 • Aer condiționat Tulcea
 • Aer condiționat Turceni
 • Aer condiționat Turda
 • Aer condiționat Turnu Măgurele
 • Aer condiționat Ulmeni
 • Aer condiționat Ungheni
 • Aer condiționat Uricani
 • Aer condiționat Urlaţi
 • Aer condiționat Urziceni
 • Aer condiționat Valea lui Mihai
 • Aer condiționat Vălenii de Munte
 • Aer condiționat Vânju Mare
 • Aer condiționat Vaşcău
 • Aer condiționat Vaslui
 • Aer condiționat Vatra Dornei
 • Aer condiționat Vicovu de Sus
 • Aer condiționat Victoria
 • Aer condiționat Videle
 • Aer condiționat Vişeu de Sus
 • Aer condiționat Vlăhiţa
 • Aer condiționat Vulcan
 • Aer condiționat Zalău
 • Aer condiționat Zărneşti
 • Aer condiționat Zimnicea
 • Aer condiționat Zlatna
 • Romania
  DAIBAU.RO

  +40 31 630 4000

  © 2022 DaiBau.ro, toate drepturile rezervate