Pentru zona

    Umplerea aparatului de aer condiționat - prețul întreținerii neregulate a aparatului de aer condiționat

    Pe măsură ce vara se apropie și se încălzește afară, furnizorii serviciilor aparatelor de aer condiționat primesc din ce în ce mai multe apeluri telefonice de la clienți care cred că aparatul lor de aer condiționat trebuie completat cu gaz. Cu toate acestea, trebuie să știți că, dacă aparatul dvs. de aer condiționat „înghite” gaz, există probleme mult mai mari decât simpla încărcare a dispozitivului.
    Articol de specialitate 359
    AC umplere
    Avem 1930 executanți pentru domeniul Aer condiționat:

    1. Știți cum aparatele de aer condiționat mențin încăperile răcoroase?

    Totul se întâmplă din cauza gazului frigorific folosit în aparatul de aer condiționat. Aparatul dumneavoastră de aer condiționat nu va funcționa eficient dacă există prea mult sau prea puțin agent frigorific în el. Există mai multe tipuri de gaze care pot fi folosite ca agent frigorific pentru încărcarea aparatului de aer condiționat.

    2. De ce un aparat de aer condiționat are nevoie de gaz?

    Aparatul dumneavoastră de aer condiționat are nevoie de gaz pentru a transfera căldura din interior în exterior. Agentul frigorific este un gaz sub presiune joasă care se transformă într-un lichid și apoi revine la starea gazoasă într-un sistem cu ciclu închis continuu. Gazul de răcire circulă prin conducte de cupru. Agentul frigorific și conductele absorb căldura din aer. În timpul acestui proces, gazul frigorific va deveni un lichid care ajută la transferul și schimbul de căldură.

    Intretinere AC
    Întreținerea preventivă a aerului condiționat este cea mai bună modalitate de a preveni scurgerile sistemului

     

    3. Umplerea aparatului de aer condiționat - tipuri de gaze

    Cele mai frecvente gaze frigorifice utilizate pentru încărcarea aparatelor de aer condiționat sunt:

    3.1. R32

    Este inofensiv pentru mediu și oameni, deoarece conține un nivel scăzut de toxine și nu distruge ozonul. Gazul R32 are un grad scăzut de inflamabilitate și nu este exploziv. Vă recomandăm ca atunci când cumpărați un aparat de aer condiționat, să întrebați dacă acesta este umplut cu gaz R32.

    3.2. Propan

    Propanul este gazul folosit la modelele mai vechi de aparate de aer condiționat. Impactul său asupra sănătății umane a fost foarte discutabil, la fel ca și siguranța utilizării.

    3.3. R134a

    Acest gaz este interzis în Uniunea Europeană.

    3.4. Freon R410A

    Până de curând, a fost folosit mai ales în aceste scopuri, deși acum este retras de pe piață din cauza utilizării noului gaz R32c.

    Sfaturi de la SOLARIS DESIGN SRL

    Care sunt beneficiile întreținerii regulate a aparatului de aer condiționat?

    Întreținerea regulată a aerului condiționat vine cu mai multe beneficii. Menține performanțele aparatului în parametrii optimi și păstrează igiena aerului din interior. În filtrele aparatului, dar și printre aripioarele schimbătoarelor de căldură se formează acumulări de praf care sunt un mediu propice pentru dezvoltarea unor microbi. Astfel întreținerea regulată reduce foarte mult riscurile asociate cu acumulările de praf. 

    Cât costă un service de aer condiționat?

    Costul de întreținere se amortizează cel mai adesea din beneficii care urmează. În funcție de gravitatea problemelor, un aparat de aer condiționat neîntreținut poate consuma cu până la 30% mai multă energie. În plus, un aparat de aer condiționat bine întreținut reduce riscul apariției alergiilor cauzate de praf și polen. Prețul unei revizii este în jurul valorii de 250 ron.

    Cum poate întreținerea regulată a aerului condiționat să îmbunătățească eficiența energetică?

    Eficiența energetică a unui aparat de aer condiționat bine întreținut este menținută la maxim prin două mecanisme. În primul rând, schimbătoarele de căldură funcționează la parametrii optimi și prin verificarea încărcării cu cantitatea prescrisă de agent frigorific ne asigurăm că ciclul frigorific funcționează la eficiența maximă. 

    În ce perioadă a anului e ideal să se efectueze sevice-ul aerului condiționat?

    Service-ul la aparatul de aer condiționat ar trebui să se facă la începutul primăverii dar și la începutul toamnei mai ales dacă aparatul este utilizat și pentru încălzire.

    Cum se poate îmbunătăți performanța generală a aparatului de aer condiționat prin întreținere?

    Prin întreținerea regulată a aparatelor de aer condiționat crește fiabilitatea componentelor și scade uzura. Astfel, un aparat corect întreținut are o durată de viață mult mai lungă, consumă mai puțină energie și aduce și beneficii importante prin faptul că reține cantități considerabile de praf și creează un microclimat adecvat pentru desfășurarea activităților umane în condiții optime de confort termic.  

    Dl.TASIE DRAGOS,  SOLARIS DESIGN SRL

    4. Cât de des ar trebui încărcate aparatele de aer condiționat?

    Când aparatul dvs. de aer condiționat funcționează corect, dar nu raăcește  foarte eficient spațiul, sau aer cald iese din orificiile de ventilație, sau se acumulează gheață pe evaporator, este timpul sa reîncărcați aparatul, adică să angajați un expert pentru aceasta. Costul umplerii aparatului de aer condiționat este neglijabil, dar cea mai comună concepție greșită în rândul utilizatorilor este că agentul frigorific va fi în cele din urmă consumat, ca și combustibilul într-o mașină, de exemplu. Necesitatea de a umple aparatul de aer condiționat cu gaz este în mare parte rezultatul scurgerii conductelor.

    5. Motivul scurgerii de gaz trebuie eliminat înainte de umplere!

    Aparatul dvs. de aer condiționat este un sistem închis, așa că lipsa gazului poate apărea doar daca țevile curg undeva. Prin urmare, este important să verificați sistemul pentru scurgeri înainte de fiecare umplere.

    6. Consecințele scurgerii de gaz

    Dacă nu este suficient gaz în aparatul dvs. de aer condiționat, sistemul funcționează mai greu, prelungind timpul de funcționare și prin urmare mărind suma de pe factura de energie electrică. Când agentul frigorific este la cel mai scăzut nivel, sistemul poate îngheța. Cu toate acestea, asta nu este tot - pot apărea mai multe defecțiuni sau probleme diferite. În primul rând, compresorul este supraîncărcat pentru că încearcă să pompeze gaz, dar nu poate. În pasul următor, aparatul de aer condiționat va înceta să funcționeze, iar gheața acumulată se va topi rapid. Când se întâmplă acest lucru, conductele de scurgere nu vor putea reține toată apa acumulată, iar apa se va revărsa și se va prelinge pe perete și pe podea.

    Umplere AC
    Lipsa de gaz în sistem poate duce, de asemenea, la scurgeri de apă din aparatul de aer condiționat

     

    7. Umplerea aparatului de aer condiționat - preț

    Întreținerea preventivă a aerului condiționat este cea mai bună modalitate de a preveni scurgerile din sistem. Curățarea temeinică este singura modalitate de a preveni reținerea impurităților și formarea depunerilor care vor cauza coroziunea și coroziunea carcasei metalice a unității exterioare precum și a țevilor de cupru. În plus, aparatul de aer conditțonat, la fel ca orice alt aparat, aparat sau echipament, va funcționa mult mai eficient atunci când este curat! Puteți vedea cât costă încărcarea aerului condiționat și prețul serviciului de aer condiționat în calculator.

    Articol de specialitate 359
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Aer condiționat?

    Avem 1930 executanți pentru domeniul Aer condiționat:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1930 executanți pentru domeniul Aer condiționat
    8.9
    0

    EUROINTECH DESIGN SRL


    8.9
    0

    TERMOTEMP SRL


    8.9
    0

    ACM CLIMA CONCEPT SRL


    8.9
    0

    EUROATI SRL