Pentru zona

    Aparat de aer condiționat portabil - la ce ar trebui să fiți atenți înainte de a cumpăra?

    Aparatele de aer condiționat portabile sunt o modalitate excelentă de a răci încăperile care nu au acces la un sistem central de aer condiționat. Sunt mult mai eficiente decât ventilatoarele și în același timp mult mai ieftine decât aparatele de aer condiționat clasice. Sunt ușor de configurat și au multiple funcții care sunt foarte ușor de gestionat. Avantajul unui aparat de aer condiționat portabil este că îl puteți muta dintr-o cameră în alta sau, dacă este necesar, îl puteți lua cu dvs. și vă puteți răcina cabana fără prea mult efort.
    Articol de specialitate 349
    aer conditionat portabil
    Avem 1931 executanți pentru domeniul Aer condiționat:

    1. La ce ar trebui să fiți atenți atunci când cumpărați un aparat de aer condiționat portabil?

    Înainte de a cumpăra un aparat de aer condiționat portabil, verificați următorii factori:

    • puterea aparatului de aer condiționat și dimensiunea camerelor pe care doriți să le răciți,
    • unde îl veți pune în cameră,
    • cum veți asigura drenarea/întreținerea condensului,
    • care este nivelul ei de zgomot,
    • care este eficiența sa energetică.

    2. Ce putere ar trebui să aibă aparatele de aer condiționat portabile?

    Pentru ca aparatul de aer condiționat portabil să funcționeze corect și să răcească camera în care se află, trebuie să acordați atenție rezistenței și puterii dispozitivului, cât și dimensiunii camerei, adică metru pătrat al camerei pe care doriți să o răciți. Practic, un singur aparat de aer condiționat portabil nu poate asigura o răcire adecvată pentru întreaga casă. Este important să cumpărați un aparat de aer condiționat portabil care să se potrivească cu volumul unității rezidențiale pentru care îl luați, astfel încât să nu obțineți ceva care să nu vă fie de folos și să consume, de asemenea, prea multă energie.

    2.1. Calculul puterii necesare a aerului condiționat portabil

    Puteți calcula puterea aparatului de aer condiționat de care aveți nevoie cu un calcul simplu:

    Mai întâi, calculați volumul camerei în metri cubi (înmulțiți lungimea, lățimea și înălțimea camerei). Pentru o încăpere izolată termic, este nevoie de aproximativ 25 W de putere pentru a răci 1 m3. Pentru un spațiu cu un volum de 60 mc este necesar un aparat de aer condiționat portabil cu o putere de 1.500 W sau 1,5 kW. La aceasta trebuie adăugați factori, precum amplasarea (partea însorită/umbrită), dimensiunea ferestrelor și a altor deschideri, numărul de persoane în cameră, dispozitivele electronice etc. Prin urmare, este bine să adăugați cel puțin încă 0,5 kW de putere la puterea de bază pe care ați calculat-o.

    3. Unde trebuie amplasat aparatul de aer condiționat portabil?

    În timpul procesului de răcire, aparatele de aer condiționat portabile generează aer cald care trebuie evacuat printr-o conductă (sau conducte) de ventilație. Aparatele de aer condiționat portabile au așadar un kit pentru instalarea conductei de ventilație, adică conectarea acesteia la fereastră. Aceasta înseamnă că, în majoritatea cazurilor, aparatul de aer condiționat portabil trebuie amplasat lângă fereastră. În anumite cazuri, în locul unei ferestre, conducta de scurgere poate fi dusă prin perete sau conectată la o scurgere care iese în exterior sau, alternativ, la o zonă de serviciu precum un garaj sau o spălătorie. Cu toate acestea, există și aparate de aer condiționat portabile fără conducte.

    Aer conditionat
    Aparatele de aer condiționat portabile trebuie amplasate aproape de fereastră

     

    4. Aparate de aer condiționat portabile fără conducte sau mini aparate de aer condiționat portabile

    Cel mai simplu tip de aparate de aer condiționat portabile sunt așa-numitele mini aparate de aer condiționat portabile. Acestea sunt aparate de aer condiționat fără conducte, concepute astfel încât autoevaporatoarele să facă parte din sistem. Aparatele de aer condiționat mini portabile sau aparatele de aer condiționat portabile fără conducte colectează tot sau mare parte din condensul din aer. Deoarece îndepărtează automat umiditatea, nu trebuie să vă faceți griji pentru asta.

    Mini aparate aer conditionat
    Mini-aparatul de aer condiționat portabil asigură automat că cea mai mare parte a condensului pe care dispozitivul îl colectează din aer se evaporă

     

    5. Ce fel de întreținere necesită aparatele de aer condiționat portabile?

    Singura întreținere necesară este de fapt eliminarea condensului acumulat. De asemenea, aerul condiționat portabil elimină automat umiditatea din aer în timpul răcirii și o conduce printr-o conductă într-un rezervor de colectare. Condensul poate fi îndepărtat manual, prin golirea regulată a rezervorului, sau poate fi evacuat printr-o conductă în mediul exterior. Există și modele de aparate de aer condiționat portabile cu o pompă care împinge apa din conductă într-o scurgere adecvată.

    De asemenea, curățarea filtrului conform instrucțiunilor producătorului face parte din întreținerea regulată a aparatului de aer condiționat portabil. Ocazional, aparatul de aer condiționat portabil trebuie dezghețat dacă se formează gheață pe evaporator. În plus, majoritatea aparatelor de aer condiționat portabile funcționează pe bază de set-it-and-forget-it.

    6. Cât de zgomotoase sunt aparatele de aer condiționat portabile?

    Aparatele de aer condiționat portabile generează o anumită cantitate de zgomot atunci când funcționează. Spre deosebire de aparatele de aer condiționat clasice, ale căror unități exterioare sunt montate undeva în exteriorul clădirii, acest dispozitiv portabil se află în întregime în camera în care se răcește. Orice dispozitiv care are flux de aer produce un anumit nivel de zgomot. Dacă această problemă este de o importanță deosebită pentru dvs., atunci când cumpărați, priviți cu atenție ceea ce este scris pe declarație și comparați nivelurile de decibeli (dB) produse de diferite unități.

    7. Cât de eficient energetic este aerul condiționat portabil?

    În comparație cu așa-numitele aparate de aer condiționat split, aparatele de aer condiționat portabile sunt mai puțin eficiente din punct de vedere energetic. Cât de mult veți cheltui pentru funcționarea unui aparat de aer condiționat portabil va depinde în primul rând de prețul energiei electrice din zona dvs.. Dacă sunteți un consumator de energie electrică ale cărui prețuri variază în diferite momente ale zilei (de exemplu, este mai scump ziua decât noaptea), atunci este logic să gestionați în consecință.

    Aparate aer conditionat portabile
    Întrucât acest tip de dispozitiv, după cum sugerează și numele, este portabil, îl puteți muta dintr-o cameră în alta sau pur și simplu îl puteți lua cu dvs. și asigură un mediu de locuit plăcut chiar și în cabană.

     

    8. Rezumat - Avantajele și dezavantajele aerului condiționat portabil

    8.1. Avantajele aparatelor de aer condiționat portabile

    • Achiziție ușoară (în magazin sau online)
    • Ușor de configurat și de rulat
    • Mobilitatea dispozitivului
    • Montare fără lucrări de construcție

    8.2. Punctele slabe ale aparatelor de aer condiționat portabile

    • Nu răcesc la fel de eficient ca aparatele de aer condiționat clasice
    • Eficiența lor energetică este mai mică
    • Sunt mai zgomotoase decât dispozitivele clasice
    • Ele ocupă mult spațiu
    Articol de specialitate 349
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Aer condiționat?

    Avem 1931 executanți pentru domeniul Aer condiționat:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1931 executanți pentru domeniul Aer condiționat
    8.9
    0

    FRIG CONSULT SRL


    8.9
    0

    HOLY HEAT SRL


    8.9
    0

    PLASTROM CONSTRUCT INVEST SRL


    8.9
    0

    MALUK CO SRL