Pentru zona

    Sisteme de aer condiționat - ce includ și cum sunt împărțite

    În timpul construirii clădirilor rezidențiale și comerciale, un aspect foarte important este planificarea și proiectarea aerului condiționat și ventilației. Fie că sunt mari sau mici, spațiile în care se petrece mult timp trebuie să aibă un microclimat optim și plăcut. De asemenea, dacă vorbim de instalații industriale, acestea ar trebui să aibă temperatură corespunzătoare, umiditatea aerului și aer curat. De aceea, vom arunca o privire mai atentă la ce include procesul de climatizare, care sunt condițiile optime și cum sunt împărțite sistemele de aer condiționat.
    Articol de specialitate 319
    sistem climatizare
    Avem 1928 executanți pentru domeniul Aer condiționat:

    Ce presupune procesul de climatizare?

    Este un proces de tratare a aerului pentru a asigura condiții de microclimat adecvate și constante pentru petrecerea timpului în spații închise. Parametrii care se realizează, controlează și mențin în valori limită optime, cu ajutorul sistemului de aer condiționat, sunt temperatura, umiditatea aerului, viteza de circulație a aerului , nivelul zgomotului și aerul curat

    Procesul de climatizare în sine include și încălzirea – indiferent de influențele atmosferice, o temperatură constantă în spațiile închise este menținută pe tot parcursul anului și controlată cu precizie; răcire - chiar și în zilele toride de vară, se realizează o atmosferă plăcută pentru șederea tuturor ființelor vii în spații rezidențiale și comerciale; dezumidificarea aerului - reduce apariția alergiilor, precum și a mucegaiului în spații închise; purificare - cu ajutorul filtrelor care absorb praful și impuritățile din aer se produce aer proaspăt și curat.

    Un segment important al sistemului de aer condiționat este ventilația, sau mai bine zis, furnizarea de aer proaspăt în spațiul cu aer condiționat. Ventilația funcționează prin preluarea aerului din interiorul încăperii și înlocuirea acestuia cu aer proaspăt  din exterior.

    Ce trebuie avut în vedere atunci când alegeți sistemele de aer condiționat?

    Atunci când se caută cea mai potrivită soluție de climatizare a unui anumit spațiu se iau în considerare mai mulți factori, întreținerea ușoară, posibilitatea de instalare, fiabilitatea sistemului.

    De asemenea, atunci când se realizează un proiect de aer condiționat, trebuie să se țină cont de dimensiunea spațiului, de nivelul de zgomot produs în sistem, de viteza fluxului de aer... Numai uitându-se la toți parametrii relevanți, proiectantul poate alege cea mai rațională, dar și cea mai acceptabilă soluție în condițiile date.

    Procesul de climatizare în sine include și încălzirea – indiferent de influențele atmosferice, o temperatură constant în spațiile închise este menținută pe tot parcursul anului și controlată cu precizie; răcire - chiar și în zilele toride de vară, se realizează o atmosferă plăcută pentru șederea tuturor ființelor vii în spații rezidențiale și comerciale; dezumidificarea aerului - reduce apariția alergiilor, precum și a mucegaiului în spații închise; purificare - cu ajutorul filtrelor care absorb praful si impuritatile din aer se produce aer proaspat si curat.

    Montaj sistem climatizare
    Sistemul de aer condiționat trebuie să aibă o rezistență adecvată în raport cu dimensiunea spațiului în care se montează

    Temperatura optimă a aerului în spațiu, pentru o ședere plăcută a oamenilor, în lunile de iarnă este de 22 de grade, iar în lunile de vară se consideră optime temperaturi între 26 și 28 de grade.

    Umiditatea ideală a aerului este de la 40 la 60%. Viteza fluxului de aer nu trebuie să depășească 0,3 m/s.

    Sistemul de aer condiționat trebuie deci să aibă un volum adecvat în raport cu dimensiunea spațiului în care este instalat, să nu fie zgomotos și să ocupe un spațiu proporțional acceptabil.

    Sisteme de aer condiționat – împărțire

    Sistemul de aer condiționat este format dintr-o serie de dispozitive și elemente combinate într-o singură unitate funcțională. Un număr mare a sistemelor de aer condiționat au fost determinate de diverse cerințe de menținere a climatului interior - energetic, economic, de construcție, tehnologic, estetic, ecologic.

    Sistemele de aer condiționat se împart, în funcție de viteza de circulație a aerului prin canale, în: sisteme de joasă presiune - viteza maximă de circulație a aerului în conductă este mai mică de 12 m/s și sisteme de înaltă presiune - în acestea viteza de circulație a aerului este mai mare peste 12 m/s.

    Sistemele de aer condiționat se împart, în funcție de numărul de canale, în: sisteme cu un singur canal și două canale, iar după cantitatea de aer în: sisteme cu o cantitate constantă de aer și sisteme cu o cantitate variabilă de aer – sisteme variabile.

    În funcție de numărul de țevi din sistem, sistemele de aer condiționat sunt împărțite în: sisteme cu două țevi, trei țevi și patru țevi. Sistemele de aer condiționat sunt împărțite, în funcție de fluidul utilizat în: sisteme de aer - numai aerul este purtătorul de căldură în încăperile cu aer condiționat și sisteme de aer - apă.

    Articol de specialitate 319
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Aer condiționat?

    Avem 1928 executanți pentru domeniul Aer condiționat:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1928 executanți pentru domeniul Aer condiționat
    8.9
    0

    DORFIL SRL


    8.9
    1

    SOLARSOURCE ONE SRL


    8.9
    0

    RUBE TEHNIC SRL


    8.9
    0

    ICEBERG SRL