Pentru zona

    Ce este mai bun: un aparat de aer condiționat portabil, split sau un dispozitiv fără unitate exterioară?

    Suntem la începutul perioadei de vară când aparatele de aer condiționat devin elemente indispensabile aproape în orice spațiu. Aerul condiționat oferă un microclimat plăcut pentru cazare în orice spațiu. Aparatele de aer condiționat de astăzi au, în general, un mod de funcționare cu două sisteme: în lunile calde răcesc aerul cald, în timp ce iarna încălzesc aerul exterior și îl suflă în cameră. Cu toate acestea, deși principiul lor de funcționare este același sau similar, există atât de multe tipuri pe piață încât se pune inevitabil întrebarea, care dispozitiv este cel mai bun? Ar trebui să cumpărați un aparat de aer condiționat portabil, split sau un dispozitiv fără unitate externă? Am decis să aruncăm o privire asupra modelelor, utilizării și întreținerii, precum și prețului pentru ca să decideți mai ușor.
    Articol de specialitate 216
    ce tip de aer conditionat este mai bun
    Avem 1931 executanți pentru domeniul Aer condiționat:

    1. Tipuri de aer condiționat

    Astăzi, există numeroase modele de aparate de aer condiționat clasificate în mai multe tipuri și modele, adaptate la diverse nevoi, cerințe și condiții de mediu. Cele mai frecvente sunt următoarele:

    1.1. Aer condiționat portabil

    • Nu au nevoie de un loc permanent.
    • Sunt potrivite pentru spații mai mici sau unități rezidențiale închiriate.

    1.2. Aer condiționat split

    • Au unități interioare și exterioare.
    • Unitatea exterioară elimină căldura în timp ce unitatea interioară răcește aerul.
    • Sunt potrivite pentru climatizare în spații mai mari.

    1.3. Aer condiționat încorporat

    • Estetic, sunt mai discrete, deoarece sunt încorporate în perete sau tavan.
    • Acestea asigură o distribuție echilibrată a aerului.
    • Sunt potrivite pentru suprafețe mai mari și spații comerciale.
    Aparatele de aer condiționat au devenit o parte inseparabilă din aproape fiecare casă din cauza condițiilor climatice tot mai calde
    Aparatele de aer condiționat au devenit o parte inseparabilă din aproape fiecare casă din cauza condițiilor climatice tot mai calde

    1.4. Aparate de aer condiționat hibride

    • Sunt o combinație de pompe de căldură, aparate de aer condiționat clasice și sisteme de ventilație.
    • Acestea asigură răcirea și încălzirea, precum și eficiența energetică.

    1.5. Aer condiționat central

    • Sunt folosite pentru încălzirea sau răcirea clădirilor întregi.
    • Acestea necesită instalare și întreținere profesională.

    1.6. Aer condiționat fără unitate exterioară

    • Toate componentele sunt integrate în unitatea interioară.
    • Estetic sunt mai acceptabile, pentru că nu există unități pe fațadă.
    • În general, sunt mai puțin puternice și se potrivesc cu o suprafață mai mică.

    Fiecare dintre aceste tipuri și modele de sisteme are avantajele și limitările sale, de aceea este important să luați în considerare dimensiunea camerei, nevoile de răcire sau încălzire, eficiența energetică și eventualele constrângeri de instalare și buget atunci când alegeți.

    Dispozitivele portabile sunt folosite temporar și ocazional și nu sunt pentru utilizare continuă
    Dispozitivele portabile sunt folosite temporar și ocazional și nu sunt pentru utilizare continuă

    2. Tipuri de aparate de aer condiționat în funcție de locație și metoda de instalare

    Aparatele de aer condiționat sunt împărțite în cele de perete, podea, tavan, cu casetă și canal, în funcție de poziția din cameră.

    2.1. Aparate de aer condiționat de perete

    Aparatele de aer condiționat de perete sunt considerate clasice și sunt instalate direct pe perete. Aparatele de aer condiționat montate pe perete pot consta din două unități (split: engleză divizată), una internă și una externă. Instalarea unui aparat de aer condiționat montat pe perete necesită un perete exterior și drenarea apei care este creată în timpul procesului de răcire a aerului cald din interior.

    2.2. Aparate de aer condiționat de podea

    Aparatul de aer condiționat de podea este așezat pe podea, dar pe lângă perete la fel ca aparatul de aer condiționat de perete și se caracterizează și prin eficiență ridicată. Aparatele de aer condiționat de podea ating rapid temperatura dorită a camerei.

    2.3. Aer condiționat de tavan

    Aparatele de aer condiționat de tavan sunt cel mai adesea ascunse într-un tavan suspendat. Acest tip de aparat este ideal pentru încăperile în care nu doriți ca aerul condiționat să fie vizibil. Din același motiv, dispozitivele sunt instalate și în spații publice precum muzee sau galerii, unde un dispozitiv vizibil ar strica estetica interiorului.

    Aparatele de aer condiționat de tavan sunt instalate în principal în spații mai mari, cum ar fi birouri, magazine și clădiri publice
    Aparatele de aer condiționat de tavan sunt instalate în principal în spații mai mari, cum ar fi birouri, magazine și clădiri publice

    2.4. Aparate de aer condiționat tip casetă

    Pentru ca aparatele de aer condiționat cu casetă să fie instalate, este necesară o înălțime adecvată, deoarece acestea sunt instalate într-un tavan suspendat. Acest tip de sistem de aer condiționat oferă mai multe posibilități, iar în plus, se caracterizează printr-un design unic, astfel încât poate acționa ca element decorativ în spațiu.

    2.5. Aer condiționat tip canal

    Aerul condiționat prin conducte este potrivit în special pentru clădirile în care este nevoie de metode individuale de răcire sau încălzire pe mai multe niveluri. Aceasta include, de exemplu, săli, restaurante, hoteluri și clădiri similare mai mari.

    3. Aparate portabile sau aer condiționat fără unitate exterioară?

    Aparatele de aer condiționat mai puțin cunoscute includ cel mai probabil aparatele de aer condiționat portabile și fără unitate exterioară. Am explorat avantajele și dezavantajele ambelor tipuri pentru a vă ajuta să vă decideți în cele din urmă pentru cel care se potrivește cel mai bine nevoilor și cerințelor dumneavoastră.

    3.1. Aer condiționat portabil

    Aparatele de aer condiționat portabile sunt populare datorită ușurinței de instalare, utilizare și mobilitate. Acestea nu necesită asamblare profesională, dar sunt ușor de mutat și utilizate la nevoie. Este deosebit de convenabil în casele de vacanță, în apartamentele închiriate sau pentru cei care doresc să evite schimbările permanente ale locuinței lor.

    Totuși, în ciuda acestei simplități, aparatele de aer condiționat portabile nu sunt adesea la fel de eficiente ca sistemele fixe. Puterea mai scăzută și alimentarea cu aer limitată pot însemna că acestea vor dura mai mult pentru a atinge temperatura dorită, în special în încăperile mai mari.

    3.2. Aer condiționat fără unitate exterioară

    Aparatele de aer condiționat fără unitate exterioară oferă o alternativă la sistemele tradiționale care necesită una. În schimb, toate componentele cheie sunt integrate într-o singură carcasă, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de montare pe fațadă. Este atrăgător pentru cei care doresc să-și mențină estetica casei fără unități exterioare și țevi. De asemenea, aparatele de aer condiționat fără unitate exterioară sunt o soluție ideală pentru clădirile care sunt catalogate ca monumente culturale, iar orice deteriorare a esteticii fațadei este interzisă.

    Aparatele de aer condiționat fără unitate exterioară sunt în general mai silențioase decât unitățile portabile și oferă un control mai bun al temperaturii. Însă, acestea sunt în mare parte limitate la putere, ceea ce le plasează într-o clasă de performanță mai scăzută în comparație cu unele sisteme fixe.

    Părțile cheie ale sistemului de aer condiționat fără unitate exterioară sunt integrate în aceeași carcasă, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de intervenție pe fațadă
    Părțile cheie ale sistemului de aer condiționat fără unitate exterioară sunt integrate în aceeași carcasă, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de intervenție pe fațadă

    3.3. Care alegere este potrivită pentru dumneavoastră?

    Alegerea între un aparat de aer condiționat portabil și un aparat de aer condiționat fără unitate exterioară depinde de nevoile dumneavoastră specifice. Dacă valorificați mobilitatea, ușurința în utilizare și nu sunteți pregătiți să faceți schimbări permanente în casa dumneavoastră, un aparat de aer condiționat portabil poate fi o alegere excelentă. Totuși, dacă vreți mai multă eficiență și nu vă deranjează o instalare puțin mai complicată, un aparat de aer condiționat fără unitate exterioară v-ar putea satisface nevoile.

    Ambele opțiuni au avantajele și dezavantajele lor, așa că este înțelept să vă gândiți cu atenție la nevoile dumneavoastră și să consultați un expert dacă aveți îndoieli. Indiferent de varianta pe care o alegeți, aparatul de aer condiționat potrivit va asigura confort în casa sau biroul dumneavoastră în toate anotimpurile.

    Unitățile exterioare ar trebui să fie amplasate acolo unde sunt cel mai puțin în cale, atât vizual, cât și funcțional
    Unitățile exterioare ar trebui să fie amplasate acolo unde sunt cel mai puțin în cale, atât vizual, cât și funcțional

    4. Aer condiționat - preț

    Aparatele de aer condiționat se vând la prețuri foarte diferite. Cifrele variază în funcție de producător, furnizor, tip și puterea sistemului. Toți acești parametri ar trebui să fie potriviți pentru dimensiunea spațiului și nevoile dumneavoastră.

    4.1. Prețul unui aparat de aer condiționat split montat pe perete

    Prețul aproximativ al unui aparat de aer condiționat multisplit, cu două unități interne de răcire și încălzire de până la 4 kW, este de 5.000 RON, plus montajul 1.700 RON.

    4.2. Prețul unui aparat de aer condiționat cu casetă

    Prețul aproximativ al unui aparat de aer condiționat de tavan cu unitate interioară și exterioară, cu instalarea unei casete cu 4 direcții de evacuare și o putere de încălzire sau răcire este de 3.600 – 8.400 RON.

    4.3. Preț aer condiționat de podea

    Prețul aproximativ al unui aparat de aer condiționat de pardoseală cu unitate exterioară și interioară de până la 2,5 kW putere de încălzire sau răcire, fără instalare, iese la 4.000-9.000 RON.

    Articol de specialitate 216
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Aer condiționat?

    Avem 1931 executanți pentru domeniul Aer condiționat:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1931 executanți pentru domeniul Aer condiționat
    8.9
    0

    ELECTRO FRIGO STYLE SRL


    9.9
    0

    OCEAN ART DESIGN SRL


    8.9
    0

    PROIECTIM CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    TERMOTEMP SRL