Pentru zona

    Montarea ferestrelor conform standardului RAL

    La montarea tâmplăriei, montarea conform standardului RAL devine tot mai populară, ceea ce asigură etanșarea aproape 100% a contactului dintre fereastră și perete. Etanșarea conform standardului RAL previne apariția așa-numitelor punți termice, adică fisuri și deschideri din jurul lemnului, prin care circulă aer și din cauza cărora se pierde eficiența energetică. Standardul RAL stabilește direcția în proiectarea și montarea tâmplăriei exterioare. Ferestrele montate conform standardului RAL sunt etanșate ermetic, astfel încât căldura nu poate ieși din clădire.
    Articol de specialitate 407
    ral montarea ferestrelor
    Avem 424 executanți pentru domeniul Montaj ferestre:

    1. Ce este montarea ferestrelor RAL?

    Există mai multe moduri de a monta ferestre. Montarea RAL a ferestrelor este un proces de montare de înaltă calitate care asigură instalarea și etanșarea corectă a ferestrelor în clădire. RAL presupune montajul pe trei niveluri - astfel de ferestre asigură rezistența la apă și impermeabilitate mai mare decât standard precum și o izolare termică superioară. RAL este un proces unificat care urmează instrucțiunile stricte RAL și asigură montarea optimă și durabilitatea ferestrelor.

    RAL este un institut german specializat în elaborarea standardelor de calitate și a procedurilor de construcție.

    2. Care sunt avantajele montării RAL a ferestrelor?

    2.1. Montarea RAL asigură o eficiență energetică excelentă

    Unul dintre avantajele cheie ale montării RAL este asigurarea unei eficiențe energetice ridicate. Montarea și etanșarea corectă a ferestrelor reduce riscul de punți termice și pierderi de energie. Acest lucru permite o mai bună izolare a întregii clădiri și duce la o reducere a consumului de energie pentru încălzire sau răcire. De asemenea, poate duce la facturi mai mici la energie, precum și la o amprentă de carbon mai mică.

    2.2. Montajul RAL al ferestrelor și izolarea fonică

    Pe lângă eficiența energetică, montarea RAL oferă și o izolare fonică excelentă. Metoda de montare RAL asigură o etanșare excelentă a ferestrei, ceea ce reduce transmiterea zgomotului din mediu în interiorul clădirii și permite locuirea mai liniștită și mai confortabilă.

    2.3. Etanșare excelentă

    Un alt avantaj important al montării RAL este asigurarea unui grad ridicat de impermeabilitate precum și protecția împotriva umezelii și pătrunderii apei. Montarea și etanșarea corectă a ferestrelor împiedică pătrunderea apei prin rosturile dintre ferestre și pereți, prevenind astfel posibilele deteriorări ale structurii clădirii din cauza umezelii și mucegaiului.

    3. Cum funcționează montarea ferestrelor RAL?

    Montarea ferestrelor conform standardului RAL are loc conform unei proceduri precis definite și se realizează puțin mai diferit în timpul lucrărilor de renovare.

    3.1. Pregătirea deschiderii ferestrei

    Primul pas care permite montarea corectă RAL este pregătirea corectă a deschiderii ferestrei. Deschiderea ferestrei trebuie măsurată cu precizie, astfel încât dimensiunile ferestrei să se potrivească perfect în deschidere. Măsurarea trebuie făcută chiar de executant, în caz contrar, sunteți responsabili dacă fereastra terminată nu se potrivește mai târziu cu deschiderea. Deschiderea trebuie nivelată și curățată bine.

    3.2. Montarea RAL a ferestrelor la nivel de perete

    Când lucrările pregătitoare sunt finalizate, începe montarea RAL a ferestrei. Fereastra este plasată la nivel cu linia exterioară a peretelui (structurii). În acest caz, tocul, pe care se așează apoi fereastra, sunt realizate din termoizolație. Astfel, termoizolația înconjoară fereastra pe toate cele patru laturi și previne formarea punților termice.

    3.3. Montarea foliei

    În timpul montării ferestrei, mai întâi se plasează o folie ermetică și permeabilă la vapori în interiorul ferestrei, adică la joncțiunea cadrului și peretelui, deoarece trebuie prevenite pătrunderea aerului cald și umed în îmbinări și formarea condensului. La exterior se așează o folie impermeabilă și permeabilă la vapori, care asigură protecția împotriva influențelor meteorologice și împiedică pătrunderea umezelii și apei în perete și în stratul mijlociu. În cadrul propriu-zis (sub fereastră), se introduc izolarea fonică și termică între două folii, care au și o funcție portantă, deoarece împreună cu șuruburile suportă sarcina ferestrei.

    3.4. Strat suplimentar de izolație termică

    Termoizolația se pune atât în ​​exterior cât și în interiorul ferestrei pe folie și sub pervaz. Ca izolație se poate folosi polistirenul grafitat, polistirenul extrudat etc. Se recomandă să nu folosiți piatră pentru pervazul exterior, deoarece este un material rece. Etanșarea dintre structură și cadru trebuie să se facă conform principiului etanșării pe trei niveluri, așa cum este definit de standardul RAL.

    3.5. Montarea RAL a ferestrelor în afara planului peretelui

    Montarea RAL a ferestrei este ușor diferită dacă fereastra nu este plasată pe marginea deschiderii. În acest caz, o parte a cofrajului de zidărie trebuie tăiată atât cât va fi grosimea viitoarei izolații termice. După aceea izolația termică se introduce în partea eliminată a tocului.

    Montarea RAL are ca rezultat o izolare termică excelentă
    Montarea RAL are ca rezultat o izolare termică excelentă

    4. Cum este montarea RAL a ferestrelor în comparație cu montarea clasică?

    Montarea RAL a ferestrelor urmează standardele și direcțiile strict definite dezvoltate de organizația RAL. Aceste direcții definesc proceduri precise, materiale și cerințe tehnice pentru montarea corectă a ferestrelor. Montarea clasică a ferestrelor nu are de obicei standarde atât de bine definite. Montarea RAL asigură performanțe superioare în ceea ce privește toate cele trei componente cheie ale ferestrei: eficiență termică, rezistență la apă și etanșeitate. Montarea clasică a ferestrelor nu garantează acestea. Toate acestea conduc la o calitate înaltă, eficiență energetică și rezultate durabile ale montării, din care rezultă numeroase avantaje.

    5. Montarea RAL a ferestrelor este mai costisitoare?

    Montarea RAL a ferestrelor necesită de obicei mai multă muncă, materiale speciale și unelte specializate și, cu siguranță, expertiză, ceea ce poate duce la costuri ceva mai mari în comparație cu montarea convențională. Prețul montajului RAL depinde de mai mulți factori, precum mărimea și complexitatea proiectului, tipul ferestrei, starea deschiderilor existente, precum și locația și expertiza executantului. Totuși, este important de menționat că aici costurile de montare RAL a ferestrelor sunt de obicei justificate de beneficiile pe termen lung pe care le aduce. Montarea corectă a ferestrelor conform standardelor RAL asigură o mai bună eficiență energetică, izolare fonică, protecție împotriva umezelii și o durată de viață mai lungă a ferestrei. Acest lucru poate economisi energie și costuri de întreținere pe termen lung, precum și prevenirea eventualelor probleme și reparații din cauza montării necorespunzătoare.

    Atunci când alegeți între montarea ferestrelor clasice și montarea RAL, este indicat să luați în considerare costurile și beneficiile totale pe termen lung. Dacă doriți să obțineți o montare calitativă și rezistentă a ferestrelor și să profitați de eficiența energetică și confortul montării RAL, merită să investiți.

    6. Montarea ferestrelor și subvenții

    Se pot obține unele subvenții pentru tâmplărie, trebuie doar să urmăriți pe site-urile corespunzătoare. De exemplu, puteți vedea unele informații despre condițiile pentru realizarea dreptului la înlocuirea subvenționată a tâmplăriei în scopul îmbunătățirii eficienței energetice pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu.

    Articol de specialitate 407
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Montaj ferestre?

    Avem 424 executanți pentru domeniul Montaj ferestre:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 424 executanți pentru domeniul Montaj ferestre
    8.9
    1

    URSU CĂLIN ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ


    8.9
    0

    ALITAO SRL


    8.9
    1

    MADAVIL AUTOSERV SRL


    8.9
    1

    TERMOMARSIL SERV SRL