Pentru zona

    Glafuri - prețurile glafurilor exterioare și interioare

    Articolul a fost citit chiar de 5110+ utilizatori
    Glafurile sunt la fel funcționale cât și element estetic al fațadei și, dacă le alegeți, nu veți regreta. Acestea sunt împărțite în externe și interne în funcție de poziția lor în raport cu fereastra. Funcția lor principală este protecția pereților și, în plus, sunt practice și cu siguranță elegante, deoarece sunt un detaliu foarte util și interesant al interiorului.
    Articol de specialitate 5110
    glafuri ferestre
    Avem 422 executanți pentru domeniul Montaj ferestre:

    1. Glafuri interioare

    Rolul principal al glafului interior al ferestrei este de a proteja partea de perete de sub fereastră, deși servește de obicei ca o suprafață decorativă suplimentară pentru depozitare, adică păstrarea plantelor și așezarea, în majoritatea cazurilor. Astfel de glafuri înfrumusețează camerele în care sunt ca niște soluții de design neobișnuite și de aceea trebuie ales cu atenție materialul din care vor fi. Desigur, atât materialul, cât și forma pervazului trebuie să se armonizeze cu fereastra însăși și cu întreaga ambianță.

    2. Materiale pentru glafuri

    Puteți alege dintre numeroase și variate materiale, forme, culori, deși vă sugerăm să le alegeți atunci când vă decideți și pentru ferestre. Dacă le alegeți și le cumpărați împreună, atunci mai târziu cu greu vor exista nepotriviri. Glafurile interioare pot fi realizate din PVC, marmură, granit, piatră, piatră artificială și imitații similare sau laminat HPL. Odată cu selectarea și alinierea ramelor ferestrei și glafurilor din lemn, plastic, aluminiu sau compozit, nu uitați jaluzelele și, eventual, plasele de țânțari, care fac parte, de asemenea, din ferestre și din interior și, ca atare, trebuie armonizate cu restul mobilierului.

    2.1. Glafuri din PVC și plastic

    Glafurile din PVC sunt extrem de rezistente la toate influențele mecanice și similare, ușor de utilizat și de întreținut. Puteți opta pentru glafuri din PVC color sau alb sau cele care sunt imitație de lemn și piatră, cel mai adesea marmură. Lățimea standard a glafurilor este de aproximativ 25 cm, deși sunt întotdeauna ajustate la dimensiunea ferestrei de pe lângă ele, astfel încât să nu fie prea înguste sau prea largi. Lungimea lor maximă este de 6 m, iar glafurile din plastic pot fi instalate cu montare uscată sau umedă.

    Glafurile pentru ferestre din PVC au cele mai accesibile prețuri
    Glafurile pentru ferestre din PVC au cele mai accesibile prețuri

    2.2. Glafuri din marmură

    Marmura este un tip natural de piatră și datorită eleganței și exclusivității pe care o adaugă spațiului, devine din nou din ce în ce mai căutată pentru interior și chiar pentru glafuri. Cu toate acestea, deoarece marmura este sensibilă la umiditate, nu este recomandată pentru exteriorul fațadei. Lungimea maximă a unui glaf din marmură depinde de tipul și grosimea acesteia, dar în general variază între 2,5-3 m. Instalarea glafurilor interioare din marmură, montarea uscată sau umedă, este posibilă chiar și atunci când ferestrele sunt de formă neregulată.

    2.3. Glafuri interioare din granit

    Comparativ cu marmura, glafurile din granit sunt granuloase și au o structură mai dură. Prin urmare, au caracteristici fizice mai bune, adică sunt mai rezistente la influențele mecanice și la modificările atmosferice; deci, ele pot fi utilizate nu numai pentru interior, ci și ca glafuri exterioare. Lungimea maximă a unui glaf din granit depinde, de asemenea, de tipul și grosimea acesteia, dar în general variază între 2,5-3 m. În ceea ce privește grosimea, acestea sunt realizate în mare parte din 2 și 3 cm. Instalarea glafelor interioare din granit, montarea uscată sau umedă, este posibilă și pentru ferestrele cu formă neregulată.

    Sfaturi de specialitate de la AMETIST STONES SRL

    Cum întreținem suprafețele de marmură și granit?

    Întreținerea granitului - principalele caracteristici ale granitului, datorită cărora este preferat pentru aplicații interioare și exterioare inclusiv la obiective cu trafic ridicat, sunt duritatea mare, rezistența la abraziune ridicată și comportamentul foarte bun la îngheț-dezgheț. Având un coeficient de absorbție de nivel mediu, este recomandat un tratament de impermeabilizare cu o soluție care nu creează pelicula la suprafața materialului. Soluțiile profesionale impregnează stratul superficial al pietrei împiedicând absorbția lichidelor și prevenind astfel pătarea.
    Pentru granitul montat în spațiile unde există riscul pătării cu grăsimi se folosește o soluție de impregnare oleohidrofugă care, pe lângă împiedicarea absorbției lichidelor, previne pătarea cu uleiuri, grăsimi, etc. O suprafață astfel tratată este mai ușor de curățat și de întreținut.
    Spălarea suprafețelor impermeabilizate din granit se poate face cu orice detergent universal pentru pardoseli, nu este necesară utilizarea unei soluții speciale.
    Refacerea tratamentului este condiționata de uzura stratului impregnat cu soluția de impermeabilizare, practic atunci când apa este absorbită de suprafața granitului. Aplicarea tratamentului de impermeabilizare nu este o intervenție specializată, se aplică ușor cu o pensulă sau trafalet pe suprafața curată și uscată.

    Intreținerea suprafețelor din marmură, calcar, travertin - Aceasta categorie de roci naturale au o duritate inferioară, suprafețele își pierd luciul relativ repede, chiar și în cazul unui trafic moderat. Din acest motiv, în special calcarul și travertinul se folosesc în principal cu finisaj mat, astfel uzura suprafeței nu este vizibilă. Pentru păstrarea aspectului unei pardoseli lustruite un timp cât mai îndelungat, după montaj se fac tratamente cu soluții de impermeabilizare și ceruri speciale. Suprafața acestor materiale poate fi deteriorată de acizi de tip zeamă de lamaie, oțet, etc, un motiv în plus pentru care este necesar tratamentul de protectie.
    Întreținerea acestor suprafețe se face prin spălare cu detergent cu PH neutru.
    Nu se pot folosi soluții acide, detartranti, etc. Travertinul are structural alveole, în cazul suprafețelor șlefuite acestea sunt de regulă chituite cu un chit pe bază de ciment care în timp poate ieși. Acest lucru se întamplă frecvent la placările exterioare din cauza multelor cicluri de îngheț-dezgheț și uneori și în cazul placajului montat la interior. Refacerea chituirii este o operațiune simplă, nu neapărat făcută cu personal calificat. Uneori este necesară și refacerea chitului aplicat în rosturile dintre plăci care după o perioadă de câțiva ani își schimbă culoarea sau iese din rosturi. Refacerea tratamentelor de protecție se face la apariția primelor semne de uzură ale suprafețelor.

    Cum se face recondiționarea glafurilor din piatră naturală?

    De cele mai multe ori glafurile interioare nu necesită intervenții de recondiționare, nefiind expuse intemperiilor. Un tratament de impermeabilizare făcut după montaj este suficient pentru prevenirea pătării un timp foarte îndelungat. În funcție de tipul materialului se folosesc detergenți obișnuiți sau cu PH neutru.

    Glafurile exterioare pot avea în timp următoarele probleme:
    - În cazul materialelor de tip calcar, travertin, marmură: suprafețele lucioase capătă un aspect mat și, în cazul unor materiale suprafața se decolorează.
    - Frecvent se degradează materialul folosit la chituirea rosturilor dintre plăci, în cazul glafurilor foarte lungi realizate din mai multe piese.
    - Probleme mai pot apărea la rostul dintre glaf și tâmplărie/intrados,unde uneori este necesară refacerea chitului, de regulă de tip siliconic.
    - În cazul travertinului poate apărea necesitatea chituirii alveolelor din care chitul vechi a ieșit.

    De cele mai multe ori, în afara intervențiilor impuse de starea chitului, o curățare cu soluții profesionale a suprafețelor, urmată de un tratament de impermeabilizare, este suficientă pentru recondiționarea glafurilor. În cazul materialelor care s-au decolorat se folosește o ceară sau un impermeabilizant cu aspect permanent "de ud", care redă culoarea pietrei lustruite.

    Valer Russu, AMETIST STONES SRL

    2.4. Glafuri din piatră artificială

    Glafurile interioare realizate din piatră artificială, adică imitație de piatră, sunt, datorită procedurii tehnologice speciale de producție din piatră de cristal, complet netede, cu luciu ridicat și neporoase. Sunt curățate destul de simplu cu o cârpă umedă și sunt rezistente la toate condițiile meteorologice, săruri, acizi, radiații UV și factori similari nefavorabili. Lungimea maximă a acestor glafuri este de 2,95 m. Puteți alege dintre imitații de diferite culori, texturi și modele și sunt realizate în cea mai mare parte în grosimi de 2 și 3 cm. Instalarea glafurilor din imitație de piatră, exterioară sau internă, instalarea uscată sau umedă, este posibilă chiar și atunci când ferestrele au o formă neregulată.

    2.5. Glafuri interioare laminate

    Glafurile interioare din laminat HPL sunt similare cu cele din PVC în ceea ce privește caracteristicile și întreținerea lor. Sunt recomandate în caz de renovare a caselor mai vechi, unde pereții sunt foarte largi. Glafurile laminate HPL sunt realizate din placaj rafinat și sunt învelite cu benzi de tăiere din PVC. Sunt impermeabile și destul de durabile. Puteți alege alb sau una din imitație marmură. Lățimea maximă a unui glaf poate fi de 50 cm, grosimea de 2 cm, în timp ce lungimea merge de la 4,1 m la 5,3 m. Instalarea unui glaf laminat se poate face cu montare uscată sau umedă.

    2.6. Glafuri din lemn

    Glafurile interioare din lemn sunt o alegere excelentă, deoarece sunt calde și plăcute la atingere, iar ca izolator sunt la fel de bune. Puteți opta pentru pin, stejar, molid, zada sau alte tipuri de lemn. Se vor potrivi perfect cu ferestrele din lemn, mai ales dacă sunt de același tip și culoare. Glafurile din lemn au, în general, o grosime de 2,4 cm.

    Glafurile din lemn sunt un clasic atemporal
    Glafurile din lemn sunt un clasic atemporal

    3. Glafuri interioare – preț

    Prețul glafurilor interioare variază în funcție de fereastra cu care merge, material, dimensiuni, metoda de instalare și, bineînțeles, ofertant.

    3.1. Glafuri din PVC – preț

    Glaf PVC interior pentru ferestre, alb, 300 x 15 x 2 cm, preț 17,90 lei/m

    3.2. Glafuri de marmură - preț

    Glaf marmura pentru ferestre, Snow White, lucios, 84 x 24 cm, preț 107,50 lei/bucata

    3.3. Glafuri din granit – preț

    Glaf granit interior / exterior pentru ferestre, G5664, 840 x 240 x 15 mm, preț 89,90 lei/bucata

    3.4. Glafuri din piatră artificială - preț

    Glaf marmura pentru ferestre, Vanila, lucios, 84 x 18 cm, preț 81,90 lei/bucată

    3.5. Glafuri laminat – preț

    Prețul unui glaf intern din laminat , cu o grosime standard de 150 mm, bara, preț 65 lei.

    3.6. Glafuri din lemn – preț

    Glaf interior lemn stejar 1,8x25x300 cm, preț 340 lei/bucata

    Notă: Prețurile sunt date pe metru în diferite categorii de prețuri și fără montare.

    4. Glafuri exterioare

    Funcția principală a glafurilor exterioare este de a proteja fațada de condițiile meteorologice nefavorabile și de murdărie. Murdăria se acumulează pe partea superioară a plăcii și nu intră în fațadă și se curăță ușor cu o cârpă umedă.

    5. Materiale pentru glafurile exterioare

    5.1. Glafuri ALU

    Aluminiul este cel mai recomandat material pentru glafurile exterioare datorită rezistenței sale excepționale la schimbările meteorologice, precum și ușurinței sale de întreținere. Lățimea unui glaf din aluminiu variază între 5 și 36 cm. Alegerea culorilor este limitată, deci ar trebui să optați pentru o culoare naturală sau roșiatică de aluminiu sau alb. Lungimea unui glaf din aluminiu poate fi de maximum 6 m. Se recomandă întotdeauna montarea uscată.

    Glafurile din aluminiu sunt durabile
    Glafurile din aluminiu sunt durabile

    5.2. Glafuri din granit

    După cum sa menționat deja, granitul este un material natural excelent atât pentru glafurile interioare, cât și pentru cele exterioare. Spre deosebire de marmură, piatra de granit are o structură granulată și mai fermă și, prin urmare, este mai rezistentă și mai durabilă la fluctuațiile de temperatură și la modificările fizice. Lungimea maximă variază între 2,5 și 3 m și depinde de tipul și grosimea plăcii, care este de obicei 2 sau 3 cm. Instalarea unui astfel de glaf poate fi realizată prin montare uscată sau umedă.

    5.3. Glafuri din piatră artificială

    Am menționat deja piatra artificială, adică imitațiile materialelor naturale din care pot fi realizate atât glafuri interioare, cât și exterioare. Aceste materiale artificiale sunt de înaltă calitate, neporoase, netede și cu luciu ridicat. Toate acestea datorită unui proces special de producție pe bază de rășină. Sunt ușor de curățat și întreținut și sunt rezistente la toate condițiile meteorologice favorabile și nefavorabile. Grosimea unui glaf este de obicei de 2 și 3 cm, iar aceste glafuri de ferestre sunt instalate cu montare uscată sau umedă.

    6. Glafuri exterioare – preț

    6.1. Glafuri exterioare ALU – preț

    Glaf PVC extrudat exterior pentru ferestre, Plastivan, alb, 500 x 17.5 x 0.9 cm, preț 23,70 lei/m

    6.2. Glafuri exterioare din granit - preț

    Glaf granit interior / exterior pentru ferestre, G5664, 840 x 240 x 15 mm, preț 89,90 lei/bucata

    6.3. Glafuri exterioare din piatră artificială – preț

    Glaf calcar interior / exterior pentru ferestre, Stone, bej, 840 x 180 x 20 mm, preț 72,99 lei/bucata

    Glaf marmura pentru ferestre, Vanila, lucios, 124 x 18 cm, preț 119 lei/bucata

    Notă: Prețurile sunt date pe metru în diferite categorii de prețuri și fără montare.

    Dacă decideți să instalați glafuri, ne puteți contacta și la Daibau.ro. Pe portalul nostru, veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care colaborăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 5110
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Montaj ferestre?

    Avem 422 executanți pentru domeniul Montaj ferestre:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 422 executanți pentru domeniul Montaj ferestre
    8.9
    0

    FLAV SMART CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    PIGRAMA AR SOLUTION SRL


    8.9
    0

    NIKY MNC CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    ADOLF KOVACS S.R.L.