Preț manoperă montaj geam termopan

Prețurile ferestrelor diferă în funcție de tipul materialului ales pentru cadrul ferestrei, dimensiunile ferestrei și tipul de vitraj. Cele mai ieftine sunt ferestrele din PVC, urmate de ferestrele din lemn, care pot fi chiar cu 40% mai scumpe decât ferestrele din PVC, iar o combinație de lemn-aluminiu pentru rama ferestrei este varianta cea mai costisitoare și poate fi chiar cu 100% mai scumpă decât execuția din PVC. Prețul montării ferestrelor de perete depinde din nou de executant, de complexitatea montajului, cantitatea de material utilizat, dimensiunile golurilor ferestrei și de alți factori. Montajul RAL este mult mai de calitate din punct de vedere energetic, dar și mai scump. În medie, executanții vă vor percepe pentru montaj în jur de 100-150 lei.

Cui să încredințați montarea ferestrelor? Trimiteți o cerere către montatorii de ferestre și uși din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

Rapid până la meșteri - ușor și gratuit!
Trimiteți cerere

Prețul montării ferestrelor

Prețul montării ferestrelor. Preț pentru instalarea ferestrei cu instalarea sigiliilor externe și interne.

100 RON/buc
Preț minim
120.00 RON/buc
Preț mediu
150 RON/buc
Preț maxim
Doresc oferte de la executanți

Alte prețuri pentru Montaj ferestre (2025)

cantitatea dvs.

unitate

Prețul orientativ

prețul dumneavoastră

Adăugare balama

Prețul adăugării balama presiune mediană


RON/buc

buc
+
-

RON
Prețul orientativ
RON
Trimiteți o cerere

Cum v-au fost de folos aceste informații?

MONTAREA FERESTRELOR - TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

1. Instalarea ferestrelor - ce trebuie să știți?

 Montarea tâmplăriei se poate face în mai multe moduri: clasic, RAL sau toc "orb".
Montarea tâmplăriei se poate face în mai multe moduri: clasic, RAL sau toc "orb".

1.1. Importanța instalării corecte

Fie că este vorba de tâmplărie din PVC, oțel inoxidabil, aluminiu sau lemn, cheia este calitatea și montarea corecta. De asemenea, nu contează dacă este vorba de instalarea de ferestre noi într-o clădire nouă sau renovarea celor existente, pentru că în orice caz sunt importante contactele dintre ferestre și perete care trebuie să fie cât mai etanșate. Instalarea necorespunzătoare duce la o etanșare slabă, care la rândul său duce la pierderi mai mari de căldură, costuri mai mari de încălzire și condens în lunile reci. Toate acestea pot fi evitate prin instalarea profesionistă a tâmplăriei, care va servi apoi ani de zile fără probleme.

2. Cum decurge montarea ferestrei

2.1. Măsurare

Indiferent dacă v-ați hotărât pentru ferestre complet noi sau pentru a le repara pe cele existente, este esențial ca înainte de a comanda producția sau reparația, să luați dimensiunile exacte și precise ale deschiderii construcției în care vor fi instalate noile ferestre. Țineți minte că, fără îndoială, este cel mai bun și mai sigur și, în cele din urmă, cel mai rentabil, să fie măsurat mereu de cel care va face ferestrele noi! Dacă angajați o firmă, aceasta va taxa persoana responsabilă pentru o astfel de măsurare. Dacă este un meșter privat, acesta trebuie să vină la voi personal și să măsoare corect totul. Măsurarea nu trebuie efectuată de dvs. (o puteți efectua doar ulterior, în scop de verificare), deoarece persoana care a efectuat măsurarea este responsabilă pentru eventualele dimensiuni nepotrivite ale noilor ferestre, deci veți avea dreptul de a contesta și modifica. Deci, dacă cineva, fie o firmă sau un meșter, face o fereastră care nu poate încăpea în deschidere, acel cineva va trebui să facă una nouă pe propria cheltuială. Prin urmare, este esențial să solicitați ca dimensiunile deschiderilor ferestrelor din clădire să fie întotdeauna măsurate de către executant!

2.2. Protecția spațiului

Înainte de începerea întregii lucrări de montare sau înlocuire, spațiul sau încăperea în care se vor executa lucrările trebuie protejate. Înainte de instalare, podeaua camerei și holul care duce la aceste lucrări, pereții și mobilierul trebuie acoperite cu un fel de protecție. Nailonurile mari, mai groase sunt folosite în principal în acest scop, întrucât meșterii vor merge pe ele, vor aduce și scoate materiale, unelte și echipamente, și același lucru este valabil și pentru piesele de mobilier care au rămas în urmă din cauza dimensiunilor și greutății lor. Cel mai bine este să scoateți toată mobila și să o mutați în alte încăperi, dar dacă acest lucru nu este fezabil din orice motiv, va servi și dacă sunt bine învelite. Este întotdeauna recomandat ca toate aceste sarcini pregătitoare să fie finalizate înainte de montare, astfel încât spațiul să fie complet pregătit pentru lucru.

2.3. Demontarea tâmplăriei existente

Următorul pas în procesul de montare a tâmplăriei este îndepărtarea sau demontarea ferestrelor și ușilor existente, vechi. Dacă le înlocuiți cu altele noi, executantul le va duce la deșeuri, iar dacă le reînnoiți, le va duce la atelierul său. Demontarea tâmplăriei existente se face de obicei de către executantul pe care l-ați angajat pentru montarea de ferestre și uși noi.

2.4. Distribuția elementelor

În ziua instalării, montatorii vor aduce mai întâi piesele corespunzătoare la locul de montare. Aceasta înseamnă că acele elemente de tâmplărie care aparțin unor deschideri individuale vor fi dispuse chiar sub deschiderile în care vor fi amplasate ulterior.

2.5. Amplasarea ferestrelor în deschideri

Montarea începe prin plasarea unei ferestre în deschiderea construcției din perete. Executantul trebuie să verifice mai întâi dacă fereastra se potrivește în deschiderea existentă. Este posibil ca dimensiunile deschiderii să nu fie luate exact, motiv pentru care fereastra este acum prea mare și nu se potrivește deloc, sau este prea mică și nu poate fi pusă bine. În acest caz răspunde persoana care a luat măsurile, adică firma de la care ați comandat ferestrele - trebuie să le înlocuiască imediat cu altele noi, de mărime și funcție corespunzătoare. Dacă totul este în regulă cu dimensiunea și totul este așa cum ați stabilit, atunci înălțimea, unghiul și adâncimea montării ferestrei sunt determinate cu un telemetru laser, care și aceasta depinde de metoda aleasă a montării. Numai când se stabilește poziția exactă a ferestrei în deschidere, montarea poate începe.

2.6. Fixare și înșurubare

Când o anumită poziție a ferestrei este satisfăcătoare, fereastra este fixată de bază, adică de pereții din jur. Fereastra este fixată de bază prin înșurubarea mai întâi a unui cadru în pereți, pe care se fixează apoi cercevelele ferestrei. Când avem un canat al ferestrei atașat de tocurile înfiletate, urmează montarea altor elemente ale ferestrei, precum jaluzelele, rulourile sau glafurile.

2.7. Curățare și aranjare

După ce fereastra este montată, urmează curățarea. Din cauza prafului, rama ferestrei și geamul ferestrei vor fi destul de prăfuite, așa că trebuie spălate bine înainte de utilizare - atât în ​​interior, cât și în exterior. Plasticul de protecție cu care producătorul a protejat ferestrele este în principiu coborât și îndepărtat chiar de antreprenor, deoarece face parte din serviciul acestuia. Executantul trebuie, de asemenea, să aspire spațiile înainte de a pleca și după îndepărtarea materialului de protecție. Pentru a fi complet siguri de ceea ce este inclus în serviciul pe care îl negociați, examinați executantul în detaliu și decideți varianta care vă convine cel mai mult. Deci, executantul va face totul el însuși de la prima până la ultima sarcină sau veți plăti doar pentru montare și restul veți termina totul singuri.

2.8. Controlul calității instalării

După terminarea lucrărilor, vă sfătuim să inspectați împreună cu meșterii toate elementele instalate și să vă asigurați că toate sunt corect montate din punct de vedere tehnic, că sunt bine sigilate și că sunt așezate în pozițiile corecte. Dacă observați o neregulă, momentul ideal este să o semnalați imediat după finalizare și să solicitați o reclamație sau corectarea erorii. La controlul ferestrelor montate, executantul este, de asemenea, obligat sa dea clientului instrucțiuni de utilizare și întreținere corespunzătoare.

3. Tipuri de montare a ferestrelor

3.1. Montare clasică

Montarea clasică a ferestrei înseamnă că îmbinarea dintre fereastră și perete este umplută cu spumă poliuretanică (PU). Aceasta înseamnă că se poate întâmpla ca pur și simplu să nu se realizeze etanșarea completă și că aerul rece din exterior încă pătrunde în interior. Acest lucru poate duce la umezirea izolației plasate în jurul ferestrelor, ceea ce accelerează deteriorarea acestora și le reduce funcționalitatea și eficiența. Toate acestea duc treptat la o creșterea cheltuielilor lunare de încălzire, iar problema poate apărea din cauza montării mecanice inadecvate a cadrului pe structura de susținere, care, la rândul său, duce la „căderea” sau „atârnarea” ferestrei în rulment. La urma urmei, rezultatul este același - o îmbinare prost etanșată între cercevea și rama ferestrei.

3.2. Montarea tocurilor „oarbe”

A doua metodă de instalare a fost folosită mult mai mult în trecut și a avut multe avantaje. Aceasta este așa-numita montarea tocurilor „oarbe”. Acest tip de tâmplărie a fost deosebit de popular acum 30-40 de ani, când au fost ridicate blocuri noi și clădiri din elemente prefabricate din beton. Astfel, toți pereții au fost turnați din beton în fabrici, iar în matrițe s-au așezat cadre metalice, astfel încât peretele finit să aibă deja deschideri complet gata pentru ferestre și să fie montate în locul lor doar de o macara. Acest mod de a construi era mai rapid, iar construcțiile cu astfel de cadre din oțel (care erau un fel de armătură) erau mult mai stabile. Acum, la construirea de case particulare, într-un astfel de caz, montarea ferestrelor se face după finalizarea altor lucrări de construcție. De altfel, ușile și ferestrele se montează doar atunci când glafurile au fost deja montate și s-a făcut tencuiala interioară și exterioară, adică când toată fațada a fost deja terminata. Avantajul acestei metode de montare este că evită deteriorarea care ar putea apărea în timpul lucrărilor ulterioare, finale. Cu toate acestea, este important ca toate lucrările de zidărie să fie finalizate și toate materialele să fie complet uscate înainte de începerea montării ferestrelor. Tocurile „oarbe” sunt, de fapt, un strat suplimentar de izolație pe fațada ferestrei, care reduce consumul de energie. Montarea ferestrelor pe tocuri „oarbe” este rapidă, iar lucrul este curat, astfel încât alte lucrări la montare să poată continua rapid și fără probleme. Acest mod de funcționare este recomandat în special pentru montarea ferestrelor din lemn.

3.3. Montaj RAL

Standardul de aur pentru montarea ferestrelor de astăzi este așa-numitul standard RAL. Pentru construcția de case pasive și cele cu un consum redus de energie, aceasta este chiar o modalitate obligatorie de montare a ferestrelor, deoarece vă permite să solicitați subvenții din fonduri eco pentru ferestre din lemn și aluminiu. Este vorba despre montarea ferestrelor cu etanșare triplă, care previne absolut formarea unor potențiale punți termice. Punțile termice sunt cea mai mare problemă, mai ales la renovarea și asanarea caselor vechi. Montarea ferestrelor RAL este un proces de etanșare a tuturor îmbinărilor peretelui și cadrului pe principiul că instalarea protecției în interior este mai bună decât în ​​exterior, deoarece căldura este mai dificil de transferat din interior spre exterior. În același timp, aburul este lăsat să treacă în aceeași direcție, dar nu invers, astfel încât nimic să nu creeze condens din exterior spre interior.

Etanșarea triplă conform sistemului de instalare RAL se realizează prin montarea unei membrane ermetice de abur la interior, a unei bariere impermeabile, dar permeabile la vapori la exterior și izolație termică în mijlocul unui astfel de „sandwich”. Pentru ca această impermeabilitate să fie completă, executantul folosește în timpul etanșării benzi speciale polivalente, care servesc drept barieră împotriva vaporilor, împiedică pătrunderea apei, dar permit și trecerea vaporilor de apă. Așa se obține rezultatul dorit: nimic nu suflă prin rosturi, umezeala nu se condensează pe interiorul ferestrei, prevenind astfel formarea mucegaiului pe perete, și stabilindu-se un mediu de locuit plăcut, de calitate. Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui tip de montaj, în care se folosesc benzi multifuncționale în locul spumei poliuretanice, este elasticitatea și extensibilitatea lor mai mare, precum și aderența deplină la tocul ferestrei, ceea ce nu poate fi realizat cu spumă.

3.4. Montarea în timpul renovării

De multe ori oamenii preferă mai mult să renoveze decât să cumpere tâmplărie nouă. Aceasta este o alegere deosebit de bună atunci când vine vorba de apartamentele din orașul vechi sau de vilele vechi, unde ferestrele din lemn ale vechilor meșteri chiar vă taie răsuflarea. Dacă le-ați înlocui cu altele noi, ALU sau PVC, ați risca să distrugeți imaginea completă a casei. Pe lângă  înlocuirea completă, în cazul remodelării unei case sau apartament, puteți opta și pentru așa-zisă renovare uscată. Este un proces în care se îndepărtează cercevelele existente și se schimbă ramele. Dacă întreaga lucrare este făcută cu grijă și cu dexteritatea și măiestria corespunzătoare, nu este teamă de vreo deteriorare. Trebuie avut în vedere că deteriorarea minoră a pereților și mulurilor este aproape inevitabilă în timpul renovării tâmplăriei, dar acestea pot fi întotdeauna reparate ușor și rapid prin tencuire sau, în cel mai rău caz, mascate cu plăcile Knauf.

4. Montarea glafurilor

4.1. Măsurare înainte de montare

Așa cum deschiderea ferestrei trebuie măsurată înainte de montarea ramei ferestrei, spațiul pentru glaf trebuie măsurat. Acest lucru va fi din nou făcut de către persoana responsabilă cu montarea. Pe ambele părți ale deschiderii trebuie adăugate încă 2-3 cm lungime, deoarece glafurile sunt așezate astfel încât să ajungă la câțiva centimetri sub peretele tencuit. În plus, mai trebuie adăugate încă 4 cm lățime, pentru că acele scânduri trec mereu puțin peste margine.

4.2. Poziționarea glafului

Cel mai bine este să marcați poziția exactă cu un marker înainte ca glaful să fie fixat definitiv pe loc. Mijlocul glafului și mijlocul ferestrei sau rama acesteia trebuie marcate, pentru că acele două puncte ar trebui aliniate astfel încât totul să arate frumos și armonios în final. Polistirenul sau spuma purfoam este de obicei folosit ca bază pentru glafurile ferestrelor.

4.3. Utilizarea spumei purfoam

Purfoam, adică spuma poliuretanică, este un mijloc de umplere a golurilor din spatele glafului, precum și din stânga și din dreapta acesteia, în timp ce mijlocul este umplut la fiecare 10 centimetri. Glaful este apoi introdus în punctele pre-marcate astfel încât să fie în linie cu centrul ramei ferestrei, la o pantă de asemenea predeterminată și marcată. Dacă este un glaf pe interior, acesta poate fi amplasat plat, dar să fie inclinat la exterior cu câteva grade (1-2 grade) pentru ca apa de ploaie să se scurgă de pe el. Panta este întotdeauna determinată de nivela de măsurare unghi și pantă.

În timpul montării, se poate întâmpla ca spuma, uscându-se, să se extindă atât de mult încât glaful să înceapă să se ridice, astfel încât panta deja făcută să se piardă. Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să îndepărtați glaful și să tăiați spuma, apoi să îl reinstalați și să umpleți din nou rosturile dintre glaf și elementele de construcție adiacente.

4.4. Utilizarea adezivului

Pentru a face glaful cu adevărat stabil și ferm pe bază, acesta poate fi lipit cu adeziv sau mortar. Dacă se folosește adeziv, acesta se aplică în puncte la fiecare 5-10 cm, iar apoi glaful este fixat în poziția corectă în raport cu axa ramei ferestrei. Dacă îl lipiți cu mortar, aplicați-l uniform pe toată suprafața, apoi apăsați glaful la loc.

5. Prețul montării ferestrei

Montarea ferestrelor variază în funcție de materialul ales, dimensiuni și tipul de geam. Prețul de montare este, așadar, de fapt condiționat de prețul ferestrelor, întrucât producătorul sau executantul de la care ați comandat ferestre noi, în general, nu percepe taxe pentru montare, ci face parte din serviciu sau taxează minim pe lângă costul transportului tâmplăriei vechi la deșeuri. Ferestrele din PVC vor fi cele mai ieftine, iar tâmplăria din lemn și aluminiu poate fi cu 50-80% mai scumpă. Executanții percep de obicei între 100 și 150 RON/buc pentru montarea în sine, dar prețul depinde de numărul de ferestre și de lucrări suplimentare.

CăutațI executanțI buni pentru domeniul Montaj ferestre?

La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



Doresc oferte de la executanți
Ultimele cereri publicate

Montaj usi interior, gem si usa termopan

Am nevoie de montaj 7 usi de interior,
1 fereastra pvc sufragerie - balcon
1 usa pvc sufragerie - balcon

869.4 RON la 1449 RON

Montaj geam mic la bucatarie

Am nevoie de un montaj de geam cu marimea de 100 x 60 cm

108.675 RON la 181.125 RON

Echipa montaj tamplarie PVC

Amnevoie de montaj pe gol tamplarie PVC, pe cadre de lemn. Sunt atasate schitele cu dimensiuni.

869.4 RON la 1449 RON

Doresc oferte de la executanți





Prețul, Montaj ferestre de mansarda, 2 buc
Montaj ferestre, Suceava

260.82 RON la 434.7 RON

Prețul, Montaj geamuri doua usi, 9 geamuri, 2 usi
Montaj ferestre, Olteni

869.4 RON la 1449 RON

Prețul, Montaj geam termopan la școli, 30 buc
Montaj ferestre, Botoşani

3042.9 RON la 5071.5 RON

Prețul, Montaj termopan, 1 buc
Montaj ferestre, Bucureşti

130.41 RON la 217.35 RON

Prețul, Montaj usi ferestre termopan, 7 buc
Montaj ferestre, Fundulea

434.7 RON la 724.5 RON

Prețul, Fereastra dormitor, 1 fereastra
Montaj ferestre, Bucureşti

434.7 RON la 724.5 RON

Prețul, Montare geamuri termopan si alte lucrari de reparatii, 6-7 geamuri
Montaj ferestre, Sovata

1738.8 RON la 2898 RON

Prețul, Montaj un geam termopan, 1 bucata
Montaj ferestre, Bolintin-Deal

434.7 RON la 724.5 RON

Prețul, Montaj ferestre, 15 feretre
Montaj ferestre, Bârlad

3477.6 RON la 5796 RON

Prețul, Montaj ferestre si usa, 3 geamuri și o ușa
Montaj ferestre, Baia de Arieş

1086.75 RON la 1811.25 RON

Prețul, Inchidere balcon,
Montaj ferestre, Iaşi

2608.2 RON la 4347 RON

Prețul, Montaj geam termopan, 6 buc
Montaj ferestre, Croitori

869.4 RON la 1449 RON

Prețul, Montaj geamuri termopane si usi pvc, 2 geamuri 170x150 cm, 2 usi 220x103 cm
Montaj ferestre, Izvoarele

434.7 RON la 724.5 RON

Prețul, MONTAJ GRATII FERESTRE ( ETAJ 1 ), DETIN GRATIILE,
Montaj ferestre, Bucureşti

130.41 RON la 217.35 RON

Prețul, Montaj Velux si ferestre PVC,
Montaj ferestre, Poiana Braşov

652.05 RON la 1086.75 RON

Prețul, Montaj ferestre, 1 usa cu 2 geamuri, 2 ferestre de reparat
Montaj ferestre, Sâmbăteni

434.7 RON la 724.5 RON

Prețul, Montaj geamuri termopan și uși PVC (interior, exterior), 9 buc total
Montaj ferestre, Slobozia

5216.4 RON la 8694 RON

Prețul, Montaj 6 ferestre termopan pvc, 6 ferestre
Montaj ferestre, Bucureşti

565.11 RON la 941.85 RON

Prețul, Montaj geam pvc, 100 x 100 cm
Montaj ferestre, Bucureşti

217.35 RON la 362.25 RON

Prețul, Montaj ferestre pe precadre cu benzi folii, 9 buc
Montaj ferestre, Ploieşti

1304.1 RON la 2173.5 RON

Prețul, Montaj ferestre si o usa termopan, 5 ferestre si o usa termopan
Montaj ferestre, Colnic

1304.1 RON la 2173.5 RON

Prețul, am nevoie de cineva sa mi monteze un geam PVC 160/60 la Tuzla, 1 buc fereastra fixa 160/60
Montaj ferestre, Tuzla

434.7 RON la 724.5 RON

Prețul, Montaj ferestre velux mansarda, 2 ferestre 68 x 118 cm
Montaj ferestre, Constanţa

434.7 RON la 724.5 RON

Prețul, Montare geam termopan baie, 56x56 cm ; 1 bucata
Montaj ferestre, Oradea

217.35 RON la 362.25 RON

Prețul, Montarea unor geamuri termopan și 2 usi,
Montaj ferestre, Bozovici

869.4 RON la 1449 RON

Prețul, Montaj ferestre, 2 buc
Montaj ferestre, Zalău

217.35 RON la 362.25 RON

Prețul, Montatori termopane+transport la locație, 4ferestre+2uși
Montaj ferestre, Bucureşti

1304.1 RON la 2173.5 RON

Prețul, Montare fereastra Roto, mai mare decat vechea fereastra., 1 fereastra, 100 lungimex70 latime
Montaj ferestre, Sibiu

1304.1 RON la 2173.5 RON

Prețul, Montaj si achizitionare usi si ferestre, Conform fisiere
Montaj ferestre, Băicoi

14779.8 RON la 24633 RON

Prețul, Ofertă manopera montaj glaf balcon, 350 ml
Montaj ferestre, Aţel

2173.5 RON la 3622.5 RON

Prețul, Montaj ușă și geam, 2 buc
Montaj ferestre, Berezeni

217.35 RON la 362.25 RON

Prețul, Montat geam de baie PVC, 56 x 56 cm
Montaj ferestre, Arad

130.41 RON la 217.35 RON

Prețul, Montaj geam termopan, 56cmx56cm
Montaj ferestre, Bucureşti

173.88 RON la 289.8 RON

Prețul, Montaj ferestre, 5 buc
Montaj ferestre, Timişoara

521.64 RON la 869.4 RON

Prețul, Montaj 2 ferestre termopan, 2 ferestre, 135 cm x 90 cm
Montaj ferestre, Baloteşti

434.7 RON la 724.5 RON

Prețul, Montaj ferestre si uși, 3 usi si 3 ferestre pvc
Montaj ferestre, Mârşa

1304.1 RON la 2173.5 RON



Idei de amenajare a casei

O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

Montaj ferestre lista de prețuri

Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

465+ Firme pentru Montaj ferestre
Serviciu gratuit
Fără comisioane
Obține o ofertă
Ajutor

Suntem disponibili pentru dumneavoastră în fiecare zi lucrătoare, de la 9:00 la 17:00. Cum vă putem ajuta?

Cereri: +40 31 229 8485
Firme: +40 31 630 4864