Pentru zona

    De ce ar trebui să angajați un parchetar profesionist?

    Montarea parchetului este un lucru complex care necesită calificare și experiență, așa că cel mai bine este să angajați un parchetar profesionist. Acesta se va ocupa de pregătirea corectă a substratului, de montarea corectă a parchetului precum și de utilizarea uneltelor, mașinilor și echipamentelor adecvate, precum și de tehnici pentru a obține cele mai bune rezultate. În plus, parchetarul vă va sfătui cu privire la alegere, tip și finisaj și se va asigura că parchetul va rezista mult timp.

    Ce tipuri de lemn sunt cele mai bune pentru parchet?

    Cel mai bun pentru parchet este lemnul dur precum stejarul, arțarul, nucul, cireșul și frasinul. Acestea sunt specii durabile și solide, rezistente la uzură și de lungă durată, și au o culoare și o textură foarte frumoasă.

    Pe ce suprafață se poate pune parchetul?

    Parchetul poate fi montat pe diverse tipuri de substraturi, inclusiv beton, scânduri sau plăci din lemn, șapă, șapă de ciment sau parchet vechi. Totuși, în primul rând este important ca substratul să fie dur, uscat și nivelat, deoarece denivelările pot cauza probleme în timpul montării și pot scurta durata de viață a parchetului.

    Cât durează montarea parchetului?

    Timpul necesar pentru montare depinde de mărimea și forma încăperii, tipul de parchet, schema de așezare și experiența parchetarului. Pentru o cameră mică, lucrul poate dura câteva ore, în timp ce montarea parchetului în toată casa poate dura câteva zile până la săptămâni.

    Care este diferența dintre parchetul laminat și cel masiv?

    Laminatul este realizat din fibre de lemn comprimate, acoperite cu un strat subțire de material sintetic cu imitația de aspect al lemnului. Parchetul masiv este realizat din lemn adevărat și are astfel un aspect mai autentic, natural. Laminatul este de obicei mai ieftin și mai ușor de montat, dar are o durată de viață mult mai scurtă și nu poate fi restaurat prin rindeluire. Parchetul solid este mai scump, mai greu de montat și necesită mai multă întreținere, dar poate rezista zeci de ani și poate fi restaurat de multe ori prin rindeluire, șlefuire și lăcuire.

    Când trebuie acoperit parchetul cu ulei?

    Parchetul uleiat ar trebui să fie din nou uleiat atunci când începe să-și piardă strălucirea sau când sarcina pe pardoseală crește. Aceasta depinde de obicei de frecvența de utilizare, adică nivelul de circulație în zonă, deși pardoselile acoperite cu ulei sunt de regulă din nou uleiate tot la un an sau doi, conform recomandărilor producătorului.

    Cum se întreține parchetul lăcuit?

    Parchetul lăcuit poate fi întreținut prin curățare cu o cârpă moale și folosind agenți speciali pentru parchet. Lustruirea nu este recomandată, deoarece poate deteriora suprafața lăcuită și o poate face alunecoasă.

    Este posibil să reînnoiți parchetul vechi?

    Desigur. Parchetul vechi poate fi întotdeauna restaurat prin rindeluire și lăcuire sau uleire. Dar, trebuie să aveți grijă să nu îndepărtați prea mult din stratul de pe suprafața lemnului în timpul procesului de șlefuire, deoarece acest lucru poate deteriora structura și poate scurta durata de viață a acesteia. Cu cât parchetul este mai gros, cu atât se poate rindelui de mai multe ori fără a-i influența calitatea. Parchetele compozite cu un strat solid de lemn, grosime de câțiva milimetri, permit 2-3 șlefuiri, parchete compozite de mai bună calitate 4-5, iar parchetele masive un număr și mai mare de reînnoiri.

    Se poate monta parchetul în baie sau bucătărie?

    Parchetul poate fi montat în baie sau bucătărie, însă trebuie să aveți grijă să tratați suprafața din lemn astfel încât aceasta să fie rezistentă la umezeală. Se recomandă folosirea unui lac de protecție sau ulei adecvat pentru utilizarea în zonele umede.

    Se poate monta încălzirea în pardoseală sub parchet?

    Da, parchetul poate fi așezat peste încălzire în pardoseală, dar trebuie ales tipul potrivit pentru utilizarea cu încălzirea în pardoseală. De asemenea, se recomandă utilizarea unui adeziv corespunzător și a substraturilor care sunt rezistente la căldură.

    Ce să faceți dacă parchetul se umflă sau se îndoaie?

    Dacă parchetul se umflă sau se îndoaie, de obicei este rezultatul umidității excesive sau uscării necorespunzătoare. În acest caz, este necesar să găsiți și să eliminați cauza deteriorării, să o reparați și apoi să vă ocupați de parchetul în sine.

    57
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Parchet?