Pentru zona

    Parchet pentru încălzire în pardoseală: montarea parchetului peste încălzirea în pardoseală

    Se poate spune că încălzirea în pardoseală în țara noastră nu este încă o practică obișnuită de introducere a instalațiilor de încălzire, așa că deseori apar îndoieli în privința asta, mai ales când vine vorba de postarea parchetului peste instalații. Desigur, distribuția liniilor de încălzire prin pardoseală a fost concepută ținând cont de faptul că prin aceasta va trebui să treacă un fel de pardoseală, precum și încărcătura care va fi reprezentată de lucrurile din casă, mobilier și oameni. Am studiat acest subiect mai detaliat și iată ce am aflat.
    Articol de specialitate 288
    parchet peste incalzire pardoseala
    Avem 839 executanți pentru domeniul Parchet:

    1. Cel mai potrivit parchet pentru încălzire în pardoseală

    Cert este că nu orice parchet este potrivit pentru instalarea peste încălzirea în pardoseală cu apă caldă. Se poate spune chiar că alegerea este restrânsă la parchete cu două și trei straturi din tipurile de lemn rezistente sau de duritate medie. Față de parchetul clasic, masiv, parchetele cu două sau trei straturi sunt considerate mai stabile datorită structurii lor mai puternice, motiv pentru care reacționează mai puțin la schimbările de umiditate și temperatura din încăpere.

    Înainte de a alege tipul potrivit de parchet, este o idee bună să te consulți cu furnizorul care te va sfatui cu privire la alegerea potrivită a parchetului pentru încălzirea în pardoseală.

    2. Dimensiunile parchetului pentru încălzirea în pardoseală

    Grosimea și lungimea unor plăci de parchet sunt cu siguranță importante atunci când alegeți parchetul potrivit pentru încălzirea în pardoseală. Grosimea parchetului îi afectează permeabilitatea termică, adică trecerea căldurii din conducte prin plăcile de parchet. Asadar, plăcile de parchet mai subțiri, prin care căldura trece mai ușor, sunt cele mai potrivite. Prin urmare, parchetul clasic, masiv, nu este o alegere potrivită. Parchetul cu dimensiuni mai mici (grosime, lungime, lățime) este în general recomandat pentru încălzirea în pardoseală, întrucât dilatarea și contracția lemnului este mai mare decat în mod obișnuit atunci când se postează încălzirea în pardoseală.

    3. Parchet pentru încălzire în pardoseală: la ce să fiți atenți?

    3.1. Temperatura ideală de încălzire în pardoseală

    Cu ocazia postării parchetului peste pardoseală de încălzire, trebuie respectate câteva reguli de bază. Umiditatea maximă admisă în substratul de beton este de 1,8%, care trebuie uscată cel puțin 28 de zile. Înainte de a începe montarea parchetului trebuie încălzit și substratul cel puțin 5 zile, iar apoi cu 2 zile înainte de lucrul propriu-zis temperatura de încălzire scade treptat la 19 sau 20°C. Acea valoare este temperatura care trebuie menținută  tot timpul la montarea parchetului.

    3.2. Cum se întreține parchetul după montare

    O temperatură de 18-20°C trebuie menținută cel puțin 3 zile după postarea parchetului. Această procedură este necesară pentru a obține rezistența corespunzătoare a adezivului. La realizarea parchetului pentru încălzirea în pardoseală se folosesc adezivi speciali foarte elastici, destinați exclusiv acestui tip de încălzire. Apoi, atunci când este necesară tratarea ulterioară a suprafeței, fie cu ulei, lac sau ceară, trebuie asigurate aceleași condiții ca la montarea standard a parchetului. Aceasta înseamnă că temperatura camerei ar trebui să fie în jur de 18°C, iar umiditatea relativă a aerului să fie între 45-65%.

    Fluctuația zilnică recomandată a temperaturii podelei nu trebuie să depășească 3°C/zi, iar temperatura suprafeței podelei nu trebuie să depășească 27°C în niciun caz.
    Parchetul așezat peste încălzirea prin pardoseală este o soluție excelentă și modernă pentru casa dumneavoastră
    Parchetul așezat peste încălzirea prin pardoseală este o soluție excelentă și modernă pentru casa dumneavoastră

    4. Parchetul finisat pentru încălzire în pardoseală

    4.1. Care este parchetul finisat pentru încălzire în pardoseală

    Parchetele gata făcute sunt realizate după sistemul „sandwich”. Aceasta înseamnă că parchetele constă din mai multe straturi: partea inferioară este de obicei placaj (poate fi plăci de mesteacăn, molid, stejar sau HDF) iar stratul superior, final, este din lemn masiv. Parchetul finisat pentru încălzirea în pardoseală nu este masiv, deoarece doar stratul superior este solid, dar are totuși toate calitățile unui astfel de parchet, precum aspectul și atingerea. Cel mai mare avantaj al său față de lemnul masiv constă în preț, deoarece parchetul finisat este de câteva ori mai ieftin decât lemnul masiv.

    Stratul superior al parchetului are grosimea de 1-5 mm, deci parchetul finisat pentru încălzirea în pardoseală cu stratul superior de 1-2 mm se numește "economic" (calitate inferioară), iar cel de 3-5 mm se numește "profesional".

    4.2. Cel mai bun parchet finisat pentru încălzire în pardoseală

    Cel mai bun parchet finisat este cel al cărui strat inferior este din plăci de mesteacăn. Din păcate, un astfel de parchet este mai scump decât alte tipuri de acest fel cu aproximativ 30%, dar tot cu acest procentaj asigură și o mai bună trecere a căldurii în cameră. Pe lângă tipul de lemn, mai este important ca parchetul finit pentru încălzirea în pardoseală să fie suficient de subțire pentru a transmite căldura (lemnul este un izolator natural). Grosimea ideală, care oferă confort maxim de locuit, stabilitate și durabilitate, precum și o bună conductivitate termică, este un parchet finisat în două straturi pentru încălzirea în pardoseală.

    5. Montare parchet peste încălzirea în pardoseală - preț

    Furnizarea și montarea completă a sistemului de încălzire prin pardoseală și termoizolație sub șapă de ciment, inclusiv toate materialele necesare, tratarea completă a pătrunderilor, tratamente de finisare și rosturi fără punți termice cu alte elemente de protecție termică a clădirii, cu lucrări pregătitoare și de finisare, variază între 40 și 100 RON/m2.

    În funcție de pardoseala existentă, prețul pe metru pătrat de parchet este între 20 și 100 RON, chiar și mai mult. Prețul depinde de tipul de material, de volumul lucrării și de parchetul ales.

    Articol de specialitate 288
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Parchet?

    Avem 839 executanți pentru domeniul Parchet:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 839 executanți pentru domeniul Parchet
    8.9
    0

    SC TIBI MODERN CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    CIG GRAND CONSTRUCT SRL


    8.9
    1

    EMC PYRAMID ENGINEERING SRL


    8.9
    0

    Stefan Ve Construct S.R.L

    A3