Pentru zona
    De-a lungul anilor, parchetul își pierde strălucirea și se estompează, iar pe suprafața lui apar zgârieturi și alte semne de uzură. Repararea poate reda culoarea și strălucirea lemnului. Când observi pete uzate pe parchet, este semn că este timpul să-l reînnoiți. Toate tipurile de parchet, de la parchet masiv la parchet finisat multistrat, pot fi reînnoite, iar cele de cea mai bună calitate pot fi reînnoite de mai multe ori. Singura condiție este ca grosimea stratului superior să fie de cel puțin 2,5 mm. În orice caz, se recomandă reînnoirea parchetului la fiecare 15 ani, în funcție de intensitatea utilizării sau de uzură. Reparația unei suprafețe de aproximativ 50 m2 durează aproximativ 4 zile, dar se poate face oricând, chiar și iarna, atâta timp cât temperatura camerei este între 15° și 20°C.
    Articol de specialitate 272
    reconditionare parchet
    Avem 831 executanți pentru domeniul Parchet:

    1. Repararea parchetului lăcuit

    Parchetul lăcuit este mai ușor de întreținut și necesită mai puțină curățare. Un strat gros de lac îl protejează de pătrunderea murdăriei și a umezelii și face suprafața mai rezistentă. Datorită prețului mai favorabil (suprafață mai mare – preț mai mic), cel mai bine este să recondiționați întregul parchet în toate încăperile în acelșii timp, mai ales că astfel se vor evita diferențele de nuanțe între parchetul reinnoit și cel vechi. Imediat înainte de a începe lucrul, trebuie îndepărtat tot mobilierul, precum și mulurile de margine și de tranziție ale podelei. În funcție de dimensiunea și gradul de deteriorare, meșterul va șlefui lacul vechi și aproximativ 1 mm din stratul de suprafață. Dacă există goluri între plăcile de parchet și deteriorări mai profunde, acestea vor fi umplute și netezite, apoi se va aplica primul strat al așa-numitului grund (lac primar sau de protecție), apoi mai multe straturi de acoperire finală. Lacul de finisare este produs pentru a avea un luciu diferit, adică de la mat la lucios ridicat, iar pe care îl alegeți depinde de alegerea dvs. Odată ce lacul s-a uscat (de obicei în decurs de o zi), se instalează mulurile de margine și de tranziție vechi sau noi. Repararea parchetului gofrat sau șlefuit este mai problematică. Șlefuirea suprafeței parchetului se numește profesional rindeluire și dacă se face pe tipuri care nu sunt netede, este clar că relieful se va pierde. Refacerea  unei suprafețe în relief sau lustruit este mai dificil de realizat profesional și nu este întotdeauna posibilă și cu siguranță costisitoare.

    Rindeluire parchet
    Rindeluirea parchetului

    2. Reparație parchet uleiat

    Refacerea parchetului uleiat este mult mai ușoară decât lăcuirea. Când stratul protector de ulei se uzează puțin, îl puteți reaplica singur. Puteți unge întreaga suprafață sau doar locurile care sunt cele mai uzate, de exemplu la ușa din față, în fața blatului din bucătărie sau în jurul mesei. Parchetul uleiat de obicei nu trebuie șlefuit, ceea ce înseamnă că modelul în relief se va păstra mai mult timp. Unul dintre avantajele parchetului uleiat este repararea ușoară. Când se produce deteriorarea, numai zona deteriorată este șlefuită și șlefuită, iar când se usucă, este acoperită din nou cu tipul adecvat de ulei sau acoperire. După câteva ore, deteriorarea nu va mai fi vizibilă deloc.

    Când parchetul uns cu ulei este deteriorat, doar zona deteriorată este șlefuită și tratată cu chit de lemn, iar când se usucă, este acoperită din nou cu ulei.
    Uleiere parchet
    Uleiere parchet

    3. Când trebuie înlocuit parchetul?

    Parchetul are o durată de viață foarte lungă, așa că oamenii rareori decid să-l înlocuiască. Acest lucru se poate întâmpla mai ales din motive estetice - atunci când parchetul nu se mai potrivește vizual în spațiu. De asemenea, tehnologia este atât de avansată încât aproape toate tipurile de daune pot fi reparate cu ușurință. Deteriorarea profundă a parchetului poate fi reparată prin umplere cu chit sau paste speciale de lemn sau ceară colorată. De asemenea, este posibilă îndepărtarea și înlocuirea unei singure scândură, plinte sau scândură. Chiar dacă are loc o inundație din cauza defecțiunilor aparaturii din apartament, în cazul în care apa nu a ajuns încă sub lemn și în pardoseala de sub parchet, problema se poate remedia. Cu toate acestea, dacă parchetul se înmoaie, va fi necesară înlocuirea. În primul rând, pentru că lemnul umed se va umfla și se va ridica de pe substrat și apoi nu mai poate reveni la starea inițială.

    Când parchetul este foarte umed și se ridică de la baza, va trebui înlocuit.
    Articol de specialitate 272
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Parchet?

    Avem 831 executanți pentru domeniul Parchet:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 831 executanți pentru domeniul Parchet
    10
    1

    IOMA CONS-INSTAL SRL


    10
    1

    DREAM CASSA S.R.L.


    9.6
    0

    MATY IMPEX SRL


    10
    1

    EMC PYRAMID ENGINEERING SRL