Pentru zona

    Așezarea de piatră naturală, mozaic și gresie

    Piatra și ceramica sunt materiale populare pentru pavaj datorită rezistenței lor excepționale, duratei de viață lungi și întreținerii ușoare. Am verificat cum să așezați piatra naturală, cum să faceți un mozaic și ce trebuie să știți despre așezarea plăcilor.
    Articol de specialitate 423
    asezare de piatra naturala
    Avem 1291 executanți pentru domeniul Pavaj:

    1. Montarea gresiei

    Plăcile ceramice sunt o alegere populară pentru pavaj. Gresia de interior este adesea folosită pentru băi și bucătării, iar gresia de exterior pentru terase și balcoane. Plăcile pot fi de format mic, de exemplu, 15x15 cm, până la cele mai mari de 120x60 cm. Plăcile sunt așezate într-un compus adeziv, care se aplică pe o suprafață uscată și plană. În timpul pavării în aer liber, plăcile vor fi expuse în mod constant la schimbările de vreme și temperatură - în primul rând umiditate și îngheț –  trebuie acordată o atenție deosebită montării cu spații mai mari între ele, astfel încât materialul din care sunt fabricate să se poată dilata și contracta. Acele spații se numesc rosturi, iar îmbinările dintre materiale sunt dilatații. Calitatea pavajului, în afară de material, depinde în mare măsură de experiența meșterului, așa că vă informați despre referințele sale înainte de începerea lucrării.

    Așezarea plăcilor ceramice pe adeziv
    Așezarea plăcilor ceramice pe adeziv

    1.1. Costuri de montare a ceramicii

    Prețurile plăcilor sunt foarte diferite și variază considerabil: le puteți obține cu doar 50 RON/m2 până la 200 RON/m2 și mai mult. Prețul unei lucrări a montatorului plăcilor variază între 60-90 RON/m2. Totuși, rețineți că prețurile materialelor, și deci ale muncii meșterilor, s-au schimbat de mai multe ori în ultimele șase luni, așa că ar trebui să țineți cont și de ofertele diferite.

    2. Amplasarea mozaicului

    Mozaicul a fost folosit pentru a decora camerele încă din timpuri preistorice, deoarece se pot crea modele și imagini complexe din pietricele sau plăci. Deoarece piesele care alcătuiesc mozaicul sunt mai mici, este foarte important ca suprafața să fie bine pregătită și complet plană. Pentru performanța calitativă a acestui tip de lucrări se recomandă un desen preliminar 3D al aspectului final, iar tipurile, formele și culorile materialelor depind de dorințele clientului. Cel mai adesea se fac mozaicuri ceramice. Mozaicul din sticlă este mai solicitant de executat, deoarece piesele sunt transparente și subțiri. Mozaicele din piatră naturală sau artificială sunt deosebit de populare pentru exterior. Ceva mai rare sunt cele din metal sau lemn. Cheia unui mozaic bun este utilizarea adezivului de înaltă calitate, deoarece, altfel, întreaga structură va începe să se deterioreze foarte repede sau, mai degrabă, va începe să se sfărâme și să se risipească.

    Un mozaic din elemente de format mic, face spațiul vizual mai exclusivist și mai prestigios
    Un mozaic din elemente de format mic, face spațiul vizual mai exclusivist și mai prestigios

    2.1. Amplasarea unui mozaic - costul lucrării

    Deoarece mozaicul este realizat din piese mai mici, o astfel de lucrare este mai solicitantă privind timpul consumat decât munca meșteșugărească. Pentru achiziționarea și producerea unui mozaic mediu, veți plăti în jur de 50 RON/m2 (plăcile în sine costă aproximativ 25-50 RON/m2, iar cele din piatră naturală sunt puțin mai scumpe).

    3. Montarea de piatră - artificială și naturală

    Piatra a fost folosită ca material de pavaj de mii de ani, deoarece se caracterizează prin rezistența sa, întreținerea redusă și textura de culori și forme interesante. Se instalează plăci din piatră reală sau artificială. Pentru soluții mai prestigioase se folosesc plăci de marmură, granit sau alte plăci din piatră. La noi, cele mai cunoscute tipuri de piatră naturală sunt granitul, ardezia și travertinul (alb, galben, roșu), calcarul, gneiss, bazalt.

    Pentru acoperirea sau pavajul cu piatră, cel mai important lucru este o suprafață bine pregătită, uscată, solidă și plană. Dacă se montează într-o cameră umedă, va fi necesară hidroizolarea, peste care se aplică adeziv. Plăcile din piatră sunt așezate pe adezivul umed, iar cruciulițele de plastic (distanțierele) permit ca distanța dintre ele să fie aceeași. În final, rosturile astfel obținute sunt umplute cu chit și șlefuite pentru a se obține o suprafață complet uniformă.

    3.1. Așezarea pietrei - costul lucrării

    Prețurile pietrei naturale diferă în funcție de tip, adică de culoare și de metoda de tăiere. Mozaic marmură 1x3 cm 20 kg sacul, costă în jur de 48 RON, piatra ardezie, 1-4 cm poligonală, costă aproximativ 96 RON. Oferta include și piatra de travertin 10x10x1 cm, la prețul de aproximativ 118 RON, travertin auriu 60x30x2 cm, costă în jur de 197 RON. Dalele din criblură cu piatră naturală pot fi în jur de 110 RON/m2. Pietricelele decorative (albe, negre, roșii) se vând la saci de 20 kg și prețul este de aproximativ 2 RON/kg. Plăcile de granit dimensiunea 60x60x3,8 cm încep de la aproximativ 122 RON. Piatra naturală rustică pentru gips-carton este în jur de 122 RON/m2.

    Articol de specialitate 423
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Pavaj?

    Avem 1291 executanți pentru domeniul Pavaj:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1291 executanți pentru domeniul Pavaj
    9.6
    0

    DENI HOUSE LUCA SRL


    8.9
    0

    GARDEN VISION SRL


    8.9
    0

    INFLOOR VEST 2012 SRL


    9.9
    0

    OCEAN ART DESIGN SRL