Pentru zona

    Pavaj și materiale pentru pavaj, prețuri

    Articolul a fost citit chiar de 3370+ utilizatori
    Pavajul este o soluție ușor accesibilă pentru amenajarea suprafețelor exterioare. Astăzi, piața oferă o mare varietate de materiale care permit ca spațiul din jurul casei sau spațiile publice deschise să fie conformate cu clădirile și împrejurimile, fie în conformitate cu cerințele moderne sau cu tradiția. Atunci când alegeți materiale pentru curte, ar trebui să acordați atenție anumitor factori despre care vom vorbi aici.
    Articol de specialitate 3370
    pavaj
    Avem 1286 executanți pentru domeniul Pavaj:

    Prin pavarea curții, a drumului de acces, a potecilor sau în jurul plantațiilor de copaci veți influența vizibil și substanțial schimbarea aspectului și o mai bună funcționalitate a spațiilor exterioare. Pavarea cu faianță este o soluție bună din punct de vedere financiar și, în același timp, este rapidă și simplă. În caz de defecțiune sau deteriorare, bucăți de material sau părți ale instalațiilor subterane, se schimbă foarte ușor. Suprafețele pavate sunt mai bune pentru mediul natural decât asfaltul sau betonul.

    Prețul pavajului este între 10-17 EURO/m2.Pavaj cu pietris

    1.Cum se face pavarea?

    Cel mai important lucru pentru pavaj este de fapt pregătirea terenului, adică a suprafeței care trebuie pavate. Metoda de pregătire depinde în mare măsură de scopul și tipul de material care va fi utilizat. Pentru a asigura fermitatea necesară a solului, tot humusul trebuie îndepărtat, deoarece el este neuniform. Când se știe care va fi sarcina pe suprafață și care ar trebui să fie capacitatea portantă, executanții cu experiență știu și cât de dur trebuie să fie substratul. Prima dată se postează folia impermeabilă. Pentru ca pavajul să fie de lungă durată, este foarte important ca și stratul de drenaj să fie bine făcut. El se face prin umplerea cu diferite fracțiuni de piatră, adică bucăți de diferite dimensiuni, de la nisip până la pietricele relativ mai mari. Acest strat de drenaj este numit profesional tampon. Urmează dispunerea bordurilor și jgheaburilor care sunt pe marginea suprafeței. Ultimul strat al substratului este umplerea cu nisip de râu peste care merge pavajul. Pentru ca toate aceste straturi tampon să fie uniforme, distribuite uniform și compactate la fermitatea necesară, se folosește o așa-numită placă vibrantă. În sfârșit, urmează umplerea rosturilor; asta înseamnă că pe toată suprafața se presară quartz  sau alt nisip care nu conține calcar.

    2. Materiale de pavaj

    Trebuie evidențiat că nu orice material este potrivit pentru pavaj. Este deosebit de important să alegeți ceea ce se va conforma cu casa și spațiul din jurul casei. Să spunem că piatra chinezească nu prea merge cu o casă de munte, nici betonul spălat cu fațada aparentă. S-ar putea să nu fie o idee rea să vă consultați cu arhitectul în acest sens.

    Sfaturi de specialitate de la PRADYL SRL

    Ce trebuie avut în vedere atunci când ne decidem să amenajăm curtea cu pavaje?

    Când decidem să amenajăm curtea cu pavaje trebuie să avem în vedere câteva aspecte, și anume :

    În primul rând, să ne adresăm unei firme cu experiență în acest domeniu care poate oferi garanția unui pavaj de calitate și a unui montaj în conformitate cu normele tehnice în vigoare.

    În al doilea rând, odată aleasă firma prin intermediul căreia se achiziționează și montează pavajul, să colaboreze cu aceasta și să țină cont de sfaturile specialiștilor firmei în alegerea pavajului potrivit cu necesitățile în exploatare cu configurația terenului sau a imobilului existent .

    Și, nu în ultimul rând, înainte de a pleca la drum e necesar să aloce un buget acestei investiții, buget în baza căruia specialiștii firmei pot să îl îndrume pe beneficiar către un tip sau altul de pavaj .

    Cum se fac completări, intervenții, reparații sau reconfigurare de design la o curte deja pavată de câțiva ani?

    Având în vedere că beneficiarul primește în mod normal la finalizarea lucrărilor garanție atât la pavaj cât și la manoperă, nu ar trebui ca în câțiva ani să se confrunte cu situații de completări sau înlocuit pavaje. 

    Dacă, totuși, în mod excepțional vor fi  asemenea situații, responsabilitatea  pentru remedieri revine firmei care a executat lucrarea și care a emis certificatul de garanție atât pentru pavaj cât și pentru montaj.

    O reconfigurare de design se poate realiza prin introducerea în decorul existent a unor elemente de grădină  (băncuțe drepte sau circulare, focare spectaculoase, elemente de treaptă splitate pentru scări, jardiniere, elemente de iluminat din pavaj etc) la Elis Pavaje, furnizorul nostru, găsindu-se din abundență toate acestea .

    Care e grosimea potrivită a pavajului în funcție de trafic?

    Pentru cel pietonal, 4 cm.

    Cel de trafic ușor (3,5 tone) trebuie să aibă 6 cm. 

    Traficul mediu  solicită o grosime de 8 cm.

    Traficului greu îi trebuie asigurată grosimea de 10  cm. 

    Ce sfaturi oferiți pentru întreținerea optimă a pavajului?

    În primii ani de exploatare pavajul nu necesită o îngrijire specială .

    După 5-6 ani, dacă vor apărea printre rosturi mușchi sau o ușoară vegetație, aceasta poate fi tratată cu un ierbicid total (însă atenție la vegetația din jurul pavajului). Sau, beneficiarul apelează la serviciile firmei PradyClean din grupul nostru de firme care oferă servicii de spălare și întreținere profesională cu soluții BIO a pavajelor, punând la dispoziția clienților serviciile sale și abonamente anuale de mentenanță a pavajului. Contra unui cost minim clientul va avea tot timpul un pavaj curat fără vegetație între rosturi și alte pete ce pot apărea in exploatare. De asemenea Prady Clean tratează  pavajul cu o soluție de calitate germană profesională pentru intensificarea culorii și menținerea permanentă a pavajului cu un aspect de ud.Tot în scop de întreținere, pentru a impiedica definitiv vegetația să crească între rosturi, la solicitarea clienților putem introduce între rosturi un nisip special cu polimeri.

    Ing Imre Kemendi, PRADYL SRL

    2.1. Cuburi granit

    Cuburile granit sau cunoscute ca și cuburi de piatră de granit, sunt unele dintre cele mai vechi materiale locale folosite pentru pavajul piețelor, zonelor pietronale, străzilor mai mici și zonelor publice similare. Pavajul cu cuburi granit este utilizat în special pentru suprafețe curbe și de formă neregulată, deși nu este potrivit pentru pante abrupte sau condiții umede. Cuburile granit sunt tăiate în mare parte la dimensiuni de 5x5 cm, 8x8 cm sau 10x10 cm, deși există și cele de 20x20 cm. Un metru pătrat conține 180 cuburi de 5 cm, 100 cuburi de 8 cm și 80 cuburi de 10 cm.

    Prețurile cuburilor granit sunt în jur de 32 EURO/m2 sau aproximativ 0,2 EURO fiecare.

    Cuburi granit
    Cuburile granit sunt un mod simplu, frumos și de lungă durată de pavaj

    2.2. Plăci de beton dezactivat

    Plăcile de beton dezactivat sunt realizate dintr-un tip special de beton, iar apoi liantul este spălat din agregatul umed printr-un proces special. Aleile și potecile, pasajele, trotuarele și curțile sunt excelente pentru acest tip de pavaj. Suprafața aspră a acestor plăci împiedică alunecarea. Dimensiunile plăcilor din beton spălat variază de la 40x40 cm la 60x60 cm.

    Pavajul în acest fel este foarte accesibil, deoarece plăcile de beton dezactivat costă între 1,5 EURO/m2 și 6 EURO/m2.

    Placi beton
    Potecile din plăci de beton pot fi văzute atât lângă clădirile moderne, cât și lângă  cele rustice

    2.3. Plăci de beton

    Posibilitățile nelimitate de forme, culori, dimensiuni și accesorii sunt cele care fac plăcile de beton atât de populare și căutate pe piață. În funcție de agregatul folosit, de pigmentul folosit pentru colorare și de finisaje, plăcile de beton pot arăta exact așa cum doriți. Există plăci de beton cu margini în relief sau ascuțite și există și posibile metode de prelucrare care fac ca betonul să pară vechi, uzat sau ca o imitație a oricărei pietre. Daca vreți să spargeți într-un fel monotonia suprafețelor de beton, plăcile pot fi așezate la anumite intervale sau pot fi așezate la anumite distanțe, astfel ca iarba să crească prin ele.

    Prețul plăcilor de beton variază de la 10 la 30 EURO/m2.

    Pavaj placi
    Plăcile de beton sub formă de grile sau rastere, pe lângă care străpunge iarba, rup monotonia

    2.4. Pavarea cu lemn

    Lemnul este un material excelent pentru amenajarea grădinii și curții, chiar și ca material de pavaj. Textura și structura naturală a lemnului sunt perfect conformate cu plantele și vegetația și alte materiale naturale din jurul casei. Cu toate acestea, trebuie avută grijă în alegerea lemnului pentru pavaj. Cele mai bune și mai rezistente sunt speciile de lemn de esență tare, precum castanul sau stejarul. Pavajul cu lemn se realizează în același mod ca și cu beton. Un bun drenaj al substratului este foarte important, astfel încât formele de lemn să nu înceapă să putrezească rapid.

    Pavaj lemn
    Formele din lemn sunt un material de pavaj foarte frumos și interesant

    Dacă decideți să vă asfaltați curtea sau împrejurimile, ne puteți contacta la Daibau. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și furnizori și producători cu care cooperăm și care vor răspunde la întrebarea dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Echipa Dvs,

    daibau.ro

    Articol de specialitate 3370
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Pavaj?

    Avem 1286 executanți pentru domeniul Pavaj:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1286 executanți pentru domeniul Pavaj
    8.9
    1

    EMC PYRAMID ENGINEERING SRL


    8.9
    0

    H & SIA LUX CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    BGI BEST CONSTRUCT S.R.L.


    10
    1

    DDG AIRON STON SRL