Pentru zona

    Pavaj și cuburi behaton - pro și contra

    Încă din vremuri străvechi, vechii romani au pavat străzile orașului și alte suprafețe, iar calitatea lor este mărturisită de rămășițele drumurilor romane care mai pot fi văzute în toată Europa. De-a lungul timpului, tehnologia și procesele de producție au avansat, iar astăzi sunt folosite diferite materiale pentru pavajul curții: piatră naturală, asfalt, lemn și pavajul behaton și cuburi de behaton din ce în ce mai populare.
    Articol de specialitate 67
    behaton pavaj
    Avem 1292 executanți pentru domeniul Pavaj:

    Ce este pavajul behaton și cuburile behaton?

    Se poate spune că astăzi pavajul behaton și cuburile behaton sunt una dintre cele mai populare soluții atunci când vine vorba de pavajul curții sau a suprafețelor exterioare. În timp ce în trecut acest material pentru pavare era destul de scump și „rezervat” pentru cei bogați, masivitatea producției lor sau îmbunătățirea procesului de producție a dus la faptul că behatonul a devenit o soluție accesibilă.

    Se poate spune chiar că pavajul behaton și cuburile behaton au cel mai bun raport preț-calitate.

    Pavajul behaton este utilizat pe scară largă - sunt folosite pentru zone publice, parcări, trotuare, accese, alei de parc, în fața centrelor comerciale, clădirilor de afaceri, pentru zonele pavate din jurul piscinei; sau pentru spații private și amenajarea zonelor de curte.

    Pavajele behaton sunt folosite pentru zone publice sau proprietate privată, cum ar fi o curte.
    Pavajele behaton sunt folosite pentru zone publice sau proprietate privată, cum ar fi o curte.

    Sfaturi de la DVS CONCEPT INVEST SRL

    Care sunt principalele tipuri de materiale de pavaj pe care le montați și care considerați că sunt cele mai potrivite pentru diferitele tipuri de proiecte?

    Noi lucrăm cu pavaje Elis din considerentul că sunt cele mai calitative.

    Ce considerați că face un pavaj de calitate și care sunt caracteristicile esențiale pe care trebuie să le aibă?

    În primul rând , calitatea materialului și bineînțeles aspectul final.

    Cum abordați pregătirea terenului înainte de a începe montajul pavajului? Care sunt aspectele esențiale pe care trebuie să le luați în considerare în această etapă?

    Ordinea lucrărilor este următoarea: eliminarea stratului vegetal, aplicare de geotextil, strat de piatră spartă pentru împănare , tasare, strat suport, tasare și montare dale

    Cum asigurați o drenare adecvată pentru a preveni acumularea de apă sub pavaj și a prelungi durata de viață a acestuia?

    Este mai indicat să rezolvi dirijarea apelor la suprafață, prin rigole. Acolo unde nu se poate face asta, trebuie o rețea de tuburi riflate care să asigure eliminarea apei prin ducerea la un canal.

    Câteva cuvinte despre activitatea dumneavoastră în construcții, ce vă recomandă și determină să să obțineți rezultate excelente în fiecare proiect?

    Ne recomandă experiența si calitatatea rezultatelor. Executăm o mare varietate de lucrări: pavaje, construcții, reparații, modernizări, placări, pardoseli, demolări, instalații electrice, termice, sanitare etc. Vă așteptăm!

    Dl. David Sebastian Alexandru,  DVS CONCEPT INVEST SRL

    Din ce este făcut pavajul behaton și cuburile și cum se amplasează?

    Pavajele behaton, după cum se poate concluziona din aspectul lor, sunt realizate din ciment, cu adaos de aditiv, adică de plastifianți care îmbunătățesc caracteristicile mecanice ale produsului, care sunt responsabile pentru numeroasele sale avantaje. Și anume, aditivii măresc rezistența pavajelor de behaton la deteriorări mecanice, uzură, influențe climatice nefavorabile și contribuie la rezistență. La amestec se adaugă pigmenți adecvați, iar în procesul de producție în sine se folosesc matrițe de calitate, care asigură forma constantă a fiecărei plăci behaton.

    Când vorbim despre tehnologia de producție în sine, pavajele behaton și cuburile behaton pot fi produse în două moduri - vibro-turnare și vibro-presare. Prima procedură presupune realizarea pavajelor behaton prin turnarea lor în matrițe din PVC de calitate pe mesele vibro, bucată cu bucată. Pavajele behaton vibro-turnate sunt obținute în acest fel. Se poate spune că această procedură este depășită deoarece procesul de producție în sine este mai lent, iar ca urmare se obțin plăcii behaton care nu sunt de calitate uniformă. A doua procedură implică producția de plăci behaton într-o presă vibro cu o capacitate semnificativ mai mare. Prin acest procedeu se obțin pavaje behaton vibro-presate, care au o calitate mai mare și mai uniformă. Sunt produse dintr-un amestec cu un procent semnificativ de umiditate, pe linii industriale, din care rezultă un număr mai mare de piese într-un timp scurt.

    Pavajele behaton sunt realizate din ciment, cu adaos de aditivi și pigmenți.
    Pavajele behaton sunt realizate din ciment, cu adaos de aditivi și pigmenți.

    Pavajele behaton pot fi cu un singur strat sau cu două straturi, de fapt clasificarea lor de bază în funcție de stratul final sau suprafața circulabilă. Tratamentul final este de fapt responsabil pentru aspectul pavajului de behaton sau a cubului de behaton. Pavajul de behaton cu un singur strat este o placă de behaton de bază fără niciun strat de finisare, care are o structură identică pe toată secțiunea transversală. Are o suprafață mai rugoasă, produsul este vopsit doar în ciment gri. Pavajele behaton cu un singur strat se caracterizează printr-o rezistență mai scăzută la sare care este folosită în timpul iernii și sunt mai sensibile la frig.

    Pe de alta parte, pavajele de behaton dublu stratificat au un strat final de 3-10 mm grosime realizat dintr-un alt tip de material, ceea ce le face mai rezistente, de calitate superioară și mai atractive din punct de vedere estetic. Sunt mai rezistente la soare și la temperaturi sub 0. Pavajele behaton cu dublu strat se pot găsi în diferite nuanțe. Putem împărți plăcile behaton cu două straturi în: plăci behaton de cuarț monocolor (finisajul este din nisip de cuarț, vin în aproximativ 15 culori diferite, sunt foarte rezistente la frig); plăcile de behaton colormix (finisajul este tot din nisip de cuarț, dar prin aplicarea unor tehnici adecvate, stratul superior se aplică prin amestecarea mai multor nuanțe, pot să apară în imitația materialelor naturale) și plăci de behaton din granit spălat (granitul spălat este folosit pentru stratul final, spălarea stratului de suprafață conferă structurii un finisaj atractiv).

    În prezent, datorită procesului automatizat și mașinilor moderne, pavajele behaton au o calitate și aspect uniform, cu rezistență și durabilitate garantate.

    Plăcile behaton sunt, de asemenea, împărțite în funcție de grosime, dar grosimea folosită va depinde de scopul în sine. Plăcile cu grosimea de 6 cm se folosesc pentru pavajul suprafețelor destinate pietonilor sau cele destinate traficului ușor de persoane de intensitate mai mică. Cu alte cuvinte, plăcile behaton de 6 cm sunt folosite pentru pavajul curților, aleilor, trotuarelor, parcurilor, căilor pietonale, platourilor și locurilor de joacă pentru copii. Plăcile Behaton cu grosimea de 8 cm și 10 cm sunt folosite pentru suprafețele destinate traficului intens de pasageri și marfă. Acestea sunt străzi, benzinării, zone din fața clădirilor industriale etc.

    Pavajele behaton cu două straturi pot fi găsite în diferite nuanțe.
    Pavajele behaton cu două straturi pot fi găsite în diferite nuanțe.

    Când vine vorba de pavajul curții cu plăcile behaton, producătorii acestora evidențiază faptul că montajul acestora este cel mai bine să fie lăsat pe seama profesioniștilor. Motivul constă în complexitatea procedurii.

    Înainte chiar de a începe cu montarea plăcilor de behaton, este important ca terenul să fie pregătit corespunzător. Se efectuează compactarea cu mașină a solului, astfel încât acesta să nu se așeze ulterior. Pe terenul compactat se toarnă un strat de pietriș sau piatră zdrobită de o anumită grosime - dacă suprafața este destinată doar circulării pietonilor, 15 cm de pietriș vor fi suficiente, dar dacă este o suprafață pe care vor circula vehiculele, ar trebui să aibă o grosime de cel puțin 30 cm. Urmează apoi un strat de nisip de aproximativ 5 cm grosime. După ce acest strat este nivelat, sunt montate plăcile behaton. În timpul montării, se lasă o anumită distanță pentru a se efectua tamponarea finală cu placa vibratoare. La fața locului, rosturile sunt umplute cu nisip pentru ca behatonul să poată „respira”, adică se adaptează la schimbări minore. Există un alt motiv pentru care îmbinările sunt umplute cu nisip - astfel încât să se poată efectua drenajul, adică îndepărtarea surplusului de apă.

    Cât costă pavajul? Pentru pavele de behaton veți aloca în jur de 75 RON/m2, în timp ce, de exemplu, va trebui să alocați aproximativ 80 RON/m2 pentru blocurile de granit, iar pentru pavele de beton între 40-70 RON/m2.

    Căutați pe cineva căruia să-i încredințați pavajul? Trimiteți o cerere executanților potriviți și evaluați din zona dumneavoastră - gratuit și fără obligații!

    Producătorii de behaton subliniază că montarea lor este cel mai bine să o lăsați pe seama profesioniștilor.
    Producătorii de behaton subliniază că montarea lor este cel mai bine să o lăsați pe seama profesioniștilor.
    Suprafața pavată cu plăci behaton este imediat pregătită pentru utilizare.

    În comparație cu alte materiale de pavaj pentru terasă, pavajele behaton au o serie de avantaje.

    Avantajele pavajelor behaton

    Avantajele acestora pot fi deduse chiar din procesul de producție și montare a pavajelor behaton.

    Plăcile Behaton permit drenajul și tasarea solului

    Am menționat deja această capacitate a pavajului behaton - poate lăsa să treacă excesul de apă, ceea ce face drenajul mai ușor, adică apa nu rămâne la suprafață. Pavajele behaton pot urmări configurația terenului și se pot adapta la schimbări.

    Pavajele behaton sunt flexibile și permit expansiunea și îndoirea fără fisuri pe suprafață. Sub sarcină, pavajul behaton se mișcă puțin, dar nu se crapă suprafața.

    Cu alte cuvinte, dacă are loc o așezare minoră a solului, pavajul behaton îl poate urmării fără nicio problemă, spre deosebire, de exemplu, de suprafețele de beton monolit care crapă. În acest sens, ajungem la un alt avantaj:

    Pavajele behaton sunt ușor de reparat

    Dacă are loc o alunecare majoră de teren, nu vă faceți griji, pavajul este ușor de scos. Este necesar doar să renivelați terenul în acel loc și să pavați din nou suprafața. De asemenea, în cazul în care este necesar accesul la conductele de sub suprafață sau efectuarea montării ulterioare a conductelor, lucrările presupun doar scoaterea locală a pavelelor behaton și reașezarea lor după terminarea lucrării. Prin urmare, nu este nevoie să spargeți sau să tăiați materialul, așa cum este cazul betonului sau asfaltului.

    Pavelele behaton deteriorate sunt doar demontate și înlocuite, adică returnate la locul lor când lucrările la instalațiile subterane sunt terminate.

    Pavările behaton au o durată lungă de viață

    Dacă alegeți pavelele behaton potrivite, angajați un meșter cu experiență și întrețineți în mod regulat suprafețele pavate cu plăci behaton, acestea vor avea o durată de viață foarte lungă.

    Pavajele behaton pot rezista mulți ani și pot dura generații viitoare.
    În comparație cu alte materiale de pavaj pentru curte, pavajele behaton au o serie de avantaje.
    În comparație cu alte materiale de pavaj pentru curte, pavajele behaton au o serie de avantaje.

    Apropo de întreținere:

    Pavelele behaton sunt ușor de întreținut

    Spre deosebire de suprafețele monolitice din beton sau asfalt, care încep să crape în timp, adică necesită umplerea fisurilor după câțiva ani, suprafețele acoperite cu pavajele behaton necesită întreținere minimă. Întreținerea pavajelor behaton implică curățare chimică regulată sau ștergere și spălare ocazională. Dacă pe pavajele behaton apar pete, în special cele grase, este necesar să le spălați cu detergenți corespunzători folosind o perie.

    Pavajele Behaton sunt rezistente la condițiile meteorologice

    Dar știați că pavajele behaton sunt mai rezistente la fluctuațiile de temperatură, chiar și cele folosite în lunile de iarnă, decât alte materiale? Prin urmare, în zonele cu ierni înzăpezite, pavajele behaton sunt o alegere excelentă - zăpada se îndepărtează cu ușurință de pe ele precum asfaltul sau suprafețele din beton turnat. Când menționăm perioada de iarnă, este important să subliniem că pavajele behaton sunt antiderapante, iar datorită acestei caracteristici pot fi folosite pentru pavarea suprafeței din jurul piscinei.

    Clorura de calciu și sarea sunt folosite pentru îndepărtarea gheții, nu deteriorează pavajul behaton.
    Dacă are loc o alunecare majoră de teren, nu vă faceți griji, pavajele behaton se scot ușor.
    Dacă are loc o alunecare majoră de teren, nu vă faceți griji, pavajele behaton se scot ușor.

    Pavajele behaton sunt atractive din punct de vedere estetic

    Pavajele behaton vin într-o gamă largă de culori, dar pe lângă grosimi diferite, pot fi și de diferite forme și tratamente ale marginilor. Pot fi găsite pavele behaton cu margini îndoite, margini drepte și margini în relief.

    Pavelele behaton cu marginile îndoite evidențiază îmbinările reciproce și forma pavelelor folosite, dar permit drenarea mai ușoară a apei de suprafață către îmbinări și ulterior către stratul de drenaj. Pavajele behaton cu margini drepte sunt o alegere mai bună dacă doriți să obțineți un aspect monolitic al suprafeței, sunt potrivite pentru a merge pe role, deplasarea scaunelor cu rotile sau cărucioarelor de cumpărături în fața marketurilor. Și pentru sfârșit, pavajele behaton cu margini în relief creează o suprafață asemănătoare caldarâmului (margini neuniforme accentuate), sunt o alegere bună pentru cei care își doresc un aspect rustic al unei suprafețe pavate.

    De la texturi naturale la imitații de caldarâm, cu siguranță veți găsi un design care se potrivește cel mai mult cu grădina dumneavoastră.

    Pavajele behaton sunt cu strat anti-alunecare.
    Pavajele behaton sunt cu strat anti-alunecare. 
    Odată cu adăugarea de pigmenți, pavajelor behaton li se oferă o anumită nuanță, care, în combinație cu cele mai diverse dimensiuni și forme, oferă posibilități enorme de amenajare.

    Behaton placaj dezavantaje

    La fel ca și alte materiale, pavelele behaton au anumite dezavantaje. Totuși, aceste dezavantaje sunt înlăturate cu succes astăzi prin îmbunătățirea tehnologiei de producție și a materialelor utilizate. Astfel, de exemplu, o rezistență mai mare la frig se realizează prin utilizarea nisipului de cuarț și a unui aditiv în stratul final. Utilizarea oxidului colorat asigură durabilitatea în diferite condiții meteorologice.

    Petele uleiului de motor sau de grăsime similară pot rămâne adesea pe pavajele behaton, care ajung adânc în stratul de finisare. Totuși, acest neajuns este eliminat de pavajele behaton, al căror strat de suprafață este pulverizat cu mijloace speciale pentru o întreținere mai ușoară.

    De asemenea, pot apărea pete albe pe pavajele de behaton care au fost depozitate mult timp. După ce pavajele intră în contact cu apa, aceasta pătrunde în interior, determinând dizolvarea parțială a calcarului și erupția pe suprafața pavajului. După ce apa se evaporă, rămân pete albe. Deși aceste pete nu influențează calitatea pavajului de behaton, ele reprezintă o problemă estetică, dar se estompează și dispar în timp.

    Faptul este că și dacă întrețineți în mod regulat pavajul behaton, există o schimbare în culoarea pavajelor. Nici acest lucru nu influențează calitatea lor, ci doar estetica.

    Concluzie

    Costurile de întreținere sunt mici, iar behaton este o soluție mai durabilă și mai rezistentă decât alte soluții de pavare a curții.

    Articol de specialitate 67
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Pavaj?

    Avem 1292 executanți pentru domeniul Pavaj:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1292 executanți pentru domeniul Pavaj
    10
    0

    GEORGE CONSTRUCT 2007 S.R.L.


    8.9
    0

    KRON ALIEN STOICA SRL


    8.9
    0

    AGUA KANGEN ARAGON SRL

    1
    8.9
    0

    AMPRENTA SUD BETCONSTRUCT SRL